kayinvalideye nasil davranilmali ?

pollen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2013
229
2
38
35
Diğer
Merhaba arkadaslar. Ben henuz 9 aylik evliyim. Ilk zamanlardan beri cok sik gidip gelmeyiz kayinvalideye. ilk baslarda hafta 2 kez felan ben ogleden sonra giderdim esim aksam yemege gelirdi ama eski konumu okursaniz eger o olaydan sonra 3 haftadir 1 defa gitttim oda kendi aradi kek yaptim sizsiz yiyemedim gelin die aksam 2 saatligine gittik. Ayrica boyle az gorusuyoruz ama birbirimizi gordugumuzde de cok iyiyiz yani hic sorun yok laf sokma, surat asma vs.
Simdi soruma geleyim. Kaynanam bazi seyler haricinde iyidir allah icin. Hicbirseyimize karismaz baslarda aramiosun gelmiosun vs diodu ama simdi o da yok. Gidersem yemegi hazirlar herseyi yapar. Yani evine gittigimizde iyi doneriz cogu kez. Simdi ben bu kayinvalideye aklimca mesafeli olunca iyi olucagini dusunuyorum ama boylede el gibi oluyoruz zaten kimsesi yok bi kizi bide biz variz yaninda. Ama diger yandan da yakin olunca daha kotu olucak gibi geliyor. Siz tecrubeli arkadaslarimdan yardim istiyorum nasil daavranayim sizce ?

bencede aradakı mesafenı koru derım 9 aylık ewlıyım bnde canm ama bız aynı ewde kalıyoduk cılkı cıktı yanı aynı ewde suan bsanma asamasındayız(

Mesafenizi koruyun bence.
Görüşün gidin gelin ama haftada 1 gün mesela. Önceki konunuza baktım hamile halinizle sizden iş beklemesi sebebiyle bu yorumu yaptım.

Arkadaşlar mesafeli ol filan demiş ama ben böyle düşünmüyorum..
Yazık kadının sana kötü lafı yok, davranışı yok.. Muhtemelen gelinlik/kaynanalık gibi soğukluk olmasın diye böyle..
Kötü bir düşüncesi olsaydı zaten 9 ayda (ki bundan öncesi de vardır illaki) şimdiye kadar belli olurdu..
Bence iyi niyetli biri.. Sende kendince mesafe koyacağım filan diye aranızı soğutma bence..
Tabi öz annende olsa çok fazla gidip gelmek olmaz... Ama yinede mesafe koyacağım. Uzak olayım o "kaynana" diye düşünme bence..

bence böyle mesafeli olmaya devam et. gereksiz pişmanlıklar yaşamazsın. bizzat yaşadım

bencede aradakı mesafenı koru derım 9 aylık ewlıyım bnde canm ama bız aynı ewde kalıyoduk cılkı cıktı yanı aynı ewde suan bsanma asamasındayız(
Canim cok uzuldum sana da hayirlisi olsun. Ama bizim cok buyuk sorunlarimiz olmadi hic 1 sene nisanli kaldik 9 aydirda evliyim 1 2 defa anca sorun yasamisizdir.

Mesafenizi koruyun bence.
Görüşün gidin gelin ama haftada 1 gün mesela. Önceki konunuza baktım hamile halinizle sizden iş beklemesi sebebiyle bu yorumu yaptım.

Zaten cok cok samimi olamam yapim degil. Ama biraz daha yakin davranmayi bide oyle demeyi dusunuorum. Bide oyle bakalim nasil :)

Haklisin cnm dedigim gibi 1 sene nisanli kaldim 9 aydirda evliyim iste 1 2 sorun anca yasadik ama sanki uzak durunca iyi olur giibi geldi. Ama kadincagizinda kimsesi yok ona da uzuldum. Dun gittik mesela sicak davrandim cok mutlu oldu. Bide sicak olayim bakalim eger ki uzulursem mesafemi koyarim yine.

bence böyle mesafeli olmaya devam et. gereksiz pişmanlıklar yaşamazsın. bizzat yaşadım

Canim insan yasamadan anlamazmis ya bende oyleyjm suan. Bide boyle denemek istiyorum umarim bende pisman olmam.

hakkında hayırlısı olsun. sana son sözüm "son pişmanlık neye yarar her şeyin bedeli var". inşallah pişman olmazsın

Bence 3 haftada 1 çok uzun bi süre aynı sehirdeyseniz. Haftada 1 gitmelisiniz. Sila-i rahim farzdır. Bir de en az 10 günde 1 de kendi evinize davet edin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aranızda daha önce sorunlar olduysa bile şimdi bir şey yokmuş siz gidiyormuşsunuz yemek hazır, kek yapıyor çağırıyor benim öyle bir kaynanam da yok. Rahatsız kalıp bir şey yapamıyor yapmak işine de gelmiyor 6 senelik evliyim iyi zamanlarında da bir şey görmedim. Mesafeyi korumakla gitmememk arsında fark var haftada bir kez gidersin ama çok yüz göz olmazsın yakınken 3 haftada gitmek biraz fazla. İyiyken iyi olmak lazım. O dengeyi kurmalısın yoksa eşinde annenle sorun yaşayabilirdi ama düzelirdi araları 3 haftada bir gidilmesini ister miydin.

Fazla birliktelik tez ayrılık getirirmiş ama fazla nazda aşık usandırırmış. Artık ikisinin ortasını bulacaksın ama bir kızı var birde biz yazık demişsiniz, kızı varsa acınacak tarafı yok bence size pek ihtiyacı olmaz.(bundan sonra yazdığım kendimle ilgili sizin kv niz farklı olabilir) Zaten biraz yakınlaşsanız sizin gereksiz ve düşünülmeyen kişi olduğunuzu anlayacaksın. Size yapılan sadece kuru laf oluyor ah annem ah kuzum ah ahh ama tırnağına özendiği kadar özenmez sana. Konu kendi kızı olduğunda aslan kesilir paralanır.Benim her zaman öyle, ben artık beklemiyorum hiç bir şey, varsa yoksa annem ona da güler yüz saygı ama umurumda değil aslen.

bende seviye her zaman iyidir kendimden biliyorum karşı binamda oturuyorum kızı ve damadı hergün kendinde ve ikidebir benide arayıp çağırıyolar ve bazı şeylerin grçekten cılkı çıktı işin kötü tarafıda önceden idare eden cevap vermeyen ben şimdi çatır çatır cevap verip gayet yüz göz olabiliyırum ama bu hale beni kendileri getirdi bu yüzden onlara tşkler sunuyorum ve eşim evde olduğu zaman sadece gidelim ugrayalım diyorum çünkü uğramazsak da laf yapıo vee vee işin kötüsü bize başka semtten ev aldırmıyo onun yüzünden ev alamyoruz illa kendine yakın olucakmış bu semtte çok pahalı ve hayatta ev alamayız buda ayı bi dert herşeyleri bi dert işte keşke evlenmeseydim diorum bazen

Herkesin kizi ve annesi tabi ki geline ve kaynanaya gore degerli olur. Onun farkındayım ama benim ki idare ediyor kizina birsey alsin aynisini bana da alio tabiki ihtiyacim olmadiginda almiyor kizinin ihtiyaci varsa ona aliyor. Biz mesela annemize yaptiklarimizi kaynanaya yapiyormuyuz. Yine iyi valla kaynanalar :)

mesafeli olmak en iyisi

eger gercek anlamda sicakkanli,iyi kalpli,ictense hakettigi sekilde duzgun
yuzune gulup,arkadan kuyu kazan ,ikiyuzlu,soguksa hakettigi gibi mesafeli davranilmali
eger icinizden iyi gecinmek de geliyorsa oyle davranin,sans vermek istiyorsunuz sanirim

Valla kuzucum ben nisanlimla 7sene sevgiliydim tanismadim kvmle 2 sene olacak nişanlanali sunu bilior şunu söylüyorum ki kvye içinden nasil geliyorsa öle davranmalisin... yani kv die extra bi tavir arama.. sen insanlara nasil davraniorsan onada ole dvran hiçbişey kaybetmezsin. Kizdiginda kız sevdiginde sev... ama kendin gibi ol. Annene arkadasina kardesine esine nasil davraniorsan ole yap. Ben böyle yapiorum hic bi sorun olmuyor... o kv kotu olmamalı due hep ii davranirsin bigun terslersin ooo kiyamet kopar. Kv die kotu davransan inanki kendin olmaktan cikarsin. Dedigim givi sen ol o kadarr:-D

telefondan yazıyorum yazım hataları affedile...

Ben boyle ezbere insan iliskilerini hos bulmuyorum acikcasi. Yemek tarifi mi bu baskasina sorasin... Hele bir de "nasil davranilmali" gercekten talihsiz bir soru olmus. Bunun kisa ve herkes icin gecerli olan cevabimi vereyim, "saygili" davranilmali oncelikle.

Kimi kayinvalidesiyle anlasamaz, mesafe koymanin en dogru yol oldugunu dusunur. Kimisi ana-kiz gibi anlasir, hergun gorusur. Sifati farketmez, iki insan arasindaki iliskinin bu kisileri hic tanimayan 3. kisilere sorulmasini dogru bulmuyorum. Disardan bol miktarda onyargi edinirsin, baska birsey degil. hem de tanidigin insana karsi.
Simdi burdakiler, haftada bir gorus dese, haftada bir mi goruseceksin? Tuhaf yani. Iliskin nasilsa ona gore kendin karar verme yetisine sahipsindir herhalde diye dusunuyorum. Su kadar gorusulmeli, bu kadar mesafe konulmali diye kimse belirli kural koyamaz buna. Herkes farkli, herkesin iliskisi farkli sonucta.

valla ben yaptım fazlasını da yaptım ama karşılık alamadım daha da yapmam ve yorumum kendi hayatımla ilgiliydi. Size kaynananızla mutluluklar Allah geçim versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…