kayınvalideye temizlik

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar ben çalışıyorum bi pazarım var biliyorum elime yapışmaz allah rızası için yapıcam zaten ama yinede sizle sinirimi paylaşmak istedim. iki tane eltim var kayınvalidemle aynı binadalar ikiside ben uzağım. ikisininde çocugu var işlerine gelince kayınvalideme baktırıyolar kendi işlerini yapıyolar. büyüğü zaten yapmazda yıllarca yaptım kıymet bilmedi artık yapmıcam der her defasında ama çocuklarına çok güzel bakılır. ama ben çok sinir oluyorum ya sırf kaynanamın hatrı için yapıcam zaten kadın o kadar yaptığı kışlıklardan verdi etti diye yapıcam sonuçta eşimin annesi. dün kayınvalideme kahvaltıya gittik küçük eltimle bulaşıkları yıkarken bi hafta sonu kendini ayarlada annenin mutfagını temizleyelim dedi. önce bi kaldım sonra tamam ayarlayıp haber veririm dedim. hangi yüzle beni çağırıyolar acaba diyorum ama yanlışmı düşünüyorum sonuçta benimde sadece bigünüm var çocuk durmuyo diyo(kensinin bebegi 11 aylık) acaba yapmammı gerekiyor illaki. bi günde bitmezmiş cumartesi akşamdan iş çıkışı gidecekmişim bende işten çıkıp gelicem akşam iş yapamam dedim.ama ben gelicem dedim bi kere gidicem ama onlara çoooook sinir oluyorum yaaa

KV yaşlı ise elbette temizliğini yapmak çocuklarına düşer. burada sorumlu eşiniz, kadın temizlik yapar diye bir algı oluştuğu için de gelin olarak siz olmuş oluyorsunuz.
Maddi durum el veriyorsa yardımcı çağırmalısınız (kendi evinize de çağırmalısınız bence, size de yazık)
yok maddi durum el vermiyorsa eşinizin de yardımını talep etmelisiniz bence.

bu temizlik işini eltilerinizle birlikte yapabileceğiniz gibi dönüşümlü de yapabilirsiniz. yok onlar karışmayacaklarsa size düşer. KV kendi yapamıyorsa eğer başka seçenek kalıyor mu?

Sana neden emrivaki yapıyorlar ki? Yani çok lazımsa zaten kayınvaliden söyler.
Kadıncağız belki senin yorulduğunu,tek günün olduğu için kıyamadığını filan söylüyordur da kıskanıyor olabilirler mi?

iste böyle böyle gelinler eziliyo gelin olarak görülüyo cok ihtiyacı varsa diger cocuklarından da 50 lira alır bi temizlikci tuttutru yaptırırım bide calısıyosun neden eziliyosun ki yapma yapmak zorunda degilsin

ayrıca eltiyle cok yüz göz olmussun kaynananlada cok samimi yemeyini ye sus konusam cek git evine eltide ne yüz ki seni ilgilendirmez benim ne zmana gelicegim de kapat kapıyı esin ne zaman annene yardım eder emrivakiyle kadınız diye neden kullanılalım ki annene gittiginde is yapmıyosan kaynanandada yapma misafir gibi dur cık

hem kadının evlerinde kalsınlar çocuklarına arada baktırsınlar hem temizlik olunca kaçsınlar
bu nasıl iş yahu tüm temizlik görevi uzakta ve çalışan geline mi kalıyor
eğer ben temizliyorsam siz de yardıma gelin o zaman derdim yahut o kadar evlerinde kalıyorlar ellerini cebine atıp her hafta ayda bir kadın için para versinler

Ben yapmazdım. Kendi annemde yaşlı ona bile yardıma gidemezken eşimin annesine bu ayrıcalığı yapmam. Kızımın üzerinden laf sokuyor banada kayınvalidem. Büyüyünce evimi temizlemeye gelirmisin diye soruyor 1,5 yaşındaki bebeğe.

kaç yaşında bu kayınvalide merak ettim

Eltilerin çocuklarına bakıyormuş, sizde kışlıklardan almışsınız. Bir fark göremedim. Ama çalışan biri olarak kendi evime yetemiyorken eğer böyle bir durumda kalsam veririm parası neyse birine yaptırırım.

direkt yüzlerine sizlerde onların gelinisiniz sizin yardımcı olmanız lazım de
sadece bana görev düşmüyor eğer hiç birimiz yapamayacak durumdaysak her birinizin kocası versin elli lira temizliğe kadın bulalım derdim

Evet dedikten sonra neden kendini dolduruyosunki

Oan henen orda fikrini söyleseydin keske
Evet cok yasliysa eli ayagi tutmuyorsa yardima gidilir
Ama yok keyfine sirf gelin yapsin diye cagiriyorsan ben gitmezdim ki hicte gitmedim...

Kayınvalidenizin yardım istese tamam derim de elti kim oluyor ya?
Bir de iş çıkışı gidecekmişsiniz öyle mi?

Bence arayın, "Bir anda tamam dedim ama tek günüm var, onda da iş yaparsam ben ne zaman dinlenicem, bi kadın bulalım en iyisi." deyin.
Kadına yardım edin tabii de tek yolu evinin temizliğini yapmak değil.

Hem sizin ev ne ara temizlenecek madem?

Siz niye tamam diyorsunuzki. Ben çalışıyoruz kendi evime yetişemiyorum diyip kabul etmeyecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…