• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideye yakın oturmak

Bence bu aileye bağlı. Ben de, erkek kardesimde benim aileme yakin oturuyoruz. Ayni mahalede. Birbirimizin evine telefonsuz gitmeyiz. Mesafeyi koruruz. Hatta bazen fazla biraz fazla mesafeli bile oluruz. Annem arada bana karisir ama geline asla. Bazen erkek kardeşimi bir haftadan filan gormedigim olur. Ama bu hem sizinle hem.karsi tarafla alakali.

Umut ışığı oldu olumlu yorumunuz teşekkür ederim ama bu korumayı onlar yapabilecek mi acaba,nişanlımla bi konuşma yapmam lazım.

Canım bende altlı ustlu oturdum 1 senede 2 kez ayrılma noktasına geldik. Çok yıprandık çok üzüldük bunları asla yaşamasını istemem kimsenin. Şimdi uzaga taşındık mutlu mesut yaşıyoruz. asla kabul etme asla.

Nasıl bu kadar kolay o şehirde yaşayalım bi şehirde yaşayalım diyebiliyor mevcut bi işi yok mu?
Var ama özel sektörde asgari ücretle çalışıyor aynı şehirde olursak babasıyla çalışacak

En çok bundan korkuyorum işte.Ailenin tek oğlu bir de kız kardeşi var.O ailenin oğlu olacak hala benim evimin erkeği, benim eşim olamayacak,o sorumluluğu yeni bir yuva kurduğumuzu anlayamayacak.Panikler içindeyim

Emin ol anlamayacak. Benim eşim birde aşırı olgun bir insan. Yinede nafile. Borçlarına dertlerine herşeyine eşim koşuyo ama bizim evimizde ki bi faturayı ödemeyi akıl edemiyor. Yol yakınken ya ikna ederim ya da dönerim senin yerinde olsam. Ki birde babasının işinde çalışacakmış o zaman keseyi bir sayacaklar yediğiniz içtiğiniz gezdiğiniz her şey sorun olacak emin ol.

Var ama özel sektörde asgari ücretle çalışıyor aynı şehirde olursak babasıyla çalışacak
Asgari ücretle sürüneceginize geç yakın otur bence karışacak olan her türlü karışır yakın oturmak uzak oturmak farketmez

Ben nişanlıyken açık açık konustum böyle böyle fikirlerin varsa uzatmayalım nişanlıyken ayrılalım sonra çekemem ben dedim. Anlaştık eşimle tam istediğimiz hayatı yaşıyoruz. Ama kayınvalide görümce hatta elti bile sen değiştin diyorlar bana oğlumuzu çaldın senin yüzünden bizden uzaklaştı diyorlar evlenince değerlendi oğulları. Kaynanaya da bizim dışımızda bi konuyla ilgili konusurken ben kendimi ezdirmem eşim bana öyle yapsa kapı açık gönderirim demiştim. Bunu oğluna öyle bi anlatmşki aramızı bozmak için kullanmş. Ama başarılı olamadı nefret ediyorum görünce deliriyorum bu kadını

1. Sürekli yanlarına gitmek isteyecek.iki gün gitmesen üçüncü gün büyük bi rahatsızlıkla gidecek.
2. Her gitmek istediği yere eşinin götürmesini isteyecek.
3. Anne olduğunda bebeğini tek başına buyutemeyeceksin.
4. Evinize gelmek isteyecek devamli.
5. Aile işlerine karışacak.
Ben çok pişmanım. Pişman olursun

Haziran ayında nişanlandım yakında düğünüm var kısmetse.Nişanlımın ailesi köylerinde oturuyorlar aile apartmanları var babası annesi ve ablası oradalar.Biz nişanlımla başka şehirde yaşayacaz diye konuşmuştuk ama ailesine aşırı düşkün.Sabah beni aradı bizde onların olduğu şehirde yaşayalım diye.Ama aile apartmanında değil.Aklıma takılan acaba babası ve annesi mi istedi bunu ondan.Eğer öyleyse nişanlım onların ağzına bakan biri oluyor ve ileride çok müdahele ederler mi bize bunu düşünüyorum.Ben ailelerimizden uzak olalım birbirimizin ailesi olalım istiyordum ama onun dediği gibi olursa o zaman ben ailemden kopacam o benim ailem olacak tamam ama o ailesinden kopup tam evinin erkeği olmicak.Ailesinin yanına beni de almış olacak.Benim bütün hayatım o olacaksa onun bütün hayatı da ben olmalıyım diye düşünüyorum.Ailesine yakın olmak ileride bizi etkiler mi?Var mı bu konuda tecrübeli olanlar?Ben başbaşa olmak ve yeni sıfırdan bir aile olmak istiyorum.Birbirimizin herşeyi olalım.Her sıkıntıda babası yanında olursa biz nasıl güçlü ve birbirine bağlı bir çift olacaz ki?

Ben olsam kabul etmezdim sanırım. Kaldı ki eşim daha önceden teklif etmişti ilerisi için, kabul etmedim aynı şehri. Şehir de büyükşehir, öyle ufacık bir yer de değil üstelik. Ayrıca eşim öyle anne babasına düşkün değildir hiç, ayda bir belki konuşurlardı oğlum doğmadan önce. Şimdi de eh işte.

Bana biraz ürkütücü geliyor ya eşin ailesine yakın olmak. Kayınvalidem kayınpederim çok da iyi insanlardır, hiiç karışmazlar, daha şunu da şöyle mi yapsanız diye fikir verdiklerini bile görmedim. Ama buna rağmen aynı yerde ya da yakınlarda olmak istemem. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler ne de olsa.

Mantıklı dusunmusunuz en baştan .aileler e uzaktayiz ve eşimle birbirimizden başka kimse yoktu .Bu durum birbirimize daha da bağladi. Boş vakitlerimizde aile akraba gezmedik kendimize vakit ayırdık. Senede birkaç kez gittik bazen onlar geldi derken bu şekilde devam ediyor .tek sknti çocuk olur hasta olursun birilerine ihtiyacın olur aileyi ararsın .bayram özel gün vs iznin olmazsa aile yi yanında ararsın okadar. .ama bize göre uzakta yaşamanın artısi daha fazla .evliligimiz oturup çocuk büyüyünce zaten memleketimize gideriz bir gün inşallah ama gencligimiz uzakta geçiyor pişman değilim. .

Kese de ortak olacakmış

Gidin başka şehire iki asgari ücret 3000 e yakın eder geçinirsiniz

ilk once uzak olmakta fayda var. sonra esinin ve ailesinin evlendikten sonraki tutumuna gore yol cizersiniz. sizde calisirsiniz gecinirsiniz. tek kese olunca bagimsizlik gider ve kararlar hep buna gore alinir. evli insan baba himayesinden cikmali bence.

Ben türkiyede yaşıyorken yurt dışına geldim evlenip ailem türkiyede kaldı haliyle, ama onun sülalesi burada ve ben nişanlıyken benim aileme nekadar uzaksak senin ailenede okadar uzak olmak istiyorum dedim. Kendi aileme uçakla 3 saatim, onun ailesine arabayla 3 saatim. Ve iykide öyle. Kv sürekli neden burda oturmuyorsunuz buraya taşının diyor ama öyle bir hatayı yapmam ki benden önce eşim anneme yakın olursan seni bukadar rahat bırakmaz diyor sağolsun en azından beni anlıyor. Sende uzaksın bende diyor ve oyüzden huzurumuz var. Kv le aynı ülkedeyiz ama ayrı şehirlerdeyiz. Ve burda bir arkadaşım var kv teyzesi oluyo. Teyzesi olmasına rağmen yakın oturduklarını kızın burnundan getiriyor, kısacası kabul etme şimdi canım cicim olur ama ilerde herşey senden beklenir.
Haziran ayında nişanlandım yakında düğünüm var kısmetse.Nişanlımın ailesi köylerinde oturuyorlar aile apartmanları var babası annesi ve ablası oradalar.Biz nişanlımla başka şehirde yaşayacaz diye konuşmuştuk ama ailesine aşırı düşkün.Sabah beni aradı bizde onların olduğu şehirde yaşayalım diye.Ama aile apartmanında değil.Aklıma takılan acaba babası ve annesi mi istedi bunu ondan.Eğer öyleyse nişanlım onların ağzına bakan biri oluyor ve ileride çok müdahele ederler mi bize bunu düşünüyorum.Ben ailelerimizden uzak olalım birbirimizin ailesi olalım istiyordum ama onun dediği gibi olursa o zaman ben ailemden kopacam o benim ailem olacak tamam ama o ailesinden kopup tam evinin erkeği olmicak.Ailesinin yanına beni de almış olacak.Benim bütün hayatım o olacaksa onun bütün hayatı da ben olmalıyım diye düşünüyorum.Ailesine yakın olmak ileride bizi etkiler mi?Var mı bu konuda tecrübeli olanlar?Ben başbaşa olmak ve yeni sıfırdan bir aile olmak istiyorum.Birbirimizin herşeyi olalım.Her sıkıntıda babası yanında olursa biz nasıl güçlü ve birbirine bağlı bir çift olacaz ki?

Mantıklı dusunmusunuz en baştan .aileler e uzaktayiz ve eşimle birbirimizden başka kimse yoktu .Bu durum birbirimize daha da bağladi. Boş vakitlerimizde aile akraba gezmedik kendimize vakit ayırdık. Senede birkaç kez gittik bazen onlar geldi derken bu şekilde devam ediyor .tek sknti çocuk olur hasta olursun birilerine ihtiyacın olur aileyi ararsın .bayram özel gün vs iznin olmazsa aile yi yanında ararsın okadar. .ama bize göre uzakta yaşamanın artısi daha fazla .evliligimiz oturup çocuk büyüyünce zaten memleketimize gideriz bir gün inşallah ama gencligimiz uzakta geçiyor pişman değilim. .
Evet bir hastalıkta yada ihtiyaç bir durumda aile aranıyor ama onun dışında kesinlikle uzak olmak en iyisi. Akrabaymış dedikosuymuş , herkezden uzak olunca dahada huzurun oluyor. Zor durumlardada insan kendi başına atlatmayıda öğreniyor kimseden birşey beklememeyi mücadele etmeyi. Bunlarda ilerleyen zamanda yararımıza olucak

1. Sürekli yanlarına gitmek isteyecek.iki gün gitmesen üçüncü gün büyük bi rahatsızlıkla gidecek.

işte ben bu şeyleri yaşayacağım için düğünüme 1 ay kala nişan attım . Allah bildiği gibi yapsın onları

işte ben bu şeyleri yaşayacağım için düğünüme 1 ay kala nişan attım . Allah bildiği gibi yapsın onları

En çok bundan korkuyorum işte.Ailenin tek oğlu bir de kız kardeşi var.O ailenin oğlu olacak hala benim evimin erkeği, benim eşim olamayacak,o sorumluluğu yeni bir yuva kurduğumuzu anlayamayacak.Panikler içindeyim
benim baba yoktu 3 kız kardeş anne vardi evin tek oğluydu kabul ettim şehrine gittim yetmedi yanıbaşındaki apartmana taşındım , adam evini bilmedi hep onların yanındaydı , ekmek almaya gider onlara uğrar , markete gider onlara uğrar , çarşıya , kahveye gider onlara uğrardı .
Üzüldüm ama sıkıntı yapmadım ve bir baktım ki 3.5 yıl olmuş biz aile olamamışız sonuç bittik , 2 haftaya boşanıyoruz .
Her konuda belirtiyorum ki ciddiyetine varilsin keske ben evlenmeden burayı fark edip yazsaydım da şimdi boşanmanın eşiğinde olmasaydım .
Çok acı çekiyorum her şeye evet dediğim icin , onu sevip ona karşı çıkmadığım icin ....

benim baba yoktu 3 kız kardeş anne vardi evin tek oğluydu kabul ettim şehrine gittim yetmedi yanıbaşındaki apartmana taşındım , adam evini bilmedi hep onların yanındaydı , ekmek almaya gider onlara uğrar , markete gider onlara uğrar , çarşıya , kahveye gider onlara uğrardı .
Üzüldüm ama sıkıntı yapmadım ve bir baktım ki 3.5 yıl olmuş biz aile olamamışız sonuç bittik , 2 haftaya boşanıyoruz .
Her konuda belirtiyorum ki ciddiyetine varilsin keske ben evlenmeden burayı fark edip yazsaydım da şimdi boşanmanın eşiğinde olmasaydım .
Çok acı çekiyorum her şeye evet dediğim icin , onu sevip ona karşı çıkmadığım icin ....

bende çok üzülüyordum nişanı attığım için vicdan yapıyordum yarıda bırakmış gibi ama şuan bu olanları okudukça ne kadar doğru bişey yaptığımın farkına vardım. resmen kabus gibiydi onlarla sürekli olacağımı düşünmesi bile yetti

Back
X