• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideye yakın oturmak

Mantıklı dusunmusunuz en baştan .aileler e uzaktayiz ve eşimle birbirimizden başka kimse yoktu .Bu durum birbirimize daha da bağladi. Boş vakitlerimizde aile akraba gezmedik kendimize vakit ayırdık. Senede birkaç kez gittik bazen onlar geldi derken bu şekilde devam ediyor .tek sknti çocuk olur hasta olursun birilerine ihtiyacın olur aileyi ararsın .bayram özel gün vs iznin olmazsa aile yi yanında ararsın okadar. .ama bize göre uzakta yaşamanın artısi daha fazla .evliligimiz oturup çocuk büyüyünce zaten memleketimize gideriz bir gün inşallah ama gencligimiz uzakta geçiyor pişman değilim. .
Ayben bizde uzagiz boylesi iyi. Simdi bayrama izne bile zorla gidiyoruz evimizi ozleyip hemen donuyoruz. Cok zorluk atlattik beraber, herseyi beraber yaptik sukur.

bende çok üzülüyordum nişanı attığım için vicdan yapıyordum yarıda bırakmış gibi ama şuan bu olanları okudukça ne kadar doğru bişey yaptığımın farkına vardım. resmen kabus gibiydi onlarla sürekli olacağımı düşünmesi bile yetti

Sizin için çok çok sevindim.

Haziran ayında nişanlandım yakında düğünüm var kısmetse.Nişanlımın ailesi köylerinde oturuyorlar aile apartmanları var babası annesi ve ablası oradalar.Biz nişanlımla başka şehirde yaşayacaz diye konuşmuştuk ama ailesine aşırı düşkün.Sabah beni aradı bizde onların olduğu şehirde yaşayalım diye.Ama aile apartmanında değil.Aklıma takılan acaba babası ve annesi mi istedi bunu ondan.Eğer öyleyse nişanlım onların ağzına bakan biri oluyor ve ileride çok müdahele ederler mi bize bunu düşünüyorum.Ben ailelerimizden uzak olalım birbirimizin ailesi olalım istiyordum ama onun dediği gibi olursa o zaman ben ailemden kopacam o benim ailem olacak tamam ama o ailesinden kopup tam evinin erkeği olmicak.Ailesinin yanına beni de almış olacak.Benim bütün hayatım o olacaksa onun bütün hayatı da ben olmalıyım diye düşünüyorum.Ailesine yakın olmak ileride bizi etkiler mi?Var mı bu konuda tecrübeli olanlar?Ben başbaşa olmak ve yeni sıfırdan bir aile olmak istiyorum.Birbirimizin herşeyi olalım.Her sıkıntıda babası yanında olursa biz nasıl güçlü ve birbirine bağlı bir çift olacaz ki?
Sen çok haklısın. Bu endişelerini eşinle paylaş. Ailesinden uzaklaşamıyorsa evlenecek, aile kuracak olgunluğa gelmemiştir.

kesınlıkle yakın oturma ben yakın oturuyorumm uzayda kalmak bıle kv yakın olmaktan ıyıdır

Arkadaşım öncelikle bir sakince düşün. Ailesini gözlememizsindir gözlemlediğin kadarıyla nasıllar. Su an nasıllarsa evlenince 2 katı olacaklar şeklinde bir değerlendirmeye tabi tut. Aileye yakın oturmanın avantajları var dezavantajları da var. Sen avantajlarını fazlaca kullanabilecek misin bir bak. Biz benim aileme yakın oturuyoruz yemeğimiz her daim hazır maşallah yemeğiniz yoksa sıkıntı yok gider yeriz rahatlığımiz var çocuğu bırakacagin güvenli bir yer var ve manevi destek sağlayacak insanlar var. Bunun dışında bir gözüm eşimin üzerindedir.
Annemler de o sıkıldıgı an kalkarım gitmek istemiyorsa zorla götürmem annemlerdeyken isteklerini gözetirim gibi gibi. Yani sonuçta benim çıktığım ev ve benim rahatlığımı o evde eşim duyamaz. Yani denge sağlayan kişi benim. Senin durumunda da denge saglayacak kisi esin. Seni zorla götürmeye çalışmayacak, anneme uğra, ilgilen , işte her bayramı beraber geçirelim şudur budur gibi gereksiz şeylerle seni sıkmayacaksa bir aileye yakın oturmak iyidir. Ama eşinin nasıl davranacağını da evlenmeden kestiremezsin işin bu kısmı piyango... Anlatabildim mi...

Başka şehirden ailesinin olduğu şehire olarak karar değiştiren erkek yarın da ev bakarken hazır aile apartmanı dururken kirayamı çıkıcaz der bi bakmışsınız altlı üstlü oturuyosunuz
Aynen boyle olur konu sahibi. Esinin ailesinin apartmaninda oturacaksiniz. Mutlu olan az...

Haziran ayında nişanlandım yakında düğünüm var kısmetse.Nişanlımın ailesi köylerinde oturuyorlar aile apartmanları var babası annesi ve ablası oradalar.Biz nişanlımla başka şehirde yaşayacaz diye konuşmuştuk ama ailesine aşırı düşkün.Sabah beni aradı bizde onların olduğu şehirde yaşayalım diye.Ama aile apartmanında değil.Aklıma takılan acaba babası ve annesi mi istedi bunu ondan.Eğer öyleyse nişanlım onların ağzına bakan biri oluyor ve ileride çok müdahele ederler mi bize bunu düşünüyorum.Ben ailelerimizden uzak olalım birbirimizin ailesi olalım istiyordum ama onun dediği gibi olursa o zaman ben ailemden kopacam o benim ailem olacak tamam ama o ailesinden kopup tam evinin erkeği olmicak.Ailesinin yanına beni de almış olacak.Benim bütün hayatım o olacaksa onun bütün hayatı da ben olmalıyım diye düşünüyorum.Ailesine yakın olmak ileride bizi etkiler mi?Var mı bu konuda tecrübeli olanlar?Ben başbaşa olmak ve yeni sıfırdan bir aile olmak istiyorum.Birbirimizin herşeyi olalım.Her sıkıntıda babası yanında olursa biz nasıl güçlü ve birbirine bağlı bir çift olacaz ki?

Çok doğru düşünmüşsün inşallah kararlı olursun

Eger ailesine duskunse mumkun oldugunca uzakta oturun hem kendi ailenizden hemde nisanlinizin ailesinden.ben zorlugunu yasadim yasiyorumda

Sakin kabul etme..arada ne kadar mesafe varsa o kadar iyi... yakin oturmak hicte iyi bi sey deil..

Kendi ailem başka şehirde, kayınvalidem 1 kilometre kadar uzak bana, yani çok yakınız. Hiç yüz göz olmadık. Ben mesafeli olmasam yüz göz olabilirdik. İş tamamen sende bitiyor.

Emrivakii olmuş nişanlanınca. En kötü bir kaç mahalle ötesinde otur . Sakın aynı apt da oturma

Teklif aileden gelmiştir mutlaka ama siz kararı bozmayın bence kendi aileme yakın olalım da demeyin iki tarafa da uzak olalım biz yine bir aileyiz kopmak ayrılmak olmaz zaten ama ne senin tarafa ne benim tarafa yakın olmayalım biz de evimizi bilelim de ben öyle yaptım aileme de eşimin ailesine de uzaktayız biz sağ onlar selamet haftada bir gidersek gideriz

Kesinlikle Hayır demelisin..

Nişanlımla konuştum,endişelerimden bahsettim.En azından çocuk olana kadar mevcut işine devam et hemen çıkma önce evliliğimiz otursun.Çocuk olunca gideriz dedim.Yaklaşık 2 saat enine boyuna mantıklı şekilde düşündük konuştuk.Ama ben istemediğim için gitmeyelim imajı vermedim sadece olumlu taraflarını gösterdim ki o da farklı şehir istesin diye.Şimdilik kabul etti gibi tadını çıkaralım doğru diyorsun ama endişen ailemse zaten ben dengeyi sağlarım dedi, bakalım nolacak, herkese teşekkürler

Nişanlımla konuştum,endişelerimden bahsettim.En azından çocuk olana kadar mevcut işine devam et hemen çıkma önce evliliğimiz otursun.Çocuk olunca gideriz dedim.Yaklaşık 2 saat enine boyuna mantıklı şekilde düşündük konuştuk.Ama ben istemediğim için gitmeyelim imajı vermedim sadece olumlu taraflarını gösterdim ki o da farklı şehir istesin diye.Şimdilik kabul etti gibi tadını çıkaralım doğru diyorsun ama endişen ailemse zaten ben dengeyi sağlarım dedi, bakalım nolacak, herkese teşekkürler
Aferin iyi yapmissin. Dengeyi saglarmis da dugune ceyrek kala aileme yakin oturalim hayatim manevrasi nereden cikmis? Devami gelir yalniz bunun bekle. Bu konu burada kapanmadi. Hayir bekarken sehir disinda okuyan calisan ogullarinin evine ugramazlar ne zaman evlenme isi kesinlesir oglani yanimiza alalim derler. Bunda hic iyi niyet gormuyorum ben. Bizim arkadas senelerce yurtdisinda calisti sonra Istanbul'da. Hic annesi gelip gitmezdi. Simdi evlendi. Her ay ya annesi gelip kaliyor memleketten ya kardesleri. Minimum 1 hafta kaliyorlar. Geline cok uzuluyoruz. Kiz evlendigini anlayamadi resmen.

Back
X