Kayınvalideyi aramalı mıyım?

Yasli insanlar yahu.
Ne olur yani 15 gunde bir yada ayda bir hal hatir sormak icin arasaniz.
Ne yasanirsa yasansin mesafenizi koruyarak ama iletisiminizide kesmeden sevam edebilirdiniZ.
Esinizin annesi
Cocugunuzun babaannesi.
Esiniz sizin ailenizle bu denli.mesafeli olsa uzulmezmisiniz.
Hep bunu dusunerek yaklastim esimin ailesine.
Cunku sizE sordugumun cevabi bende cok net
Cok uzulurdum

konu dışı olacak da neden arayalım

eşim benim ailemi ben de onunkini aramam

aramadım 10 yıllık evliliğimde, bundan sonra da rutin yaşantıda aramam

herkes kendi ailesinden mesul

aranıp sorulacaksa arayıp sormak onun çocuğunun görevi

arada eşime derim ara ananı babanı diye ama ben aramam

eşim de benimkileri aramaz

evlerine gidince görüşürüz oldu bitti

Valla bence bir gidip geçmiş olsun diyin derim.h iç gorusmuyor musunuz normalde.yani hiç size gelmez mi ya da siz oraya gitmez misiniz.eger hiç gorusmuyorsunuz bir arayın derim.ama gorusme varsa ugrasaniz iyi olur .Bu kadar mesafeli durmayı gerektirecek ne yaptı?sorunlar büyükse mecbur olmadıkça aramayin tabi ama normalde arada aranmalıdır diye dusunuyorum

sizi çok iyi anlıyorum. bence aramayın. zaten arama beni demiş.

eşiniz bu duruma üzülüyorsa 1 saatliğine bi geçmiş olsuna gidebilirsiniz tabi isterseniz. istemiyorsanız boşverin gitsin.

ben de sizin gibi çok nadir ararım ama beni arama falan demedi kv. arada sitem eder tabi. ben yine bildiğimi okurum.çünkü bişeyler içimden gelmiyor rol de yapmak istemiyorum açıkçası. neden kendimi kasayım diye düşünüyorum. zamanında herkes yerine ve haddini bilse biz de bu durumlara düşmezdik işte.

Benzer olayı yaşadım brnde kayınvalidem alerji yüzünden hastanede kaldı hani beni arama sorma gibi bir deyimi yok ama evimden giderken öyle bir gitti ki ne benim ne çocuğumun ne eşimin yüzüne baktı. tabi 2 gün sonra pişman oldu oğlumun resimlerini istedi eşimle konuşmaya başladı benden de bekledi rayayım sorayım. arayamazdım onca yaptıklarından sonra bir kez daha kalkıp ararsam aynı şeyleri yaşayıp durcaktık. aramadım eşime de söyledim annenle ilgili tek birşey dahi yapmak istemiyorum diye. o hala bize yakışanı yapmalıyız diyor. belki haklı ama brn herkese hakettiği gibi davranma taraftarıyım.

Esin ne diyor? Esin annesinin hatali oldugunu dusunuyorsa ve sana destekse onun hatrına bi ugrayip gecmis olsun deyip kalkabilirsin.. Evlilik var ortada, ustelik eşin annesi, bazen insan mecbur kaliyor bazi akrabaliklari surdurmeye..
Allah rizasi icin git hatta; kimse icin degil..

Bence aramam. Gerçekten hasta ise; seni sevmediği için duymak istemez. Değilse zaten olay çıkartır.

Aynı şehirde olup geçmiş olsuna gitmeyecekseniz bence aramayın zira olaylar daha çok buyur ama ne yaptığını bilmiyoruz sadece mesafe koymak icinmi yoksa size mi kötülük yaptı cevabınız hayır ise geçmiş olsun için gidilebilir

Valla bence bir gidip geçmiş olsun diyin derim.h iç gorusmuyor musunuz normalde.yani hiç size gelmez mi ya da siz oraya gitmez misiniz.eger hiç gorusmuyorsunuz bir arayın derim.ama gorusme varsa ugrasaniz iyi olur .Bu kadar mesafeli durmayı gerektirecek ne yaptı?sorunlar büyükse mecbur olmadıkça aramayin tabi ama normalde arada aranmalıdır diye dusunuyorum
Her Kış bizde bir bir buçuk ay kalırlar. Çok da rahat ederler. Bizde her sene olmasada gideriz. Her gittiğimizde burnumuzdan gelir. Sinir stres geri döneriz. Çok aramayışımın sebebi onların laf sokmalarına, beklentilerine maruz kalmamak. Başka bir hedefim hiçbir zaman olmadı. Çok şey yaşadık tabii. Ama artık olan bitenle de ilgilenmiyorum. Çok soğumuşum ondan Ama yinede Allah rızası için arayacağım.

Aynı şehirde olup geçmiş olsuna gitmeyecekseniz bence aramayın zira olaylar daha çok buyur ama ne yaptığını bilmiyoruz sadece mesafe koymak icinmi yoksa size mi kötülük yaptı cevabınız hayır ise geçmiş olsun için gidilebilir
Büyüyeceğini sanmam. Uygun bir zamanda da gideriz gerekirse. Ama akabinde gelip bende kalmaya başlayacaktır. Ben istemiyorum onun bende kalmasını artık. ama gelme demeye vicdanım engel. Kötülük etti demeyelimde istediği kalıba sokmaya çalıştı beni yıllarca. Tarlada bağda çalışmam konusunda psikolojik baskı uyguladılar üzerimde. Öğretmenim. Okullar tatil olduktan sonra Türkiyenin öbür ucundaki köylerinde çalışmamla ilgili bir hayalleri vardı hep. Zaman zaman bunun gerginliğini hep yaşadım. Çok şükür kendimi hiç ezdirmedim. Ancak onların yanında hep bir gerginliğim oldu.

Büyüyeceğini sanmam. Uygun bir zamanda da gideriz gerekirse. Ama akabinde gelip bende kalmaya başlayacaktır. Ben istemiyorum onun bende kalmasını artık. ama gelme demeye vicdanım engel. Kötülük etti demeyelimde istediği kalıba sokmaya çalıştı beni yıllarca. Tarlada bağda çalışmam konusunda psikolojik baskı uyguladılar üzerimde. Öğretmenim. Okullar tatil olduktan sonra Türkiyenin öbür ucundaki köylerinde çalışmamla ilgili bir hayalleri vardı hep. Zaman zaman bunun gerginliğini hep yaşadım. Çok şükür kendimi hiç ezdirmedim. Ancak onların yanında hep bir gerginliğim oldu.
Kendini en iyi sen tanırsın vicdanına göre hareket et anladığım kadarıyla hakaret vs yok ama gidince kalmaya gelebilir bu risk var

Esin ne diyor? Esin annesinin hatali oldugunu dusunuyorsa ve sana destekse onun hatrına bi ugrayip gecmis olsun deyip kalkabilirsin.. Evlilik var ortada, ustelik eşin annesi, bazen insan mecbur kaliyor bazi akrabaliklari surdurmeye..
Allah rizasi icin git hatta; kimse icin degil..
Eşim annesinin hatalarının farkında. Ama annesi sonuçta. Bizim aramızda kV bir sorun değil çok şükür. Allah rızası için gitmeyi düşünüyorum. Ama inanın kendimi zorlayarak...

bence de gidin aramaktan daha iyidir.yüzünüze söyleyemeceği şeyleri telefonda söyler daha çok canınız sıkılır. Aramalarınız da güzel,dozunda. Bazı insanlar samimiyeti kötüye kullanıyor.

Eşim annesinin hatalarının farkında. Ama annesi sonuçta. Bizim aramızda kV bir sorun değil çok şükür. Allah rızası için gitmeyi düşünüyorum. Ama inanın kendimi zorlayarak...
Bencede arayın hatta 5 dk olsa gidin sağlık bu sonuçta bu tip durumlarda aranması ve gidilmesi tarafıyım.

"İnsanlık" sende kalsın, bence ara :( yarın birgün bunu da sorun yapar KV

sizinde oglunuz var ve o sizin esinizin annesi gecmiş olsun demeniz iyi olur .zaten mesafeler kapanmaz hemen

Aramak değilde, ciceginizi alıp Ziyarete gitmelisiniz.
Size karşı büyük haksızlıklar ve saygısızlık yapmadilarsa, zulumleri yoksa aranızdaki negatif iletişim engel olmamalı böyle hastalıklarda arayıp sormayı.
Hepi topu yarım saatlik bir ziyaret .

Git burun ucuyla geçmiş olsun de arama bire bir muhatap olma yani esinle git eşinin yanında bişey diyecegini sanmam

Back
X