Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

valla allahtan hiç içli dışlı olmadım onlarla haketmiyorlar çünkü hep ii niyetimi suistimal ettiler hep affettim olmadı yine bişey çıkardılar,,,bizim mevzu şu kayınpederim biz nişanlıyken gelip dediki babamlara ve bana eğer 2yıl köyde bizle beraber yaşarsan senin düğününü öyle yaparız yoksa düğün falan yapmayız dedi inanabiliyormusunuz babamda kabul etmedi benim kızım sehirde büyüdü köyde yapamaz dedim başta zaten nasıl böyle bişey teklif edersin deyip kovmuştu saolsunlar benim ailem ve eşimle birlik olduk düğünümüzü yaptık hatta köye gidip davetiye bile verdik onlara köylülere ama kendileri gelmediği gibi köylüleride çevirmiş gitmeyin demiş neyse işte ogünden sonra sırf torunları oldu onun hatrına affetmiştim ama 10kerede şans verilmezki ii bakalım ben memnunum valla aman:62:

Ben hiç samimi olmadım hala sizli konuşurum bişey sorulduğunda cvp veririm yoksa susarım lavaboya bile çok nadir girerim orada bana sitem etmişler geçen alışamadı bize yaklaşamıyor bize demişler evliliğin ilk gününden itibaren hatta nişanlıykende davranışları o kadar korkuttuki beni nasıl yaklaşayım..Buna ragmen hiç çekinmeden 24 saatimizi nasıl geçireceğimize karar veriyorlar.

Ama sana yapılanda şu çok dikkatimi çekti eşin ailenin tarafında değil senin ve senin ailenin tarafında yer almış yani haklının yanında tebrik ederim..

Ben hiç samimi olmadım hala sizli konuşurum bişey sorulduğunda cvp veririm yoksa susarım lavaboya bile çok nadir girerim orada bana sitem etmişler geçen alışamadı bize yaklaşamıyor bize demişler evliliğin ilk gününden itibaren hatta nişanlıykende davranışları o kadar korkuttuki beni nasıl yaklaşayım..Buna ragmen hiç çekinmeden 24 saatimizi nasıl geçireceğimize karar veriyorlar.

Ama sana yapılanda şu çok dikkatimi çekti eşin ailenin tarafında değil senin ve senin ailenin tarafında yer almış yani haklının yanında tebrik ederim..

çünkü beni deli gibi seviyorda ondan:21::38:

ayy ne sinir birde tavır yapiıyo gelini ne sanıyolar ya kendileri için tasarlanmış bi makiner heralde canım seninkier yine gurur yapmış benmkilerde kovsamda gurur yapmaz oğlumuzun evi değil mi derler istediğimz kadar kalırız derler yaa oğlularıyla mı evlendik aileyle mi anlamadım....[/QUOT:

:47: ayy çok sinir bozucu.noluyorsa sanki değilmi evlenildi diye el kızı ucuz oluyor.kendi kızlarına oğullarına kıyamıyorlar.gelin diye yapmadıkları kalmıyor.kimisi çok iyi kayınvalide görünsede inceden inceye lafıda sokuyorr,oğlunuda kayırıyorr,kıskanıyorda.bende çalışıyorum eşim gibi.eşim yardımcı her konuda ama ailesinden çok çekiniyor.annesi duyuncada yardım ettiğini anlıyorum oğluna kıyamadığını.kendi kızını çağırmaz iş yapılması gerektiğinde bana çalışıyorsun gelme demez..amannn nekadar iyide olsa kayınvalide kayınpeder insanın kendi anası babası gibi olmuyorr.annneme babama canım kurban..

haklisiniz valla. bazi kayinvalideler varki gelini hic anlamiyor ve kiskaniyor. Sanki zamaninda kendileri hic gelin olmadi. Halbuki kendi cekmis,uzulmus,ezilmis, bari sen ardindan gelenlere cektirme ki ulkemizde de kayinvalide gelin cekismesi kalmasin... ama nerdeee!

Benim eşimle kayınvalidemler ortak iş yapıyolar. Haftasonu iş yokkenn iş çıkartıyo kayınvalidem oğluşu yanına gitsin, biz plan yapamayalım diye.. Bıktımmm. Başlarda çok severdim artık yüzünü görmek istemiyorum. Benm kayınvalidem çok iyi gözükür, ama alttan alttan eşimi dolduruyor. Evliliğin ilk zamanlarında yaptıklarını bile şimdi şimdi farkediyorum. Aynı işi yaptıkları için uzaklaştıramıyorum da. Takmama yolunu seçtim, bu sefer eşim neyin var durgunsun bişeye mi kızdın diyorr.. Söylesem kavga.. Ne yapıcağımı şaşırdım. Hiç mutlu değilim. Eşimi seviyorum şu aileler bu kadar herşeyin içinde olmasa, evlenince ellerini ayaklarını çekmeyi blseler keşke... Benim kayınvalidem hesapta çok gelmez bize, ama bi gelir habersiz.. Kendi haftada 3 kez çağırır, kalalım ister... Eşim en son habersiz gelmesine çok sık gitmemize kızdığımı söylemiş. Başta kızdım eşime. ama araya biraz mesafe girdii iyi oldu sanırım.. Fakat bu sefer de eşimi olur olmadık zamanlarda çağırmaya başladı.. Bıktım kadının kocası yok sanki, herşeyi benm kocamdan bekliyooo....

Son düzenleme:
Benim eşimle kayınvalidemler ortak iş yapıyolar. Haftasonu iş yokkenn iş çıkartıyo kayınvalidem oğluşu yanına gitsin, biz plan yapamayalım diye.. Bıktımmm. Başlarda çok severdim artık yüzünü görmek istemiyorum. Benm kayınvalidem çok iyi gözükür, ama alttan alttan eşimi dolduruyor. Evliliğin ilk zamanlarında yaptıklarını bile şimdi şimdi farkediyorum. Aynı işi yaptıkları için uzaklaştıramıyorum da. Takmama yolunu seçtim, bu sefer eşim neyin var durgunsun bişeye mi kızdın diyorr.. Söylesem kavga.. Ne yapıcağımı şaşırdım. Hiç mutlu değilim. Eşimi seviyorum şu aileler bu kadar herşeyin içinde olmasa, evlenince ellerini ayaklarını çekmeyi blseler keşke... Benim kayınvalidem hesapta çok gelmez bize, ama bi gelir habersiz.. Kendi haftada 3 kez çağırır, kalalım ister... Eşim en son habersiz gelmesine çok sık gitmemize kızdığımı söylemiş. Başta kızdım eşime. ama araya biraz mesafe girdii iyi oldu sanırım.. Fakat bu sefer de eşimi olur olmadık zamanlarda çağırmaya başladı.. Bıktım kadının kocası yok sanki, herşeyi benm kocamdan bekliyooo....

en azından eşin annesine uyarıda bulunabilmş .bnm eşim annesndende beterr gitsek bir ay annesnde kalsak hadi kalk ewe gidelm demez.ıyyyyyyyyyyyyyyyyy sinirlendim yine

Dün akşam eşim bensiz gitti ailesine banada ilk kez bensiz gitmesine rağmen niye fedakarlık yapmadın dedi triplendi gitti konuşmuşlarmıdır bu konular hakkında sık gidip gelme konusunda...Eğer konuşmuşlarsa eminim ailesi onu doldurmuştur susma sen ne istersen yapacak sözünü geçir yapılacak dersen yapsın diye çünkü çok iyi tanıyorum onları kendi ailesini üstün bi ırk gibi görüyorlar..ama eşim benle konuşmuyor şuan bende hiç sormadım çünkü bende konuşmuyorum :S:14:

en azından eşin annesine uyarıda bulunabilmş .bnm eşim annesndende beterr gitsek bir ay annesnde kalsak hadi kalk ewe gidelm demez.ıyyyyyyyyyyyyyyyyy sinirlendim yine

aynennnn benim kocamda eve gidelim demez:36: kaş göz işareti yaparak ancak kaldırırım yoksa hiç ........

bir ara 15 günde bir gidiyorduk, sevgili kayınvalidem de, masayı toparken "bırak bırak, zaten 40 yılın başında geliyorsunuz" dedi. ben de 15 günde bir burdayız dedim. sonra sevgili oğluna seslendi, "karın bana laf soktu duydun mu "diye.

yaptıkları bini aştı, dedim ben bi daha kolay kolay annene gitmem. oğlu kendi gitti geldi bi süre.

valla arkadaşlar benim kayınpederim 4 yıl önce geldi en son kızın doğumunda sonra kaynana birsürü olay yarattı doğum zamanı adamı doldurdu o günden beri gelmiyo yemin etti herhalde kaç kere yemeğe hatta iftara falan çağırdım ama gelmedi kaynanam en son elay ateşlendi geçen şubat ta geldi...

bizde haftada yada 10 günde bir benim zorumla gideriz eşim kaş-göz yapa yapa 2-3 saat zorla durur sonra hemen kalkar,istemio gidip gelmek,babasıyla aynı iş yerinde zaten bütün gün görüyom geceleri çekemem diyo..oda haklı baba tam bir osmanlı bacak bacak üstüne bile atamazsın yanında .ama ben alışkınım çok rahatım yanlarında ,kısacası BEN GIDERSEM GORURUM ,GITMEZSEM SENDE OLUMUSUN YASIYONMU DEMEZLER

:36::36::36::68:

:nazar::nazar::nazar::nazar:eşime canım kurban...hep ben kayırırdım onun ailesini eşime karşı öyle deme yazık,böyle yapma yaşlı,öyle söyleme sen abisin yada sen küçüksün.....Ama kendisini çok iyi anlıyorum artık..2 senede neler değişiyor..Eşim bana asla laf söyletmez çok şükür...Valla yeni evlenecekler nacizane önerim;4 atanın hakkı bir derler doğrudur,hakkını verin ötesine gitmeyin..ANNE 1 tanedir bu hayatta o da kendi anneniz..Gelin gelindir kaynana kaynana...Ne kadar iyi olursa olsun sık muhabbet tez ayrılık getiriyor..Belli bişey işte gelin-kaynanasın zorlamanın alemi yokki...Evi mümkün olduğu kadar uzaktan tutun ne olursa size patlıyor çünkü...Hergün ağırlarsın canına tak eder yine saygıda kusur etmezsin ve duyarsınki yine gelinsin,yine gelinsin...Kızı gibi görme falan hikaye bence...(kayınvalideler kusura bakmasın..bende annem gibi görüyodum çünkü)Bana görümcem demişti evlenmeden kaynana kaynanadır diye hakikaten haklıymış :1: ben eşimi yuvamı bilirim şükürler olsun bu konuda eşimi herkes parmakla gösterir..Çok şükür olay eşte bitiyor zaten...

bu arada sorunun cevabı :1: önceden hergün benim gitmeme bile fırsat kalmazdı eşim işe gittiği an zil çalardı...Şimdi aydaaaa 1 gelir aslında ona kalsa hala hep gelirde eşim sağolsun.. bizde yine benim zorumla 2 haftada bir gidiyoruz işte....eşime kalsa onada gitmicek aramızda 5 bina var bu arada:20:

bence erkekler kadınlarwşit olduguna göre biz onların ailesine nasıl davranıyorsak onlarda bizim ailemize aynı şekilde davranmalıherşey karşılıklı olmalı,ben cevremdeki insanlarada aynısını diyorum,senin ailene nasıl davranılmasını istiyorsan eşinin ailesinede öyle davran diyorum,herşey karşılıklı

zamanında hiç bir halt yapmayıp emri vakiyle kendine 2dk. yürüme mesafesinde bize ev tutan itiraz ettiğimde hiç ama hiç tınlamayan ve bildiğini okuyan sevgili kayınvalidem hergün gel git istiyor. üstelik canım ailemi çok güzel işimi arkadaşlarımı kısacası herşeyimi istanbulda bırakıp ankaraya taşınmayı kabul ettim. Şuanda işsizim diye sürekli bana gel niye evde yanlız oturuyorsun türlü bahanelerle kendi gelmeye çalışır.Ama tabi ben kesinlikle yüz vermiyorum eşimle geliyorum gidiyorum yalnız hiç gitmedim gitmemde! Ben 1 sene nişanlı kaldım cimriliğinden 1 kere dahi ailemi aramadı üstelik annemle ankaraya gidip gelişlerimizde annemi sinir etmekle kalmayıp ağlattı. nişan bohçam felaket nişanda hiçbirşey yok getirdileri 1 tepsi tatlı yetmeyince 2.cisini istedik diye kıyamet kopartmalar nişan elbisemden tutunda kına gelinlik hiç birine karışmamalar beğendiğim yüzüğü almayıp gidip kedi kafasına göre teneke yüzük almalar evlendiğimizde utanmadan evime borç senetleri ile gelmeler onlarıda üstümüze yıktı yazılacak o kadar çok şey varki aslında kafanızı daha fazla şişirmek istemiyorum ama kafayı yemek üzereyim haftada 2-3 kez gitmemize rağmen her gittiğimizde laf sokuyor yok biz ayrı siz ayrı oturuyoruz hiç gelmiyorsunuz yok güne katıl yok komşular gelecek gel yok mevlüt var gel offff sevmedim sevemiyorum hele ailemi hiçe sayıp annemi ağlatması bitirdi gözümde yüzlerini görmek istemiyorum nefret ediyorum

haftada bir gidip geliyoruz ondada bir sürü laf sokuyor sanırsınız aylardır gitmiyoruz...tiksindirdi iyice kendinden çok şükür uzağa taşındım da birazcık kurtuldum yoksa bu kadın boşanma sebebim olurdu.......

Benim 10 merdiven yukarımdalar.

Kayınpeder Kayınvalide Kayınvalideninde Kayınvalidesi Küçük Görümce...

Biz alt katta ne kadar mesafeli olmaya çalışsam olmuyooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Deliriyorum yeri geliyor.Kayınpeder her dakka beraber olalım kesemiz bir olsun onlarda kalalım istiyolar.

Hatta bu kış gelın ust katta kalın bebekte olacak bır yer bır öderiz de dediler.Bilmiorum hakkımızda hayırlısı olsun ama ben İSTEMİYORUMMMM :18::18::18:

Onceden esim duretirdi hep haftada bir gidelim diye oda anasi istiyor diye kayinpederimle sabaha kadar kavga
Édip sonra oda ogluna soylerdi ogluda bni zorlardi.... Mesafemi kurmak istedikce engel oldular....

Sonra bn de kavga ve dovus ile zorlayip gidilmemisini basardim sonra kayinvalidecigim neden gelin oglumla geliyor
Hep neden tek gelmiyor Lara baslamisti yine baskiya tek gittim dort yil cekmedigim kalmadi.....bni tek istemesinin sebebini
Birtek bn anlamistim esime desem bnden kotusu olmazdi.....

Simdi ise;bni halt edemedi basaramiyinca ki bu hep huyudur kuser cocuk gibi....iyikide kusmus nefes aliyor artik cigerlerim:):):):).....bnde mesafeli davrandim ama nekadar mesafeli olsanzda kotuye dusmeye gorun....cunku boyleleri
Mesafe tanimiyor.....

Back
X