Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

ilk zamanlar her gün uğrardık onlar birinci katta biz üstteyiz. yemeği beraber yerdil eşim yokken tek yemek yemeyeyim diye orda yerdm
birkaç saat oturup eve çıkmak isterdim ama izin vermezdi çıktığımda bir surat sen bizle oturmak istemiyon sne şunu istemiyon
iyi de ben çalışıyorum hiç mi dinlenmicem değil mi . aramızda çok olaylar yaşandı çok kırdılar beni ramazandan birkaç hafta önceydi galiba gene kavga ettik o zamandan beri hiç gitmiyorum. Birtek bayramlaşmak için girdim bi 10 dk şimdi de görürsem konuşuyorum o kadar

biz haftada en az 1 kere gidiyoruz bazen iki kere bana sorsanız hiç gitmem sırf eşimin hatrı için gidiyorum ama mesafeliyimde...ilk zamanlar geceburda kalın diye hep israr ediyorlardı ben hiç kalmayı düşünmedim kendi evin varken ve 10 dk mesafede niye orda kalayım insan kendi evinde kendi yatağında daha rahat ediyor sonradanda israr etmekten vazgeçtiler...

bizim aramızda 4-5 sokak var,4 aylık evliyim önceleri kv.mi severdim haftada 2-3 uğrardım ama kızı yeğenleriyle sorun yaşadığımda bana destek olmadı ve soğudum ,eşim sürekli ısrar eder gitmem için çalıştığımı söyledim olmadı,annengil bana bunları yaptılar istemiyorum deyince bahane buluyor oldum,dün kötü kavga ettik ağladım baktım olmuyor hep ailesini savunuyor,sen aileme gitmezsen sana ihtiyacın olduğunda bakmazlar diyor,herkes geliniyle içiçeymiş annesi değilmiş,bıktım artık ben de yeni taktik buldum eşim nöbet usulü çalışıyor gündüzleri evde sürekli annnene git diyeceğim bugün mesela zorla gönderdim
kv. çok konuşur ve söylenir ya tek başına gitmek istemiyor bende sürekli onu gönderip bıktırıcam belki oğlunu bana karşı doldurur ama olsun bi de bu yolu deneyelim

Son düzenleme:
bizim aramızda 4-5 sokak var,4 aylık evliyim önceleri kv.mi severdim haftada 2-3 uğrardım ama kızı yeğenleriyle sorun yaşadığımda bana destek olmadı ve soğudum ,eşim sürekli ısrar eder gitmem için çalıştığımı söyledim olmadı,annengil bana bunları yaptılar istemiyorum deyince bahane buluyor oldum,dün kötü kavga ettik ağladım baktım olmuyor hep ailesini savunuyor,sen aileme gitmezsen sana ihtiyacın olduğunda bakmazlar diyor,herkes geliniyle içiçeymiş annesi değilmiş,bıktım artık ben de yeni taktik buldum eşim nöbet usulü çalışıyor gündüzleri evde sürekli annnene git diyeceğim bugün mesela zorla gönderdim
kv. çok konuşur ve söylenir ya tek başına gitmek istemiyor bende sürekli onu gönderip bıktırıcam belki oğlunu bana karşı doldurur ama olsun bi de bu yolu deneyelim

Bende 4 aylık ewliyim. Bu süre zarfında sadece bir bayram ziyareti yaptık. tabi birde düğün sonrası yemek adetini yerine getirdik. Çok fazla sorunumuz war bizimde. ama Allaha şükürler olsun eşim hep benim yanımda. gidelim yada gelsin diye zorlamıo. Huysuz insanlarla uğraşmak çok zor. Tabi eşimede karışmıyrm gitsin gelsin ama beni zorlamaması gerektiğini söyledim sadece. o da ya saygısından yada annesinin huyunu iyi bildiğinden kabul etti. Allah yardımcın olsun.

her hafta sonu gidiyoruz, 1-2 saat. hafta içi bizde kalmak istediler bir ara ama ben de eşim de hiç oralı olmadık. yüz bulamayınca vazgeçtiler. hastalık olur ölüm olur kalım olur o zaman kalsınlar da (her şeye rağmen eşimin ailesi) onun dışında aynı şehirde ne alaka yani?

kızlar benim durumum bu kategoride değil ama yazmak istedim. böyle herkesin aynı dertleri paylaştığını görmek insanı rahatlatıyor. benim kayınvalidem de izin versek de hep bizde kalsa diye bakıyor. aynı şehirde dğeiliz ama ayda 1 hafta mutlaka gelir.. benim her bayram ve ara tatillerimi onlarla geçirmemi beklerler..yaz tatilini onlarda geçirelim isterler..hep bir arada olacaz illa ki! ben de evliliğimizin ilk yılları daha güleryüzlüydüm, onlar da bu kadar abartmıyordu herhalde ama artık suyu çıktı. ben bu kadar samimi olmak istemiyorum ve artık surat yapmaya ve mesafe koymaya başladım. eve gelen misafir sonuçta elbette ayıp oluyor ama be de böyle yaşamak istemiyorum sürekli iç içe! bu yüzden bi kaç seferdir gelince bizde 2-3 gün kalıyor.. bu yüzden eşimle biraz aramız da açıldı ben surat yapıyorum ailesine diye.. evlilik ne kadar zor gerçekten.. tam bir sanat! ne olur şukayınvalideler bizi bi rahat bıraksa! bi rahat versinler ya bi özgür olalım, eşimizle olalım.. ben senle mi evlendim oğlunla mı anlamadım ki..

evet hep derler oğlum biz sizin mutlu olmanızı isteriz,sizi mutlu gördükçe bizde mutlu oluyoruz diye ama evliliğimizin ilk sabahında yani ilk kahvaltımızda sabah 8 de arayıp uyandınızmı kahvaltıya geliyoruz dediler ve geldiler. evliliğimizin üzerinden 1 ay geçmeden 15 gün gelip kaldılar ve 1 dk dahi evimizde yalnız bırakmadılar.eşimde bende hafta içi erkenden kalkıp işe gidiyoruz,kendileri 9buçuklara kadar uyudular ama sağolsunlar haftasonu erkenden kalkıp heyy hadi kalkın hani gezmeye gidecektik derler ohh ne ala.evin anahtarından 1er tane aldılar canları istediği gibi girip çıkıyolar evin düzenini kraliçe istediği gibi yapıyor.eşimle bende ne huzur kalır ne aile saadeti .oturduğumuz şehirler arasında mesafe 7 saat.aynı şehire tayin isteme şansımız var ama eşime baskı yaptım 1 saat uzaklıktaki şehiri yaz diye yoksa akşam vakti bi bakmışsın kayınpeder içeri girmiş, sen rahat kıyafetli, insan çıldırır sonra. bir de gelince 3-4 ay kalmayı planlayarak geliyolar sonra kötü gelin 15 günle işi bitirttiriyo.pazara giderler pazar parasını ver markete giderler cep harçlığı ver sanki o evde onlar hiç yemiyo içmiyo.oğluum yağınız bitmiş.yahu gidip alın.eşime artık gitsinler istemiyorum iyice bıktırıyolar kendilerinden diyorum.oda bana ne güzel işte baksana işten geliyoruz yemeğimiz hazır evimiz temizleniyo diyo. ya ben onun anasını babasını doyurmak içinmi çalışıyorum sabahtan akşama kadar.hamile halimle birde.otururum evimde evin hanımı olarak işlerimi ben görürüm.ne ala yaa sözde yardım ediyolar ama kayınpederin emekli maaşı hesapta duruyo hiç eksilmiyo.aman oğlum siz mutlu olun yeter kıçımızın dibinden ayrılma sonrada böyle de oldu..

evet hep derler oğlum biz sizin mutlu olmanızı isteriz,sizi mutlu gördükçe bizde mutlu oluyoruz diye ama evliliğimizin ilk sabahında yani ilk kahvaltımızda sabah 8 de arayıp uyandınızmı kahvaltıya geliyoruz dediler ve geldiler. evliliğimizin üzerinden 1 ay geçmeden 15 gün gelip kaldılar ve 1 dk dahi evimizde yalnız bırakmadılar.eşimde bende hafta içi erkenden kalkıp işe gidiyoruz,kendileri 9buçuklara kadar uyudular ama sağolsunlar haftasonu erkenden kalkıp heyy hadi kalkın hani gezmeye gidecektik derler ohh ne ala.evin anahtarından 1er tane aldılar canları istediği gibi girip çıkıyolar evin düzenini kraliçe istediği gibi yapıyor.eşimle bende ne huzur kalır ne aile saadeti .oturduğumuz şehirler arasında mesafe 7 saat.aynı şehire tayin isteme şansımız var ama eşime baskı yaptım 1 saat uzaklıktaki şehiri yaz diye yoksa akşam vakti bi bakmışsın kayınpeder içeri girmiş, sen rahat kıyafetli, insan çıldırır sonra. bir de gelince 3-4 ay kalmayı planlayarak geliyolar sonra kötü gelin 15 günle işi bitirttiriyo.pazara giderler pazar parasını ver markete giderler cep harçlığı ver sanki o evde onlar hiç yemiyo içmiyo.oğluum yağınız bitmiş.yahu gidip alın.eşime artık gitsinler istemiyorum iyice bıktırıyolar kendilerinden diyorum.oda bana ne güzel işte baksana işten geliyoruz yemeğimiz hazır evimiz temizleniyo diyo. ya ben onun anasını babasını doyurmak içinmi çalışıyorum sabahtan akşama kadar.hamile halimle birde.otururum evimde evin hanımı olarak işlerimi ben görürüm.ne ala yaa sözde yardım ediyolar ama kayınpederin emekli maaşı hesapta duruyo hiç eksilmiyo.aman oğlum siz mutlu olun yeter kıçımızın dibinden ayrılma sonrada böyle de oldu..

bende esımın aılesıyle 1 ay kadar beraber kaldım belkıde daha fazla o sure zarfında kv ıle hıc bı sorunum olmadı aksıne hep destektı herzaman hos daha evlenmemıstık.herneyse dugun zamanı takılan takılar ıclerıne dert oldu hepsını ıstedıler borcumuz war dıe ne kadr dıretsemde aldılar cunku kpederım kapımıza dayandı ılk gecemızı zehr ettı bende dedım alın gıdın dahada gormek ıstemıorum hıc bırınızı.oylede yaptım esım arada sırada uzulur neden gelemıola ewıme dıe bende tekrar tekkrar bıze yasttıklarını ewlılık yıldonumuzde hatrlıcagım gecyı anlatırım caresız susar.ben avukat oldugum ıcın kı (aıle yapılarımız cok farkı ekonomık olarkta benım aılemle aralarında fark daglar kadar fark var)ben bunu asla yansıtmadım onlara esımede.ama grdukce daha cok delırıorum.esımle bayramda mecburen gttım okadrda uzulmesınler dıe ama aa kızım sanda sunu aldık sunu yaptık dıemedıler kı ılk kez gttım ewlerıne dogru duzgun karsılanmadık bıle.durum bole olunca bnde hepten kestım bebek konusu oldukcada soluorum benım sozum dısında hıc bırsey yapılmıcak.esım bu huyumu bıldıgı ıcın her dedıgımı yaparım kım naptysa anında tepkımı koyarım oyuzden pek usteleyemıor.sonunda fark ettıkı ben onun aılesıyım artık yenı bı hayt kurdu ve o hayat ona ve bana aıt bıze zarr werıcek herseyden uzak olmak zorunda.huzurumuz ıcın.kımse gelıp gıdemez bana oyuzden ama bastan mesafe olmayınca lap dıe damlayı verıolar.ben okadr mesafe koymamam ragmen azıcık yuz werdıgımde bayramda gtmek gıbı hemen arkasını getrmek ıstıolar allahtan o tıp durumlarda cok sertımde kımse daha asıp huzurmu kacıramadı.

kayınvalidemi nedense hayal ettiğim gibi sevemedim
daha doğrusu düşündüğüm gibi bir kayınvalide-gelin olamadık
çünkü benim kayınvalidem çok soğuk bi kadın
hiç yüzü gülmüyor bana karşı desem yeridir
gülse de yapmacık gülüyor bana
anaç , sevimli bir kadın değil yani
bir kere bile bana şevkatle yaklaşmamıştır
oysa bulunduğum şehirde kimsem yok farklı bi şehirden gelin geldiğim için
daha da şevkatle yaklaşması gerekirken buz gibi
hareketlerinden ve bana yaklaşımından dolayı bende kendisinden çok soğudum
hiç görüşmesem razıyım

Canım aynı benim ky de öyle bi kere sarıldığını başımı oksadığını görmedim koskoca 2 yılda hem de yaptığım hizmetlere karsılık ben onlrı anlayamıyorum gercekten gurbette olan anlar ancak seni cok iyi anlıyorum benmde kimsem yok kendini cok yalnız hissediyosun..

aynı dert bende de vardı ki benim evim ve onların evinin arası 1,5 saat (çok iyi bir karar almışım)ordan bile dilini uzattı 3 yıldır beynimi yedi laflar,sözler,kıskançlıklar,şikayetler en sonunda tepem attı 2 hafta önce aldım havalarını oldu bitti.bundan sonra böyle sizlerede tavsiyem kibarlıktır nezakettir ,eşimin ailesidir diyip susuyorsunuz şunu bilin asla ve asla onların dediği gibi (sen ben kızımsın çocuğumsun) değilsiniz.bunların hepsi laf.hiçbir anne çocuğunun arkasından kuyusunu kazmaz,kıskanmaz,laf söylemez diye düşünüyorum.el kızı olduğunuzu asla unutmayın.çünkü öyle muamele görüyorsunuz.sizlerde saygınızı bozmadan güzel bir üslüpla konuşabilir ve çenelerini kapatabilirsiniz.

Çok doğru hiç anneler alttan alta laf sokar mı o yüzden ya karsılığını vercen yada benm gibi hiç görüşmcen..

..............................................

Son düzenleme:
Aynı şehirde oturuyoruz hafta da ya da 10 günde bir gider geliriz..

Tabi özel günlerde daha sık olur.. Örneğin görümcemin tanışma, isteme, söz faslı sebebiyle bu aralar her hafta sonu oradayız..

Mesafe koymak için özel bi çabam yok... Bende kayınvalidem de çalışan insanlarız, istesek bile vaktimiz olmuyor yani birbirimizi çok sık rahatsız etmeye:9:

valla 15 dk yürüme mesafesi var aramızda işden cıkınca onların evinin önünden gecmek zorundayız. balkndalarsa vay halımıze hadı gelın yemek yıyelım ya sorsana bi kızım bi planınız varmı oglum gelmek ıstemısınız diye balkondan avaz avaz hadı hadı diye bagırırlar. yok dedikce iyice sıkarlar ben onlar ıcın yemegimi çöpemi atıcam sankı alla alla.ne zaman gitsen 9-10 gbi kalkmak isteriz erken oturun sabahın 7sinde ben gidiyorum işe sen degıl diyesim gelıyor. kı gidinc e cayı koy bulasık yıka evi toparla meyva soy önlerine ver benevımde böyle yorulm uyorum arkadas kisinin bulasıfından nolur 8 kısının bulasıgından onlara göre basit ben bulasıgındada dgılm sadece güzel zaman gecırm ek ıstıyorum hos sohbet temızlge gitmıorum kı o yuznden hıc gidesim gelmez valla

Back
X