Kayınvalideyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklığınız nedir?

kandil gecesi çok ağlattı beni .. bende onu Allaha havale ettim. Allah büyük ... haftasonu kalabalık bir ortamdaydık ben bişey yokmuş gibi davrandım çünkü eşimi üzmek istemiyorum bazen annesini dinlesede kıyamıyorum ona. artık daha çok mesafeliyim kayınvalideme.. çok üzdü beni çokk

haftada 1 bana kalsa ayda 1 olur..
görüntüde zararı yok derler dışarıdan bakanlar ama içi seni dışı beni misali..
sevemedim gittii artık ayagımın altına altından halı serse yine sevmem yine sevmem..
mesafeli oldum iyicene..süreklii kendi evimde misafir agırlamak istiyor tmm diyorum haber veirirm sana diyip daha aramıyorum..buna ragmen sırarla herseferinde söylüyor şunu çagıralım size diye.. artık çalışıyorum ondan şmdilik kurtuldum misafirleirnden..
nekdr az görüşürsek okdr mesafeli ve sorunsuz geçiyor günlerimiz..

Aynı şehirde olmamıza rağmen ayda 2 kere.

Sağolsun eşim çok anlayışlı bu konuda. Aslında eşimin ailesi de çok iyi insanlar. Benim sorunum kendi annemle. Kendi annem evliliğimi istemiyordu. Sanırım boşanacağım desem üzülmeyebilir de.

valla benim kayınvalidem benim karsı binamda oturyo ama gidis gelis sıklıgımız değşiyo Allahı var nerdeyse 1 yıllık evliyim bana max 7 8 kere gelmiştir belki olmamstr o kadar bizde deişio bazen haftada 3 bazen ayda 3...

ben yurt disinda oturuyorum sagolsun esimin ailesi 2 ay demeden geliyorlar butn duzeni alt ust edip gidiyorlar onceden onlarda burdaydi yani birlikte oturuyoduk sonra biz turkiyeye donduk esimin ailesiyle karsi binalarda oturduk hergun gelip gitme olayi oluyodu gece yatmaya gidebiliyodum evime ayri evin bi anlami yoktu baktik olcak gibi degil tekrar yurt disina yerlestik ama halada kurtulamadim cok anlayissiz insanlar bazen sorun bendemi diyorum ama disardan bakan lar bile cok yadirgiyor bu durumu

aynı şehirde oturmayı geçiyor aynı apartmanda oturuyoruz ve bende bu durumdan çok mutluyum.kayınvalidemi çokk severim ama aradaki mesafeyi herzaman korurum.1 kere bile rahatsız olmadım gelip gitmesinden ne zaman gelip gideceğini bilir.hafta sonları asla rahatsız etmez bizi eşimde bende çaliştığımız için yorgun olduğumuzu düşünür ve beni yorulmasın diye yemeğimi bile yapar sen gelinsin sen yap yıka temizle asla demez hatta çoğu zaman bulaşık bile yıkattırmaz bana zaten yorgunsun kıyamam sana der:)

ben yurt disinda oturuyorum sagolsun esimin ailesi 2 ay demeden geliyorlar butn duzeni alt ust edip gidiyorlar onceden onlarda burdaydi yani birlikte oturuyoduk sonra biz turkiyeye donduk esimin ailesiyle karsi binalarda oturduk hergun gelip gitme olayi oluyodu gece yatmaya gidebiliyodum evime ayri evin bi anlami yoktu baktik olcak gibi degil tekrar yurt disina yerlestik ama halada kurtulamadim cok anlayissiz insanlar bazen sorun bendemi diyorum ama disardan bakan lar bile cok yadirgiyor bu durumu
Canım ya Allah sabırlık versin diyorum anlayışsızlık tabikiside her insanın bir düzeni var niye bu düzeni bozmak için ısrarla uğraşırlar anlamam.Sende biraz belli et canım ya eşinde mi hiç rahatsız olmuyor bu durumdan.

ah canim benim yurtdisinda yasayan insanlar yüzde doksani böyle varya cok geri kaliyorlar.. ani nasil anlatayim.. saygisiz, müdahaleci, yaa gerikafali iste... tr'de yetisen erkekler bunlara bes basar... ben de yurt disndayim.. biz de birlikte oturuyorduk... 15 dakikalik mesafede ev tuttuk diye koca adam kayinbabam ortaligi ayaga kaldirdi... yani düsün o kadar abarttiki, kaynanamin dir dir etmeye firsati kalmadi... en son benim pisirik gitti de sözlesmeyi iptal etti :50::50::50::50::50: simdi hemen caprazlarinda oturuyiruz... Allahtan bi bina giriyor araya da direk gözükmüyor... yine de dedigin gibi yatmadan yatmaya anca geliyorduk eve.. bir de cocugumuz henüz yokya, bahane de edemiyorum hic bir seyi.. en son 3hafta önce bi mevzudan dolayi yine beni dövmekten beter ettirler, o yüzden gitmiyorum simdi mecbur kalmadikca... hani yaptiklari terbiyesizlik, birak küslügü, kavga sebebiydi ama bilirsin bunlarda artik normal oluyor bazi kötü durumlar.. ben de olaylari bahane ettim cektim kendimi.. esim de tek kelime edemiyor, cünkü yine hakliyim..

ahh kızlar dün kandil gecesi kayınvalidem beni kocama şikayet etmiş aklına ne gelirse söylemiş kocamda bana söyledi. biraz tartıştık çok ağladım yakınlık göstermiyomuşum her gittiğim yeri söylemiyomuşum daha neler neler.... aramızı bozacak bu kadın..kendi anneme anlatamam zaten hayattan çok çekti birde benim dertlerimle üzemem ne yapacağım hiç bilmiyorum. hala ağlıyorumsinirlerim perişan

pes diyorum ya... lafa gelince özel günlerde atıp tutarlar yok biz sizin huzurunuz için derler ama hepsi hikaye.. insan kendi öz oğluna kandilde bunu yapar mı ya ? ben insanlığından kuşku duydum canım k bakma :26:

Benim kayinvalidem turk degil. Koreli. Ayda 1 kere falan gorusebiliyoruz. Cunku Gorumcemin kucuk bir kizi var ona bakiyor hem de kopegi var ayni evde ikisine birden bakiyor. Kore geleneklerine gore cocuklara ya anneanne ya da babaanne bakar.

aynennn maonyaaa bende telefonu kırmak istiyorum.açmasan eşimi arıyor .. sesini duyunca tüylerim diken diken oluyor rahat bıraksın beni yaaa:84::84::84:

Şımarıklık...

Benim kayınvalidemin kızım nasılsın diye aramışlığı yoktur; ben de beklerim arasın diye.

Kıymet bilmeyenlere böyle ilgi alaka.

valla benim kayin validemde beni telefonla cok sik aramaz yani arayamaz cunku kucuk bebege ve kopege baktigi icin vakti olmuyor. arayincada benim ismimi oyle icten soyluyorki kadin 1 tane soyluyor agzindan 10 tane cikiyormus gibi. oyle cok seviyor beni. gecen esimi cep telefonundan aradi. bende sesini duyuyorum. esime dediki 'oglum karini cok sev ve kiymetini bil. ona ev islerinde yardimci ol. ne isterse yapmaya calis' dedi. ben boyle kaynanayi neden istemeyeyim? hem benim kayinvalidem eve gelince kendi yemeklerini (kayinvalidem koreli) buzdolabi doluncaya kadar pisirir koyar. beraberce yiyin der. ben evde yoksamda evi temizler.
Ama bazen bana uyarilarda bulunur. 'bizim geleneklerde buyuklere birsey verirken 2 elinle uzat,biriyle ilk tanismaya giderken kot pantolon yerine daha klasik birsey giy,bir misafiri evinden ugurlarken asagiya kadar degil taksiye veya metroya kadar ugurlamalisin, vs...' seyler soyler. bizim turk adetlerine gore cok saygiliyim ancak kore adetlerine bu saygi cok yetersiz kaliyor. bazen beni incitiyor. cunku ben avrupa sartlarina gore buyudum.(her nekadar avrupabirligine girememis olsakta yasam tarzimiz avrupa gibi) rahat hayata aliskinim. Simdi onlarin geleneklerine ayak uydurmaya calisiyorum. Kayinvalidem ne derse yapiyorum.(bana ters gelse bile) Ama yine de ondan sikayetci degilim. Bizim icin tursular kuruyor, en pahali tencere tabak seti aliyor. bazen kapi caliyor bir bakiyorum postaci koca koca koli getirmis. icinden bir yigin ev esyasi cikiyor.
Esim ailenin en kucugu ve tek erkek evladi.

slm eşlerin ailesiyle aynı şehirde oturanlar geliş-gidiş sıklğınız nedir?sorun var yada yok haftada kaç gün gidersiniz yada onlar gelir....benim eşimn annesi sürekli bize gelmek ister hatta yatıya kalmak ister ki bazen kalır....mesafeyi koruyanlar yada hiç görüşmeyenler nasıl başarıyorsunuz?

ilk evlendiğimiz dönemlerde bizim evimiz şehir merkezinde onların evi yazlık sitede olduğu için her hafta sonu giderdik.tatil gibi olurdu bizede.ama sonra ben sıkılmaya başladım.derken çocuk oldu gidiş gelişlerimi azalttım.önceleri çok bozuldular.hatta eşimle sırf bu nedenlerle çocuk olduğu sene 1 yıl boyunca çook kavgalar ettik.ama sonuçta beni olduğum gibi kabullendiler.şunu gördüler benim bu tavrım onlara karşı değil herkese karşıdır.fazla içli dışlıolmayı sevmem.
bana fazla karışılmasından hoşlanmam.
artık gelmiyon gitmiyorn laflarını unuttular.ne zaman istersem o zaman giderim.1 aydır gitmiyorum mesela.

valla benim kayin validemde beni telefonla cok sik aramaz yani arayamaz cunku kucuk bebege ve kopege baktigi icin vakti olmuyor. arayincada benim ismimi oyle icten soyluyorki kadin 1 tane soyluyor agzindan 10 tane cikiyormus gibi. oyle cok seviyor beni. gecen esimi cep telefonundan aradi. bende sesini duyuyorum. esime dediki 'oglum karini cok sev ve kiymetini bil. ona ev islerinde yardimci ol. ne isterse yapmaya calis' dedi. ben boyle kaynanayi neden istemeyeyim? hem benim kayinvalidem eve gelince kendi yemeklerini (kayinvalidem koreli) buzdolabi doluncaya kadar pisirir koyar. beraberce yiyin der. ben evde yoksamda evi temizler.
Ama bazen bana uyarilarda bulunur. 'bizim geleneklerde buyuklere birsey verirken 2 elinle uzat,biriyle ilk tanismaya giderken kot pantolon yerine daha klasik birsey giy,bir misafiri evinden ugurlarken asagiya kadar degil taksiye veya metroya kadar ugurlamalisin, vs...' seyler soyler. bizim turk adetlerine gore cok saygiliyim ancak kore adetlerine bu saygi cok yetersiz kaliyor. bazen beni incitiyor. cunku ben avrupa sartlarina gore buyudum.(her nekadar avrupabirligine girememis olsakta yasam tarzimiz avrupa gibi) rahat hayata aliskinim. Simdi onlarin geleneklerine ayak uydurmaya calisiyorum. Kayinvalidem ne derse yapiyorum.(bana ters gelse bile) Ama yine de ondan sikayetci degilim. Bizim icin tursular kuruyor, en pahali tencere tabak seti aliyor. bazen kapi caliyor bir bakiyorum postaci koca koca koli getirmis. icinden bir yigin ev esyasi cikiyor.
Esim ailenin en kucugu ve tek erkek evladi.

ah negüzel darısı isteyenlerin başına çünkü ben istemiyorum olmaz artık çünkü değişmezler çünkü benim eşim onların 3. erkek evladı ve 4 kardeşler bi abi bi abla bide erkek kardeşi var oyüzden çok ayrımcılık yapıyorlar 4 kardeşte gıcık oluyo ailesine ben ne yapayım kızlar öff:63:

ilk evlendiğimiz dönemlerde bizim evimiz şehir merkezinde onların evi yazlık sitede olduğu için her hafta sonu giderdik.tatil gibi olurdu bizede.ama sonra ben sıkılmaya başladım.derken çocuk oldu gidiş gelişlerimi azalttım.önceleri çok bozuldular.hatta eşimle sırf bu nedenlerle çocuk olduğu sene 1 yıl boyunca çook kavgalar ettik.ama sonuçta beni olduğum gibi kabullendiler.şunu gördüler benim bu tavrım onlara karşı değil herkese karşıdır.fazla içli dışlıolmayı sevmem.
bana fazla karışılmasından hoşlanmam.
artık gelmiyon gitmiyorn laflarını unuttular.ne zaman istersem o zaman giderim.1 aydır gitmiyorum mesela.

al benden de okadar bende bi onlarla değil kimseyle haşır neşir olmayı sevmiyorum ,ama anlamıyorlarki hemen bi tavır takınmalar amann kayınpederim daha beterdir kayınvalidemden okadar nefret etmem açıkçası neyse 2 aydır yüzlerini bile görmüyorum tellede konuşmuyorum istemiyorum artık gelmesinler ipler tamamen koptu affetmiycem bidaha yeteerrr ama eşime karışmıyorum o konuşuyo banane bana bulaştırmasında,eşimde allahtan bana saygı duyar bu konuda çünkü ben haklıyım davamda:2:

Aslinda sizlerde haklisiniz. Kimseyi suclayamam ya da hor goremem. Kor allaha nasil bakarsa allahta kore oyle bakarmis. Demekki kayinvalideniz size cok iyi davranmiyor. Insallah herkesin gonlundeki gibi olur. Kotu durumda olanlara da allah yardim etsin.Kolay degil arada kalmak...

Biz 7 aylık evliyiz başlarda karşılıklı dairelerde oturuyorduk hergün arayıp çağırırlardı neredesin hadi gelmiyor musun diye giderdim akşam eşimde gelirdi akşam yemeğini yer çayı içer yatmaya eve giderdik her gün aynı durum devam etti hafta sonu dahil pazarları kahvaltıdan yatıya kadar... Dayanamadım eşimle aynı yerde işe girdim akşam mesaiye kalırdık her gün bide kaynanamlara çıkar 10,30-11,00e kadar orada çay içer otururduk ne dinlenme vardı nede uyku sonra böylede olmadı ev aldık taşındık şimdi aralıksız her c.tesi orada gece 12ye kadar otururuz sonra eve geliriz(tabi burada yatın ısrarlarını geri çevirebilirsek).Bazen dayanamazlar pazar günüde çağırırlar hakkaten insanlarda hayat bırakmıyorlar hiç bi özel yaşam eğlence gezme yok şuan hayatımızda çok nadir pazar boş kalıyoruz ondada ev temizliği,ütü,çamaşır....hiç böyle hayal etmemiştim :14:

biz kayınvalidemle farklı şehirlerde oturuyoruz. ama eşim o kadar çok gider ki. kapı komşusu gibiyiz valla. eşimle hiç bir zaman program yapamayız. çünkü mutlaka kaynanam burnunu sokup berbat eder.

Bizimki yalnızda gitmez illa bende gelcem çünkü öyle alıştırdılar sürekli telefon ne gece dediler ne gündüz sürekli arayıp hadi gelin hadi gelin artık eşimin telinin müziğine karşı bi iğrentim oldu telini değiştirdimde biraz düzeldim her tel çalışında saçlarım havaya kalkıyordu..

Biz 7 aylık evliyiz başlarda karşılıklı dairelerde oturuyorduk hergün arayıp çağırırlardı neredesin hadi gelmiyor musun diye giderdim akşam eşimde gelirdi akşam yemeğini yer çayı içer yatmaya eve giderdik her gün aynı durum devam etti hafta sonu dahil pazarları kahvaltıdan yatıya kadar... Dayanamadım eşimle aynı yerde işe girdim akşam mesaiye kalırdık her gün bide kaynanamlara çıkar 10,30-11,00e kadar orada çay içer otururduk ne dinlenme vardı nede uyku sonra böylede olmadı ev aldık taşındık şimdi aralıksız her c.tesi orada gece 12ye kadar otururuz sonra eve geliriz(tabi burada yatın ısrarlarını geri çevirebilirsek).Bazen dayanamazlar pazar günüde çağırırlar hakkaten insanlarda hayat bırakmıyorlar hiç bi özel yaşam eğlence gezme yok şuan hayatımızda çok nadir pazar boş kalıyoruz ondada ev temizliği,ütü,çamaşır....hiç böyle hayal etmemiştim :14:
kıyamam ya valla çekilcek dert değilmiş sizinkide allah sabır versin azcıkta olsa kurtulmuşunuz boşver:21:
biz kayınvalidemle farklı şehirlerde oturuyoruz. ama eşim o kadar çok gider ki. kapı komşusu gibiyiz valla. eşimle hiç bir zaman program yapamayız. çünkü mutlaka kaynanam burnunu sokup berbat eder.
VALLA BENİM KOCAM BENSİZ GİTCEK HA AH NERDE:63:
Bizimki yalnızda gitmez illa bende gelcem çünkü öyle alıştırdılar sürekli telefon ne gece dediler ne gündüz sürekli arayıp hadi gelin hadi gelin artık eşimin telinin müziğine karşı bi iğrentim oldu telini değiştirdimde biraz düzeldim her tel çalışında saçlarım havaya kalkıyordu..

:60::60::60::60::60:valla güldürdün beni yaw bebişlerde bana bakıyolar korktular niye gülüyo bu diye:60::60::60:aynen bende kendime onlara özel bi müzik yapmıştımda her o müzik çaldığında yüzüm aynı böyle oluyodu:37::19::47: neyseki artık sadece kayınvalidem arıyo e eşinin yüzü yok konuşmaya ona arattırıyo bende öle böle hızlıca konuşup hadee kapatıyorum:63:

Eşim söz verdi bu hafta sonu komple birlikteyiz bakalım şimdi ne olcak kesin bizimki dayanamaz bu akşam iş çıkışı gidelim der .d bugun kaytarırsam önümüzdeki hafta içi gideriz bu sayede önümüzdeki hafta sonuda gitmeyiz:D:D:d tabi onlar benden daha uyanık c.tesi dayanırlarsa pazara kesin bi plan yaparlar :S:S

Back
X