kayinvalideyle baş edemiyorum

Kurban bayramında hayvanın 3 de 2 sini kesim yerinden direk yetim kalmış ya da öksüz çocukların bulunduğu yere götürüp verseniz. Eve hiç sokmasanız....

O zaman zimmetine geçirecek et de olmaz.

kayınvalideniz oğlunu sevmiyor onu bi netleştirelim.
oğlunu seven insan onun rızkını kızına hibe etmez.

Birdaha kayinvaldem lerle kurban kesmek mii. .Bunlar hep aynı ya. .bana sormayacagini geçtim yapılan sucuklari bile bekar gorumceme de eşit verdi biz evli misafiriniz şu bu olur artı kendi etiniz demedi bize sormadan ona da gitti ..dagitacagim ete bile kırk kere karıştı.kendi kafasına göre bişeyleri ayarladi damak zevkimize uygun olmayacak şekilde ve sonuç biz hepsini çöpe attık bozuldu yemeklerin tadı. Hepsi aynı kafana takma ve cevabını

Sesimi cikartamiyorsam tek sebebi bu. Cevreye karşı o kadar iyi kaynana rolünü oynuyor ki. Kimse inanmaz bana. Gorumcemin kvsi ogluna düşkünmus oğlu sozunden cikmazmis her haftasonu görüşmek istermis diye baska sehirde yaşıyorlar zor durumda üstelik. Bir de bizim eve gelip bize anlatıyor bunu. Kendisiyle haftada bir görüşmezsek olmaz. Iki üç allah ne verdiyse olur tabiki. Kendi melek çünkü.

Eşin bunlara mani olmadığı sürece sen ne yaparsan yap.
Belli ki eşin aradaki mesafeyi koruyamıyor.
Eşinin annesine "biz kararladık kafamızda ona göre hareket edeceğiz" diyebilmesi gerek.
Yoksa daha çok bocalarsın.

Benim de aynı sorunlarım vardı.
Hala dönem dönem olmuyor değil, ama en azından eşimi bir nebze birşeylere ikna ettim.
Şimdi kafam da gönlüm de daha rahat.
Eskisi kadar müdahale yok hayatımda.

Kurban bayramında hayvanın 3 de 2 sini kesim yerinden direk yetim kalmış ya da öksüz çocukların bulunduğu yere götürüp verseniz. Eve hiç sokmasanız....

O zaman zimmetine geçirecek et de olmaz.
Yok canım aç gözlüğü anlatamam sana. Ortakların atalim ugrasmayalim dediği kemikleri bile alıyor. Torununa kaynatıp icirirmis. Ugrasilabilecek bi tür degil.

dedem kurban kesmeye çağırdı bizi bi kere. gittik.
ben 14 yaşındaydım, kardeşim 7.

dana kestiler. babaannem işkembeyi aldı sıvıştı. bütün danayı dedemle babam parçaladı, annemle ben kıymalığını ayırdık, kuşbaşılıkları doğradık. babam gitti kıymayı çektirdi, küçük küçük poşetlere koyup dondurucuya attık.

eve dönerken bize 1/7 pay verdiler.

dedem, babaannem, amcam, yengem, halam, eniştem, babam kesmiş kurbanı.

sonra ne oldu? biz bi daha kurbana dedeme gitmedik.

bu kadar.

Bizim dagitacagimiz kismi da alip götürüyor. Ben dagitirim diye. Kiziyla kendine dağıtıyor herhalde.

Esim mani olmuyor çünkü onun annesi melek. Keske görebilse ama mümkün değil. Tek kelime ettirmiyor annesine.

Esim mani olmuyor çünkü onun annesi melek. Keske görebilse ama mümkün değil. Tek kelime ettirmiyor annesine.
O zaman kusura bakmayın eşiniz de problem var.
O sizi saydırmadığı sürece, kimseden saygı beklemeyin.
Böyle oluyor malesef, siz kendinizi paralasanız kâr etmiyor.
Bizzat yaşadığım için.

Allah kolaylık versin size.

Arabanın ön koltuğu muhabbeti annemle babaannemdede vardı. Hep sinir olurdum. Evlendim ettim. Bir gün olsun demedim kv me oturmak istermisin diye. Demem çünki arkadı gelir. Aksine bazen ben kp yanına oturuyorum o arkaya oturuyor. Kv bişi dese orada Kp der ne olmuş kız otursun kadın Banane valla arabanın ön koltuğundan saygı olmaz.

Et konusuna gelincede bizde köy evinde keseriz kurbanı eşimin ailesiyle bi sene bekar kaynım ve eşim kesti kurban. Ama gelenlere ordu gibi yemek bizim etten pişirdi.
Kaynımın etine dokunmadı. Evine bizim kesdiğimiz etten kaldırdı.
Ama sonra ne oldu. O kurban etini 1 haftada bitirdi. Ben 5 ay pişirdim o eti. Etinin bereketi olmadı Sonra benden et isteyincede vermedim

Şunu okuduktan sonra İğrendim resmen. Gözümün önüne kendi eşimin böyle bişey yaptığını getirdim. Lafımı esirgemem söyler kavga eder sonunda da ne olacaksa olur. Bu ne böyle ya anasına sarılıp geziyormuş.

Benim kv de de benzer bi vaka. 3 sene bitti cok seyler oldu. Artik ilk zamanalar kadar karismaya calismiyor. Taviz vermeyin. Sen kafani yorma anne biz hallederiz diyin. He he diyin gecin. Araya da mesafe koymaya bakarsaniz azalacaktir insallah.
Yok canım aç gözlüğü anlatamam sana. Ortakların atalim ugrasmayalim dediği kemikleri bile alıyor. Torununa kaynatıp icirirmis. Ugrasilabilecek bi tür degil.
hepsine tamam da bunun neresi acgozluluk? Ayni seyi bende yapiyorum. Ozellikle de soyluyorum. Kullanmayacaginiz kemikli kism varsa bana verin kaynatiyorum cocuga diye. Bulmak zor cunku kasap kasap gezip kemik ariyorum yoksa. Cope gidecegine alsin ne var.
Sizin sinirden hersey gozunuzebatmaya baslamis anlasilan :)

konuşması boş konuşma işte..eğer eşin dediklerini yapmıyorsa sorun yok..yani susturmak için yapacak pek bir şey yok..arada cevap ver tabiki..hep alttan alma..

kayınvalıde kurban bayramını kebap bayramı sanıyor heralde
amac durumu olmayanlarla paylasmak halbukı
sinir olurum boyle ınsanlara
allah gozunu doyursun

sız bos verın onu daha kesım yapıldıgı anda durumu olmayanlara paylastırsın esınız
sıze kalması gereken mıktar kadar ayırıp sadece onu eve getırsın
ancak boyle onune gecersınız

kendini yorma derim düzelmezler eşinle huzuru bozmaya değmez insan arsız olmaya görsün

Atanırsın umarım. Atanınca atandığın yere yerleşirsen uzak olursunuz biraz. Mesafe her zaman iyidir. Anneciği ile gelmezse tabi.
Ne yazık ki eşin ailesi tarafından saygı görmek eşinin tutumundan gidiyor. Anneci erkekler zor oluyor. Allah yardimcin olsun.

Kayınvalidenin yaptığı herşeyden önce günah. Amaç ihtiyacı olan insanlara yollamak, oturup bir güzel yemek değil o kurbanı.

Eğer öyle düşünüyorsa bayramı beklemesine gerek yok, normal zamanda gitsin alsın kendine bir kuzu, dana kesip kesip yesin...

Allah yardım etsin, bunun bir değişiği de benim başımda...

insani cizgisinden cikarir boyleleri

3 senelik evliyim diğer seneler kestik hiç karıştırmıyorum vallahi yoksa ona kalsa çok dağıtmayalım bize kalsın biz yiyelimmiş 2 kurbanda da yaşadık bunu ikisinde de dinimizin verdiği dağıtma sınırı var ondan eksik dağıtırsak eti kurban kesmememizin ne anlamı var kasaptan da kendimiz için alırız diyorum ve kendi bildiğimi yapıyorum :) önce dağıtılacak payı bir güzel ayırıp temizleyip paketliyorum kemik et ve kıyma olmak üzere 3 parça şeklinde buzdolabı poşetlerine bölüyoruz ve dağıtıyoruz kendi ailelerimize de verirken tartıp veriyoruz hak geçmesin diye :) biraz oyaza oluyor ama Allahım kabul etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…