Yorumum sadece size ithafen yazilmadi oncelikle, sizin gibi dusunup yorum yapan herkese yazildi. Direk size yazmak istesem imada bulunmaz direk alintilardim. Emir eri lafindan hoslanmamisim demek ki aklimda kalip yorumumda bahsetmisim.
Fikrinizi degistirmeye de calismadim, hala ayni fikirde olmaniz bisey ifade etmio yani.
Konu sahibinin caninin cekmesine anlayis gosterip de kv nin getirmemesine anlayis gostermemis de degilim. Hatta kv nin ole bi insan olmadigini hassas davrandigini dusundugumu de belirttim. Illa da goturmeliydi de demedim.
Mide bulantisini sizden daha ii kimsenin bilemiycegi iddianiza soyliycek soz yok maalesef. Zaten benim yorumum da bu zihniyete idi. "Ohooo ben ne bulantilar cektim de..." yaklasimiyla karsi tarafin derdini anlamak yerine kucumsemek... Empati zor zanaat...
Ben sen bilmiyorsun bu işi?
Evli misin ve doğum yaptın mı hiç?
Gördüm gördüm merak etmeyin bizzat.bulantılı hamilelik görmemişsiniz derken konu sahibi zaten işte çalışıyor o derece ağır değil durumu.ayrıca bulantısı çok olan adamın canı hiç bir şey istemez.hamilelik geçirdim kızım tüp bebekti.kimse yoktu yanımda.benim felsefem kimseden bir şey beklememek ve yük olmamak.herkes istediği felsefeyle yaşayabilir ancak çok itici geliyor dediğim gibi
bizimkisi nasihat isteyen istediği gibi yaşarGördüm gördüm merak etmeyin bizzat.
Bulantısı çok alan admaın canı bir kaşıklık ister gerisini gözü görmez zaten.
O sizsiniz, ne güzel birşey beklememeniz.
Ama itici diye yorumlamayın bence, çünkü bir tane kız evladınız var Allah bağışlasın.
Birgün oda anne adayı olacak. Kimin neyi ne zaman yaşayacağınız bilemeyiz. Sizin bünyeniz katlanmış ama bir başka bünye katlanamaz ki... Ama büyük sözler etmek bence yanlış.
Sadece dikkatimi çektiği için sizinkine cvp verdim, kötü niyetli değil yani.
Katılıyorum canım.. Anlamak istemeyen anlamıyor..Herkesin hamileligi farklı geçiyor. Ben su an soğanı görsem midem ayaklaniyor. Yemek kokusundan kaçıyorum. Ve yiyemiyorum sulu yemekleri. Dün ilk kez çorba içtim. Nazi geçmiş istemiş ne var bunda? Teklif edilmeseydi istemezdi. Doğuma gitmeden cam sildim ben otur yap demenin manası ne? Senin canın taş olabilir herkesin ki senin gibi olacak diye bir kaide mi var? Bu zihniyete olanları ben çektim buyur sende çek diyen kayinvalide lere benzetiyorum. Bence mesele konunun başlığı. Benim kayinvalidem 70 yaşında istesem anında yapar. Ama o kadar kötüyüm ki annemde kalıyorum mecbur. Evimi özledim ama gitsem kolumu kaldıracak halim yok. Tek başıma ne yapacağım diye burda duruyorum. Birisi de Şehriye çorbası ne allah aşkına isteye isteye onu mu istedin demiş. Can bu ne çekeceği belli olmaz. San et güzeldir ona çorba kardeşim. Az elestirirken mizanı kaçırmayın. Acımasız olmayın.
canim kimseyi silip atmiyorum bismillah daha kv ile kismetse yillarimiz var onumuzde.yasadigimi ve duygularimiz yazdim hepsi bu.empati zor zanaat evet,herkese karşı empati yapmak gerek bazı insanlar sadece bir kişinin yerine koyar kendini,ama benim ne demek istediğimi anlamamışsınız,konu sahibinin bulantısı yüzünden yemek yapamadığını anlıyorum kayınvalidesine bana çorba yaparmısın demesini de anlıyorum, kayınvalidenin o an uygun olmadığı yorgun v s bir sebeple getiremeyeceğini de anlıyorum ama anlamadığım şey gelin hanımın kayınvalideyi bir kalemde hemen harcamasını ,burada yardım isteyecek kadar büyük bir olay yaşamış gibi anlatmasını anlayamıyorum.bu konuda empati yapaacak olursam da ben getircek kimse yok dediğinde uygun değilmiş derim kötü niyet aramam şahsen.keşke konu sahibi empati sahibi olsa da kayınvalidenin yerine koysa kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?