kayinvalideyle ilgili...kizlar yardim

Yorumum sadece size ithafen yazilmadi oncelikle, sizin gibi dusunup yorum yapan herkese yazildi. Direk size yazmak istesem imada bulunmaz direk alintilardim. Emir eri lafindan hoslanmamisim demek ki aklimda kalip yorumumda bahsetmisim.
Fikrinizi degistirmeye de calismadim, hala ayni fikirde olmaniz bisey ifade etmio yani.
Konu sahibinin caninin cekmesine anlayis gosterip de kv nin getirmemesine anlayis gostermemis de degilim. Hatta kv nin ole bi insan olmadigini hassas davrandigini dusundugumu de belirttim. Illa da goturmeliydi de demedim.
Mide bulantisini sizden daha ii kimsenin bilemiycegi iddianiza soyliycek soz yok maalesef. Zaten benim yorumum da bu zihniyete idi. "Ohooo ben ne bulantilar cektim de..." yaklasimiyla karsi tarafin derdini anlamak yerine kucumsemek... Empati zor zanaat...

ben hamile bile olsam kimseyi yormazdım.kendi ugradıgı zaman bir şeyler bırakırsa ok onun dışında isteyemem.hamile hanımlarımız pek bir nazlı

Ama siz bulantılı bir hamilelik nasıl bunu bilmiyorsunuz galiba..
Böyle şeyler insanları yakınlaştırır, iyi bir şeye vesile olur.
Yoksa nazlılıkla bir ilgisi yok bu işin. Naz kocaya yapılır da kayınvalideye daha görmedim

Di mi
Hayir naz etse nolur yani, annesi yerinde o da. Bu kadar mi olduk yani, hamile bi insanin gonlu olsa nolur. Tembelden girip, ay naz niyaz kimse cekemeze kadar nie katiyiz bu kadar ustelik hemcinsimiz, ustelik hamile, ustelik hassas...

bulantılı hamilelik görmemişsiniz derken konu sahibi zaten işte çalışıyor o derece ağır değil durumu.ayrıca bulantısı çok olan adamın canı hiç bir şey istemez.hamilelik geçirdim kızım tüp bebekti.kimse yoktu yanımda.benim felsefem kimseden bir şey beklememek ve yük olmamak.herkes istediği felsefeyle yaşayabilir ancak çok itici geliyor dediğim gibi

"kendin yapamıyor musun" diyen arkadaşlara katılmıyorum. yapmayı bilsen bile o sırada canın yapmak istememiş ya da miden bulanmış vs. olabilir. kayınvaliden de ben sana yardım ederim dediyse önceden, eli ayağı da tutuyorsa, yaşlı ya da hasta değilse, pekala getirebilirdi. yani o da o sırada yapmaya şansı olsa getirememesi için mutlaka bir nedeni vardı bence. küsmeye değmez ama bence bir ara tekrar bir bahaneyle bir şey isteyin ondan, yine yapmıyorsa/getirmiyorsa, anlayın ki size yardımcı olmak konusunda çok da hevesli değil. küsmeye bahane değil ama tabi bu. zorla güzellik olmaz. sağlık olsun.

Ben sen bilmiyorsun bu işi?
Evli misin ve doğum yaptın mı hiç?

Di mi
Hayir naz etse nolur yani, annesi yerinde o da. Bu kadar mi olduk yani, hamile bi insanin gonlu olsa nolur. Tembelden girip, ay naz niyaz kimse cekemeze kadar nie katiyiz bu kadar ustelik hemcinsimiz, ustelik hamile, ustelik hassas...
çorba yap getir bana ters arkadaş.lahana dolmasını karnıyarık anlaşılır da sehriye çorbası ne yahuu? ayrıca yemek yapamıyorsa iş çıkısı yemeği orada yedikten sonra evine dönebilir ayağına getir hiç hoş değil.biri uğrayacaksa hadi anne bir çorba yap gönder tamam da direk yap getir demek yakışmıyor insana.

seboş bu tür konularda yorumlarını tek geçerim

Konu sahibine değinmek istemem ama bazı kadınlar bir tek doğurganlığın kendilerinde olduğunu mu sanıyorlar ya da bu olayı kafalarında nasıl büyütüyorlar ki bu hamilelik sürecinde yatalak hasta muamelesi istiyorlar. Sen son derece normal bir hamilelik geçirmissin. Ben doğuma kadar son güne kadar çalıştım 1,5 saat yol geldim günde off demedim. Aklıma şaşıyorum şimdi durum müsaitliğini kullanıp tüm sülaleyi seferber etmediğim için.
Çevremde o kadar çok var ki sorunsuz hamilelik geçiren.
Tamam mide bulantıları olacak ama dışarıdan yemek isteyip yiyecek iştahı olan artı sabah bir de işe giden bir çorbanın hakkından çoktan gelir diye düşünüyorum.

empati yapıyorum sadece 50 yaşındaki bir kadın yürüyerek 15 dakika çorba taşıyacak yazık yahuu
Aynı şeyi gelinleri yani farzı misal abisinin karısı var o yaptı annesine.
Yine konu açıp "bizim gelin utanmadan anneme böyle böyle yapmış." demesi kuvvetle muhtemel.

tabikii insan olmak farklı bir şey.eline geçen her fırsatı kullanmak edepsizlik ki bvir de karnında taşıdığın çocugun kişiliğini etkiliyor bu türden bencilce davranışlar.

Corba yap getir mi demisim ki ben bi yerlerde de haberim yok acep

çeşit çeşit insanlar türlü türlü huylar var hakikaten şehriye çorbasında ne var istenecek?
benim kaynvalidem doğuma gittiğim gün tüm gün bana dolma sardırdı koca bi tencereki benim belim koptu sancılıyım ve yarısınıda bölüp evli görümceme verdi kocana götür kızım yemek telaşın olmasın eve gidince diye Allah herkese vicdan merhamet birazda düşünce nasip etsin..yapımı zor zahmetli yemekleri anlarımda şehriye çorbası nedir ya :)
valla bi yandanda hoşuma gittiniz :) helal olsun

Ne kadar sert ve kırıcı yorum yapıyosunuz arkadaşlar ya çok üzüldüm inanınki konu sahibi için. Hamilelik yaşadınız mı bilmiyorum ama benim de 14 aylık oğlum allah bağışlasın 5 ay bulantı çektim ne beter bişey olduğunu bilirim insan öyle bi duruma geliyo ki bazen bi tas çorbam olsun yeter diyo bende çok zor zamanlar yaşadım elimş kaldıracak halim olmazdı karşı komşumdan yemek isteyecek duruma geldim hiç tanımamama rağmen. Annemin de öyle olurmuş bi hazır yemeğim olsun yeter dermiş çünkü herşey kokarmış belki de böyle bir sorunu var mutfak kokmuş olabilir çok sert tepkiler gördüm bir çorbayı yapıver falan üzüldüm hamilelik çok özel bir dönem bence şefkat gösterilmesi lazım konu sahibine hak veriyorum insan üzülür yani ki uzak yerlere gitmeye üşenmiyomuş kayınvalidesi bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Ara eşini aksam getirsin. Ben olsam her seyi esimden isterdim. Annesinden degil.

kolay bir hamilelik geçirdiğim için çok bilmiyorum hamileliğin bu tarz sıkıntılarını.

ancak kv nin sözlerinden ben çok iyi niyetli olduğunu anladım.
ne istersen söyle demiş ilk, bugün de çorba yaparım ama getiremem demiş.
15 dakikalık yol şu an benim gözümde bile büyüdü, belki kadın için de öyledir.

konu sahibi bence çorbanı yapmışsın ne güzel, afiyet olsun, darılma bu kadına boş yere. Kafanda bu konuyu büyütme yani.

Bu bence biraz ince dusunceli olmayı gerektiriyor. Hamileliğin ilk aylarıggerçekten bazı bayanlar için çok zor geçiyor. Ben ddolabın kapısını açsa eşime kapat diye bağırıyordum. Herkes kilo alırken ben iki ayda 10 kilo vermiştim. bu aarkadaşın annesi de yok keşke kayinvalide ona biraz da anne olabilseydi. Ben kurbanda et yiyemedim diye arkadaşım yarım saat uzaktan et kavurup da getirmişti hamilesin canin çeker diye.

Biraz sert olmuş cvp lar arkadaşlar. Şu an bu arkadaşı çok iyi anlıyorum.benim 3. Gebeliğim 12 yaşında bir oğlum 7 yaşında bir kızım var onlara kahvaltı hatırlayamıyorum yemek yapamıyorum evde düzen bitmiş durumda ayağa kalkmam la bulantı başlıyor şu an kahvaltıyı toplamak için mutfağa gidemiyorum.kızımdan böyleydim ve kayinvalidem evinde yediğim bi kaç tabak yemeği bile laf etmişti. İnsanın zoruna gidiyor şu an karnım aç hem yiyemiyorum hem yapamıyorum insan biraz yardım edilmesini bekliyor ama maalesef öyle böyle gececek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…