kayinvalideyle ilgili...kizlar yardim

Arkadasim hemen kotuye yorma, kv den de senden corbayi esirgeyecek biri olsa bastan canin ne cekerse soyle demezdi ama suan zaten hassas bi donemdesin o yuzden hersey daha abartili gelir sana

Kimse kimsenin nazini cekmek zorunda diil, yapmak zorunda mi, emir eriniz mi, naz yapmayin fln zihniyetini de anlayamiorum dogrusu. Birilerinin gonlunu yapmak, degerli hissettirmek bu kadar mi zor? Kv si kimsesi mi oluo insanin, hamile bi insan biraz ozel hissetmek istese naz etse ne olur? Bunu nie cok goruoruz anlamiorum. Insani iliskilere niye bu kadar sinirlayici ve insani olmayan bi bakis acisiyla bakilio? Sasiriorum bazi yorumlara... Sevgisizlik zor...

Bence de hamileliktendir bu alınganlık. Ben evde yemek varken hüngür hüngür anne yemeği istiyorum diye ağlamıştım :)) annemde 20 dk yakınımda ve sürekli gidip yemeğini de yerim. Hamilelik ilginç birşey :))

Ben iki gebeligimdede KValiden hiç birşey istemedim.kendide hiç öyle şeyler aklına gelipte bana özel yemekler hazırlamadı.hoş desemde nazlanıyor derdi.bence KV ye demeye hiç gerek yok.bin katlı yabancıya desem bin katlı iyi olur.benim canım ne istese gidip mutfağımda pişirdim yedim.

Bunun için üzme kendini bence. Belki kvdeninde bi nedeni vardir. Kendini iyi hissedince kendin yaparsin. Yada eşin gelince tarif etsen eşinde yapar.

Cok acimasiz yorumlar gordum . Kv sizin emir eriniz falan... yaa ne var bunda benim baska mahallede oturan arkadaşım istese yuruyerek de olsa yapar gotururum. Bu kadar zor bisey degil ki. Ama gonul kirginligi zor. Belki arkadas kendini kotu hissediyor yemek yapamiyor disardan bisey yemek istemiyor. Belki anne sefkati hissetmek istedi. Kimsenin durumunu bilemeyiz. Hamileler nazli oluyor diyenler birinden sehriye çorbası istemek naz mi oluyor. Ustelik kv istedigin bisey olursa soyle demis kizcagiz buna guvenmis. Eger cok zor durumda degilse getirmeliydi ama bosver canim bu devirde herkesten ilgi bekleme. Kendi işini gormeye bak.

Hamile biri ne istese 2 elim kanda olsa götürürüm ben hamileyken ailelerden uzaktaydik oturduğu yerde biri yemek yapmış nasıl kokusu geliyo isteyemedim tabi getiren olmadı o şeyden nerde yesem o kokuyu alamam hala

senin kv 15 dk yol gelecekmiş.benimki merdiven inmediği gibi evimdede yapmadı.ben hamileyken kv ye kısır yiyesim var dedim bikaç kez oralı olmadı.düşük riskim vardı .hastaneden yeni çıkmıştım.yatıyorum.bu arada alt üst oturuyorduk.2 -3 gün sonra kalkıp kendim yaptım.birazda onlara verdim.gerizekalı ben.niye veriyorsam.kv dediki kısırın yağı az olmuş çocuklar beğenip yemediler.

emir erini ben söyledim yorumunuz bana ithafen yazılmış.aynı fkirdeyim halen.kadın yapmayacağım dememiş ,kim getircek demiş,genç bir kadından bahsetmiyuoruz 50 li yaşlarında bir kadından bahsediyoruz,çorba yapıp o dakika 15 dklık yola gidemeyebilir.konu sahibi alınmış da olabilir ama burada KIZLAR YARDIM diye sanki kadın gelip kötü bir şey yapmış gibi konu açacak kadar kadına tavır alması ve burada kayınvalidesinin dedikodusunu yapmasına anlayış gösteremem.gelinin canının bir şeyler istemesine anlayış gösteriyorsunuz ama kayınvalidenin o an gelinine çorba yapıp götürememiş olmasına anlayış göstermiyosunuz,götürmeliydi diyorsunuz.ayrıca hamileliğinde mide bulantısını benden daha iyi kimse bilemez,o kadar midem bulanıyordu ki canım yemek bile çekmiyordu.yemek çekecek kadar kendimi iyi hissetsem kayınvalideme de gidebilirim sanırım, hava almak yürüyüş yapmak iyidir hamileler için.

Yani bence istediğini yaparım dediğine göre kayınvalidenin kötü bir niyeti yok yaşlı ya da bir hastalığı varsa ondan ötürü getiremedigini düşündüm hormonlardan dolayi duygusal olman çok normal Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayi nasip eder inşallah

Doğru/Yanlış diye yorum yapmicam.Sadece bildiğim bişey varki herkes tırnağını kendi kafasını kaşıcak kadar uzatıyor. Yani demem o ki karşınızdaki kim olursa olsun bence beklenti içine girmeyin.Üzülürsünüz.

Iste ben de diyorum ki keske canin ne isterse soyle demeseydi. Bu de arkadasin annesi yokmus ve anladigim kadariyla her yere gidebiliyor kayinvalidesi. Hani 70 yasinda falan degil. O an isi varsa kızım aksam yapar getiririm ya da birini bulur yollarim da dememis gonul almak icin. Bence birinden corba istemek o kisiyi emir eri yapmaz. Kayinvalide cok da orali olmamis hani. Ben 4 ay cektim bulantiyi kilo verdim hatta. O yuzden hamilelere karsi bi hassasiyetim var. Keske herkeste olsa...

herşeyi hep olumsuz düşünerek yanıtlıyoruz
konu sahibi zaten başta halsizim ve bulantım var diyor
yapabilecek durumda olsa yapar içer heralde niye istesin
kv de de madem yapmıycak bişey istiormusun diye sormayack yazık sanki portakallı pekin ördeği istemiş altı üstü şehriye çorbası sonuçta o da babane olacak
allah kimseyi sahipsiz bırakmasın

Amiin arkadasim . Ben de annemden yana dertliyim kendisi farkli bi sehirde yasiyor ve emekli. 15 tatilde gidemedik kIzim kucuk yolda hasta olur diye. Kendisinin hicbir isi olmamasina rağmen gelmedi yanima. Cok uzuldum cok icime batti. Halbuki ben hep giderdim kızımdan once. Annemden alamadigim ilgiyi kv den almaya çalışıyorum. Kendisi iyidir hostur ama bazen kalbimi oyle kirar ki cok uzulurum salak gibi. Uzulmek neye yariyorsa. Konu Sahibi arkadas hamile ustelik. Ve Kayinvalidesi sonra yapayim getireyim de dememis. Keske yakinimda olsaydi bebegimle bile getirirdim sana corbayi.

Karniniz bununuzda nasil cam sildiniz yaa

Hamileligimin ilk uc ayı yatmak zorundaydim cunku dusuk tehlikem vardi ve hergun limonlu corba yedim sabah oglen aksam bi tek onu yemek istedim ve kendim yaptim yani yapmak zorundaydim sizde kendiniz yapin zor olsada kimse yardim etmiyor bu gibi durumlarda

5dk mesafemde ailem oturuyor, 3.5 aylık hamileyim.
Öyle günlerim oldu ki, buzdolabının kapağını açıp süt koyamadım bardağa.
Bütün gün aç açına sadece su içerek oturdum aynı yerde ama yine de annemi arayıp bir şey demedim, kıyamadım ona.
Kayınvalidemden asla isteyemem zaten, ayıp olur diye.
Ölmezsiniz o çorbayı içmeyince, değil mi?
Getirecek biri olsa yapardı belki bilinmez ama yine de istemeniz ve gerçekleşmeyince kırılmanız bence hata.

Karniniz bununuzda nasil cam sildiniz yaa

Valla tüm hamileliğim boyunca 2 haftada bir sildim zaten. Doğuma gitmeden önceki günde yine tüm camlar silindi. Tabi annemler yardıma gelmişti, fakat o telaşede unutmuşlar, herkes gittikten sonra sildim :) İşte biraz uzandım, biraz sopayla falan sildim ama :) Herkesin hamileliği farklı gerçekten, ben hiç hamile gibi olmadım. Yani her zaman ayakkabılarımı kendim giydim mesela, hiç aksatmadan her akşam yemeğimi yaptım, her hafta sonu da temizliğimi. Geçen gün bir arkadaşa "ayy hamile olduğum zamanları özledim, karnımda pıt pıt ne güzeldi" dedim, "şu yaşıma geldim ilk defa hamilelik günlerini özleyeni duydum" dedi. Allah herkese sorunsuz hamilelik ve doğum nasip etsin.

ben hamileyken sadece tavuktan tiksindim kv 9 ay her gittiğimizde tavuk yaptı hepsindede aaaaa sen tavuk yemiyormuydun dedi
kuru pilavla yogurt yedim , değil ki yemek istemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…