Biraz hassas bir konu, nebiliim, bizde birgun yaslanacagiz. Anne babalarimizda yaslanacak. Empati kurmaktan yanayim acikcasi. Allah elden avuctan dusurmesin, kadin kendi kendini idare ediyorsa ne mutlu ona.
Acikcasi ben bir anneyle babanin (eger erkek cocuklari var ise) daha cok erkek cocugun yanina yakistigina inaniyorum. Esim olsa ve anne babasi yanliz kalmis olsa, nekadar aslinda ne kisilik olarak bana, ne hayat tarzima, yasam seklime uymasada, ablasina/kizkardesine gitmesine gonlum razi gelmez, bize gelsin diyebilirdim (yada bana yakin biyere). Yemegi temizligi hepsinede razi gelirdim ustelik. Benimde birgun yasliligim olacak, ne durumda olacagim kim bilir. Allah muhtac etmesin, elden ayaktan dusurmesin. Zor evet, duzeniniz tamamen degisir, rahat edemezsiniz, ama kadin zaten yasli, ev buyukse size mesafe tanir belkide. Odasini yatak odasindan ziyade biraz 'yasam odasi' olarak duzenlersiniz, belki kadincagiz ozaman hem sizinle olur, hemde kendi duzenide olmus olur. Ama o yasta kadini canta gibi o abladan o ablaya o evden o eve tasinmasini onerenleri cok mantikli bulmuyorum acikcasi.