• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayıvalide problemim

Yani soruldumu bilmiyorum ama 5 ablası var demişsiniz başka erkek kardeşi yokmu?bakmak erkege düşer kızlar el kapısında

Bir bakıma haklı olabilirsiniz ama düşününce bakacak olan kadının oğlu değil gelini oluyor. Ha oğlu evde oturup bakacaksa o ayrı. Ama gelinin bakmak gibi zorunluluğu da yok bence. Bakıma muhtaçsa bakıcı tutulabilir.

ne kadar igrenc bir yorum belki siz o 80 yasinda bayndan daha önce öleceksiniz. ecel bu yasa bakmaz
Kesinlikle haklısın benim ananem 80 yaşındaydı dayılarım falan kimse sahip çıkmadı en son birisi zoraki nasıl olsa akşam sabah ölür yaşlı diye aldı 16 sene yaşadı 4 ay oluyo 96 yaşında vefaat etti vadesi yeten gidiyo Allah bilir yaşla alakası yok

Kayınvalidenin 1-2 yıla ölebilme ihtimalini dile getiren, bu ihtimale gülen, dalgasını geçen arkadaşlar. Ölümün kimin kapısını çalacağı belli Mi? Kötüsünüz kötü. Şaka yapıyorum demeyin şakası bile kötü.
Ölümün kimin kapısını çalacağı belli değil evet bende biliyorum onu. Gelin kendi ölürse zaten böyle bir derdi olmaz, kaynana ölürse gencecik kız rahat eder. 80 yaşına kadar yaşamış zaten. Gelinin de yaşamaya hakkı var. Bunu kaynanası kayınbabasından çok çekmiş hayatı kararmış sağlığı bozulmuş biri olarak söylüyorum. Ben de gelinime çektirceme bende 80 yaşında ölüyim ne var bunda. 80 yaş herkese nasip olmaz.

gelin de el. niye elin anasına bakmaya mecbur olsun ki.

Bir bakıma haklı olabilirsiniz ama düşününce bakacak olan kadının oğlu değil gelini oluyor. Ha oğlu evde oturup bakacaksa o ayrı. Ama gelinin bakmak gibi zorunluluğu da yok bence. Bakıma muhtaçsa bakıcı tutulabilir.
Benim memleketimde böyle başkalarını bilemem bakmak erkege düşer damat kazanıp parasını kaynanasına bakmak için harcamak istemeyebilir

saolun fikirleriniz önemliydi benim için. Ama kımsenin ölmesini kotu duruma düşmesini istemem. Dediğim gibi kayınvalidem iyi bir kadın. Zaten 80 yaşında . Ama ben aynı evi sürekli paylaşamam.5 Tane kızı varken böyle bir sorumlulugu bir tek ben üstlenemem. Başım üstünde yeri var gelir kalır saygıda kusur etmem. Ama olmaz . Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin. Eşimlede konuşucam bugün. Konuyuda kapatıyorum. Çok saolun cevaplarınız için

Ölümün kimin kapısını çalacağı belli değil evet bende biliyorum onu. Gelin kendi ölürse zaten böyle bir derdi olmaz, kaynana ölürse gencecik kız rahat eder. 80 yaşına kadar yaşamış zaten. Gelinin de yaşamaya hakkı var. Bunu kaynanası kayınbabasından çok çekmiş hayatı kararmış sağlığı bozulmuş biri olarak söylüyorum. Ben de gelinime çektirceme bende 80 yaşında ölüyim ne var bunda. 80 yaş herkese nasip olmaz.

Temenni ayrı bir şey hesap kitap yapmak ayrı bir şey. Kim yazdı bilmiyorum ama bekle 2 seneye ölür demek ve bunu alay konusu etmek ne oluyor anlamıyorum.
Bence sizde büyük konuşmayın. Bakarsınız çok uzun yaşarsınız ve gelininiz size gül gibi bakıverir. Hayatta hiç bir şeyden emin olamazsınız.
Ayrıca konu sahibinin kayınvalidesi nasıl biri bilmiyorsunuz, okuduğum kadarıyla konu sahibi kayınvalidesi hakkında kötü bir şey söylememiş. Sadece eşinin isteğini belirtmiş.
Çözüm basit.
1- Evlenmekten vazgeçer.
2- Dönüşümlü bakılır.

Amaaa asla şu kadar seneye ölür gider diye hesap yapılmaz.

Evin tutulmuş olması
geç kaldığın anlamına gelmez.
Bu aşamaya kadar herhangi bir şekilde annesiyle
birlikte oturmak istediğini söylemediyse
Sen haklısın.
Bu şekilde evlenmek istemiyorum.
Dönüşümlü bakılacaksa ok. ama sadece bizde
kesinlikle olmaz diyeceksin.

Ha dersen ama bunu söylersem kabul etmezse
Bu iş biterse kahrımdan ölürüm
Bu cesareti gösteremem..
Sadece mutsuzluğunu ertelemiş olursun..
Şimdi değil ilerde olacak. Öyle düşün.

Benim memleketimde böyle başkalarını bilemem bakmak erkege düşer damat kazanıp parasını kaynanasına bakmak için harcamak istemeyebilir
damat parasını, gelin de ömrünü harcamak istemez.

Yani haklısınız ancak bu uğurda 220 metrekare ev tutulmuş. Biraz geri dönülmez olmuş. Kv 80 yaşındaymış her ne kadar ev üstünde ev olmaz fikrinde olsamda çok yaşlı geldi üzüldüm açıkçası. Şimdi nasıl söyleyecek annesine istemiyoruz diye. Çok zor. O yaştaki birinin gönlünü kırmak çok zor

34 yaşındasınız bu da ikinci evliliğiniz olacak, artık rahat etmek sizin hakkınız. Ev daha tutulmamış, hala şansınız var o evi tutmayalım daha küçük birbirine yakın iki ev tutarız annene rahat gidip gelinir demek için. Kadının 6 çocuğu varken 5i de kızken neden gelin tek başına baksın? Umarım kurtarırsınız durumu.

Oo kotu olmuş ama hata sizde başta konusacaktiniz şimdi biz ne desekte boş iş işten gecmis

Biraz hassas bir konu, nebiliim, bizde birgun yaslanacagiz. Anne babalarimizda yaslanacak. Empati kurmaktan yanayim acikcasi. Allah elden avuctan dusurmesin, kadin kendi kendini idare ediyorsa ne mutlu ona.

Acikcasi ben bir anneyle babanin (eger erkek cocuklari var ise) daha cok erkek cocugun yanina yakistigina inaniyorum. Esim olsa ve anne babasi yanliz kalmis olsa, nekadar aslinda ne kisilik olarak bana, ne hayat tarzima, yasam seklime uymasada, ablasina/kizkardesine gitmesine gonlum razi gelmez, bize gelsin diyebilirdim (yada bana yakin biyere). Yemegi temizligi hepsinede razi gelirdim ustelik. Benimde birgun yasliligim olacak, ne durumda olacagim kim bilir. Allah muhtac etmesin, elden ayaktan dusurmesin. Zor evet, duzeniniz tamamen degisir, rahat edemezsiniz, ama kadin zaten yasli, ev buyukse size mesafe tanir belkide. Odasini yatak odasindan ziyade biraz 'yasam odasi' olarak duzenlersiniz, belki kadincagiz ozaman hem sizinle olur, hemde kendi duzenide olmus olur. Ama o yasta kadini canta gibi o abladan o ablaya o evden o eve tasinmasini onerenleri cok mantikli bulmuyorum acikcasi.

konu sahıbı siz ıkıncı evlılıgınızı yapıorsunuz bence bıraz daha sağlam ayak basın, ayrıca esınızle bıraz ıletısım problemınızın oldugunu dusunuyorum o sıze olayı ev tutulurken soyluyor ve sız ıstemedıgınızı esınıze degıl bıraya acıyorsunuz ne yapsam dıye... yanlısda olsa buradakıler karsıda cıksa destekde olsa sızın fıkrınız ve sız yasayacaksınız ıstemıyorum deyın olsun.

Bnce şakasını yapıyorlr kötülükle alaksı oldğunu düşünmüyorum bn kv sraya koymadan kndm bakrım dedm çok mu iyiyim hayır kv hiç sevmz bni dua eder beni ona bırakma rabbm diye onun duasına güvenp böyle raht konuşuyorum:KK53:
Bn mi dedm diyenlere de

daha yazdığından haberin yok alıntı yapmışsın ya benden kime yazayım?

Back
X