- 26 Ağustos 2020
- 391
- 179
- 18
- Konu Sahibi sunshineee3
-
Dedimüslubunuz çok sert ve iletişim her şeydir bunu başa tutturalım..
beyinsiz kocam, Allah cezalarını versin, ruh hastası falan hoş değil..
biraz sakin olun, eşinizin ailesi sizin düşmanınız değil. her hareketlerinden bir anlam çıkarıyorsunuz gibi geldi bana. bu en başta sizi yıpratır yapmayın.
kadın oğlunun evini merak ediyordur, heves ediyordur güzelce açıklayın “bende sizi ağırlamayı çok isterim, fakat salgın malum ilk fırsatta gelirsiniz güzelce yer içeriz” diye. kalma konusunu da başka bir sohbet esnasında mutlaka belirtin “aynı şehirde gerek yok” vs diyerek.
böyle böyle onlar sizi tanır, siz onları. daha çok yeni evliliğiniz. mutluluklar diliyorum.
Anlamıyor işte o yüzden benim gözümde beyinsizden bi farkı yok.
Kaç kere söyledim.
Kaç yüz kere söyledim.
Balayında 8 kere arayan bi annesi var bu adamın
3 ü normal 5 i kavga gürültü.
Bütün balayım rezil oldu.
Annesiyle ilgili bi konu olduğunda hemen pençelerini cıkartıyo
Hemen onu savunuyo
Hatalı olduğunu görüyo ama bişey yapmıyo
30 dklık mesafede ne gelmesi. Ben rahat edemiyorum de kv ye. Kırılırsa kırılsın. Ki bana eşim gelecekler dıye baskı yapsa tamam ben bırkac gun annemde kalacağım, onlar gelsın burda kalsın derdim.Arkadaslar dün acmıs olduğum tazecik bi konu var özet gececek olursam o kadar canımdan bezdiren kendisinin sesini bile duymaya tahammül edemediğim bi kayınvalidem var (ne yazıkki)
Bu kadın ve kızı sürekli bize gelip kalmak istiyorlar. Yada biz gidip kalalım istiyorlar.
aynı şehirdeyiz evlerimizin mesafesi trafikli şekli ile bile 30dk.
Daha 1 aylık evliyiz bu arada.
Eşim olacak pasif kişide ağzını açıp gelmeyin dediğinde karşındaki düşüncesizlerin kırılacağından korkuyor.
Ne diyelim biz bunlara ? Nası bi yol izleyelim lütfen akıl verin.
Teşekkürler
Anlıyorlar mı?
Yada umrunda bile değil,en son çat diye arayınca temizlik yapıyorum dedim e bırak biraz bizle konus sonra yaparsın falan demeye başlıyo
Neyseki tek benim dikkatimi cekmemis bu durum...
Bence de bu uslup cok yanlis, insanin once hayatini paylastigi hayat arkadasina saygi duymasi gerekir.
Sonra kendisine saygi duyacak, ona gore hayatinda adimlar atacak.
Saygi olmadan hic birseyin orta yolu bulunmaz, sorunlar halledilemez..
Tamam cok güzel söylüyorsunuz teşekkür ederim ama ben konusmak istemiyorum o tabiki konusabilir annesi o onun.Yapmayacakta, sen boyle davrandigin surece yapmayacak.
Daha yeni evlisin, bir sakin ol.
Biz de gectik o yollardan.
Kayinvalidem balayinda her gun 3 defa kocami aradi, her Allahin gunu esim ile konustu.
Evlendim ilk pazar gunu evime geldi sabahtan aksama kadar oturdu.
Saygi, esine ve kendine saygidan geciyor hersey, eger kendi dediklerini saydirmak istiyorsan, guven kazanacaksin.
Sonrasinda yavas yavas esine yanlislari ve sana ters gelenleri gostereceksin ve zamanla oturacak birseyler.
5 sene ugrastim esimin beni anlamasi icin, 5 sene sonunda gorebildi birseyleri.
Ama her gun hir cikarmak bunun cozumu degil.
Esine ve ailesine de beyinsiz demekten vazgec, cok itici gercekten.
Beyinsiz dahi olsalar, sen onlara artik akrabasin, esinin de kanindan insanlar yapacak birsey yok, bunu anla once.
10 sene sonunda esim yola geldi, ama hala annesi ile gunde 3-4 kere konusur bu beni rahatsiz etmiyor!
Cunku annesi!
Benim annem bana ne ise, onunda annesi ona o.
Bu kadar kendinize sorun yapmayin, konusmalarinda gorusmelerinde bir sorun yok.
Gelip gitmelerinde de bir sorun yok, sadece gerekenden fazlasini yapmasinlar onemli olan bu.
Bunun icinde kendi SINIRLARINIZI kendiniz belirlemeniz lazim.
Bunun icin de! zaman lazim!
Daha sen esini tam tanimiyorsun, esin seni tam tanimiyor bunu kabullen.
Zamanla guven duygusunu percinleyeceksiniz, sayginizi eger bu ilk zamanlarda kaybederseniz, elinizde hic birsey kalmaz.
Hic birsey de evliliginizde istediginiz gibi olmaz.
Rahatsız olduysanız konularımı okumamanızı öneririm.Ne çok konu acıyorsun kaynananla ilgili. Kocana da giydirmişsin kaynanan zaten dusmanın. 1 aylık evlilik için fazla cümlelerin var. İdareci olabilirsin. Kalmak istediklerinde koronayı bahane edebilirsin duymazlıktan gelebilirsin ama sen yükselmeyi ve saldırmayı tercih ediyorsun.Biraz sakin ol bu kafayla çok sürmez evliliğin bunaltırsın.
Benim yakın bir arkadaşım var. Kv yüzünden 2kez bosanma aşamasına geldıler. Kadının yaşı da var. Arabayla 15 dk falan mesafede ler. Oglumuz evı kalırım tabı diyen arsız bırsey o da. Kocası 40 yasında ama Aılesıne aşırı duskun. O kavgalar yüzünden arkadaşım ve eşi birbirinden öyle sogudu ki. Şuan kv baskı yapmıyor. O konuda rahat. Ama eşi ondan baya sogudu. O da aynı sekıldeDedim
Ne yani ben oğlumun evinde kalamayacak mıyım
Kimse kusura bakmasın
Gelirimde kalırımda demeye başladı
Gercekten normal bi insan değil bu
Bütün bildikleriinizi doğrularınızı çürütür
İğrenç bi insan.
Hayattan evlilikten soğuttu beni.
Ve bunu bütün çevresi söylüyor
Eşimde bu insanı böyle kabul etmemi istiyor ama bana zarar veriyo onu nası kabullenebilirim
Bizimde sonumuzun böyle olmasından cok korkuyorumBenim yakın bir arkadaşım var. Kv yüzünden 2kez bosanma aşamasına geldıler. Kadının yaşı da var. Arabayla 15 dk falan mesafede ler. Oglumuz evı kalırım tabı diyen arsız bırsey o da. Kocası 40 yasında ama Aılesıne aşırı duskun. O kavgalar yüzünden arkadaşım ve eşi birbirinden öyle sogudu ki. Şuan kv baskı yapmıyor. O konuda rahat. Ama eşi ondan baya sogudu. O da aynı sekılde
Kadın çok arsız. Çok işin var. Düşünmesi gerek. Bende 3 aylık evlıyım. Kımseye sıgara ıcırtmedım. Alacaksın elınden paketı hadı balkonda ıc diyeceksinTamam cok güzel söylüyorsunuz teşekkür ederim ama ben konusmak istemiyorum o tabiki konusabilir annesi o onun.
Bu sefer oğlunu dolduruyor eşin beni niye aramıyo
Ben birşey alıyorum aynısından onada almamı istiyo
Alıyorum beğenmiyor
Almıyorum laf ediyor
Yemek yapıyorum bu olmamış şöyle yap diyor
Kalmaktan ve yatılı misafirden hoşlanmıyorum diyorum kimi ilgilendirir benim oğlumun evi kusura bakmasın kimse diyor.
Bizim Evde kimse sigara içmiyor annesi içiyo günde 3 paket. Geldiğinde salonun ortasında sigara içmek istiyor daha yepyeni ev kabul edemem böyle bişeyi balkonda içersiniz diyorum bi keyfim var onunda içine ediyorsun bişi olmaz diyip sigarayı yakıyo
En sonunda karısmayın bana lütfen bu kadar üstüme baskı kurmayın benim bi evim ailem ve kurallarım olduğunu kabullenin diyorum ben böyleyim bu yaştan sonra değişmem kusura bakma diyor lütfen siz olsanız ne yapardınız söyleyin
Bizde basta gelme gıtme muabbetinden 2 3kez kavga ettık.Bende cok konu actım. Annesı 3 4 kez cagırırdı. Sürekli bızı beklerdi.2 3kez kavga ettım eşimle.Sonra ben her hafta her hafta gitmeye yetısemıyorum dedim. 1hafta sıze 1hafta bıze gıdelım. Istedıgın kadar tek gıt. Benı zorlama baskı yapma daralıyorum dedım.Böyle anlastık. Izın gununde bıle anneme gıdelım derdı. Kavga ederdik. Yılbasında kalalım dedi. Gene kavga cıkardım. Üzerine gıttım durduk yere konuyu actım. Cunku kafayı yıycektım bu konudan. Aşırı sıkılıyordum.Mıç mıç sevmem ben. Ben kendı anneme bile hep gıden arayan bırı degılım. Annesı de baskıyı kesti şükür. Ama ben hayır dediysem benı götüremez. Israr etsede götüremez. Netim yani. Net ol kararlı ol.Bizimde sonumuzun böyle olmasından cok korkuyorum
İşte bunu yapsam eşim beni rezil eder herkesin içinde kendine gel diyeKadın çok arsız. Çok işin var. Düşünmesi gerek. Bende 3 aylık evlıyım. Kımseye sıgara ıcırtmedım. Alacaksın elınden paketı hadı balkonda ıc diyeceksin
Yani yeni eşya gunah. O sıgara kokusu leş gıbı perdeye falan sınıyor. Kadının umrunda degıl eşyalar. Geldıgınde konusma bence pek kv ıleİşte bunu yapsam eşim beni rezil eder herkesin içinde kendine gel diye
Sizin netliğini karşı taraftan anlaşılmış ama ben net olsam beni gercekten rezil ediyoBizde basta gelme gıtme muabbetinden 2 3kez kavga ettık.Bende cok konu actım. Annesı 3 4 kez cagırırdı. Sürekli bızı beklerdi.2 3kez kavga ettım eşimle.Sonra ben her hafta her hafta gitmeye yetısemıyorum dedim. 1hafta sıze 1hafta bıze gıdelım. Istedıgın kadar tek gıt. Benı zorlama baskı yapma daralıyorum dedım.Böyle anlastık. Izın gununde bıle anneme gıdelım derdı. Kavga ederdik. Yılbasında kalalım dedi. Gene kavga cıkardım. Üzerine gıttım durduk yere konuyu actım. Cunku kafayı yıycektım bu konudan. Aşırı sıkılıyordum.Mıç mıç sevmem ben. Ben kendı anneme bile hep gıden arayan bırı degılım. Annesı de baskıyı kesti şükür. Ama ben hayır dediysem benı götüremez. Israr etsede götüremez. Netim yani. Net ol kararlı ol.
İşte bunu benim eşim anlamıyor.Ben de sandim ki yillardir evlisiniz. 1 aylik evlilikte bu neyin gelip kalmak istemesi? Hele ki bu pandemi doneminde. Ben kayinvalidemin evine aylardir girmedim 5 dkligina bile. Bikac kez gittigimizde de bahcede oturduk aramizda 3 metre mesafe ve cogu zaman da maskeyle. Bakin eger isi bastan sıkı tutmazsaniz bir daha duzeltemezsiniz. Tavrinizi koyun. Hazir virus varken bu da gerekcesi olur, misafir kabul etmediginizi belirtin kim olursa olsun. Siz de gitmeyin.
İŞ eşinde bitiyor. Eşin annesıne birsey dese kadın alınmaz, aynı seyı sen desen kıyameti koparır. Eşinde çok pasif. İyi ki böyle bir kadın degıl bızım kv. Cekemezdım herhalde.Sizin netliğini karşı taraftan anlaşılmış ama ben net olsam beni gercekten rezil ediyo
Hani arkamdan konussa gam yemicem yüzüme yüzüme öyle ağır şeyler söylüyo öyle tripler atıyorki size anlatamam bu kadının bana yaptıklarını. Normal bi kadın değil bu.
Sosyoloji mezunuyum insan ilişkilerini bilirim. Karakter analizini bilirim. Ama bu kadına yapabileceğim bir şey olmadığını görüyorum hayattan soğuttu beni
Kşeke öyle bi lüksüm olsa.Yani yeni eşya gunah. O sıgara kokusu leş gıbı perdeye falan sınıyor. Kadının umrunda degıl eşyalar. Geldıgınde konusma bence pek kv ıle
Pasif evetİŞ eşinde bitiyor. Eşin annesıne birsey dese kadın alınmaz, aynı seyı sen desen kıyameti koparır. Eşinde çok pasif. İyi ki böyle bir kadın degıl bızım kv. Cekemezdım herhalde.
Allah yardımcın olsun takma desem takılmayacak gıbı degılKşeke öyle bi lüksüm olsa.
Örnek vereyim
Nişanlıyız.
Ben online çalışıyorum eve ustalar geldiği için evimde bulunmak zorunda kaldım.
Anneside geldi.
Benim sürekli aktif olmam gereken bi mesleğim var ve dikkatimi bir dağıtırsam bi konsantrasyonumu bozarsam bütün düzenim alt üst olur çok riskli bi işim var.
Rahat 500 tane soru sordu.
Sordu sordu sordu
Sabırla cevap verdim
Gönderdim gitti. Laptopu fırlatıp kırdım
Kendime acıdım
Kendi pasifliğime acıdım anlatabiliyor muyum
Haketmiyorum ben bu durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?