Kaynana çekememezliği

Kızlar bu kaynanalar neden hep sorun oluyor bizler için
Belki siz sorun oluyorsunuzdur ne biliyorsunuz?
Öyle bir konu açmışsınız ki biz burda hepimiz kayınvalide düşmanıyız da kayınvalideler neden sorun diye sorunca tuzu görmüş salatalık gibi koşacağız hepimiz aa evet çok sorunlu kayınvalideler diye.

Babaannem şey derdi kaynana pamuk ipliği olmuş yuvarlanmış gelinin dudağını yarmış. Bir de neden hep oğlan anneleri ya doğru düzgün duymadım ben kaynanasından şikayetçi olan erkek
Cunku nereye giderseniz gidin erkeklere hep hizmet ediliyor sofra onune getirip onunden kaldiriliyor ama gelin olunca yapmak zorundasin.Ayrica damat kizimiza iyi baksin gozuyle iyi davraniliyor.gelin zaten yapmak zorunda oluyor

Cunku nereye giderseniz gidin erkeklere hep hizmet ediliyor sofra onune getirip onunden kaldiriliyor ama gelin olunca yapmak zorundasin.Ayrica damat kizimiza iyi baksin gozuyle iyi davraniliyor.gelin zaten yapmak zorunda oluyor
Ben kayınvalideme gidince yapmıyorum pek bir şey ha bu arada mesele sadece hizmet değil ki. Her konuyla alakalı kavga kaos çıkabiliyor

Ben 8 aylık hamileyim mesela bana hiç bir faydası dokunmadığı halde birileri bana yardım etse onda bile kusur bularak benim canımı sıkıyor

Ben kayınvalideme gidince yapmıyorum pek bir şey ha bu arada mesele sadece hizmet değil ki. Her konuyla alakalı kavga kaos çıkabiliyor
Ee iste cunku gelini elestirme hakkini laf soz soyleme hakkini kendilerinde buluyorlar,Ama bir erkek soz konusu oldugu zaman biz elin ogluna ne soyleyelim oluyor.Birde erkege bisey soyleseler daha da o eve gitmez.Ama çogu kadin kocasinin zoruyla mecbur kaliyor gitmeye.Bakmayin aslinda yine erkekte bitiyor erkek annesinin ve karisinin yerini bilirse idare guzel oluyor.Ama birinin yanini tutarsa o zaman dengede bozuluyor

Bazı kaynanalar, eşine geçiremediği sözü oğluna geçirmeye çalışıyor, eşinin karşılamadığı şeyleri oğlundan bekliyor. Bu yüzden aslında binevi oğlunu paylaşamıyor ve gelininden mükemmellik bekliyor. Bence tüm bunların temel sorunu ‘beklentiler’,

Ya bak şimdi sen sadece gelin taraflı yazıyorsun. Her gelin çok mu iyi. Bende bayılmıyorum kendi kv ama savaş alanı gibi değil ortalık. O da bana bayılmıyordur ama çocuğunun eşiyim en nihayetinde. Bilmiyorum bizim toplumun ezelden gelen bu rekabeti hiç bitmeyecek. 2 tarafta bu kafayla mutlu huzurlu olamaz. Sadece erkek değil dengeyi kuracak olan

Babaannem şey derdi kaynana pamuk ipliği olmuş yuvarlanmış gelinin dudağını yarmış. Bir de neden hep oğlan anneleri ya doğru düzgün duymadım ben kaynanasından şikayetçi olan erkek
Ablamın eşi baya takıntılı idi zamanında.
Annem gayet de evden kovdu onu.
Arabasına yatmaya gitti hiç de karısını almadan gidemedi ve özür dileyip geri döndü.
Doğru düzgün şikayet duymamızın nedeni bunu anlatmaktan çekinmeleri veya kadınlarının ailesinin ses çıkarmamasındandır.
Bir de büyük bir önyargı ile gelinin kayınvalideye,kayınvalidenin geline daha tanışırken şet ördüğü duvarlar var tabii.
Hiç sorun yaşamayacak bile kendine sorun arıyor.
Değişik bir yapı yani.

İşte ben bu seti anlamıyorum kimse kusursuz dört dörtlük davranmaz ki. Yeri geliyor kendi ailemizle ters düşüyoruz bazı konularda. Biraz sakin olmakta hemen kılıçları çekmemekte fayda var.

Aslinda kaynananisndan sikayetci olaN erkek gormedim dediginiz icin gelin tarafindan yazdim yoksa tabiki kotu gelinlerde var dahasi simdiki gelinler daha gelmeden gormeden kaynanayi istemiyorlar Aslina bakarsiniz asirlardir suren guc savasi gibi bir sey bu nedenin tam olarak kimseninde bilmedigini dusunuyorum ozellikle bizim turk toplumunda 3 ciltlik ansiklopedo cikar gelin kaynana atismalariyla

Mesela bak bugün eşime kv demiş ki mamtobe bize gelsin arife gününden kalmaya. Bende eşime dedim ki gelemem benim evde işlerim var. Eşimde tamam hayatım dedi konu kapandı. Ama burada bazı üyeler emin şunu derdi işte benim evimin işine karışıyor beni bir gün önceden çağırıyor hizmet ettirmek için vs vs uzar gider sebepleri. Bu hayat çok yorucu 3 günlük dünya ya. Ha çok extra kötüler vardır onları ayrı tutuyorum ama bu tarz meseleler basit şeyler benim için. Ne kendimi ne eşimi yorarım bu konularla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…