- Konu Sahibi pamuksekeri
-
canım bununla ilgili çalışmlar var zaten ama güncel durumda değil malesef ben mesleğim gereği böyle şeyleri çok araştırıyorum
makalenin adı şuanda aklımda yo kama kısaca içerikten bahsedeyim....
neden erkek anneleri oğullarının eşleriyle sorun yaşıyor...
sebepler
1. özellikle Türk toplumunda erkek evelnince karısyla çok samimi olmaz yani sevgi söslterileri yapmaz çocuklarını bile sevemez çünkü ayıp karşılanır...
saygı duyulması gereken babadır sonra da oğlanın annesi gelin ancak bir erkek doğurursa kıymate geçer (günümzde halen bu mantığı sürdürenler var malesef)
hemen hmen tüm kayınvalideler erkek torun hasreti duyarlar... sanki kendileri erkek doğdu yaaa.......
2. eşinden sıcaklık ilgi göremeyen kadın eşine beslediği sevgiyi de çocuklarına katarır özlellikle kendine prestij sağlayan erkek çocuğa çünkü o ancak kendisine sahip çıkarsa değerlidir...
yani bilnçaltında erkek çocuk (tamamiyle istem dışı burada bir ensest ya da sapkınlıktan bahsetmiyorum.... herkeste vardır Alalh korusun anne ya da babamızı kaybetmişsek diğer ebeveyne daha bir bağlanırız.) eş konumuna gelmiştir.
3. eş konumuna gelen prestij kazandıran çocuğu birgün gelip birisi çalar (gelinler)
işte o zaman güç mücadelesi başlar....
en çok ikmi sevecek kimin sözü geçecek kimin daha büyük emeği var ....
bunlar çoğaltılabilir. yeni yuva kabullenilmez be nerkek annesiyim benim dediğim oalcak denir (kızlarımız ağaç kovuğundan çıkıyor ya)
işin özü paylaşılmak istemeyen sevgi objesidir...
görümcelere gelince... onlarınki de benzerdir gelinden önce isteklerini abiye yaptıran kız kardeş gelinden sonra kendini belirli düzeyde geri çekmek istemez ayrı bir yuva kurulduğunu kabul etmez gene herşeyini abiden bekler bu olmayınca da diş bilemeler başlar..
gelelim neden boşanmalar arttı
1. tahammül eşiğimiz düştü çünkü artık aileler gelinlikle çıktın kefenle gelirsin demiyor.
ekonomik özgürlüğümüz var
sen sensen ben de benim diyoruz.
2. günümüz toplumunun kazandırdığı ego duygumuz çok gelişmiş....
içli dışlı olmak istemiyoruz..
erkeklere gelince..
annesinin aşırı sevgisiyle büyümüş olan erkek (babaya vrielemyen sevgi de ona eklendiği için) annesini terk etimş gibi hissediyor zaman zaman (başka bir kadın için anneyi yüz sütü bırakmış)
yılklarca annesini için herşeyi yapmaya alışmış olan erkek evelnince gene aynı yaşamı sürdürmenin normal olacağını düşünyor ee ne de olsa erke annesi mantığı ona işlenmiş durumda fazlasıyla eşinin de bir birey olduğunu istekleri sınırlarını olduğunu unutuuyor ve eşini oanyladığında annesine haksızlık ettiğini düşüyor..
tabi bu fikirler kırılıncaya kadar oaln evliliklere oluyor.
ben 20 yasında bekar bır kızım benım 2 senedır gorustugum erkek arkadasım var nısanlanmayı dusunuyoruz fakat erkek arkadasım ablasına fazlasıyla duskun .. bazen benle konusmuyor onla ılgılenıyor.. onla gezmeye gıdıyor... bana ablası ıcın hakaret bıle ettıgı oldu bende erkek arkadasımı cok sevıyorum. onu kırmaktan korkuyorum ama bunlarada tahammulum kalmadı bana hakaret ettıgını unutamıyorum lutfen yardımcı olunnn
Ben bu tür catismalarin en büyük kaynagi olarak esleri yani erkekleri görüyorum...bircok erkek malesef karisinin ve ailesinin yerini bilemiyor...
Dengeyi onlar koymali karsini haksiz yere ezdirmeyen yeri geldimi savunan bir erkek ailesi tarafindan kilibik veya tabiri caizse kari köyle görülmekten korktugu icin cogunlukla susmayi hatta tam tersi eslerine saldirmayi tercih ediyorlar...halbuki adam gibi hakliyi haksizi ayirt edebilse bu tür sorunlar pek olmicak
Tabiki bu cizgiyi cok iyi koruyabilen erkeklerde var lakin cok cok azinlikta...
bence cahıllıkten ılerı gelen bı konu.....cahıl olan ınsanların dıyalogları..gelın bılmez yerı yordamı belkı öğret işinne ama yok bulacak eksığinı sokacak parmağını teee oraya..bıraz empatı kursalar olmayacak böyle..yok ben zamanında böyle yaptım,yok saygılıydım falan fılan ıdarecı olsalar olmayacak böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?