• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile aynı apartmanda oturma

Benim kuzenim oturdu
3eltisi bir de kaynana kayınpeder
Sonunda kayınvalide lanet olsun deyip memlekete taşındı :)

bence mecburi bir durum yoksa oturmayın
Sınırları belirlemek zor olabilir.

Merhabalar kaynanası ile altlı üstlü veya aynı apartmanda oturan var mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz
Benim kardeşim ve eşi oturuyor. Dışardan gözlemleyen bir göz, görümce , abla, kardeş olarak asla önermiyorum. İsterse dünyanın en iyi kaynanası olsun aynı apartmanda huzur olmaz.

Merhabalar kaynanası ile altlı üstlü veya aynı apartmanda oturan var mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Sonu tükenmişlik sendromu.ŞİDDETLE TAVSİYE ETMİYORUM ASLAAAAAAAAAAA.Kendime kötülük yapmakı istiyorum diyorsanız buyrun ya biz kaçacak yer arıyoruz.

Yengeme yardım ediyorum onun bebeğiyle ilgileniyorum, evine arkadaşları geliyor,misafirliğe ziyarete de gider. Fakat markete gitmek istese , bizimkilerin haberi olur. Nereye giderse gitsin haber veriyor. Kimse karışmıyor ona fakat ben olsam aynı apartmanda rahat etmem. Ondan evde temizlik, hizmet yapmasını bekleyen yok. Çocuğu var , çocuğuna baksın yeter diye düşünüyoruz. Ama herkes böyle düşünmez. Genelde benim gördüğüm aynı apartmanda olunca kayınvalide hep yardıma çağırır, hizmet bekler. Sınır koymak zor olur.

Annem 4-5 seneye yakın oturdu, öncesinde de beraberdi zaten. İkisi arasında çok az fark vardı. Yine her şeye karıştılar, en az 1 kere annemle babam ciddi krizler yaşadı.
Çat kapı geldiler, kendi evlerinin uzantısı gibi düşündüler. Uzağa taşınınca kurtuldu annem en son.
Bana göre mükemmel kayınvalide diye bir şey yok. Günün sonunda herkes kendi evladını seçer. Kimse de kimseye anne olmaz. O sebeple fazla içli dışlı olmamak lazım.

Bu konuda eğer illa oturmanız gerekiyorsa önemli tek bir nokta var. KOCANIZ. Kocanız sınır çizemeyen, körü körüne her olayda ailesini tutan, dengeyi koruyamayan biriyse; siz ne yaparsanız yapın huzurunuz olmaz. Bende alt üst oturuyorum. Yeri geliyor haftalarca yüz yüze bile gelmiyoruz. Herkesin bir hayatı olduğunu herkes kabullendi. Ne ben taviz verdim, ne eşim. Onlarda sınırlarını biliyor biz böyle olduğumuz için..

Eklentiler

• IMG_2134.webp
    IMG_2134.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 70
Bana da evlenirken teklif etmişlerdi . Dubleks evi ayıralım üst katı gelin oturun demişlerdi , kabul etmedim . Kirada otururm demiştim ..
yani bir tecrübem yok ama benn yapamazdım . Bi yere gitsen haber vermedi , onu yapmadı bnu yapmadı . Yapsan bi dert yapmasan kocanla sorun olur mu vs . Bilmiyorum 🤷 bence mesafe candır ..

Back
X