• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

Mihrimah Sultann

Nev-i şahsına münhasır 🦋
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
30.038
Puanlar
598
Kızlar merhaba , uzun süredir aktif değildim lakin sizlere danışmam gerekiyor , gecen yaz biz kayınvalidem ile baya kötü şekilde kavga ettik , nedeni ise kaynanamın benim aramın kötü olduğu ve bana zarar veren bir akrabamla samimiyet kurmasi ve bunu gözüme sokmasıydı, sanırsam yazın eşimle tatile gezmelere gidince kayinvalidem kıskandı , normalde aramız kötü değilken tatil dönüşü kadının içinden adeta şeytan çıktı, benimle ilgili içinde baya biriktirmiş ki bu denli düşmanca davrandı ki o bahsettiğim akraba ile de soğuk olduğumu ve görüşmelerini istemediğimi de biliyordu, buna rağmen gözüme soka soka yaptı bunu , eşimle de kavga ettim baya büyük olaylar yaşandı ve 8 aydır da görüşmüyorum ailesi ile , eşim şuanda bana yalvarıyor ailesi ile görüşmem için lakin içimden asla gelmiyor , kalbim çok kırıldı , annemin ölmüş olmasına rağmen ona hep anne dedim , içten yaklaştım sadece biraz sınırları olan bir gelindim onun dışında saygılı davranıyordum ama ev içi işlerime , gezmeme vs karışmalarına izin vermiyordum onlar da bu durumdan rahatsızlardı hep , kayinbabamı sevmezdim çok patavatsız sıkıntılı olduğu için ama kaynanamla hiç sorun yaşamamıştım bu denli , eşim de bana hak veriyor ama ne olur bayramda gel gidelim bu küslük bitsin diyor ama ailesinden de 8 aydır hiçbir iyi niyet ve yaklaşım görmedim, siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda , sonrasında üzülüp pişman olmak istemiyorum, yazın bu olaydan dolayı da hastalandım üzüntüden, sizce ne yapmalıyım...

O akraba ile başka ortak noktaları var mı? Yani örneğin aynı mahalle grubunda varlardır her hafta toplandıkları vs, o zaman neden samimi oldunuz denmez ama başka ortak nokta var mı?
Siz neden uzaksınız o da önemli...

Sizin akrabayla yeni mi kurdu samimiyeti? Eakiden tanıştığı biri değil mi?
Yok eskiden beri tanıyor ama görüşme vs yoktu , sevmediğimi uzak durduğumu biliyordu ki o kadın bana çok zarar vermişti evlenmeden önce, kariyerimi, mesleğimi, hayatımı kıskanan ve haset eden bir akrabam, kaynanam da biz tatillere gidince her zaman böyle tuhaf olurdu ama geçen yaz yaptığı büyük bir kaos yarattı, eşimle boşanmaya kadar geldim , eşim olaylar patlak verince beni o şehirden uzaklaştırıp başka yere götürdü kafamı dinleyeyim diye , sonrasında da hastalandım üzüntüden, olan abartı gibi görünse de iç yüzü öyle değil, her detayı veremiyorum burada maalesef...

Ya her şey olacağına varır niye hasta olacak kadar üzülüyorsunuz , karşı taraftan bir aksiyonda gelmemiş , eşiniz kendisi gider veya duruma göre bakarsınız bayrama kadar.

Eşinize de bu sorunlar çözülene kadar sırf bayram diye görüşmek istemiyorum deyin , eşiniz size hak veriyor okey ama annesine ne diyor veya dedi mi onlar konuşuyorlar mı 8 aydır?

Şimdi işin içinde hakaret, iftira vb büyük olaylar yoksa ve günlük olağan kıskançlık vb ise mesafeli olurdum ama bu kadar küs kalmazdım.
Kocam bana karşı iyi ve düzgünse onun hatırına görüşürdüm.
Ama 8 ay çok uzun bir süre olmuş nasıl karşılanırsınız bilemem.
Ayrıca görüştüğü akrabanızla önceden tanışıklığı varsa ve onu la dedikodunuzu etmiyorsa kiminle görüştüğüne bu kadar takmazdım.

O akraba ile neden soğuk olduğunuza göre değişir durum, eğer ciddi bir şey ise haklısınız, basit bir şey ise kv nizin samimi olmasına takılmazdım ben, ama zarar verdi de demişsiniz bilemedim.
Şöyle diyeyim eğitim hayatım, evliliğim her konuda zarar vermek istedi ben de iletişimi kestim , lakin kaynanam o kişiyle denk geldiğimizde saçma sapan davrandı...

Ya her şey olacağına varır niye hasta olacak kadar üzülüyorsunuz , karşı taraftan bir aksiyonda gelmemiş , eşiniz kendisi gider veya duruma göre bakarsınız bayrama kadar.

Eşinize de bu sorunlar çözülene kadar sırf bayram diye görüşmek istemiyorum deyin , eşiniz size hak veriyor okey ama annesine ne diyor veya dedi mi onlar konuşuyorlar mı 8 aydır?
Kendisi ailesi ile görüşüyor, ben karışmıyorum, eşim de ailesine baya kızmış yani kendisi öyle diyor ben görmedim, onlar da güya çok üzgünlermiş ama 8 aydır ne bir arama ne bir sorma ne de bir özür geldi , ben eşimin ara bulmaya çalıştığını tahmin ediyorum, ve onların ayağına gitmek istemiyorum bu şekilde...

Şöyle diyeyim eğitim hayatım, evliliğim her konuda zarar vermek istedi ben de iletişimi kestim , lakin kaynanam o kişiyle denk geldiğimizde saçma sapan davrandı...
Anladım ama somut bir şey yazmadığınız için( yazmak zorunda değilsiniz) objektif yorum yapamıyorum ne yazık ki.

Umarım sizin isteğiniz doğrultuda çözülür sorun.

Şimdi işin içinde hakaret, iftira vb büyük olaylar yoksa ve günlük olağan kıskançlık vb ise mesafeli olurdum ama bu kadar küs kalmazdım.
Kocam bana karşı iyi ve düzgünse onun hatırına görüşürdüm.
Ama 8 ay çok uzun bir süre olmuş nasıl karşılanırsınız bilemem.
Ayrıca görüştüğü akrabanızla önceden tanışıklığı varsa ve onu la dedikodunuzu etmiyorsa kiminle görüştüğüne bu kadar takmazdım.
Ya bana gıcıklık vererek yaptı ayni ortamda ve o akrabam zevkten dört köşe oldu bu durumda, aşırı sinirlendim o gece , ortalığı birbirine kattım...

O akraba ile başka ortak noktaları var mı? Yani örneğin aynı mahalle grubunda varlardır her hafta toplandıkları vs, o zaman neden samimi oldunuz denmez ama başka ortak nokta var mı?
Siz neden uzaksınız o da önemli...
Yok sadece benim akrabam ve denk geldi o gün öyle diyeyim , ve kaynanam o ortama davetsiz pat diye geldi, ailece topladığımız mecburi bir görüşmeydi, o yüzden denk geldik ...

istediği kişi ile samimiyet kursun
neden mesele ettiniz ki ?
ben onu sevmiyorum onla görüşme dedikçe daha çok görüşür böyleleri inadına yapar
ayrıca kimle görüşüp samimi olacağına o karar verir
Doğru tabi ama bile bile yapması ve benim ona hiçbir terbiyesiz davranışımın olmaması tek sorunun eşimle her yaz tatillere gidip gezip tozmak olması, her tatil dönüşü surat asardı lakin ilk defa böyle düşmanca davrandı...

Doğru tabi ama bile bile yapması ve benim ona hiçbir terbiyesiz davranışımın olmaması tek sorunun eşimle her yaz tatillere gidip gezip tozmak olması, her tatil dönüşü surat asardı lakin ilk defa böyle düşmanca davrandı...
eşinizle tatile gideceksiniz tabi ki
siz eşinizle bir ailesinin
ona neymiş sizin aile olarak gittiğiniz tatilden
siz de gittiğiniz tatilden hikayeler atın nisbet yapın

Yanlış mı hatırlıyorum tam emin değilim ama hatırlıyorum sanki

siz kendı ailesine bisey demeyip , eşi susan eşinin sınırlarını görmeyen

ama kayınaile mevzu olunca sınırlarım var diyen üye değil miydiniz

Sizde eşinizin hatrına bi adım atın .

Açıkça anlatmadığınız için akrabanız ne manada zarar verdi, kv devamlı görüşmeye mi başladı o akrabayla arkadaş mı oldu, yoksa sadece misafirlikte mi ilgi gösterdi anlaşılmıyor konunun önem derecesi. İçinizden gelmiyorsa zorlamayın kendinizi bir süre gitmeyin.

O akraba ile neden soğuk olduğunuza göre değişir durum, eğer ciddi bir şey ise haklısınız, basit bir şey ise kv nizin samimi olmasına takılmazdım ben, ama zarar verdi de demişsiniz bilemedim.
Ya bekarken çok zulmetti o kadın bana ve kardeşime, tam anlatamıyorum annem babam yok ve bu kişi ile yaşamak zorunda kalmıştım bir dönem, okuyup meslek sahibi olup evlenip öyle kurtulmuştuk ondan...

Yanlış mı hatırlıyorum tam emin değilim ama hatırlıyorum sanki

siz kendı ailesine bisey demeyip , eşi susan eşinin sınırlarını görmeyen

ama kayınaile mevzu olunca sınırlarım var diyen üye değil miydiniz

Sizde eşinizin hatrına bi adım atın .
Evet o benim, sınırlarım var evet , yani ailesi cok karışmak istedi ben izin vermedim ama saygısızlıkta yapmadım hiç, içten içe bana karşı bilenmisler işte, tatile gitmem bile meseleydi onlar için, ya eşim için gitsem bu sefer diyecekler bak ayağımıza kadar geldi , gururum izin vermiyor...

Açıkça anlatmadığınız için akrabanız ne manada zarar verdi, kv devamlı görüşmeye mi başladı o akrabayla arkadaş mı oldu, yoksa sadece misafirlikte mi ilgi gösterdi anlaşılmıyor konunun önem derecesi. İçinizden gelmiyorsa zorlamayın kendinizi bir süre gitmeyin.
Yorumda bahsettim , annem babam vefat edince bu akrabamla yaşamak zorunda kaldığım dönem eziyet gördük öyle diyeyim, bu yüzden de uzak duruyordum, çok gerekmedikçe gidip gelmiyordum ama aile buluşmasında denk geldik ...

Back
X