• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

eşinizle tatile gideceksiniz tabi ki
siz eşinizle bir ailesinin
ona neymiş sizin aile olarak gittiğiniz tatilden
siz de gittiğiniz tatilden hikayeler atın nisbet yapın
Ailesi aşırı geleneksel ve değişik, inan ailesini tanısam eşimle evlenmezdim en başta, çok yobazlar asla kültürümüz uyuşmuyor yine de saygılı davranıyordum sadece sınırlarım çok netti , eşim de ailesine sınır koyuyordu bu da onların hoşuna gitmiyordu...

Evet o benim, sınırlarım var evet , yani ailesi cok karışmak istedi ben izin vermedim ama saygısızlıkta yapmadım hiç, içten içe bana karşı bilenmisler işte, tatile gitmem bile meseleydi onlar için, ya eşim için gitsem bu sefer diyecekler bak ayağımıza kadar geldi , gururum izin vermiyor...
Aman sallarsa sallasın suratını . Sen kocanla tatile gidip keyfını yapmış mısın o istediği kadar gerilsin kenarda .

Ben şey kafasındayım
bana dokunmayan yılan bin yaşasın demem , bana dokunmayan da yılan sonuçta tıslarsa ezerim başını . Sizde tıslarsa verirsiniz ayarı .

ha gidiceksiniz de ayağıyla geldi derler die düşünmeyin
Şahsen Eşimi mutlu etmek için bi adım atıyorsam kimin ne dediğiyle ilgilenmem , şey die düşünürüm “onlar zaten ben melek olsam kanadı çarptı” derler . ben kocamın benım ıcın ne hissettiğiyle ilgilenirim

o bahsettiğim akraba ile de soğuk olduğumu ve görüşmelerini istemediğimi de biliyordu,
Akrabanızla aranızdaki sorun ne denli büyük ve kötüydü bilemem anlatmak zorunda da değilsiniz ama eğer ortada şiddet, cana kast veya iftira vs yoksa, size tavsiyem zarar gördüğünüz kişilerle sizi görüştürmek için zorlamadıkları sürece kayınvalide kayınpeder hatta varsa kardeşinizi dahi şununla görüş bununla görüşme diyerek kısıtlamayın bırakın herkes kiminle istiyorsa görüşsün, onların görüşmelerini de hasta olacak kadar dert etmeyin.

Kayınvalidenizle bayramda görüşme konusuna gelirsek içinizden gelmiyorsa gitmeyin, nasıl ki siz akrabanızla kayınvalidenizin görüşmesine müdahale edemezsiniz, eşiniz de sizin kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğinize müdahale edemez.

Bir kayınvalide oğluyla gelininin çıktığı tatili niye kıskanır ki bence sonuna kadar haklısın ama tamamen görüşmemek olmuyor maalesef. Bu sefer de kocayla aran açılıyor. Görüşsen bile bayağı mesafeli dur
Eşim başta küstü ne yaptı gitmedim. Bayram yaklaştı yalvarıyor ne olur beni kırma yaşlılar bu saatten sonra değişmezler, bir daha böyle bisey olmayacak diyor ama kalbim çok soğudu, yüzlerine bakasım yok , benim ne eziyetler çektiğimi az çok tahmin ediyorlardı yani bu akrabamdan dolayı...

Ailesi aşırı geleneksel ve değişik, inan ailesini tanısam eşimle evlenmezdim en başta, çok yobazlar asla kültürümüz uyuşmuyor yine de saygılı davranıyordum sadece sınırlarım çok netti , eşim de ailesine sınır koyuyordu bu da onların hoşuna gitmiyordu...
iyi yapmışsınız
görüşmek zorunda değilsiniz bence
sınırlarınız net olsun

Ya bekarken çok zulmetti o kadın bana ve kardeşime, tam anlatamıyorum annem babam yok ve bu kişi ile yaşamak zorunda kalmıştım bir dönem, okuyup meslek sahibi olup evlenip öyle kurtulmuştuk ondan...
bu küçük bir mesele değil kaynana yanlış yapmış, eşinizinde size saygı duyması gerekirdi, ben olsam gitmezdim eşinede söyle ilk adımı onlar atmadığı müddetçe iletişim kurma yoksa tepene çıkarlar.

Aman sallarsa sallasın suratını . Sen kocanla tatile gidip keyfını yapmış mısın o istediği kadar gerilsin kenarda .

Ben şey kafasındayım
bana dokunmayan yılan bin yaşasın demem , bana dokunmayan da yılan sonuçta tıslarsa ezerim başını . Sizde tıslarsa verirsiniz ayarı .

ha gidiceksiniz de ayağıyla geldi derler die düşünmeyin
Şahsen Eşimi mutlu etmek için bi adım atıyorsam kimin ne dediğiyle ilgilenmem , şey die düşünürüm “onlar zaten ben melek olsam kanadı çarptı” derler . ben kocamın benım ıcın ne hissettiğiyle ilgilenirim
Yani gidersem aptal konumuna düşmez miyim :)) bu arada ailesi gezip tozmamızdan hep rahatsızdı , genelde eşim tatile gittiğimizi bilmezlerini istemezdi...

Eşim başta küstü ne yaptı gitmedim. Bayram yaklaştı yalvarıyor ne olur beni kırma yaşlılar bu saatten sonra değişmezler, bir daha böyle bisey olmayacak diyor ama kalbim çok soğudu, yüzlerine bakasım yok , benim ne eziyetler çektiğimi az çok tahmin ediyorlardı yani bu akrabamdan dolayı...
Demek ki içten gelerek anne demeyi haketmeyecek biri gerçek yüzlerini görmüş oldun. Kafana takmaya hasta olmaya değmez amaaaan. Sahte sahte yüzlerine gül geç.

bu küçük bir mesele değil kaynana yanlış yapmış, eşinizinde size saygı duyması gerekirdi, ben olsam gitmezdim eşinede söyle ilk adımı onlar atmadığı müddetçe iletişim kurma yoksa tepene çıkarlar.
Hah işte tepeme çıkmalarından korkuyorum, bak oğlumuz hakkından geldi , ayağımıza getirdi diyecekler, ay vallahi bilmiyorum. Eşime de ayrı sinirim , ailesi ne yaparsa yapsın affetmemi istiyor ...

Demek ki içten gelerek anne demeyi haketmeyecek biri gerçek yüzlerini görmüş oldun. Kafana takmaya hasta olmaya değmez amaaaan. Sahte sahte yüzlerine gül geç.
Bazen de diyorum onlar bunca yıl bana rol yapmışlar, yüzüme gülüp haset etmişler. Ben de yüzlerine gülüp geçsem mi yalandan. Zaten bu saatten sonra ne anne derim ne de baba, asla haketmiyorlar...

Kızlar merhaba , uzun süredir aktif değildim lakin sizlere danışmam gerekiyor , gecen yaz biz kayınvalidem ile baya kötü şekilde kavga ettik , nedeni ise kaynanamın benim aramın kötü olduğu ve bana zarar veren bir akrabamla samimiyet kurmasi ve bunu gözüme sokmasıydı, sanırsam yazın eşimle tatile gezmelere gidince kayinvalidem kıskandı , normalde aramız kötü değilken tatil dönüşü kadının içinden adeta şeytan çıktı, benimle ilgili içinde baya biriktirmiş ki bu denli düşmanca davrandı ki o bahsettiğim akraba ile de soğuk olduğumu ve görüşmelerini istemediğimi de biliyordu, buna rağmen gözüme soka soka yaptı bunu , eşimle de kavga ettim baya büyük olaylar yaşandı ve 8 aydır da görüşmüyorum ailesi ile , eşim şuanda bana yalvarıyor ailesi ile görüşmem için lakin içimden asla gelmiyor , kalbim çok kırıldı , annemin ölmüş olmasına rağmen ona hep anne dedim , içten yaklaştım sadece biraz sınırları olan bir gelindim onun dışında saygılı davranıyordum ama ev içi işlerime , gezmeme vs karışmalarına izin vermiyordum onlar da bu durumdan rahatsızlardı hep , kayinbabamı sevmezdim çok patavatsız sıkıntılı olduğu için ama kaynanamla hiç sorun yaşamamıştım bu denli , eşim de bana hak veriyor ama ne olur bayramda gel gidelim bu küslük bitsin diyor ama ailesinden de 8 aydır hiçbir iyi niyet ve yaklaşım görmedim, siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda , sonrasında üzülüp pişman olmak istemiyorum, yazın bu olaydan dolayı da hastalandım üzüntüden, sizce ne yapmalıyım...

Psikolojik destek alın. Hayatı kendinize zorlaştırabilirsiniz ama eşe ve eşin ailesine böyle zorlaştıramazsınız. Hani ilgi meraklısı drama queen dedikleri kişiler olur aynen öylesiniz.

Ortada taciz, fiziksel şiddet gibi şeyler yoksa eşinizin ailesinin kiminle görüştüğüne yakınlığına karışamazsınız. Size ne? Çok saygısızca yaptığınız. Şehir değiştirecek kadar neyin kavgası bu. Yetişkin kocaman kadınsınız.

Siz kendinize bakmadan insanların kiminle görüştüğüne dair karışırsanız onlarda sizinle kavga ederler. Neden iyi niyet göstersinler.

Akrabanızla aranızdaki sorun ne denli büyük ve kötüydü bilemem anlatmak zorunda da değilsiniz ama eğer ortada şiddet, cana kast veya iftira vs yoksa, size tavsiyem zarar gördüğünüz kişilerle sizi görüştürmek için zorlamadıkları sürece kayınvalide kayınpeder hatta varsa kardeşinizi dahi şununla görüş bununla görüşme diyerek kısıtlamayın bırakın herkes kiminle istiyorsa görüşsün, onların görüşmelerini de hasta olacak kadar dert etmeyin.

Kayınvalidenizle bayramda görüşme konusuna gelirsek içinizden gelmiyorsa gitmeyin, nasıl ki siz akrabanızla kayınvalidenizin görüşmesine müdahale edemezsiniz, eşiniz de sizin kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğinize müdahale edemez.
Mune abla normal merhaba tarzında görüşseydi bisey demezdim , ortama davetsiz gelip pislik yaptı, ve kadına yanaşıp ay bunlar bize söylemedi bilseydim size yardıma gelirdim , haberimiz yok vallahi , ben bu torunumu 20 gündür görmüyorum ki (yalan ) biz eşimle bir haftalığına tatile gittik ondan öncesi eşim il dışındaydı kendileri gelmedi torunlarını görmeye ki ben hiç karışmam torunlarını görmelerine falan, kadının ağzına girdi, ay niye gelip gitmiyorsunuz, biz size gelecektikte deyip beni ima etmeler falan, orda dondum kaldım sonrası cinnet :)))

Hah işte tepeme çıkmalarından korkuyorum, bak oğlumuz hakkından geldi , ayağımıza getirdi diyecekler, ay vallahi bilmiyorum. Eşime de ayrı sinirim , ailesi ne yaparsa yapsın affetmemi istiyor ...
Tipik erkek ailesi işte oğullarına acındırıyorlar kendilerini ağlıyorlar adam senin haklı olduğunu bilsede ailesine kıyamıyor ama yok öyle yağma. Gidersenizde el öpmeyin misafir gibi oturmak şartıyla gideceğinizi söyleyin. Madem eşin senin yaşadıklarını küçümsüyor o kadın size ne yaşattıysa ailene bende öyle davranacağım deyin.

Psikolojik destek alın. Hayatı kendinize zorlaştırabilirsiniz ama eşe ve eşin ailesine böyle zorlaştıramazsınız. Hani ilgi meraklısı drama queen dedikleri kişiler olur aynen öylesiniz.

Ortada taciz, fiziksel şiddet gibi şeyler yoksa eşinizin ailesinin kiminle görüştüğüne yakınlığına karışamazsınız. Size ne? Çok saygısızca yaptığınız. Şehir değiştirecek kadar neyin kavgası bu. Yetişkin kocaman kadınsınız.

Siz kendinize bakmadan insanların kiminle görüştüğüne dair karışırsanız onlarda sizinle kavga ederler. Neden iyi niyet göstersinler.
Ya hu samimi bile değil ve yapışıp görüşmeye çalıştığı kadın bana zarar vermiş, eğitim hayatımı bile etkilemeye çalıştı o kadın, ki hiçbir samimiyetleri yok kayınvalidemle, bir araya bile gelmeleri normalde mümkün değildi, davetsizce daldı o gece ortama, demek ki sorun ben de ...

Ya ben bazi şeyleri hayal bile edemiyorum. Benim sayemde biriyle tanışacak eşimin ailesi, benim o kişiyle ciddi sorunlarım olduğunu bilecek ve çok lazımmış gibi gözümün onunde samimiyet kuracak. Tamamen şov ve bilerek yapilan seyler bunlar. Normalde kimse yanmış gibi yapışmaz dıdısının dıdısına gelin rahatsiz olduğu halde. Ben kabul etmem böyle bir şeyi hatta eşim de izin vermez. Böyleleri bilerek yapar ve bende bunun karşılığı yok, saygi duymam ve göstermem. Sizin aile dinamiginiz ise bambaşka yani ne diyelim ki. Ben görüşmem hayatimda bir sey değişmez, siz gorusmezsiniz eşinizle sorun olur falan. Kendiniz değerlendirin.

Ozur dinlemeyen birisinin ayağına gitmem ben. Kayinvalide size gelip özür dilesin.
Ya inan özür de beklemiyorum, Azıcık pişmanlık görsem eşim hatrina giderdim lakin pişmanlık görmedim sadece eşimin yanında rol kesiyorlar...

Ya ben bazi şeyleri hayal bile edemiyorum. Benim sayemde biriyle tanışacak eşimin ailesi, benim o kişiyle ciddi sorunlarım olduğunu bilecek ve çok lazımmış gibi gözümün onunde samimiyet kuracak. Tamamen şov ve bilerek yapilan seyler bunlar. Normalde kimse yanmış gibi yapışmaz dıdısının dıdısına gelin rahatsiz olduğu halde. Ben kabul etmem böyle bir şeyi hatta eşim de izin vermez. Böyleleri bilerek yapar ve bende bunun karşılığı yok, saygi duymam ve göstermem. Sizin aile dinamiginiz ise bambaşka yani ne diyelim ki. Ben görüşmem hayatimda bir sey değişmez, siz gorusmezsiniz eşinizle sorun olur falan. Kendiniz değerlendirin.
Kerkenes beni biliyorsun, haksızlığa gelemem ama kimsenin de hakkına girmemeye çalışırdım, ya ben bu kadına her anneler gününde elim kolum dolu gitmişim, doğum günlerini bile atlamadım , yani bir husumette yoktu ki aramızda, tek sorun özel hayatıma karıştırmazdım o kadar, onların tekelinde bir hayat yaşamadığım için içten içe kinlenmiş ...

Kerkenes beni biliyorsun, haksızlığa gelemem ama kimsenin de hakkına girmemeye çalışırdım, ya ben bu kadına her anneler gününde elim kolum dolu gitmişim, doğum günlerini bile atlamadım , yani bir husumette yoktu ki aramızda, tek sorun özel hayatıma karıştırmazdım o kadar, onların tekelinde bir hayat yaşamadığım için içten içe kinlenmiş ...
Peki eşin demiş mi niye o kadınla bu kadar samimiyet kurdun Mihrimaha zarar verdiğini bilmiyor muydunuz falan ne gibi bir savunma yaptılar acaba

Back
X