• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

Tipik erkek ailesi işte oğullarına acındırıyorlar kendilerini ağlıyorlar adam senin haklı olduğunu bilsede ailesine kıyamıyor ama yok öyle yağma. Gidersenizde el öpmeyin misafir gibi oturmak şartıyla gideceğinizi söyleyin. Madem eşin senin yaşadıklarını küçümsüyor o kadın size ne yaşattıysa ailene bende öyle davranacağım deyin.
Gitmek istemiyorum olur da gidersem çok kısa merhabadan öteye geçmem, midem bulandı bir kere , eşim çok yalvarıyor, ölüm var , yarın öbür gün bisey olsa eşimi düşünüyorum sadece ...

Mune abla normal merhaba tarzında görüşseydi bisey demezdim , ortama davetsiz gelip pislik yaptı, ve kadına yanaşıp ay bunlar bize söylemedi bilseydim size yardıma gelirdim , haberimiz yok vallahi , ben bu torunumu 20 gündür görmüyorum ki (yalan ) biz eşimle bir haftalığına tatile gittik ondan öncesi eşim il dışındaydı kendileri gelmedi torunlarını görmeye ki ben hiç karışmam torunlarını görmelerine falan, kadının ağzına girdi, ay niye gelip gitmiyorsunuz, biz size gelecektikte deyip beni ima etmeler falan, orda dondum kaldım sonrası cinnet :)))
Anladım, nispet olsun diye kadınla görüşmeye başlamış ama anladığım kadarıyla siz de o akrabayla aynı ortamlarda bulunuyorsunuz, belki konuşmuyor muhatap olmuyorsunuzdur lakin komple görmeme diye bir şey de yok, yani sizi öyle ya da böyle bir araya getiren kendi akrabalarınız yanlış mı anladım🙄 bu durumda bence akrabalarınızın da niyeti sorgulanmalı.

Evet böyle bir ortamda kayınvalidenin mesnetsiz uydurma lafları sinir bozucu olmuştur lakin cinnetlik bir şey yok, tencere kapak birbirinizi bulmuşsunuz atıp tutup eğlenin der basar giderdim ben.

Peki eşin demiş mi niye o kadınla bu kadar samimiyet kurdun Mihrimaha zarar verdiğini bilmiyor muydunuz falan ne gibi bir savunma yaptılar acaba
Eşim demiş ve yalandan ben ne bileyim demiş halbuki biliyor, yenj evliyken bana kaç kere onlara oturmaya gidelim dediğinde gerek yok dedim , tepkimi belirttim bal gibi de biliyordu, aile toplantılarında, düğünlerde bir araya gelmediğimi uzak durduğumu biliyordu ama eşime farklı oynuyorlar...

Gitmek istemiyorum olur da gidersem çok kısa merhabadan öteye geçmem, midem bulandı bir kere , eşim çok yalvarıyor, ölüm var , yarın öbür gün bisey olsa eşimi düşünüyorum sadece ...
Ölüm var evet ama eşinize gidemezsin demiyorsunuz ki ablacım, siz gitmek istemiyorsunuz, ben soğuduğum insana gitmem kayınvalide olması şart değil kendi anneme de gitmem şahsen.

eşin genel manada iyi bir eşse, ben üzme derim ama çokta samimi olmazsın

Anladım, nispet olsun diye kadınla görüşmeye başlamış ama anladığım kadarıyla siz de o akrabayla aynı ortamlarda bulunuyorsunuz, belki konuşmuyor muhatap olmuyorsunuzdur lakin komple görmeme diye bir şey de yok, yani sizi öyle ya da böyle bir araya getiren kendi akrabalarınız yanlış mı anladım🙄 bu durumda bence akrabalarınızın da niyeti sorgulanmalı.

Evet böyle bir ortamda kayınvalidenin mesnetsiz uydurma lafları sinir bozucu olmuştur lakin cinnetlik bir şey yok, tencere kapak birbirinizi bulmuşsunuz atıp tutup eğlenin der basar giderdim ben.
Mune abla büyük bir toplantıydı gitmek zorunda kaldım, gitmezsem çok sevdiğim bana emek veren kişiler kırılacaktı, kimsenin suçu yok , ben ortamlarda bu kadınla samimi değilim zaten , mesafeliyim , o gece kaynanam ısrarla eşimi arayıp nerde olduğumuzu öğrenip davetsiz bir şekilde geldi kocasıyla ve o hırsla saçma sapan davrandı, biz tatilden yeni dönmüştük ordan onları görmeden memlekete geçmiştik diye sinirlenmiş, yanımıza geldiğinde sinir içindeydi, farketmistim zaten ...

Ölüm var evet ama eşinize gidemezsin demiyorsunuz ki ablacım, siz gitmek istemiyorsunuz, ben soğuduğum insana gitmem kayınvalide olması şart değil kendi anneme de gitmem şahsen.
Ben de senin gibi düşünüyorum lakin eşim manipule ediyor beni , bu yüzden de size danışmak istedim ...

Ya hu samimi bile değil ve yapışıp görüşmeye çalıştığı kadın bana zarar vermiş, eğitim hayatımı bile etkilemeye çalıştı o kadın, ki hiçbir samimiyetleri yok kayınvalidemle, bir araya bile gelmeleri normalde mümkün değildi, davetsizce daldı o gece ortama, demek ki sorun ben de ...

Yorumda bahsettim , annem babam vefat edince bu akrabamla yaşamak zorunda kaldığım dönem eziyet gördük öyle diyeyim, bu yüzden de uzak duruyordum, çok gerekmedikçe gidip gelmiyordum ama aile buluşmasında denk geldik ...

Senin hiç görüşmediğin, görüşmeyi kestiğin biri değilmiş bahsettiğin akraban. Epeydir tanışıyorlardı yazmışsın.

Şu olsaydı, benim görüşmeyi kestiğim asla iletişime geçmediğim biriyle iletişime geçmiş, kaynaşmış, benim olduğum yere çağırdı. Bu yaptığı ayıp olurdu.

Ama zaten denk gelinen birisiymiş bu kişi sizin için. Ben bu kişiyle asla iletişime geçmem görmek istemiyorum aynı ortamda bulunmam diye sınır çizilmemiş.

Kavgalar etmek, şehir değiştirmek bunlar yine abartı ve gereksiz olmuş. Kavga etmeden hadi en azından cinnet geçirmeden yine görüşmeyi kesebilirdin eş ailesi. Zaten o kavgadan sonra görüşmeniz de hoş olmaz. İki tarafta birbirini istemiyor belliki. Eşin gitsin görüşsün, siz eşlik etmeyin.

Senin hiç görüşmediğin, görüşmeyi kestiğin biri değilmiş bahsettiğin akraban. Epeydir tanışıyorlardı yazmışsın.

Şu olsaydı, benim görüşmeyi kestiğim asla iletişime geçmediğim biriyle iletişime geçmiş, kaynaşmış, benim olduğum yere çağırdı. Bu yaptığı ayıp olurdu.

Ama zaten denk gelinen birisiymiş bu kişi sizin için. Ben bu kişiyle asla iletişime geçmem görmek istemiyorum aynı ortamda bulunmam diye sınır çizilmemiş.

Kavgalar etmek, şehir değiştirmek bunlar yine abartı ve gereksiz olmuş. Kavga etmeden hadi en azından cinnet geçirmeden yine görüşmeyi kesebilirdin eş ailesi. Zaten o kavgadan sonra görüşmeniz de hoş olmaz. İki tarafta birbirini istemiyor belliki. Eşin gitsin görüşsün, siz eşlik etmeyin.
Olayları yanlış okuyorsunuz, bu kişi mecburen ortamlarda denk geldiğim birisi ve kaynanamla bir samimiyet yok olamaz da , kaynanam o gece davetli bile değildi ansızın pat diye geldi , yakın akraba olunca çokta kaçmak mümkün olmuyor açıkçası, bu kadın için tüm sülalemden de vazgeçemem, bana emek veren çok değerli akrabalarım var , bu kadın yüzünden onları silemem ...

Mune abla büyük bir toplantıydı gitmek zorunda kaldım, gitmezsem çok sevdiğim bana emek veren kişiler kırılacaktı, kimsenin suçu yok , ben ortamlarda bu kadınla samimi değilim zaten , mesafeliyim , o gece kaynanam ısrarla eşimi arayıp nerde olduğumuzu öğrenip davetsiz bir şekilde geldi kocasıyla ve o hırsla saçma sapan davrandı, biz tatilden yeni dönmüştük ordan onları görmeden memlekete geçmiştik diye sinirlenmiş, yanımıza geldiğinde sinir içindeydi, farketmistim zaten ...
Oooo mevzu değişti şimdi :))) kayınvalide kurulmuş zaten sizin akrabaların olduğu ortamı da bizzat seçmiş, kayınvalidenizin akrabanızla görüşüp görüşmeme meselesi yine onu ilgilendirir o konuda fikrim sabit ama neden arada bir merhabalaşmaktan samimiyete evrildi anlaşıldı 😬 şer ortaklığı yapılmış düşmanımın düşmanı dostumdur demiş kayınvalide 😂
Ben de senin gibi düşünüyorum lakin eşim manipule ediyor beni , bu yüzden de size danışmak istedim ...
Eşler arasına girmek de istemem ama ben olsam manipüle olmam, içimden gelmiyorsa yapmam, bir de şu var ki bugün ramazan bayramı için zorlayacak, eee kurban bayramında da geçen bayram geldin bu bayram niye tavır yapıyorsun diyecek, sonra falancalar annemlere gelmiş annem bizi de çağırıyor diyecek, taviz tavizi doğuracak bu sebeple bence iyi düşünüp karar vermelisiniz ablacım.

Benim düşünce yapıma göre konu eş ailesi kendi ailemiz akraba vs değil, yaşlarının büyük olması da değil, ölüm yaşlıya geliyor da küçüklere gelmiyor mu? Herkes durması gereken yeri bilecek, durmuyorsa hatasını da kabul etmiyorsa küçüklük bende kalsın onlar büyük deyip el etek öpmek zorunda değil kimse.

Oooo mevzu değişti şimdi :))) kayınvalide kurulmuş zaten sizin akrabaların olduğu ortamı da bizzat seçmiş, kayınvalidenizin akrabanızla görüşüp görüşmeme meselesi yine onu ilgilendirir o konuda fikrim sabit ama neden arada bir merhabalaşmaktan samimiyete evrildi anlaşıldı 😬 şer ortaklığı yapılmış düşmanımın düşmanı dostumdur demiş kayınvalide 😂

Eşler arasına girmek de istemem ama ben olsam manipüle olmam, içimden gelmiyorsa yapmam, bir de şu var ki bugün ramazan bayramı için zorlayacak, eee kurban bayramında da geçen bayram geldin bu bayram niye tavır yapıyorsun diyecek, sonra falancalar annemlere gelmiş annem bizi de çağırıyor diyecek, taviz tavizi doğuracak bu sebeple bence iyi düşünüp karar vermelisiniz ablacım.

Benim düşünce yapıma göre konu eş ailesi kendi ailemiz akraba vs değil, yaşlarının büyük olması da değil, ölüm yaşlıya geliyor da küçüklere gelmiyor mu? Herkes durması gereken yeri bilecek, durmuyorsa hatasını da kabul etmiyorsa küçüklük bende kalsın onlar büyük deyip el etek öpmek zorunda değil kimse.
Olayı o kadar güzel özetledin ki , yemin ederim durum sadece bundan ibaret , evliliğimde hüküm süremedikçe, söz hakkı vermeyip herseyi eşimle yaptıkça kinlenmiş, saygılı bir gelindim ama o kaybetti , kayınbabam zamanında ona çok çektirdi diye acırdım, empati yapardım, kötü davranmadim hiç benim vicdanım çok rahat, anasız babasız olmamı o kadar güzel kullanıyorlar ki , Allaha havale ettim ...

Bence evlilikte olayların üzerinde fazla durmayın anladığım kadarıyla mutlu bir evliliğiniz var olan olmuş herkes kök ailelerle bir şeyler yaşıyor bayramda gidin sonra evinize dönün daha sonra mesafe koyun mesafe çok önemli Allah rahmet eylesin anneniz vefat etmiş kayınvalideniz anneniz değil bunu unutmayın

Bazı aileler oğulları evlense bile hala kendilerine ait sanıyor. Normal bir insanın oğlu ve gelinin gezip tozması rahatsız etmesi yerine mutlu etmeli. Ne bileyim çocuğunuz olsa, evlense siz istemez msiiniz gezsin dolaşsın?

Bence evlilikte olayların üzerinde fazla durmayın anladığım kadarıyla mutlu bir evliliğiniz var olan olmuş herkes kök ailelerle bir şeyler yaşıyor bayramda gidin sonra evinize dönün daha sonra mesafe koyun mesafe çok önemli Allah rahmet eylesin anneniz vefat etmiş kayınvalideniz anneniz değil bunu unutmayın
Amin Allah razı olsun, Aynı teyzem gibi konuştun papatya :) Gururuma yenik düşüyorum, aslında ben en mantıklı ve politik olan şeyi yapmak istiyorum kalbimi dinlemeden ama olmuyor elimde değil, size sorup rahatlamak istedim

Bazı aileler oğulları evlense bile hala kendilerine ait sanıyor. Normal bir insanın oğlu ve gelinin gezip tozması rahatsız etmesi yerine mutlu etmeli. Ne bileyim çocuğunuz olsa, evlense siz istemez msiiniz gezsin dolaşsın?
Bir kızım var ve eşiyle veya tek başına çok mutlu olmasını isterim , ya bunlar aşırı geri kafalı, eski gelinleri arayan nesilden ...

Olayı o kadar güzel özetledin ki , yemin ederim durum sadece bundan ibaret , evliliğimde hüküm süremedikçe, söz hakkı vermeyip herseyi eşimle yaptıkça kinlenmiş, saygılı bir gelindim ama o kaybetti , kayınbabam zamanında ona çok çektirdi diye acırdım, empati yapardım, kötü davranmadim hiç benim vicdanım çok rahat, anasız babasız olmamı o kadar güzel kullanıyorlar ki , Allaha havale ettim ...
Kimseden kolay kolay soğumam kolay kolay hayatımdan da çıkarmam, çıkarmışsam da mutlaka kendime göre haklı bir sebebim vardır ve inanın ki hayatımdan çıkardığım kişiler ölse şu kadarcık 🤏üzülmem, ben eş ailesinden kimseyi silmedim de kendi ailemden çok kişiyi sildim, birkaç hafta önce sildiklerimden bir tanesi kendisi mi talep etti yoksa kardeşim mi küslük son bulsun deyip aracı olmak istedi bilmiyorum ama bir araya getirilmek istendik, kardeşim bana değil kızıma söyledi sizi bir görse eşinle tanışsa vs diye, ben artık ölsem istemem o kişiyi hayatımda ama kızıma da karışmam istediğiyle görüşebilir, gerçi kızım da teklifi reddetti çünkü rahmetli dedesinin ardından yapılanları o da sindiremiyor.

O yüzden duygusal bakamıyorum akrabaymış eş ailesiymiş, kendi ailenmiş meselelerine, herkese Allah selamet versin der yoluna devam edersin.

Psikolojik destek alın. Hayatı kendinize zorlaştırabilirsiniz ama eşe ve eşin ailesine böyle zorlaştıramazsınız. Hani ilgi meraklısı drama queen dedikleri kişiler olur aynen öylesiniz.

Ortada taciz, fiziksel şiddet gibi şeyler yoksa eşinizin ailesinin kiminle görüştüğüne yakınlığına karışamazsınız. Size ne? Çok saygısızca yaptığınız. Şehir değiştirecek kadar neyin kavgası bu. Yetişkin kocaman kadınsınız.

Siz kendinize bakmadan insanların kiminle görüştüğüne dair karışırsanız onlarda sizinle kavga ederler. Neden iyi niyet göstersinler.
Neden anlamıyorsunuz kayınvalidem düşmanca davrandı, o ortama davetli bile değildi herkes şok oldu zaten pat diye gelince , alakaya maydanoz yani , eşimle de kavga edince ailesi ile aynı şehirde olamayayım olaylar büyümesin diye mini bir tatil daha yaptık sadece , ayrıca konu bu değil ki , yorumların hepsini okuyun derim , neden şımarık mışım gibi yorum yapıyorsun, yani bu durumda ne yapmalıydım ki , kaynanamı anlından öpecek halim yoktu ya :)))

Amin Allah razı olsun, Aynı teyzem gibi konuştun papatya :) Gururuma yenik düşüyorum, aslında ben en mantıklı ve politik olan şeyi yapmak istiyorum kalbimi dinlemeden ama olmuyor elimde değil, size sorup rahatlamak istedim
Mihriban inan ben de aynı şeyleri evlenmeden önce yaşadım benimkiler laf sokarlardı saçma sağan davranırlardı ben bir türlü ısınamazdım ve evlenmemize kayınvalidem görümcem çok engel oldu ben baştan mesafe koyfum ve hiç bir araya gelmek istemiyordum ama psikologdan yardım aldım evlenirken bile o kadar zorluk tartışma çıkardılar ki ben zorla evlendim son gün düğünüm bozuluyordu sonrasında fitne fesat sokmalar kavgalar oldu psikologum dediki aile arasında yaşananları fazla abartma ve eşini ailesinin yanında yalnız bırakma sen de git benim inan o kadar canımı sıkarlardı ki şimdi hamileyim ben kendim isteyerek gidiyorum aramızda düzeldi ama öyle şeyler yaşadım ki anlatamam hep alttan aldım ve mesafe koydum eşimle aramı çok iyi tuttum onun bir dediğini iki etmedim eşimin mutluluğunu görüyorlar şimdi görümcem eltimde eşleriyle iyi geçiniyor benim yanımda çünkü benim eşimin mutluluğunu görüyorlar benim yaptıklarımın doğru olduğunu algılıyorlar ama mesafeyi hiç bozmuyorum mesafe çok önemli çünkü bir şey olsa biliyorum ki ilk beni ortada bırakırlar hiç biri dostum değil ama iyilikleri de dokunuyor tabiki bizim çok çok daha fazla iyiliğimiz dokunuyor eşimin durumu iyi olduğu için neyse bir şey demiyorum

Back
X