• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

Ne pişmanı hala benden bekliyorlar , o ara antidepresan kullandım, uykularım bozuldu, bana bu denli kötülük yapan birisi ile bu derece bana düşmanca birlik olabilmesi çok ağır geldi , hiçbir zaman o derece kötü olmadık eşimin ailesi ile, yani ne olursa olsun bunu haketmedim ama onlar alışık beni zaaflarımdan vurmaya , yeni evliyken de annesi babası olmayan evliliğine herkesten daha dikkat edecek diye aba altından sopa göstermişti kayinbabam :))

Oo bunu okumamıştım.
İşin rengi değişir şu an.

Bırakalım akrabayla samimi olmayı -yani bilsinler bilmesinler hassasiyetinizi- bu lafa bile net bir mesafe lazımmış.

Evet, sizi dizginlemeye çalışıyorlar ama bu sizinle ilgili değil, sistemle ilgili.
Bizim kültürümüzde Ayşe, Fatma değildir önemli olan.
Gelin olmak bir roldür ve bu rol kuralına göre oynanırsa sistemde yerin vardır.
O yeri de genelde eş belirler.

Eş desteği olmadan kendi sınırlarını koyan gelinler ya çok sert bulunur ya da huysuzlukla, alınganlıkla etiketlenirler.
Bu çoğunlukla pek şaşmaz.

Eşiniz ağlamayı bırakıp sınırlar üzerine çalışmalı.
Ölüm/ kaybetme korkusu varsa, sınır çizemiyorsa, çizdiği sınırda kalamıyorsa gidip terapi alabilir.
Orada daha rahat ağlar :)

Bu akraba ile düşmanlık kadar kötü bir durum yok. İnsan ne yapacağını şaşırıyor ve bazen istemeden bile olsa yapıyor.

Bizim gelinimizin birisi Melek, birisi Şam şeytanı. Yaptıklarını say say bitmez yani. En basiti depremde bir süre deprem bölgesinden çıkamayıp sonra güç bela perişan, yaralı halde annemlere ulaşınca o da oradaydı ve ayağa kalkıp bir geçmiş olsun bile demedi yani bu kadar kötü birisi. Suçum ise pandemide gripli olduğum halde benden bebek görmemi beklemesi ve tam o sırada oğlumun kaza geçirmesi. Oğlumun durumuda yüz derin sıyrık, iki kol askıda kırık, vücut yara bere içinde.

Ben bu insanla senelik izinde karşılaşıyorum annemlerin evinde ve maalesef hem annemin evi, hem kardeşim arada diye merhaba merhaba o kadar. Öyle hemen kalkmıyor bile yemeğe katılma vs. Vs. Ev benim değil git demekte olmuyor.

Sizi anlıyorum kötü bir durum ama eşiniz için oldukça mesafeli bir şekilde gidebilirsiniz. Kolay değil kendimden biliyorum.

Oo bunu okumamıştım.
İşin rengi değişir şu an.

Bırakalım akrabayla samimi olmayı -yani bilsinler bilmesinler hassasiyetinizi- bu lafa bile net bir mesafe lazımmış.

Evet, sizi dizginlemeye çalışıyorlar ama bu sizinle ilgili değil, sistemle ilgili.
Bizim kültürümüzde Ayşe, Fatma değildir önemli olan.
Gelin olmak bir roldür ve bu rol kuralına göre oynanırsa sistemde yerin vardır.
O yeri de genelde eş belirler.

Eş desteği olmadan kendi sınırlarını koyan gelinler ya çok sert bulunur ya da huysuzlukla, alınganlıkla etiketlenirler.
Bu çoğunlukla pek şaşmaz.

Eşiniz ağlamayı bırakıp sınırlar üzerine çalışmalı.
Ölüm/ kaybetme korkusu varsa, sınır çizemiyorsa, çizdiği sınırda kalamıyorsa gidip terapi alabilir.
Orada daha rahat ağlar :)
Eşim huyumu iyi bilir , bittiyse bitmiştir benim için, şimdiye kadar hep eşimin hatrına bazi konuları görmezlikten geldim ama benim de bir sınırım var , en başından beri bana el muamelesi yaptılar asla kucak açmadılar, samimi olmadıklarını biliyordum da bu denli hain ve düşman olduklarını bilmiyordum en çok buna şaşırdım, ben belli bir mesafede saygılı bir şekilde görüşüyordum hepsiyle , bu saatten sonra kalbim buz gibi onlara karşı, Allaha havale ettim , eğer Eşim tüm bunlara rağmen evliliğimizi tehlikeye atarsa bitiririm bu evliliği, ailesinden bıkmışım zaten asla gözüme gelmez inan ...

Ben bu ve benzeri korkularla çok fazla abarttınız mı acaba diye bir düşündüm.
Bazen sınır çizmeye kalkışırken -sınır çizmek gelişmemiş bir kassa- kaş yapayım derken göz çıkarabiliyoruz.

Sizin de terk etmediğiniz bir ortam var, acaba kayınvalideniz buna mı güvendi? Yoksa kayınvalideden beklentiniz mi yüksekti veya cidden ayıp mı edildi anlayamadım. Olayı bilmediğimiz için bunun ayrımını siz yapacaksınız.

Bilemiyorum büyüklerle yaşıtıymışız gibi tartışmak pek hoş olmuyor ve sonra elbette adım atmıyorlar.
Tartışmayınca dahi adım atılmıyor da bu kadar büyük bir olaydan sonra onlar da sizin gibi insani korkularla yaklaşmıyor olabilir.

Gidecekseniz eşinizin hatrına, inançlıysanız Allah rızası gibi bir motivasyonla gidip ortamı bir koklayabilirsiniz tamamen kopma fikriniz yoksa.
Gitmeyecekseniz de eşinize uygun bir dille henüz görüşmeye hazır olmadığınızı belirtirsiniz.
İnan bana evlendigimden beri asla beni o aileden saymadılar, ben evliliğime müdahale ettirmedigim için içten içe beni tehtit olarak gördüler hep , onlara köle olacak bir gelin lazımdı o da ben değilim, benim gibi kültürlü, saygılı Gelin onlara fazla geldi tüm sorun bu , asla abarttığımı düşünmüyorum çünkü hareketleri normal değildi en başından beri , soğuk bir savas vardı hep , yüzüme gülseler bile arkamdan iş çevirip eninde sonunda beni haklı çıkarıyorlardı, bu son nokta oldu ...

Karar verdiniz mi bilmiyorum ama eşiniz konuyu açtığı zaman " annen önce özür dilesin ve insan gibi davet etsin" diye bir şart söyleseniz. Eğer yapmazlaesa gitmesiniz, yaparlarsa özür dilemiş olur. Siz ilk adımı atmamış olursunuz. Ama özür duymadan gitmeyin bence. Size yaptığı duygu sömürüsünü annesine yapsın.
Vallahi iyi ki varsınız, kafam çok netleşti, onlar adım atmadan benden bisey beklemesinler madem çok üzülüyorlarmış ( eşim diyor ) o halde biseyler yapsınlar, benlik bişey yok bu durumda ...

Kayınvalideniz o akrabanızla yaşadığınız sorunları biliyor muydu?
Yoksa sadece aranızın kötü olduğunu biliyor ve ne kadar hassas bir noktadan vurmaya çalıştığının farkında değildi, siz de bu konuda hassas olduğunuz için fazla mı büyüttünüz acaba? Bu derece bir kötülüğü benim aklım almıyor çünkü.
Diğer yaptıklarını da okudum, kayınpeder de aşırı kötü bir insan.

Kayınvalideniz her şeyi bilmesine rağmen böyle yaptıysa görüşmeyin tabii ki.
Eşinizin bu konuyu açıp durmasına da izin vermeyin, kestirip atın. Saçma sapan duygu sömürüsü yapmasın.

Siz eşisiniz, eşinizi eş olarak seçtiğiniz için o insanlarla muhatapsınız. Dışarıdan gelen sizsiniz. Aman saygısızlık yapmayalım da oğlumuzun huzuru kaçmasın demesi gereken onlar.
Anne babası evlatlarının hatırı için bile olsa size saygı göstermeyi başaramıyorsa siz neden onların oğlu için üzüntünüzü içinize atıp her şeyi sineye çekeceksiniz ki? Elin oğlunu anasından babasından daha çok düşünmeye gerek yok. Boşuna üzülmeyin eşinize. Önce kendinizi, kendi psikolojinizi düşünün.
Eşiniz ikna edebiliyorsa, o kadar hatrı varsa gitsin annesini özür dilemesi için ikna etsin. Annesine yapamadığı duygu sömürüsünü size yapmasın.
Kayinbabam gerçekten kötü ve narsist bir insan, kayınvalideme acırdım hep o adamdan sebep , öyle pis bir adam ki bu hayatta kendinden başkasını sevemez o , nasıl can verecek bilemiyorum, yeni evliyken annem babam yok diye bu konu üzerinden beni baskılamaya çalışmasını ve söylediği lafları ölsem unutmam , beni kolay lokma sanmıştı sonra mesafemi görünce de böyle içten içe kudurdular, aşırı cahil ve yobazlar , eşim bu adamdan çok çekmesine rağmen asla onlardan vazgeçmiyor ben de bunu anlamıyorum, hadi annesi neyse de babası aşırı sorunlu , ben artık bu psikolojik hasta insanları çekmeyecegim sineye ...

Bu akraba ile düşmanlık kadar kötü bir durum yok. İnsan ne yapacağını şaşırıyor ve bazen istemeden bile olsa yapıyor.

Bizim gelinimizin birisi Melek, birisi Şam şeytanı. Yaptıklarını say say bitmez yani. En basiti depremde bir süre deprem bölgesinden çıkamayıp sonra güç bela perişan, yaralı halde annemlere ulaşınca o da oradaydı ve ayağa kalkıp bir geçmiş olsun bile demedi yani bu kadar kötü birisi. Suçum ise pandemide gripli olduğum halde benden bebek görmemi beklemesi ve tam o sırada oğlumun kaza geçirmesi. Oğlumun durumuda yüz derin sıyrık, iki kol askıda kırık, vücut yara bere içinde.

Ben bu insanla senelik izinde karşılaşıyorum annemlerin evinde ve maalesef hem annemin evi, hem kardeşim arada diye merhaba merhaba o kadar. Öyle hemen kalkmıyor bile yemeğe katılma vs. Vs. Ev benim değil git demekte olmuyor.

Sizi anlıyorum kötü bir durum ama eşiniz için oldukça mesafeli bir şekilde gidebilirsiniz. Kolay değil kendimden biliyorum.
Gerçekten çok zor, aynen böyle bir durumdayım, aile içinden birileri olunca ne kadar kaçsan da seni buluyorlar bir şekilde...

Ne pişmanı hala benden bekliyorlar , o ara antidepresan kullandım, uykularım bozuldu, bana bu denli kötülük yapan birisi ile bu derece bana düşmanca birlik olabilmesi çok ağır geldi , hiçbir zaman o derece kötü olmadık eşimin ailesi ile, yani ne olursa olsun bunu haketmedim ama onlar alışık beni zaaflarımdan vurmaya , yeni evliyken de annesi babası olmayan evliliğine herkesten daha dikkat edecek diye aba altından sopa göstermişti kayinbabam :))
Eşiniz size yapacağı ısrarı annesine yapsın. Beni mahçup ettin eşime, önce sen özür dile. Sonra ben de onu gönül rahatlığı ile getireyim desin. Karşı tarafın özür bile dilemediği, bir şey yapmadığı bir durumda eşinizin bu ısrarının sebebini de anlamadım. Kendisi gitsin.

Eşim başta küstü ne yaptı gitmedim. Bayram yaklaştı yalvarıyor ne olur beni kırma yaşlılar bu saatten sonra değişmezler, bir daha böyle bisey olmayacak diyor ama kalbim çok soğudu, yüzlerine bakasım yok , benim ne eziyetler çektiğimi az çok tahmin ediyorlardı yani bu akrabamdan dolayı...
Ben sana hak verdim. KV o kişiyle normal görüşse tamam da resmen gıcık olsun diye yapmış. Kötü kalplilik bu. En azından onlar özür dileyene kadar gitme. Gitsen de çok mesafeli ol.

Verdiğin kararın arkasında dur, sen küçüksün onlar büyük, onlar anne baba diye saygı duyulması ve adım atılması gerekmiyor, saygı hak edilir. Geri adım atarsan tükürdüğünü yalamak gibi olur kayınvalidenin gözünde, eşin gitsin bayramda anasının babasının yanına

Ben sana hak verdim. KV o kişiyle normal görüşse tamam da resmen gıcık olsun diye yapmış. Kötü kalplilik bu. En azından onlar özür dileyene kadar gitme. Gitsen de çok mesafeli ol.
Asla özür dilemem ki benim özür dilememi gerektirecek bir durum yok bu konuda , bana adım atılmadıkça gitmeyeceğim ve bir gün gitsem bile artık eski ben olmayacağım...

Verdiğin kararın arkasında dur, sen küçüksün onlar büyük, onlar anne baba diye saygı duyulması ve adım atılması gerekmiyor, saygı hak edilir. Geri adım atarsan tükürdüğünü yalamak gibi olur kayınvalidenin gözünde, eşin gitsin bayramda anasının babasının yanına
Evet ben de öyle düşünüyorum, 9 aydır yüzlerini görmüyorum zaten hem de aynı şehirde, iyi niyetli olsalardı bir adım atar özür dilerlerdi , şahsen ben böyle birşey yapsam ( ki yapmam ) gelinimin gönlünü almadan rahat edemezdim, bunlar en başından beri beni tehtit olarak gördüler, sebebi de sonradan aileye dahil olmam yani gelin olmam ..

Eşiniz size yapacağı ısrarı annesine yapsın. Beni mahçup ettin eşime, önce sen özür dile. Sonra ben de onu gönül rahatlığı ile getireyim desin. Karşı tarafın özür bile dilemediği, bir şey yapmadığı bir durumda eşinizin bu ısrarının sebebini de anlamadım. Kendisi gitsin.
Son sefer esime fena çemkirdim daha sesi çıkmıyor o zamandan beri , ama bayramda bir hamle bekliyorum yine eşimden, lakin kararım belli artık...

Savunmasız bir dönemimde bana bile isteye zulmeden birisi ile bile isteye görüşen biri ile görüşmezdim. Kayınaileye her zaman ılımlı davranılması gerektiğini düşünen birisiyim lakin bazı şeyler affedilmiyor. KV haddi aşmış sizinde içiniz almıyor belliki. Görüşmeyin. Yaparken düşünecekti.

Savunmasız bir dönemimde bana bile isteye zulmeden birisi ile bile isteye görüşen biri ile görüşmezdim. Kayınaileye her zaman ılımlı davranılması gerektiğini düşünen birisiyim lakin bazı şeyler affedilmiyor. KV haddi aşmış sizinde içiniz almıyor belliki. Görüşmeyin. Yaparken düşünecekti.
Normalde kötü bir ilişkimiz de yoktu , sadece ben evimin içine kimseyi karıştırmazdım, onlara uzak oturmayı seçmem ve mesafeli olmamdan dolayı içten içe kinlenmişler , aşırı müdahaleci olduklarından dolayı mesafeli durmak zorunda kaldım ama hiç hürmetsizlik saygısızlık yapmadım, sadece hesap vermedim hayatımla ilgili tüm dertleri bu, yine de iyi davranırdım özellikle kaynanam ile hiçbir sorunum yoktu , kayınbabam cins bir adamdı onu baştan hiç sevmedim lakin demek ki iyi olsam da olmasam da farketmiyormuş , kalben çok soğudum asla göresim gelmiyor Allah biliyor içimi..

Benim de bir oğlum var ama bu erkek aileleri neden böyle karışmasalar etmeseler haklarında bu kadar önyargı oluşmaz. Muhtemelen kv niz "geleneksel" bir kv gelinim sussun, laf etmesin bize kafasındalar. Ben dd kv nin sizi kıskandığını düşünüyorum bunu direkt söylemek yerine pasif şekilde belli etmiş. Onlardan en ufak bir hareket görsem eşimin hatrına giderdim ama oldukça mesafeli olurdum konuşmazdım belki ama en ufak bir hareket yoksa eşim görüşsün ams ben görüşmezdim.

Valla “kayınvalideniz görüşeceği kendi seçsin, samimi olsun, sizi neden bu kadar rahatsız ediyor ki???” diyenler olmuş ama ben aynı fikirde değilim.
GÖRÜŞMEYİVERSİN BİR ZAHMET.
Görüşmesinde de iyi niyet görmüyorum fakaaaat Şöyle de bir şey var (ne yazık ki)
ELBET BİR GÜN BİR ARAYA GELECEKSİNİZ. En azından benim evliliğim de öyle oldu. Aylarca süren küslükten sonra “Eşimin hatrı” dedim yaşanılan onca şeyi gözardı ettim görüştüm ama konu gündem olunca yine haklı oldular :) Özür vs. beklemeyin yani. Giderseniz suçlu olduğunu biliyor o yüzden geldi, gitmezseniz aksi, huysuz, oğlumu uzaklaştırıyor olacaksınız. :))) Hangisi daha hafif gelecekse !

Back
X