• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile küslük

Belki haklısın, benimle konuşurken de bana hak veriyor güya ama ailesi ölürse bu durumda çok üzülürmüş, tamamen duygularıma oynuyor, farkındayım...
Ne alaka ailenle görüşmemi dediniz sanki ailesi sizi görmeden ölse gözleri açık mı kalıcakmış . Gitsin görüşsün kendısi . Nedense ölümde hep böyle zamanda geliyor akıllarına ölüm her an kapıda kötülük yaparken ölüm nerdeymıs

Ne alaka ailenle görüşmemi dediniz sanki ailesi sizi görmeden ölse gözleri açık mı kalıcakmış . Gitsin görüşsün kendısi . Nedense ölümde hep böyle zamanda geliyor akıllarına ölüm her an kapıda kötülük yaparken ölüm nerdeymıs
Öyle valla , acındırıyor yaşlılar, sen büyüklük yap bilmem ne , 8 ay iyi dayandım eşime, en son çok kızınca daha da bisey demedi ama bayram yaklaşıyor yine başlayacak:))

Haklıysanız geri adım atmayın, zaten kvler bu şekilde her şeyi yapma gücünü kendilerinde buluyorlar. Kendinizi niye hasta ediyorsunuz siz? Size bu denli zarar veren bir kadınla kvniz nasıl bu kadar samimi görüşebilir kendisine sormak lazım düşmanınız mıymış? Annenizin yerine koyduğunuz kadın mıymış? Netleştirmek lazım. Ben daha küçük bir kavga sebebiyle tüm hamileliğim boyunca görüşmedim kendileriyle ölmedik merak etmeyin. Bir şekilde bir araya gelindi o yüzleşme yaşandı ve konular kapandı herkes bir şey olmamış gibi hayatına da devam etti. Lafınızı söyleyeceksiniz arkasında duracaksınız kimseye de eyvallah etmeyeceksiniz haklıysanız.
Kesinlikle haklıyım bu konuda kendi yakınlarım da yanımda, onlar bile şok oldu bu harekete ki o kadının bize ettiklerini kendi akrabalarım bilir , o kadınla kaynanamın haşır neşir olması herkesi şaşırttı , hasta olma sebebim tamamen duygusal yapimla alakalı, bi de hayatımı çok zor kazandım bu hareketler gücüme gidiyor hem de suçum yokken ...

Öyle valla , acındırıyor yaşlılar, sen büyüklük yap bilmem ne , 8 ay iyi dayandım eşime, en son çok kızınca daha da bisey demedi ama bayram yaklaşıyor yine başlayacak:))
Bıçak gibi kes at konuyu olsun bitsin

Bıçak gibi kes at konuyu olsun bitsin
Öyle yapacağım, herkes benim gibi düşünüyor demek ki ben yanlış yapmıyorum, bu şekilde kafam daha rahat uzun süredir, teşekkür ederim hepinize ...

Daha ıyı sizin de daha sınırlı olmak için sebebınız olsun. Eşinize de annesıyle eskisi gibi olmayacağınızı belırtın. Üzülmüşlerse sizi arayıp iftara davet edebilirmiş.
Kesinlikle dogru , onlardan iyi niyet adına hiçbir adım görmedikçe adım atmayacağım, en azından şu dediğini yapabilirlerdi...

Onlar ölebilirmiş de siz kazık mı çaktınız dünyaya
Kötülük yaparken niye düşünmemişler ölümlü dünya diye
Adım atmadıkları sürece gitmeyin bence
Eşinize de net bildirin
Madem bayram onlar atsın adım
Aklın yolu bir , öyle yapacağım, çok teşekkür ederim destekleriniz için, anlaşılmak çok güzel :) bu arada emoji atamıyorum tuhaf bir şekilde ne olduysa telefonuma ayarları karıştı galiba ..

Kızlar merhaba , uzun süredir aktif değildim lakin sizlere danışmam gerekiyor , gecen yaz biz kayınvalidem ile baya kötü şekilde kavga ettik , nedeni ise kaynanamın benim aramın kötü olduğu ve bana zarar veren bir akrabamla samimiyet kurmasi ve bunu gözüme sokmasıydı, sanırsam yazın eşimle tatile gezmelere gidince kayinvalidem kıskandı , normalde aramız kötü değilken tatil dönüşü kadının içinden adeta şeytan çıktı, benimle ilgili içinde baya biriktirmiş ki bu denli düşmanca davrandı ki o bahsettiğim akraba ile de soğuk olduğumu ve görüşmelerini istemediğimi de biliyordu, buna rağmen gözüme soka soka yaptı bunu , eşimle de kavga ettim baya büyük olaylar yaşandı ve 8 aydır da görüşmüyorum ailesi ile , eşim şuanda bana yalvarıyor ailesi ile görüşmem için lakin içimden asla gelmiyor , kalbim çok kırıldı , annemin ölmüş olmasına rağmen ona hep anne dedim , içten yaklaştım sadece biraz sınırları olan bir gelindim onun dışında saygılı davranıyordum ama ev içi işlerime , gezmeme vs karışmalarına izin vermiyordum onlar da bu durumdan rahatsızlardı hep , kayinbabamı sevmezdim çok patavatsız sıkıntılı olduğu için ama kaynanamla hiç sorun yaşamamıştım bu denli , eşim de bana hak veriyor ama ne olur bayramda gel gidelim bu küslük bitsin diyor ama ailesinden de 8 aydır hiçbir iyi niyet ve yaklaşım görmedim, siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda , sonrasında üzülüp pişman olmak istemiyorum, yazın bu olaydan dolayı da hastalandım üzüntüden, sizce ne yapmalıyım...
Öyle gelmiş öyle gider.”Hiç kimse hiçbirşeyi yanlışlıkla yapmadı.Herkes herşeyi bilerek yaptı.”diye bir söz var.Yılda iki bayram var iki kere görün yeter.Gördüğünüzde de karşınızda duvar varmış gibi tepkisiz kalın.Huzur bulursunuz.

Kesinlikle haklıyım bu konuda kendi yakınlarım da yanımda, onlar bile şok oldu bu harekete ki o kadının bize ettiklerini kendi akrabalarım bilir , o kadınla kaynanamın haşır neşir olması herkesi şaşırttı , hasta olma sebebim tamamen duygusal yapimla alakalı, bi de hayatımı çok zor kazandım bu hareketler gücüme gidiyor hem de suçum yokken ...
Hayatınızı bu kadar zor kazandıysanız kimsenin davranışı gücünüze gitmesin sizi böyle saçma konular hasta etmesin kvsiyle iyi geçinen kimse yok herkes alttan alıyor yana yatıyor gidiyor bir şekilde dediğim gibi on yıl konuşmayacak haliniz yok zorunlu bir etlinlikte illa bir araya geleceksiniz size olan davranışlarına göre hareket edersiniz siz de kafanıza takmayın

Mihricim,gelinleri gelip gitmiyor diye bir iki kişi söylemiştir ,onu bile dert ediyorlardır,ve doldukça dolmuştur, bileniyor da olabilir, çünkü özleyen veya merak eden bir kayınvalide ile karşılaşmayacağını tahmin ediyorum, diğer türlü olsa mutlaka bir şekilde büyük büyüklüğünü yapardı,anladığım kadarıyla kv kinci takıntılı ve her fırsatı değerlendiren birisi :( lütfen gitme,sonu gelmez çünkü,senin psikolojinden önemli değil, her şartta şu anki yaşantını ilmek ilmek inşa etmişsin belli,sana saygısı olmasa bile buna saygısı olmalıydı, pişman olana kadar seni de yakininda görme şansını bulamasın

Bu konu beni de ilgilendiriyor, bütün yorumları okudum. Ben de iki yıldır eş ailesi ile görüşmüyorum. Görümcemin yaptığı iki terbiyesizlik yüzünden hiçbiri ile görüşmüyorum. Çünkü onlara göre bilmeyerek yapılmış, farkında değilmiş. Bana yapılan da kıskançlıktan, çekememezlikten. Ben iki yıldır hiçbir davetlerine gitmedim, bayramlarda gitmedim. Bu bayram da ben kendi içimde çok kararsızım kv 88 yaşında son zamanlarda hastaymış. Ben görmedim ama genellikle böyle olur sonra iyileşir. O yüzden kararsızım.
Sizin olayınızda yüzde yüz haklısınız. Ben de olsam kırılırdım. Apaçık nispet yapmış. Ben açıkçası küs olduğum kişi ile sevdiğim kişiler görüşsün takmam ben küstüm diye herkes küsecek diye bir şey yok. Ama sizin durum çok farklı bilerek yapılmış sanki intikam alıyor gibi. Ayrıca oğluyla gelini tatile gitti diye kıskanması çok daha büyük kötülük. Onlar şimdi eşe dosta bayramda gelin gelmedi dememek için tutulmuşlar.

Vlla ben bana yapılan hiçbir saygısızlıgı unutmadım ve dört yıldır görüşmüyorum bir kayınababamın cenazesinde gördüm el gibi gidip geldim ayrım yapana hak edilen muamele bu vicdanımda çok rahat görğşmeyince kafada rahat ruhta
Ah ah ne var yani insan gibi davransalar da şu hale gelmesek, yani anlamıyorum bir gelin kötülük, fitne fesat yapmıyorsa, kimsenin tatlısına tuzlusuna laf etmiyorsa ne gerek var bu kadar tantanaya, ben işimde gücümde, kendi halinde bir kadınım, saygısız da değilim onlara karşı, tek suçum sınırlarımın olması ve net olmam , evliliğime de müdahale ettiler özellikle ilk yıllarda, eşim benim yanımda durmasa bitmişti, bazen sırf onlardan dolayı bile bu evlilikten kurtulmak istiyorum ki bunu eşime de dedim bu son olaylarda, ev alırız karışırlar, araba alırız, tatile gideriz karışırlar yani kendi paramı kazanıyorum onlardan da talebim yok buna rağmen sürekli yarış içindeler, ev alacağımızı duyduklarında bile bariz mutsuz oldular , yakınlarında oturmadığım için hiçbir şey onları mutlu etmiyor, bekar görümceme de dedim evlendigimizden beri müdahaleleri bitmedi sen olsan buna razı olur muydun dedim çıt yok , madem benim gibi bir gelin istemiyorlardı kendi köylerinden kız bulup evlendirselerdi ya oğullarını...

Mihricim,gelinleri gelip gitmiyor diye bir iki kişi söylemiştir ,onu bile dert ediyorlardır,ve doldukça dolmuştur, bileniyor da olabilir, çünkü özleyen veya merak eden bir kayınvalide ile karşılaşmayacağını tahmin ediyorum, diğer türlü olsa mutlaka bir şekilde büyük büyüklüğünü yapardı,anladığım kadarıyla kv kinci takıntılı ve her fırsatı değerlendiren birisi :( lütfen gitme,sonu gelmez çünkü,senin psikolojinden önemli değil, her şartta şu anki yaşantını ilmek ilmek inşa etmişsin belli,sana saygısı olmasa bile buna saygısı olmalıydı, pişman olana kadar seni de yakininda görme şansını bulamasın
Kayınvalidem biraz manipülatif bir insan , duygu sömürüsü hat safhada eşime karşı, ben yemiyorum bu duygu sömürülerini ona da gıcık oluyorlar zaten , evet şuanda akrabalar eminim beni soruyordur ki yeğeni evlendi düğüne de gitmedim mutlaka çevresi soruyordur beni , eşimin akrabaları beni sever sayarlar , bi nevi bu durum da kayinvalidemi rahatsız ediyordur lakin en ufak iyi niyet ve bir adım görmedim, ramazan sonuna kadar tek bir iyi niyet görmezsem bayramda gitmeyeceğim, teşekkür ederim ...

Bu konu beni de ilgilendiriyor, bütün yorumları okudum. Ben de iki yıldır eş ailesi ile görüşmüyorum. Görümcemin yaptığı iki terbiyesizlik yüzünden hiçbiri ile görüşmüyorum. Çünkü onlara göre bilmeyerek yapılmış, farkında değilmiş. Bana yapılan da kıskançlıktan, çekememezlikten. Ben iki yıldır hiçbir davetlerine gitmedim, bayramlarda gitmedim. Bu bayram da ben kendi içimde çok kararsızım kv 88 yaşında son zamanlarda hastaymış. Ben görmedim ama genellikle böyle olur sonra iyileşir. O yüzden kararsızım.
Sizin olayınızda yüzde yüz haklısınız. Ben de olsam kırılırdım. Apaçık nispet yapmış. Ben açıkçası küs olduğum kişi ile sevdiğim kişiler görüşsün takmam ben küstüm diye herkes küsecek diye bir şey yok. Ama sizin durum çok farklı bilerek yapılmış sanki intikam alıyor gibi. Ayrıca oğluyla gelini tatile gitti diye kıskanması çok daha büyük kötülük. Onlar şimdi eşe dosta bayramda gelin gelmedi dememek için tutulmuşlar.
Benimkiler çok yaşlı değil, 60 yaş civarındalar ama dinçler yani , kaynanamın akraba takıntısı var asla duyulsun istemez bu olayın, tek sorun kıskançlık başka da asla sorunumuz yok , yakın oturmamı çok istediler ben reddettim taaa o zamandan beri bana karşı ön yargılılar ki ben eşimle tanıştığımda ilk bu konuyu konuştum, ailelere yakın oturmam dedim ama biz nişanlıyken sürekli kendi sitelerinden ve mahallelerinden ev önerdiler, eşim de beni dinledi diye iyice şiştiler, evlenince de her yaz eşimle şehir dışına çıkıp tatil yaparız bundan da hoşlanmıyorlar her tatil dönüşü suratları asık ve moralsiz , küs gibi olup sonra kendiliğinden düzeliyorlardı, eşimle ben de pek üstünde durmuyorduk, en son ki tatil dönüşü direk benim memlekete gidince çok sinirlendiler, döndüğümde barut gibi olmuşlardı, ki o gece ısrarla eşimi arayıp nerde olduğumuzu öğrenip davetsiz bir şekilde bizden habersiz pat diye daldılar ortama, eşim bile şok oldu onları orda görünce, memleket dönüşü ilk o ortamda görüştük ve o gece tam bir patlama noktası oldu ...

O zaman çok büyük suç işlemişler desene , benimkiler suçunu biliyor da onlarda burunları yere düşse almazlar..

Karar verdiniz mi bilmiyorum ama eşiniz konuyu açtığı zaman " annen önce özür dilesin ve insan gibi davet etsin" diye bir şart söyleseniz. Eğer yapmazlaesa gitmesiniz, yaparlarsa özür dilemiş olur. Siz ilk adımı atmamış olursunuz. Ama özür duymadan gitmeyin bence. Size yaptığı duygu sömürüsünü annesine yapsın.

Kayınvalideniz o akrabanızla yaşadığınız sorunları biliyor muydu?
Yoksa sadece aranızın kötü olduğunu biliyor ve ne kadar hassas bir noktadan vurmaya çalıştığının farkında değildi, siz de bu konuda hassas olduğunuz için fazla mı büyüttünüz acaba? Bu derece bir kötülüğü benim aklım almıyor çünkü.
Diğer yaptıklarını da okudum, kayınpeder de aşırı kötü bir insan.

Kayınvalideniz her şeyi bilmesine rağmen böyle yaptıysa görüşmeyin tabii ki.
Eşinizin bu konuyu açıp durmasına da izin vermeyin, kestirip atın. Saçma sapan duygu sömürüsü yapmasın.

Siz eşisiniz, eşinizi eş olarak seçtiğiniz için o insanlarla muhatapsınız. Dışarıdan gelen sizsiniz. Aman saygısızlık yapmayalım da oğlumuzun huzuru kaçmasın demesi gereken onlar.
Anne babası evlatlarının hatırı için bile olsa size saygı göstermeyi başaramıyorsa siz neden onların oğlu için üzüntünüzü içinize atıp her şeyi sineye çekeceksiniz ki? Elin oğlunu anasından babasından daha çok düşünmeye gerek yok. Boşuna üzülmeyin eşinize. Önce kendinizi, kendi psikolojinizi düşünün.
Eşiniz ikna edebiliyorsa, o kadar hatrı varsa gitsin annesini özür dilemesi için ikna etsin. Annesine yapamadığı duygu sömürüsünü size yapmasın.

Hah işte tepeme çıkmalarından korkuyorum, bak oğlumuz hakkından geldi , ayağımıza getirdi diyecekler, ay vallahi bilmiyorum. Eşime de ayrı sinirim , ailesi ne yaparsa yapsın affetmemi istiyor ...

Ben bu ve benzeri korkularla çok fazla abarttınız mı acaba diye bir düşündüm.
Bazen sınır çizmeye kalkışırken -sınır çizmek gelişmemiş bir kassa- kaş yapayım derken göz çıkarabiliyoruz.

Sizin de terk etmediğiniz bir ortam var, acaba kayınvalideniz buna mı güvendi? Yoksa kayınvalideden beklentiniz mi yüksekti veya cidden ayıp mı edildi anlayamadım. Olayı bilmediğimiz için bunun ayrımını siz yapacaksınız.

Bilemiyorum büyüklerle yaşıtıymışız gibi tartışmak pek hoş olmuyor ve sonra elbette adım atmıyorlar.
Tartışmayınca dahi adım atılmıyor da bu kadar büyük bir olaydan sonra onlar da sizin gibi insani korkularla yaklaşmıyor olabilir.

Gidecekseniz eşinizin hatrına, inançlıysanız Allah rızası gibi bir motivasyonla gidip ortamı bir koklayabilirsiniz tamamen kopma fikriniz yoksa.
Gitmeyecekseniz de eşinize uygun bir dille henüz görüşmeye hazır olmadığınızı belirtirsiniz.

Back
X