Kaynana iyidir diyenlere

Vay kaynana rekabet yapio seninle sanki, alan olmamis, kocan dusunmediyse gelin ne yapsin tovbe tovbe, patavatsiz hatun seni, yazik ya uzuluorum boyle kadinlara, hem kendi bi suru kilolu, hemde geline sen hic zayiflayamazsin dio, gelin daha yeni dogum yapmis, Allah anali babali buyutsun der gecmis olsun der ayip yahu terbiyesiz !!!!

valla ben neye dikkat ettim biliyormusunuz genelleme yapmıyorum ama % 50 den fazlası böyle kaynana iyi ise gelin fena gelin iyi ise kaynana fena bakın şimdi annem 3 elti annem ve küçük amcamın eşi dünyalar iyisi babaannem halen çektirir büyük amcamın eşi çok fesat bir kadındır babaanneme küfür bile etmiş ilk evlilik zamanında ama babaannem ona karşı melekkaydirigubbakcemile3
anneannemin 1 oğlu var dayım evlendi boşandı hayatımda öyle bir gelin görmedim dahada görmem herhalde misafir gibi oturur çayım bitti biri doldursun derdi yemek yerken anneannemden bıçak falan isterdi ve anneannem dört dönerdi yaranamadık ama boşandılar.sıra geldi bana birgün olsun eşimin ailesinden birini üzmüş değilimdir ve ne yazıkki cinsiyetimide kadar ağır hakaretler duydum onlardan aman kötü olmayalım aman kırmayayım diye diye çok kırıldım nankör bir kaynanaya çattım ama kendimi ezdirmedim ilişkimi kestim 1 yıldır hiç görüşmüyoruz allah eşimdende razı olsun annesiyle hatta tüm ailesiyle beni bir araya hiç getirmiyor zaten kendiside pek görüşmüyor.

Allah analı babalı buyutsun canım
kaynanana gelıncede salla gıtsın konussun dursun kendı kendıne
gul gec soylenenlere
baksana butun gelınlerıne aynıymıs zatenn
sen bebısınle kocana bakk........

ben boğarım herhalde o kadını .bu üslupta olan kişiyle insan konuşamaz ki hele onunla tartışmaya girdiğinde ağzından çıkacak sözcükleri hayal bile edemiyorum.

Hehehehe, yazıyı okuyunca annem aklıma geldi. İlk çocuğum doğduğunda bana kendi annem daha kötüsünü yapmıştı. Sıralıyorum.
1- Oğlum 1 ay erken doğmuştu ve kilosu 2,5 kg idi. Annemin ilk sözü, "doğura doğura bunu mu doğurdun. Şimdikilerin canı kıymetli doktordan çıkmadın ama doktorla yaptığın çocuk ancak bu kadar oldu"
2- Siz bu çocuğa bakamazsınız, öldürürsünüz, çocuk bende kalsın siz evinize gidin.
3- Yedin ama hep kendine yemişsin, çocuk cücük kadar oldu sen şiştin duba oldun. (halbuki doğum sonrası kilom doğum öncesi kilomdan azdı. Çünkü zor bir 8 ay geçirmiştim.)
4- Utanmazlara bak (babamla birlikte ortak olarak söylüyorlar ve kızkardeşime dert yanıyorlar) akşam çocuğuda alıp eve gidiyorlar, ne hakları var torunuzumu alıp gitmelerine.
5- Yok yok bu çocuk zayıfladı (oysa ki kilo almış çocuk) bakamıyorsun işte buna. Annelik kim sen kim.
6- Anne olmak öyle yan gelip yatmakla olmaz, anne olan kendini düşünmez evladını düşünür. Ne demek gezmeye gittik, oturun evinizde sizin çocuğunuz var, öyle çocuk her yere götürülmez.
7- Eşim bilezik takmıştı doğum için annem:"çocuk doğurdu diye bu kadar parayı neden verdin bileziğe oğlum, sanki bir halt mı etti. Millek 9-10 tane doğuruyor"
8- Hafta sonu evde olduğumda öğlene doğru telefon açar "o çocukları ben büyüttüm utanmadan yüzlerini göstermiyorsun bana. Sen analık mı yaptın ki benden koparıyorsun onları" Halbuki ben hafta ortası bakıyor hafta sonu dinlensin diyorum ama annem ilk 5-6 saatte kayışı kopartıyor.
Şimdilik hatırladığım bunlar. Bunu söyleyen kayınvalidem değil annem. Yani bir arkadaşımın annesinin de dediği gibi "evlat ceviz torun ceviz içidir. Evlattan çok sevilir torun" demişti. O yüzden biz eşimle susmuş sesimizi çıkartmamıştık. Bence de fazla takmayın kafanıza.

ayy kusura bakmayında hiçde yenilir yutulur şeyler değil diğer insanlar daha çok kaynana eziyeti çekiyor diye bazı şeyleri sineye çekemem ben olsam

kimse kusra bakmasın gelinine ayı diyen kayınvalide var ortada siz diyorsunuzki bence bahane aramışsın...

heleki en hassas olduğu dönemde o kilolarını kafaya takıcak kayınvalide bişey olmaz verirsin dicek moral vericek bence olması gerekn bu

kime kimsenin abuk sabuk dengesiz laflarını çekmek zorunda değil ister eşi olsun ister başkası böyle durumda hatır arayanlara şaşıyorum vallahi
dokuz ay kadın kahrını çeksin istediği ismi koyamasın onların istediği ismin sonuna konulsun o bile laf olsun büyük konuşuyorum ben koymam hangi devirdeyiz kimsenin anasını babasını çekemem valla

valla kaynanam bana ayı gibi olmuşsun dese,ayı olmadığımı bildiğim için kaale almamzemuszemus
çok ısrar ederse beraber veririz der geçer giderim.
kendine güveni olmayan biri değilim ki kaynanamın her dediğini takayım.
gayette mutlu ve huzurluyum böyle.
her lafa cevap verince yeriniz daha sağlam olmuyor.
boşuna çenenizi yormuş oluyorsunuz.
kocam bana değer verdikten sonra kaynana çokta tın.
moralimi bozmaya değmez.
ama tabi kocama yaranamamışsam,kendime dert arar,o ne demiş bu ne demiş diye takarım.o ayrı:hulya:

kusura bakmayın ama yeni doğum yapmış kadınlar biraz daha hasastırlar ve
bu sözlerde söylenmez
hepsini arka arkaya söyledi yaaa
beni ziyarete gelmiş arkadaşlarım vardı evde
onların yanında söylenirmi birde bunlar
allahtan çok yakın arkadaşlarımdıda
çok rezil olmadım,,bende bişeyler söylerdimde cevap olarak misafirlere ve karnımın ağrısına dua etsin
maaşallah sizde geniş düşünüyorsunuz,,benimki gibi kayınvaldeniz olsaydı ne yapardınız acaba
genişmi düşünüyorum darmı bilmem.
ama sürekli birilerine laf yetiştirip,ay bana onu dedi ay bana bunu dedi diye çocuk gibi eşime ağlanıp sızlanacağıma varsın geniş düşünmüş olayım.
benden size tavsiye.
böyle eften püften olur olmaz her şeye acaip olaylar olmuş gibi tepki verirseniz yarın daha ciddi sorunlar olduğunda kimse sizi hesaba almaz.
hele bazıları boğazına sarılırım,gırtlağına yapışırım,beynini patlatırım falan diye akıl vermiş.
sakın ola bu akıllara uymayın.(zira genelde evde ağzını bile açamayan tipler sanalda onu yaparım bunu ederim diye aslan kesilirler.)
eşiniz annenizin beynini patlatmaya kalksa neler olur bi hesap edin.kaydirigubbakcemile4

Hehehehe, yazıyı okuyunca annem aklıma geldi. İlk çocuğum doğduğunda bana kendi annem daha kötüsünü yapmıştı. Sıralıyorum.
1- Oğlum 1 ay erken doğmuştu ve kilosu 2,5 kg idi. Annemin ilk sözü, "doğura doğura bunu mu doğurdun. Şimdikilerin canı kıymetli doktordan çıkmadın ama doktorla yaptığın çocuk ancak bu kadar oldu"
2- Siz bu çocuğa bakamazsınız, öldürürsünüz, çocuk bende kalsın siz evinize gidin.
3- Yedin ama hep kendine yemişsin, çocuk cücük kadar oldu sen şiştin duba oldun. (halbuki doğum sonrası kilom doğum öncesi kilomdan azdı. Çünkü zor bir 8 ay geçirmiştim.)
4- Utanmazlara bak (babamla birlikte ortak olarak söylüyorlar ve kızkardeşime dert yanıyorlar) akşam çocuğuda alıp eve gidiyorlar, ne hakları var torunuzumu alıp gitmelerine.
5- Yok yok bu çocuk zayıfladı (oysa ki kilo almış çocuk) bakamıyorsun işte buna. Annelik kim sen kim.
6- Anne olmak öyle yan gelip yatmakla olmaz, anne olan kendini düşünmez evladını düşünür. Ne demek gezmeye gittik, oturun evinizde sizin çocuğunuz var, öyle çocuk her yere götürülmez.
7- Eşim bilezik takmıştı doğum için annem:"çocuk doğurdu diye bu kadar parayı neden verdin bileziğe oğlum, sanki bir halt mı etti. Millek 9-10 tane doğuruyor"
8- Hafta sonu evde olduğumda öğlene doğru telefon açar "o çocukları ben büyüttüm utanmadan yüzlerini göstermiyorsun bana. Sen analık mı yaptın ki benden koparıyorsun onları" Halbuki ben hafta ortası bakıyor hafta sonu dinlensin diyorum ama annem ilk 5-6 saatte kayışı kopartıyor.
Şimdilik hatırladığım bunlar. Bunu söyleyen kayınvalidem değil annem. Yani bir arkadaşımın annesinin de dediği gibi "evlat ceviz torun ceviz içidir. Evlattan çok sevilir torun" demişti. O yüzden biz eşimle susmuş sesimizi çıkartmamıştık. Bence de fazla takmayın kafanıza.

lan burbuk bayıldım ananaŞeniz
tanışmamız lazımmkaydirigubbakcemile4

Hehehehe, yazıyı okuyunca annem aklıma geldi. ılk çocuğum doğduğunda bana kendi annem daha kötüsünü yapmıştı. Sıralıyorum.

ay burbuk annenin gelini yoktur inşallah, her an burada konu açabilirkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Bu isler böyle burbuk can....Anne beterinide yapsa....Amannn Anne be...deyip kafamiza bile takmiyoruzyerimseniben

Kaynananin en ufak lafina Sinir krizi geciriyor günlerce haftalarca aklimizdan cikarmiyoruz:delphin:

Benim rahmetli annemde yapardi böyle bazen....en bildik lafida....yok yok bu kiz zayifladi güzel bakamiyorsun sen....yada yinemi hasta ettin cocuklari?? Allah cezani vermesin...:mymeka:

ay burbuk annenin gelini yoktur inşallah, her an burada konu açabilirkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Benim anam hemde kaynanaların hükümdarı olur, Allahtan erkek kardeşim bekar, zaten evlenirsem de çoook uzak bir yerde ev tutarım diyor garibim.

Bu isler böyle burbuk can....Anne beterinide yapsa....Amannn Anne be...deyip kafamiza bile takmiyoruzyerimseniben

Kaynananin en ufak lafina Sinir krizi geciriyor günlerce haftalarca aklimizdan cikarmiyoruz:delphin:

Benim rahmetli annemde yapardi böyle bazen....en bildik lafida....yok yok bu kiz zayifladi güzel bakamiyorsun sen....yada yinemi hasta ettin cocuklari?? Allah cezani vermesin...:mymeka:

Gülsüm'üm zaten bende o yüzden kayınvalideleri çok iyi anlıyorum. Çünkü benim annem bana bunları yaparken ben susuyorum kayınvalidem yaparsa gene susarım ki kadın bu kadarını bile yapmadı bana. Yani keser gibi hep bana dememek lazım, birazda testere gibi bir sana bir bana demek lazım. Yani kıssadan hisse ne anneme nede kayınvalideme bu güne kadar tek bir ters laf etmedim. 20 yıllak gelinim kayınvalidem bir ters lafımı duymamıştır, 43 yıllık evladım anneme bir kere bile hayır benim dediğim olacak demedim.
Hatta annem evime bile karışır, dolabın dağınık, şurada toz var, burayı silmemişsin, dün evinin önünden geçtim camlarını mok götürüyor sen ne biçim kadınsın, kocanın yerinde olsam seni boşarım hatta kapının önüne koyarım gibi laflarını sıralamadım bile. Ben seviyorum hem annemi hemde kayınvalidemi.

Burbuk arkadaşım yazdıklarını okudukça anılarım canlandı gözümde...:delphin:
Hemen annem geldi aklıma. O da bu ve benzeri çok şeyler söyler bana.
Heleki ben evin en küçüğü olduğumdan; hep annelik yapamayacakmışım gibi,
beceremem olmaz gibi gelir anneme. İlk bebeğimiz 3 aylıkken izine gittik.
Annem oğluma ellettirmiyor neredeyse. sen altını açarken belini zedeliyorsun.
Ver ben yıkayayım, üşütücen çocuğu. Hiç sakınmadın kendini bak minnacık oldu bebek.delikafadulden
O kadar yediğin nereye gitti bilmem ki... CADIARZUBenim okuduğum anne ve bebek kitaplarına
ithafen, ben sizi kiatplamı büyüttüm vs vs o kadar bol anılarım var ki bu konuda.
Eminim annelerimiz tanışsa çok iyi anlaşırlardı.
Neyse gelelim konuya, olabiliyor bu gibi durumlar yaşanabiliyor.
Fazla üzerine düşmeden, konuyu uzatmadan tamam, doğru vs deyip.
geçiştirmek bence en doğrusu. (tecrübeyle sabittir)
a.s

valla kaynanam bana ayı gibi olmuşsun dese,ayı olmadığımı bildiğim için kaale almamzemuszemus
çok ısrar ederse beraber veririz der geçer giderim.
kendine güveni olmayan biri değilim ki kaynanamın her dediğini takayım.
gayette mutlu ve huzurluyum böyle.
her lafa cevap verince yeriniz daha sağlam olmuyor.
boşuna çenenizi yormuş oluyorsunuz.
kocam bana değer verdikten sonra kaynana çokta tın.
moralimi bozmaya değmez.
ama tabi kocama yaranamamışsam,kendime dert arar,o ne demiş bu ne demiş diye takarım.o ayrı:hulya:

genişmi düşünüyorum darmı bilmem.
ama sürekli birilerine laf yetiştirip,ay bana onu dedi ay bana bunu dedi diye çocuk gibi eşime ağlanıp sızlanacağıma varsın geniş düşünmüş olayım.
benden size tavsiye.
böyle eften püften olur olmaz her şeye acaip olaylar olmuş gibi tepki verirseniz yarın daha ciddi sorunlar olduğunda kimse sizi hesaba almaz.
hele bazıları boğazına sarılırım,gırtlağına yapışırım,beynini patlatırım falan diye akıl vermiş.
sakın ola bu akıllara uymayın.(zira genelde evde ağzını bile açamayan tipler sanalda onu yaparım bunu ederim diye aslan kesilirler.)
eşiniz annenizin beynini patlatmaya kalksa neler olur bi hesap edin.kaydirigubbakcemile4

Sizde bayılıyorsunuz yani konuyu evirip çevirip kendi annelerimize getirmeye
Bakıyorum da bu aralar çok empati kurar oldunuz
Bişey anlatılmış yorum yapılmış başkalarının yazdıkları size neden bu karad rahatsızlık veriyor anlamıyorum....
Kendini bilmeyen insanlar yüzünden taze anneler çocuklarını istediği gibi büyütemesin
Zamanla ezilsin sesini hiç çıkaramaz hale gelsinler...
İnsan hak ettiğini bulur durduk yere çıkmaz huzursuzluklar
Annem eşime bu denli bi saygısızlık yapmaz biliyorum
İstese sevgili kaynanalarda yapmaz
İsteselerrrrrrrrrr bal gibi geçinirler
Sanki durduk yere kötü oluyoruz
Ön yargılı yaklaşıyor olabilirim evet
Ama o benim annem değil bana istediği gibi konuşamaz
bu şekilde konuşursa alır cevabını
Saygı denen bişey vardır ne kadar iyi de olsak iki yabancıyız bir yerde bana canının istediğini yapacak ben eşimin annesi diyip bir gün benim eşim anneme yaparsa diyip oturayım öylemi.....
Herkesin hayatı kendine burada güçlü insanlar görmek canınızı sıkıyorsa güçlü olmayı öğrenin:kızgın:

Benim anam hemde kaynanaların hükümdarı olur, Allahtan erkek kardeşim bekar, zaten evlenirsem de çoook uzak bir yerde ev tutarım diyor garibim.

müstakbel gelininizi bağrıma basmak istiyorum, saçlarını taramak istiyorum, yazık kızcağıze:gitme::gitme:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Sizde bayılıyorsunuz yani konuyu evirip çevirip kendi annelerimize getirmeye
Bakıyorum da bu aralar çok empati kurar oldunuz
Bişey anlatılmış yorum yapılmış başkalarının yazdıkları size neden bu karad rahatsızlık veriyor anlamıyorum....
Kendini bilmeyen insanlar yüzünden taze anneler çocuklarını istediği gibi büyütemesin
Zamanla ezilsin sesini hiç çıkaramaz hale gelsinler...
İnsan hak ettiğini bulur durduk yere çıkmaz huzursuzluklar
Annem eşime bu denli bi saygısızlık yapmaz biliyorum
İstese sevgili kaynanalarda yapmaz
İsteselerrrrrrrrrr bal gibi geçinirler
Sanki durduk yere kötü oluyoruz
Ön yargılı yaklaşıyor olabilirim evet
Ama o benim annem değil bana istediği gibi konuşamaz
bu şekilde konuşursa alır cevabını
Saygı denen bişey vardır ne kadar iyi de olsak iki yabancıyız bir yerde bana canının istediğini yapacak ben eşimin annesi diyip bir gün benim eşim anneme yaparsa diyip oturayım öylemi.....
Herkesin hayatı kendine burada güçlü insanlar görmek canınızı sıkıyorsa güçlü olmayı öğrenin:kızgın:

Dogru kimsenin kimseyi ezmeye hakki yok tabi...burda katiliyorum sana...fakat söyle düsün....

Sen kayinvalidenin her lafina dis dise göze göze hesabi vereyim sunun cevabini en alasindan yaparsan yarin öbür gün esinle aran papaz oldumu seninde hic sasirmaman gerekiyor! Cevap vermek var birde CEVAP vermek vardir...:delphin:

Evelki yorumumdada dedigim gibi bazen hayati insanlari yeri geldimi kendinide tiye alacaksin....konumuzdaki kayinvalide patavatsiz konusmus olabilir...cahilce laflar söylemis olabilir...Simdi ne yapsin bu kiz? Defol git evimdenmi desin? Esine annenin agzinin payini ver mi desin? Sen kimsinde benimle böyle konusuyorsunmu desin? Veya bazi arkadaslarin tavsiye ettigi gibi beyninimi patlatsin?:kahve:

Bunlardan hangisini yaparsa yapsin mutlaka esinle arasi bozulacak gereksiz yere zaten zor olan bu dönemini kavga gürültü tatsizlikla dahada zorlastirmicakmi?fisfisfisfisfisfis

Genelleme yapmamak sarti ile ben hic bir erkegin annesine yukarda saydigim gibi davranan bir kadina aferin karicim iyi yaptin diyecegini sanmiyorum...:delphin:

Önemli olan nedir? Benim esimle olan gecimimdir deryacim...gerisi fasa fiso....Nasilki bazen annelerimizin lafini he evet deyip gecistiriyorsak yeri geldimi kaynanamizinkinide gecistirsek hicbirsey kaybetmeyiz bana göre....a.s

Sevgiler

Dogru kimsenin kimseyi ezmeye hakki yok tabi...burda katiliyorum sana...fakat söyle düsün....

Sen kayinvalidenin her lafina dis dise göze göze hesabi vereyim sunun cevabini en alasindan yaparsan yarin öbür gün esinle aran papaz oldumu seninde hic sasirmaman gerekiyor! Cevap vermek var birde CEVAP vermek vardir...:delphin:

Evelki yorumumdada dedigim gibi bazen hayati insanlari yeri geldimi kendinide tiye alacaksin....konumuzdaki kayinvalide patavatsiz konusmus olabilir...cahilce laflar söylemis olabilir...Simdi ne yapsin bu kiz? Defol git evimdenmi desin? Esine annenin agzinin payini ver mi desin? Sen kimsinde benimle böyle konusuyorsunmu desin? Veya bazi arkadaslarin tavsiye ettigi gibi beyninimi patlatsin?:kahve:

Bunlardan hangisini yaparsa yapsin mutlaka esinle arasi bozulacak gereksiz yere zaten zor olan bu dönemini kavga gürültü tatsizlikla dahada zorlastirmicakmi?fisfisfisfisfisfis

Genelleme yapmamak sarti ile ben hic bir erkegin annesine yukarda saydigim gibi davranan bir kadina aferin karicim iyi yaptin diyecegini sanmiyorum...:delphin:

Önemli olan nedir? Benim esimle olan gecimimdir deryacim...gerisi fasa fiso....Nasilki bazen annelerimizin lafini he evet deyip gecistiriyorsak yeri geldimi kaynanamizinkinide gecistirsek hicbirsey kaybetmeyiz bana göre....a.s

Sevgiler

çok doğru diyorsun ablam sende haklısn ama
Bir erkeğinde eşini koruması gerekiyor
yorumum sadece bu konuya nazar
şahsen ben yeni doğum yapmışken bu denli terbiyesizliği çekemezdim kaynanamdan gelen... Benimle böyle konuşamayacağını söylerdim açıkcası
saygı bekleyen saygı gösterir...
Bazı şeyleri neden hep kadınlar yükleniyor
Bazı değil bir çok zor şeyi
yeni doğum yaptın logusasın bir değil 3 bebek başında
birisi tam cahil.... Belki dediğin gibi uğraşmamak gerekiyor ama zamanında anlasa bu tür kaynanalarda iyi olur yoksa ilerde daha çok çekeceğimiz var gibi görünüyorr

Back
X