Kaynana kaynana çalı gibi kaynana

Kendi kendinizi kaynananiza karsi doldurmussunuz ne yapsa kadin batacak size. Biz kyananama gittik mi aksam yaptığı yemekten bile koyar bir tas verir evde yersiniz diye. Hicte gocunmam. Bizi dusunuyor bir anne olarak
Verdigi tereyagda ne var? Ogluyla beraber dogumgunu kutlamak istedi diyemi kininiz öfkeniz . Sizde kaynana olunca umarm gelininizde size ayni muamelede bulunur anlarsiniz ozaman
Konu verilen tereyağ değil verliş şekli, az koy cevabıma bakalım bunu vermezsem misafirlerine anne babana ne koyacaksın diye bağırması, zor mu anlamak?

İyi ki nefret etmiyormussunuz🙄
Domatesi salatalığı marketten bir buçukluk su alıp yıkayıp yersiniz diye dusunmustur kadın. Tabaksiz yenmiyor mu yani?
Bir de eşinize oradan bir şey getirmeyelim diye diretmek falan, alınmıyor mu acaba hiç? Eşim bana annenden bir şey getirmeyeceğiz bak dese hem kızar hem alinirim. Neyi varmış annemin verdiklerinin de istemiyorsun derim. Ah tahammülsüzlük.
Arabada nasıl yiyelim tabak filan olmadan yememizi istiyorsa poşetin üst kısmına konur kenardan açıp alabilelim diye tüm poşeti dökmek gerekiyordu bulmak için . Koyulacak şeyler koymuyor ki etli mantıyı koydu ne oldu direk çöpe gitti yazık değil mi o kadar masraf yapılıyor emek veriliyor yapılıyor ama bozuluyor belli bozulacağı . Eşim evde evet birşey koymasın herşey burada var ulaşabiliyoruz sende yapıyorsun zaten diyor annesine hayır diyemiyor eve gelince koyduklarını görüyor bu sefer sinirleniyor çenesin ben dinliyorum. Suyuda evlerine bedava geliyor su ondan koyuyor çıkartıp yıkayalım diye değil yani.

Bende kv den nefret etmiyorum ama sevmiyorum çok net . 3 kuruşun hesabını yapan bir kadın ne yazıkki . Bir sürü olay oldu onun verdiklerini almamam için . Bir kere birisi bunlara limon getirmiş görünceme diyor ki götür evine oda yok evde çok fazla dedi kv de bedava dedi . Sanki para ile almış olsa kızına vermeyecek mi acaba diye düşündüm o an mesela . Biz 750 km uzakta oturuyoruz senede 2 kere izne gidiyoruz . Her seferinde birşey verme meselesinden geriliyorum cidden bu herşeyin hesabını yapması yüzünden birşey getirmek istemiyorum. Ocak ayında bizim eve geldiler 1 hafta kaldılar köşede oturdu ondan zaten birşey beklememiştim. Geçen ay araba alacaktık kv evine gittik 2 gün kaldık geri dönüşte başladı buzluktan mantı koyacağım sulu köfte koyacağım demeye ( geçen sene ramazanda sahur iftar dahil 3 gün sulu köfte yedirdiğini için görmek bile istemiyorum midem bulanıyor ) bende koyma anne bozuşur buzu çözülür dedim dinlemedi koydu zorla . 1 kg domates almış 1 kg salatalık poşete alt tarafa koymuş üstüne de mantıları köfteyi filan . Domatesi salatalığı birde böyle mayalı kötü kokan bir ekmek koymuş . Yolda çıkartıp yiyecekmişiz 😳 araban ben nasıl domates yiyim ki tabak yok birşey yok . Yol 12 saat sürdü ve eve geldiğimiz zaman mantılar köfteler çözülmüştü çöpe gitti. Çok istese benim evimde mantı yapardık 750 km uzaktan göndermeye gerek yoktu bana samimi gelmiyor hareketleri . Ona tamah edeceğime kolumu keser yerim diyorum. Güya eşimle anlaştık izine gidince oradan birşey getirmeyeceğiz bana destek verecek ( duyda inanma valla neyse )
Maşallah upuzun yazmışsınız ben hemen kısa bir anafikir çıkartayım buradan
"Bize iyilik yaranmiyor."nokta

Konu verilen tereyağ değil verliş şekli, az koy cevabıma bakalım bunu vermezsem misafirlerine anne babana ne koyacaksın diye bağırması, zor mu anlamak?
Çevir kazı yanmasin. Konuda bagirdi diye bir cumle yok. Tepki gelince kaynanaya suc yüklemeye kalkismayin. siz zaten belliki kadina aksamdan beri gıcık gitmis terslenmissiniz. Ki kadin bana nefretle bakiyorsun demis. Az değilsiniz. Kendi anneniz çürük elma verse seve seve yersiniz.

Geçmişte ne yaptı bilmiyorum ama bu yazdıklarında Kv kötü gösteren durum yok.. Çürük domates marul verse anlarım ama bu yağ bozulmaz atarsın buzlukta durur uzun süre boyunca. Kadın iyilik yapmış gördüğü muameleye bak. Ayrıca doğum günü için önemsemiş pasta yaptırmış çağırmış ana oğul ilişkeri ne güzel deyip eşin adına mutlu olacağın yerde nasıl tavır sergilemişsin. Bir gün oğlum olursa böyle gelinim olacağına hiç olmasın daha iyi. Gelin değil düşman sanki düşüncelerine bak...

Kaynanamdan nefret ediyorum, dün eşimin Doğum günüydü, ona ben pasta yapacaktım fakat mesaj atıyor pastaneden alcam onu getir süpriz yapcaz, bende pasta yapmaktan vazgeçtim, akşam gider ayak bana laf soktu, ailem uzakta oturuyor bu haftasonu gelecekler uzun bir aradan sonra, kaynana elimize kendi yemediği çürük çarık şeyleri tutuşturur almıcam desende zorlar, güya iyilik yapıyor, tereyağ tutuşturdu elime, bende anne yenmiyor az koy dedim, nefretle bana dönüp bakalım misafirin gelince ne yapacaksın dedi, sanki market yokmuş gibi o kadar öküzüz veya fakiriz gibi bir avuç tereyağa muhtacız gibi, birşey demedim çıktık gittik, bugün de diyor niye kızdın akşam, bende böyle böyle dedin kırıldım dedim, sana birşey vermem artık senle uğraşmam ne halin varsa gör zaten bana düşman gibi bakıyorsun dedi, o kadının evine gitmek istemiyorum, Ne yüzle bakacaksa yüzüme

Yapsaydınız pastanızı, özel olarak kutlasaydınız ayrıca. Bir annenin oğlunun doğum gününü kutlama hakkı yok sanırım size göre.

Fakir gibi algılamanızı çok garipsedim. Neticede hangi anne/kayınvalide birşeyler vermiyor ki?

Bunu sorun ettiğinize gerçekten inanamıyorum. Yazdığınızda da nefret edilecek birşey de göremedim.

Vay foseptik çukurlarında yaşayan gara davşanlar musallat olaydı da bunları görmeyeydi... Böyle bir dert yarebbim sen sabır, dayanma gücü ver. Nasıl yapabiliyorlar bunu İdrak ya? Bir anne... Evladına, evladının eşine bunu nasıl yapar????!!

Acısını paylaşıyorum ben tüm kalbimle. Bugün markette çalışan görevli, bir şey almaya çalıştığım reyonun üst kısmını düzeltti. En son 40ı çıktığında yıkanmış olduğu için beynim falan hep eridi. Kısa süreli bir baygınlık geçirdim. Hala burun kemiklerim sızlıyor. Pek kendimde değilim, yoksa daha çok paylaşırım acısını arkadaşımızın. Ben şimdi bunu niye anlattım foseptik çukuru deyince aklıma geldi çünkü ahsjsjjs. Kış gelsin lütfen. Çok kokuyor her yer. Ter kokuyor, çürümüş tereyağı gibi kokuyor herkes. Allah da kahretmesin.

Olsun Allah biliyor;-)
Koydukları yolda bozuluyor çöpe gidiyor günahına girmek zorunda mıyım 🤣 ayrıca ben kendi annemden de birşey getirmiyorum. Turşu reçel konserve kurutmalık vs herşeyi ben yapıyorum zaten evde ihtiyaç olanı söylüyorum mesela salça yapıyor istiyorum onu gerekeni ağzımla söylüyorum

Arabada nasıl yiyelim tabak filan olmadan yememizi istiyorsa poşetin üst kısmına konur kenardan açıp alabilelim diye tüm poşeti dökmek gerekiyordu bulmak için . Koyulacak şeyler koymuyor ki etli mantıyı koydu ne oldu direk çöpe gitti yazık değil mi o kadar masraf yapılıyor emek veriliyor yapılıyor ama bozuluyor belli bozulacağı . Eşim evde evet birşey koymasın herşey burada var ulaşabiliyoruz sende yapıyorsun zaten diyor annesine hayır diyemiyor eve gelince koyduklarını görüyor bu sefer sinirleniyor çenesin ben dinliyorum. Suyuda evlerine bedava geliyor su ondan koyuyor çıkartıp yıkayalım diye değil yani.
Yuhhhh yaaaa!!!!

Yahu ha bedava ha parayla alınmış, düşünüp vermiş işte ne var? Yani suya bile laf edeni de ilk kez burada gördüm.
Araba durmadan gidiyor herhalde, kenara çekip alttan çıkarmak mümkün değil sanırım salatalığı domatesi? Ya da "Anne dur üste koyalım hatta yıkayıp koyalım ki rahat yeriz." demek de mümkün değil?
Ben bir kez daha anladım ki İNSANİN GEÇİNMEYE GÖNLÜ YOKSA, BAG BAHÇE DE BAĞIŞLANSA GOZUNE GÖRÜNMÜYOR.

Yahu ha bedava ha parayla alınmış, düşünüp vermiş işte ne var? Yani suya bile laf edeni de ilk kez burada gördüm.
Araba durmadan gidiyor herhalde, kenara çekip alttan çıkarmak mümkün değil sanırım salatalığı domatesi? Ya da "Anne dur üste koyalım hatta yıkayıp koyalım ki rahat yeriz." demek de mümkün değil?
Ben bir kez daha anladım ki İNSANİN GEÇİNMEYE GÖNLÜ YOKSA, BAG BAHÇE DE BAĞIŞLANSA GOZUNE GÖRÜNMÜYOR.
Olay o değil birikiyor birşeyler böyle böyle istemiyor insan konu sahibinde yaşadığı o bence büyük harflerle de yazmayın şikayet butonuna bastım bileğiniz olsun . Ayrıca koyduğunu söylemedi bende görmedim eve gelince gördük

Çevir kazı yanmasin. Konuda bagirdi diye bir cumle yok. Tepki gelince kaynanaya suc yüklemeye kalkismayin. siz zaten belliki kadina aksamdan beri gıcık gitmis terslenmissiniz. Ki kadin bana nefretle bakiyorsun demis. Az değilsiniz. Kendi anneniz çürük elma verse seve seve yersiniz.
Kaynanaya suç yüklememi, neler yaptığını eski konularımı okuyanlar bilir, kendisinin yaptıklarını yazmaya kalksam dağ olur, ama yazayım:

1- Nişanlılığımda annemin hep üzerine gitti annen neden mutsuz, annen bizimle hiç ilgilenmedi rezalet diyerek olay çıkarmaya çalıştı, yengeme saygısız dedi.
2- Gelinliğim için bizden 1-2 ay önce evlenen akrabasının gelinliğini giymemi teklif etti, kabul etmedim, merdiven altı gelinlik aradı, derdim lüks değil o her zaman durumumuz çok iyi şu kadar harcadım diye hava atar.
3- Eşyalarım alınırken kendi beğendiği alınmadı diye surat yaptı, yatakodasını ben almama rağmen ona bile beğendiğini seçmedim diye konuşmadı bizimle ailem annem evine gitmeye çekindi.
4- Takılar bizde asla alınmayacak diye kararlaştırıldı ayıp bizde dediler takıları almak, düğünde annen çantasına attı takı diyerek iftira attı fakat kendileri oğluna takılan tüm nakit ve altınları aldı.
5- Evliliğimin ilk haftası evime gelip şuralara süpürge tut pissin tarzı konuştu, vermeseydiler kızlarını diye haddini aşan konuşmalar yaptı.
6- Evinize gelmeyeceğim diye ağlar zırlar öz oğlunun huzurunu kaçırır oğlu bile gelmezse gelmesin diyecek seviyeye geldi.
Daya nice nice şeyler, tereyağ konusuda verilmesi değil verliş şekli.

Back
X