Kaynana kaynana çalı gibi kaynana

Tereyağı pahalı heleki has hakiki tereyağ ise bulmak bir mesele. Alıp atın buzluğa ne var bunda. Ben kv den istiyorum memleketten gelirken getiriyorlar stokluyorum. Siz ona sevgiyle bakmaya başlarsanız o da size sevgiyle bakar

Az koy diyorum, bizde yenmiyor, onlar daha kalabalık, bana tamam diyeceğine dönüp bakalım ne yapacaksın bunu vermezsem diyor, sanki kıtlık var, misafirler dediği annem babam, çürük çarık sebze veya evinde yetmeyenleri doldurur poşete
benim dedemde yapardı öyle bozuk çürük meyveleri olgunlaşmış diye verirdi ama gerçekten bozuk yani kahverengi armut falan teşekkür edip alırdık yolda giderken çöpe atardık kırmazdık yani

ben bir boşanma hatırlıyorum

gelin çalışıyor oğlan çalışmıyor

alt üst oturuluyor

kv gelinin faturasını vs ödüyor hatta gelin vardiyalı çalışıyor diye yemekler vs de geline göre yeniliyor kv nin evinde kv pişiriyor

neyse bir gün geline misafiri gelecekmiş kış mevsiminde şehir dışından teyzesi vs vs kalabalık birileri

kv geline demiş ki terastaki derin dondurucudan istediğini al pişir yazdan koymuştum güzel güzel yersiniz (yani derin dondurucu kv evinde değil, apartmanın terasında)

bu gelindeki son damla olmuş

muhtaç mıyım kv nin yazdan buzluğa koyduklarına ben teyzemlere istediğimi alamıyor muyum deyip olay boşanmaya gidiyor

konu sahibi istemiyorsan istemezsin de bunu olaya çevirmeye gerek yok

özetle klasik kv bu vermek ister he de geç bu senin fakir bulması beceriksiz sayması ile ilgli değil

ben verdim demek için

ya çok nefret edilecek bir şey yok bence bu yazdıklarınızda. ama tabiki her zaman derim kaynanadan nefret ediliyorsa gelinler mutlaka haklıdır :D :D

ben bir boşanma hatırlıyorum

gelin çalışıyor oğlan çalışmıyor

alt üst oturuluyor

kv gelinin faturasını vs ödüyor hatta gelin vardiyalı çalışıyor diye yemekler vs de geline göre yeniliyor kv nin evinde kv pişiriyor

neyse bir gün geline misafiri gelecekmiş kış mevsiminde şehir dışından teyzesi vs vs kalabalık birileri

kv geline demiş ki terastaki derin dondurucudan istediğini al pişir yazdan koymuştum güzel güzel yersiniz (yani derin dondurucu kv evinde değil, apartmanın terasında)

bu gelindeki son damla olmuş

muhtaç mıyım kv nin yazdan buzluğa koyduklarına ben teyzemlere istediğimi alamıyor muyum deyip olay boşanmaya gidiyor

konu sahibi istemiyorsan istemezsin de bunu olaya çevirmeye gerek yok

özetle klasik kv bu vermek ister he de geç bu senin fakir bulması beceriksiz sayması ile ilgli değil

ben verdim demek için
işte bakın öyle düşününce haklısınız ama kayınvalideler de çok abartıyo bu verme etme yardım konularını vs. yani benim ki de mesela bu yazdıklarına benzer. bana misafir gelecek olsa başlar hemen bende yemek yapayım bilmem ne yapayım. ya bi bırak nefes aldır. ben ağırlarım misafirimi boğma. elli defa arar naptın naptın diye. sanki ben birşey beceremiyorum. inanın kendi annelerimiz böyle yapmıyo. ben o yüzden hak veriyorum çünkü doluyoruz bi yerde küçücük olayda bile patlıyoruz.

Bana biri tereyağ verse, yanaklarından öperim. Organiğini bulana kadar senelerim geçti. İnsan birini sevmediği zaman herşeyi gözüne batıyor, sizinki de o olmuş.

Başkasına verilen çöpe gitmiş mi olur (?)
Başkasına verilen çöpe mi gidiyor yazmışım bi okuyun öyle yazın . Başkasına verilecek şey var verilmeyecek şey var . Dünyanın emeği verilmiş bir sürü malzeme kullanılmış mantıyı buzluktan çıkartıp 12 saat uzun yolda getirirseniz ve buzu eriyip birbirine yapışırsa nasıl başkasına verilsin çöpe gidiyor işte günah değil mi ? İnsanlar sokakta aç

işte bakın öyle düşününce haklısınız ama kayınvalideler de çok abartıyo bu verme etme yardım konularını vs. yani benim ki de mesela bu yazdıklarına benzer. bana misafir gelecek olsa başlar hemen bende yemek yapayım bilmem ne yapayım. ya bi bırak nefes aldır. ben ağırlarım misafirimi boğma. elli defa arar naptın naptın diye. sanki ben birşey beceremiyorum. inanın kendi annelerimiz böyle yapmıyo. ben o yüzden hak veriyorum çünkü doluyoruz bi yerde küçücük olayda bile patlıyoruz.

ben anlıyorum yetersizmiş hissi doğuyor

ama bunu aslında kız anneleri de yapıyor

salça yaptım reçel yaptım vs vs kv bir de geline verdim moduna girdiği için batıyor

kv bana bir şey verir çoğu zaman gerek yok vs deriz ama o verme modundadır

sonra bir gün konuşuyorduk kendime cam tepsi alacağım sana da alırım o zaman dedim neyse aradan bir zaman geçti aldım ona da götürdüm

bana dediği ben ne yapayım cam tepsiyi X in olsun (x oğlum ve 8 yaşında)

bastık kahkahayı

özetle kv ye misilleme yapın

Az koy diyorum, bizde yenmiyor, onlar daha kalabalık, bana tamam diyeceğine dönüp bakalım ne yapacaksın bunu vermezsem diyor, sanki kıtlık var, misafirler dediği annem babam, çürük çarık sebze veya evinde yetmeyenleri doldurur poşete
sanki o vermezse annen baban bu zamana kadar tereyağı görmedi. işte senin üzerinde aklınca hakimiyet kuruyo o olmazsa sanki hayatınızı devam ettiremiceksiniz sinir oluyorum benimkli de öyle işte bende nefret ediyorum

Benim kv ile çok sorun yaşadım en son özür filan dilediler ama yinede kırgınlık hemen geçmiyor o.yuzden sevmiyorum desem yeri ama bu konuyu hiç öyle düşünmedim .Oda bildim bileli hep bişey tutustirur elimize .Hatta en son dönerken söylemesi ayıp kıyma bile koymaya kalktı uçakla gideceğim 😄 biz alamayiz mi hayır çok şükür alırız ama evde var işte paylaşmaya calisiyo kendince ..
En son bavulun içine brokoli bile yıkmış oğlum yiyordu diye 😁

Ters ecvsp verme konusu sürekli trrsliyosaniz ondandır belki haklı veya değil ama

ben anlıyorum yetersizmiş hissi doğuyor

ama bunu aslında kız anneleri de yapıyor

salça yaptım reçel yaptım vs vs kv bir de geline verdim moduna girdiği için batıyor

kv bana bir şey verir çoğu zaman gerek yok vs deriz ama o verme modundadır

sonra bir gün konuşuyorduk kendime cam tepsi alacağım sana da alırım o zaman dedim neyse aradan bir zaman geçti aldım ona da götürdüm

bana dediği ben ne yapayım cam tepsiyi X in olsun (x oğlum ve 8 yaşında)

bastık kahkahayı

özetle kv ye misilleme yapın
haklısınız benim annemde yapıyo elbette. ama annem yani çok gözüme batmıyo. kv daha 1 senedir ancak hayatımda. sonuç olarak aslında bunlar büyütülecek mesele değil ama işte bu nişanlılık düğün zamanında daha beterlerini yaptıkları için şimdi her yaptıkları bizi malesef küçücükde olsa delirtiyo :)

Kaynanamdan nefret ediyorum, dün eşimin Doğum günüydü, ona ben pasta yapacaktım fakat mesaj atıyor pastaneden alcam onu getir süpriz yapcaz, bende pasta yapmaktan vazgeçtim, akşam gider ayak bana laf soktu, ailem uzakta oturuyor bu haftasonu gelecekler uzun bir aradan sonra, kaynana elimize kendi yemediği çürük çarık şeyleri tutuşturur almıcam desende zorlar, güya iyilik yapıyor, tereyağ tutuşturdu elime, bende anne yenmiyor az koy dedim, nefretle bana dönüp bakalım misafirin gelince ne yapacaksın dedi, sanki market yokmuş gibi o kadar öküzüz veya fakiriz gibi bir avuç tereyağa muhtacız gibi, birşey demedim çıktık gittik, bugün de diyor niye kızdın akşam, bende böyle böyle dedin kırıldım dedim, sana birşey vermem artık senle uğraşmam ne halin varsa gör zaten bana düşman gibi bakıyorsun dedi, o kadının evine gitmek istemiyorum, Ne yüzle bakacaksa yüzüme
Valla bunlar nefret etmek için geçerli sebepler değil belli ki başka şeyler de var. Biz de anneme gidince ya da kv gidince her iki taraf da biseyler koyar bu gayet normal bir durum bence.
Doğum günü mevzusuna gelirsek onda şöyle bi sorun var sadece yine kötü niyetli olduklarını sanmıyorum ama eş olarak ben ona sürpriz hazırlamış olabilirim ,başbaşa geçirmek isteyebilirim vs vs . Kv kp bunları dusunememesi beni rahatsız eder sadece

He birde bizimki 750 km uzağa 6 lı 1 er litre su alıp onu koyuyor arabaya seninki yine tereyağı koyuyormuş .
Yolda içersiniz diye yolluk yapıyordur,benim babam yola çıkacağımızda meyvesinden çerezine alıp koyuyor arabaya,annem de soğuk su,peçete falan koyuyor.
Kötü bir şey mi?

Kaynanamdan nefret ediyorum, dün eşimin Doğum günüydü, ona ben pasta yapacaktım fakat mesaj atıyor pastaneden alcam onu getir süpriz yapcaz, bende pasta yapmaktan vazgeçtim, akşam gider ayak bana laf soktu, ailem uzakta oturuyor bu haftasonu gelecekler uzun bir aradan sonra, kaynana elimize kendi yemediği çürük çarık şeyleri tutuşturur almıcam desende zorlar, güya iyilik yapıyor, tereyağ tutuşturdu elime, bende anne yenmiyor az koy dedim, nefretle bana dönüp bakalım misafirin gelince ne yapacaksın dedi, sanki market yokmuş gibi o kadar öküzüz veya fakiriz gibi bir avuç tereyağa muhtacız gibi, birşey demedim çıktık gittik, bugün de diyor niye kızdın akşam, bende böyle böyle dedin kırıldım dedim, sana birşey vermem artık senle uğraşmam ne halin varsa gör zaten bana düşman gibi bakıyorsun dedi, o kadının evine gitmek istemiyorum, Ne yüzle bakacaksa yüzüme

Çürük çarık sebzeler verir her gidildiğinde ihtiyacımız olmayan seyleri koyar evinde yenmeyen, dün akşamda tereyağa denk geldi diyorum, gerçekten yenmiyor bizim evde
Yenmiyorsa nazikçe reddedin, zorla veriyorsa alın ihtiyacı olan birine verin sebze meyve cidden kötüyse yolda giderken çöpe atın neden herşeyi bu kadar uzatıp kendinizi nefret etmeye şartlıyorsunuz ve aynı şekilde kendinizden nefret ettiriyorsunuz, eşin ailesiyle iyi geçinmek nasıl güzel birşey ah bir bilebilseniz onlarla iyi geçindiğiniz zaman eşiniz ne kadar mutlu ve huzurlu oluyor onu size ve evliliğinize nasıl güzel yansıtıyor. Evlililkte tabiki kendinizi ezdirmeyin ama mutlu bir evlilik istiyorsanız bir gözünüz kör, bir kulağınız sağır olacak bazen.

Yolda içersiniz diye yolluk yapıyordur,benim babam yola çıkacağımızda meyvesinden çerezine alıp koyuyor arabaya,annem de soğuk su,peçete falan koyuyor.
Kötü bir şey mi?
Bak kötü birşey değil sorun koymasıda değil ben anlatamadım. Kv 1 tl yi konuşan bir kadın çok paraya düşkün eli çok kıttır bunu eşimde bende biliyoruz . Eve düzgün alışveriş yapmaz evde düzgün yemek pişmez bir yemek yapıyor diyelim 4 gün yediriyor onu durmadan . Gibi gibi bir sürü olayı var bize birşey verdiği zaman parayı düşündüğüne eminim böyle düşünmesini vermesini o yüzden istemiyorum. Değişik bir ekmek gibi birşey koymuş tamam mı ama öyle kötü bir kokusu vardı bayatlamış birde eve geldik eşim poşeti açtı bu ne allah aşkına kokuyor diyip çöpe attı . Şimdi kv vermiş oldu ama işimize yaramadı bir sürü taşımış olduk ayrıca çöpe gitti günah oldu bunu ifade etmeye çalışıyorum

Back
X