Kaynana kaynana çalı gibi kaynana

Bak kötü birşey değil sorun koymasıda değil ben anlatamadım. Kv 1 tl yi konuşan bir kadın çok paraya düşkün eli çok kıttır bunu eşimde bende biliyoruz . Eve düzgün alışveriş yapmaz evde düzgün yemek pişmez bir yemek yapıyor diyelim 4 gün yediriyor onu durmadan . Gibi gibi bir sürü olayı var bize birşey verdiği zaman parayı düşündüğüne eminim böyle düşünmesini vermesini o yüzden istemiyorum. Değişik bir ekmek gibi birşey koymuş tamam mı ama öyle kötü bir kokusu vardı bayatlamış birde eve geldik eşim poşeti açtı bu ne allah aşkına kokuyor diyip çöpe attı . Şimdi kv vermiş oldu ama işimize yaramadı bir sürü taşımış olduk ayrıca çöpe gitti günah oldu bunu ifade etmeye çalışıyorum

Anladım.Yine de nacizane fikrim bu konuyu içinizde çok büyütmeyin.
Bazı insanlar gerçekten görmüyor, bilmiyor, farklı yetişiyor.
Benim de eşimin ailesi kültür olarak bize çok uzak,garip geliyor, Onların da elleri titrer,vereyim yapayım ederim deyip vermezler.
Ben işi çözdüm bu bayram bir şeyi vereyim dediği an tamam ver unutmadan valize koyayım dedim,aldim koydum :)
Oraya gidince tek sıkıntının eşimin ailesinde değil sülale boyu yaşanan bir kafa yapısı olduğunu anladım,kabullendim.
Belki kötü niyetli değil sadece ince düşünemeyen biridir.
Benim kv üç gün aynı yemeği yedirmeyi bırak evi bırakıp gitti,yemekleri direk ben yaptım hiç bilmediğim evde :)
Her insanın kafa yapısı çok başka,orta yol bulmak lazım.
Sizde kendinizi yıpratmayın,eşiniz bugün haklısın der yarın anam sana yaranamadı der,riske gerek yok,alın kullanabileceğinizi kullanın işe yaramayanı atın.
Herkes kalbindeki niyetinden kazanır elbet.

Kaynanamdan nefret ediyorum, dün eşimin Doğum günüydü, ona ben pasta yapacaktım fakat mesaj atıyor pastaneden alcam onu getir süpriz yapcaz, bende pasta yapmaktan vazgeçtim, akşam gider ayak bana laf soktu, ailem uzakta oturuyor bu haftasonu gelecekler uzun bir aradan sonra, kaynana elimize kendi yemediği çürük çarık şeyleri tutuşturur almıcam desende zorlar, güya iyilik yapıyor, tereyağ tutuşturdu elime, bende anne yenmiyor az koy dedim, nefretle bana dönüp bakalım misafirin gelince ne yapacaksın dedi, sanki market yokmuş gibi o kadar öküzüz veya fakiriz gibi bir avuç tereyağa muhtacız gibi, birşey demedim çıktık gittik, bugün de diyor niye kızdın akşam, bende böyle böyle dedin kırıldım dedim, sana birşey vermem artık senle uğraşmam ne halin varsa gör zaten bana düşman gibi bakıyorsun dedi, o kadının evine gitmek istemiyorum, Ne yüzle bakacaksa yüzüme
Ayy şöyle düşünceli bi kaynanam olmadı. Değil tereyağı, bir demet maydanoz verseydi mutlu oldurdum. Bulan da bunuyo valla bana denk gelmiyo ki böyleleri.

Anladım.Yine de nacizane fikrim bu konuyu içinizde çok büyütmeyin.
Bazı insanlar gerçekten görmüyor, bilmiyor, farklı yetişiyor.
Benim de eşimin ailesi kültür olarak bize çok uzak,garip geliyor, Onların da elleri titrer,vereyim yapayım ederim deyip vermezler.
Ben işi çözdüm bu bayram bir şeyi vereyim dediği an tamam ver unutmadan valize koyayım dedim,aldim koydum :)
Oraya gidince tek sıkıntının eşimin ailesinde değil sülale boyu yaşanan bir kafa yapısı olduğunu anladım,kabullendim.
Belki kötü niyetli değil sadece ince düşünemeyen biridir.
Benim kv üç gün aynı yemeği yedirmeyi bırak evi bırakıp gitti,yemekleri direk ben yaptım hiç bilmediğim evde :)
Her insanın kafa yapısı çok başka,orta yol bulmak lazım.
Sizde kendinizi yıpratmayın,eşiniz bugün haklısın der yarın anam sana yaranamadı der,riske gerek yok,alın kullanabileceğinizi kullanın işe yaramayanı atın.
Herkes kalbindeki niyetinden kazanır elbet.
Bak diyorum ki anne ne yemek yapayım bugün ses yok 2 kere daha aynı soruyu soruyorum cevap vermiyor . Sonra dünkini mi yiyelim diyorum evet diyor . İşine geleni çok iyi biliyor işine gelmezse ona göre bir tavır alıyor insanın zoruna gidiyor . Böyle paraya mala tamah ediyor ya bende bana verdiği şeyler için içinden ne diyor acaba diye düşünmekten alamıyorum. Birde babam bizi hep kızım herşeyi kendiniz yapın ayaklarınızın üzerinde durun filan diye yetiştirdi . Sana yemin ediyorum bak kendi annemden de birşey götürmüyorum herşeyi kendim yapıyorum . Kv ye bi salça diyorum kimseye yük olmak istemiyorum ama nedense kendimi anlatamıyorum

Başkasına verilen çöpe mi gidiyor yazmışım bi okuyun öyle yazın . Başkasına verilecek şey var verilmeyecek şey var . Dünyanın emeği verilmiş bir sürü malzeme kullanılmış mantıyı buzluktan çıkartıp 12 saat uzun yolda getirirseniz ve buzu eriyip birbirine yapışırsa nasıl başkasına verilsin çöpe gidiyor işte günah değil mi ? İnsanlar sokakta aç
Okumadan cevap yazdığım düşündüren öfkenizi anlayamadım. Bütünü anlamaya çalışın lütfen.
Benim hangi mesajımdan alıntı yapmışsınız, ne yazmışsınız, ben sizin yazdığınızdan alıntı yapıp ne yazmışım, siz yazdığımdan ne anlamışsınız.

Nezaketi bozmadan yazıyorum sizin "bi okuyun öyle yazın" üslubunuza ragmen:
BÜTÜNE HAKİM OLARAK DİKKATLE OKUYUN LÜTFEN!!!

Okumadan cevap yazdığım düşündüren öfkenizi anlayamadım. Bütünü anlamaya çalışın lütfen.
Benim hangi mesajımdan alıntı yapmışsınız, ne yazmışsınız, ben sizin yazdığınızdan alıntı yapıp ne yazmışım, siz yazdığımdan ne anlamışsınız.

Nezaketi bozmadan yazıyorum sizin "bi okuyun öyle yazın" üslubunuza ragmen:
BÜTÜNE HAKİM OLARAK DİKKATLE OKUYUN LÜTFEN!!!
Peki siz nasıl isterseniz siz haklısınız 🤣👏🏼

Şimdi kv sevmem ama nezaman gitsem kp doldurur elimize çantaları verir, annem desen yine aynı verirler. Fakirmiyim yoo annelik babalık iç güdüsü. Tamm kötü olabilirler ama mutlaka vardır iyi yönleri. Sevmiyorsunuz anlıyorum sizi kızmayın ama bu da kötü bir özellik değil.

Ulen...

İki gün önce abimler giderken yanlarına sarmalık yapraktan turşusuna peynirine kadar bir sürü şey koyduk. Üstüne yetmedi yolda yerler diye poğaça sarma bir koca kutu da meyve koyduk. O da yetmedi 12'li bir koli su ekledik yanına. Yengem konu açmasa bari. Çok gerildim şimdi.

Tamam bende kvleri genelde haksiz bulurum kendi babaannemden kendi konusmadigim kv ye kadar ama bu durumu bende gercekten anlayamadim .. kadin birsey koymasa bu seferde ne kadar cimri bizi eli bos gönderiyor diye söylenir Gelinler .. itiraf edelim bunu deriz yani 😂 bu kvlerde ne yapsa yaranamaz ama kendi annemiz gelinimize yapsa bunu ne kadar iyi Kaynana ya Annem deriz

Konu verilen tereyağ değil verliş şekli, az koy cevabıma bakalım bunu vermezsem misafirlerine anne babana ne koyacaksın diye bağırması, zor mu anlamak?
bağırmamıştır o kaşlarını çatmış olabilir
şimdi sıkıştınız ya kıvırıyorsunuz bence :D
kusura bakmayın fesatsınız konu sahibi

bu arada eşinize pasta yapacağınızı söylemiş miydiniz kv ye

Kayinvalidemden pek haz etmesemde verdiği hiçbirşeyi kucumsemem ya da fakirim diye verdiğini dusunmem
Ekmek yapar verir bahçeden birşeyler toplar esinle gonderir kendi annem gani gani verir bunlar tamamen annelii duygusuyla alakalı.

Ulen...

İki gün önce abimler giderken yanlarına sarmalık yapraktan turşusuna peynirine kadar bir sürü şey koyduk. Üstüne yetmedi yolda yerler diye poğaça sarma bir koca kutu da meyve koyduk. O da yetmedi 12'li bir koli su ekledik yanına. Yengem konu açmasa bari. Çok gerildim şimdi.
12 li su koydu diyen gelin vardı o sizinki olmasın:deli:

Arabada nasıl yiyelim tabak filan olmadan yememizi istiyorsa poşetin üst kısmına konur kenardan açıp alabilelim diye tüm poşeti dökmek gerekiyordu bulmak için . Koyulacak şeyler koymuyor ki etli mantıyı koydu ne oldu direk çöpe gitti yazık değil mi o kadar masraf yapılıyor emek veriliyor yapılıyor ama bozuluyor belli bozulacağı . Eşim evde evet birşey koymasın herşey burada var ulaşabiliyoruz sende yapıyorsun zaten diyor annesine hayır diyemiyor eve gelince koyduklarını görüyor bu sefer sinirleniyor çenesin ben dinliyorum. Suyuda evlerine bedava geliyor su ondan koyuyor çıkartıp yıkayalım diye değil yani.
Soğuk poşetler var koyabilirsiniz yazık etli mantı ne güzel yenirdi :27:

Soğuk poşetler var koyabilirsiniz yazık etli mantı ne güzel yenirdi :27:
Ona koyduk zaten de neden eridi bilmiyorum ya hani şu k ile başlayan iyi firmanın poşeti ama tırt valla hiç işe yaramadı . Etli mis gibi Kayseri mantısıydı minik minik koyma erir yedim dinlemedi . Eve bi geldik tüm mantılar bütün olmuş köfteler kokmuştu eşim sinirlendi 🤣 ben demiştim dedim yazık oldu hemde çok yazık

Ona mantı, domates falan da koymuşlar galiba, bi şüphelenmedim değil ama. Meyveleri unuttular diye annem arayıp geri döndürdü zorla bi de. Tam bdv'lik konu çıkarmış aslında :KK70:

Benden bahsediyorsunuz 🤣

Back
X