• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana olma korkusu...

İyi niyetli kaynana kötü niyetli kaynana olduğu gibi iyi niyetli kötü niyetli gelinler de var siz tüm gelinleri aynı kefeye koyarak genelleme yapmışsınız hoş değil bu yazılanlar bizde yazalım mı kaynanaları !!??. Az şeyler istiyoruz iyi niyet , özel hayata saygı ,yüz göz olunmaması, ve en önemlisi oğlunun artık karısı olduğunu kabullanmesi.

Kaynana dediğimiz şahsiyet bana gerçekten samimi duygularıyla yakınlık gösterip kızı gibi görebilseydi on numara anlaşırdım. Çok isterdim evlenmeden önce, kaynanamla arkadaş gibi olup her şeyi yapabilmeyi. Yanlış kaynana denk geldi maalesef.

Öncelikle kimsenin sizi çocuğunuzdan koparmaya çalıştığı yok. Bir sakin olun.
Samimiyet karşı tarafın mizacıyla alakalı. Siz ne kadar samimi olmak istiyorsunuz ? Karşı taraf nasıl ?
1- Eğer gelin aşırı vıcık vıcık koloni halinde yaşamaktan hoşlanmıyorsa sürekli bize gelin sürekli size gelelim tavrında olmamalısınız. Baştan baskı kurma niyetiyle zorlarsanız ipler kopar, yapmayın. Olması gereken birbirinizi, niyetinizi anlayana kadar davet etmek, gitmeden önce arayıp planı olup olmadığını sormak.
Eğer gelin iç içe olmak istiyorsa, sizde istiyorsanız zaten sorun yok.

2- Ev vermeyin. Ay sonunu getiremediklerine şahit olursanız destek verin geçici süre. (keyfi nedenle değilse) Aksi halde kendi yağlarında kavrulsunlar. Çocuğunuzu yetiştirirken sorumluluk sahibi olmayı öğretin. Bağımlı bir çocuk yetiştirmeyin. Bu zihniyette olursa gelin " ama kayınvalidem bize ev vermiyor" dediğinde gerekli cevabı verebilsin. Yine aynı şekilde siz oğlunuzdan sürekli para para para diyerek taleplerde bulunmayın zor durumda olmadığınız sürece. Aile olarak zor zamanda yanında olmak demek. Normal zamanda bu fedakarlıklar karşılıklı olarak yapılmamalı bence.
Kısaca onların ayrı bir hayatları var ve başının çaresine bakmaları gerekiyor. Siz de onların ayrı bir hayatları olduğunu kabul etmelisiniz.

3- Arama mevzusu 1. maddeyle doğru orantılı. Aramıyor diye oğlunuzu dolduruşa getirmeyin. Siz arayın. Gelinin sizin aramanızdan rahatsızlık duyması için zaten ciddi problem olması lazım. Çünkü evliliğini önemseyen kimse eşinin annesini -sevmezse dahi- karşısına almak istemez. Çünkü her gelin emin olun "anne" kavramının ne olduğunu biliyor. Genelde sorunlar kayınvalidelerin "anayım ana her şey hakkım" tavrıyla hakkı olmadığı şeylere karışmasından kaynaklanıyor. Yani herkesin aslında önem verdiği "anne" sıfatının ardına saklanmasından oluyor.

4- Görüşme sıklığı fazlaysa her yemek davetinde gelmemelerini kötü bir olay olmuş gibi karşılamamalısınız. O gün keyfi yoktur, hasta olabilir, yorgun olabilir, işi olabilir. Buna alınmamalısınız.
Mesela siz yemeğe davet ettiğinizde yemekleri gelinin yapmasını isteyip salonda oturur musunuz? Yoksa önceden hazır eder misiniz? Beraber yaparız mı dersiniz? Hem yemeğe davet edip hem salonda oturayım gelin hizmet etsin derseniz olmaz.

Aynı şey gelin içinde geçerli tabii. Alınmamalı darılmamalı. Yemeğe çağırmıyor derlerse cevabını verirsiniz. Kimse kimseyi zorla çağıracak diye bir şey yok.

5- Gelininiz asla evladınız değil ve olamaz. Gerçek anne-evlat arasında tartışılıp 5 dakika sonra unutulan şeyler, gelin kayınvalide için geçerli olamaz. Gelin eğer damat olsaydı, yurdum insanının damada ne kadar söyleyip ne kadar müdahale edebileceğini kıstas alırsanız sorun yaşamazsınız. Nerede görülmüş damadın giyimine laf edecek kayınvalide? Kadına dar giyiniyor, niye öyle giyiniyor diyecek kayınvalide sürüsüne bereket.

6- Doğum konusunda gidersiniz talep varsa istedikleri kadar yardım edebilirsiniz (siz de istiyorsanız) diğer türlü ziyaretinizi yapar çekilirsiniz.
Çocuğa asla bakmak zorunda değilsiniz. Ben çocuklarını yetiştirmiş insanların, kalan ömrünü rahat, huzurlu ve mümkünse gezmeli görmeli sürdürmesinden yanayım.

Son olarak mesajlarınızdan anladığım kadarıyla iç içe bir aile olmak istiyorsunuz.
Bence akışına bırakın. Herkesin bir yetiştirilme şekli var. Zorla sizin düzeninize adapte olmasını istemeyin. Zamanla zaten o size bir nebze ayak uydurur, siz de biraz ona ayak uydurur bir şekilde ilişkinizi yürütürsünüz.

Iyi insan olduktan sonra kv ya da gelin olmak önemli değil.

Yengelerime bakıyorum. Maşallah. Hepsi cennetten düşmüş gibi insanlar.

Annemle teyzeme bakıyorum. Hakeza onlar da öyle.
tabiki öz anne gibi olmaz, çünkü o doğurmadı sizi, o özel bağ, kanbağıyla oluşur...benim belirtmek istediğim, dışardaki diğer insanlara nasıl öze gösteriyorsak, eşlerimizin ve çocuklarımızın babaannelerinede özen göstermeliyiz...
Direksiyon eğitimi veren hocamiz eşinden boşanmısti. Adam almis basını gitmiş. Nerde olduğunu da bilmiyordu.
Kadın kv ile aynı evde yaşıyordu. Ben çok şaşırmıştım. Nasil yani eşinizden ayrısınız, adamdan haberiniz bile yok ve kv ile ayni evdesiniz öyle mi demiştim.
Demişti ki;
Ben küçük yaşta evlendim. Kv burda direksiyon eğitimi veriyordu. Beni hemen buraya yanında aldi. Onun sayesinde bir işim oldu. Oğlundan çok kiz evlat diye beni savundu. Benim öz annemden daha yakındir bana. Kv değil. Ben en yakin dostumdur . Annemle aynı evde yaşayamam. Ama kv olmadan duramam . Dedi.

Kv olan kadını da görmüştüm. O da gelinini çok seviyordu. 4 torun, anne ve kv bir arada. Çok iyiydiler. Masallah.

Benim ablamin kv si de gerçekten iyi kadındir. Tarlasından bi sey toplasa bana da verir. O kadar anac bir kadındır.

Yengelerim (dayılarimın eşleri) bana göre insan değil. Cennetten dünyaya düşmüş melek gibi kadınlardır. Annem hep der ki kardeşimden çok gelinimi seviyorum. Ben de dayımdan çok yengemi severim.

Karşınıza saf niyetli bir gelin çıkarsa sorunsuz bir ilişkiniz olur.

Burada ilk koşul sizin de gelininize karşı iyi niyet beslemeniz.

Benim kv gibi saçın uzun,boyun kısa,ayağın büyük,elin çirkin, bacağın iri,kolun ince gibi değiştiremeyeceği özelliklerini yüzüne vurursanız... kıvanc tatlıtuğ zannettiğiniz evladınızdan da olursunuz.

Önemli olan şu; ben benim anne ve babama göre eşsizim.

Sizin çocuğunuz size göre eşsiz.

Adil olursaniz ve akli başında bir gelininiz olursa anne kız olursunuz. Ve böylece evladınızla da ilişkiniz pekişr.

Allah sizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Allah kalbinize göre versin.

konularini az cok biliyorum. Gercekten bosanmalara baksan bircogu ailelerden dolayi. Kendi gorumcem de kaynanasi yuzunden bosandi, kadin 8 yil ugrasti, bunlar da zaten duse kalka ilerliyorlardi. Sonunda bitti...

Ne istiyor bu tarz i
Benim yüzüme kızım kızım diyen kaynana, benim mutfakta olduğumu görmeden tabak gönderiyor bana şunu da geline verin diye...

Benimki de gelin arıyor diye etrafa söyleyerek açıyordu telefonu:) Eski kv yani....

Donanımlı bir anne, insan ilişkileri konusunda kendini geliştirmiş bir insan, çaba sarf etmeden iyi bir kaynana olabilir. Mesele, kaynana olmak değil bu yüzden.

Örneğin donanımlı bir anne, çocuğu belli bir yaşa geldikten sonra artık bağımsız bir birey olduğunu, üzerinde söz hakkı olmadığını, talep ederse fikrini ve tecrübesini aktarması gerektiğini bilir. Dolayısıyla çocuğunun ve doğal olarak gelinin ya da damadın eylemlerine ve hayatına müdahale etmez. Nazikçe fikrini söyler ve geri çekilir.

İnsan ilişkileri konusunda kendini geliştirmiş olan bir insan da, karşısındaki kişi ile bağı ne olursa olsun nasıl konuşması gerektiğini, mesafeyi ve samimiyeti ayarlayabilir. Böylelikle sıkıntı yaşamaz.

Biz kadınlar çocuk yetiştirirken aynı zamanda anneliği de öğrenmemiz gerektiğini, kendimizi de yetiştirmemiz ve törpülememiz gerektiğini unutuyoruz. Bu sebepten kaynana gelin sorunları asla bitmiyor.

Gelin penceresinden bakacak olursak da yine aynı sorun karşımıza çıkıyor. Olgunlaşmamış, kendini geliştirmemiş, üslup nedir bilmeyen genç kızlar evlilik de evlilik diye tutturup insan ilişkilerini doğru yönetmeyi bilmeyince, kaynana ve kök aile ile sorunlar yaşıyor haliyle.

Ay size ne acaba?
Oldu gelsin gelinlere saydırsın,bizde haklısın diyelim!
Asıl siz kendınıze gelin!
Geline soralım bide,gelip suraya bunlurı yazan kv,geline neler yapıyordr evde??!
Ama cidden üslubun ağır olmuş sövmek filan yazmışsın

Geleceğin kv adayıyım ve oğlumla evlenecek kadınla aramı iyi tutmak için şebek gibi takla atamam. Kendim olurum, zaten iyi bir insanım, çok samimi olmamıza gerek yok ama benle kanlı bıçaklı olacak insanda zaten vardır problem; hemen hemen herkesle anlaşabilir, çocukla çocuk, büyükle büyük olurum... Bu yüzden gelin kendi bilir.

Kendimi kabul ettirmek için paralamam, oğlum iyi insan olsun, ona bazı şeyleri öğretebilmiş olayım da dengeyi kursun; benim hatam olunca karısını korumayı, gelinin terbiyesizliğinde anasını ezdirmemeyi bilsin, huzurlu mutlu olsunlar da gerekse 5 adım gerilerinde durayım. İş çocuklarımızda bitiyor, karşılarına çıkan kişi de iyi olduktan sonra (Allah iyilerle karşılaştırsın), sorun yaşanacağını zannetmiyorum.

Benim kvmle ilişkime gelirsek, kadın beni çok seviyor, bayılıyor.
Ama eşimle ilk evlendiğimiz sıralarda çok ters hareketlerini, bana uymayan ve hususi yapılan şeyleri de gördüm.
Nişanlıyken "Oğlum sizden hiç çıkmaz oldu, çocuğumu hiç yollamıyorsun, bırakmıyorsun" demişti. Ki ben de eşime "Kuzum evlenmemize az bir zaman kaldı, sonrasında hep beraber olacağız, kalan vaktini annenle geçirsene, tek oğlusun; değişik hissediyordur, onun yanında ol" demiştim. Eşim bekar evinde yaşarken ayda bir annesini görürse görürdü, benle nişanlandıktan sonra evini kapadı annesi yanına yerleşti. Kadın bu gelişmeyi görmediği gibi bir de benim oğlunu yanımda tuttuğumu, salmadığımı düşündü ve bana bu cümleleri sarf edebildi, yanımdan eşimi yollamaya çalıştığım halde.
Yani neymiş "Gelin hanıma laf etmeden önce, oğlunuza bakacaksınız"
Sonra tabi eşim söylemiş, kadın sesini kesti, ama özür de dilemedi, teşekkür de etmedi.
İkinci olarak neymiş "Bir hatanız varsa, büyüklüğünüzün arkasına sığınıp oturmayın, özür dilenecek yerde özür dilemeyi, teşekkür edilecek yerde teşekkür etmeyi de bilin."

Düğün zamanına yakın, bağ evi yaptırmaya karar verdi kvmler ne hikmetse; paranın en çok ihtiyaç olduğu zaman, oğullarının maaşının bir kısmını da bu eve akıtmasını talep ettiler. Eşim hadiseyi bana açtı ve ben de "Kimseden bir şey beklediğimiz yok, ama köstek de olmasın kimse; sen bilirsin maaşını veresin varsa ver" dedim, eşim "O zaman bizim hazırlıklarımız aksar" dedi ve maaşını geldi benim elime saydı, biz iki genç; düğün hazırlıklarımızı yaptık. Babam düğün hediyesi olarak koca bir daire hediye ederken, eşimin ailesinin imkanı olduğu halde hiçbir şey yapmadılar. Taktıkları tek bir bilezik vardı ki annemin taktığı bileziğin yanına getirip koyduğumda 4te biri anca ediyordu belki. Ne düşünürsünüz? İmkan varken böyle davranıldığında, nasıl hissedersiniz?

Bana değil, oğullarına yapacaklardı yardımı, ama ben el kızıyım -oğullarının aklını çeliyorum(!)- diye, zırnık harcamak istemediler. Belli bir tanıma zamanı çoktan geçilmiş, bildiğin gördüğün insanlarız, güveniliriz ve benim babam önümüze sererken, kv ile kp neden kendilerine bağ evi yaptırmaya düğün zamanı başladılar? Maddi hiçbir işe bulaşmamak için "Bahaneleri" oldu. Bu da benim aile anlayışım için, onlara verdiğim eksi bir puandı.

Sonra laf sokup şaka demeler...
Bunu çok yaptılar, örnek vermek dahi istemiyorum.
Kvmle konuştum aynen şu cümlelerle: Anne, kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama ben inciniyorum. Böyle konuşmalara, bu hitaplara alışkın değilim ve kötü hissediyor, geriliyorum. Lütfen böyle şakalar yapmayın bana."

Bana dediği laf da şuydu: Sen de espriden hiç anlamıyorsun, alışırsın zamanla. Biz böyleyiz ne yapalım, senin için kendimizi mi değiştirelim? Alışmaya bak.

Şakaların dozu artınca eşimle konuştum; ben ikinciye söylersem kıracağım ya da bozacağım, sen konuş annenle samimice. Tamam dedi. Sonra ne oldu? Ben oğlanı doldurup anasının üstüne salmış oldum. :))

Ha baktım böyle, her şakalarında bozdum lafı soktum; kim varmış kim yokmuş demedim milletin içinde ezdim. Bana yine "Sen espriden anlamıyorsun" diyecek oldu; "Yoo çok iyi anlarım, çok iyi anladığım için zaten sizin şakalarınıza gülemiyorum, çok berbatlar" da dedim. Benim dilimi dikenli etmeyi başardı kendisi.

Sonra ne oldu? Çark etti. Bir şeyleri gördü. Başkalarına baktı belki, ben bu kızı anlayamadım, kıymetini bilemedim dedi, değişti. Yumuşacık pamuk gibi, her şeyimize koşan, "Aile olmayı başarmış" bir kadın oldu sonunda. Ben de kabul ettim, gönlüme aldım, samimi geldi davranışları. Ama bu yapılanlar unutulmuyor. Ha ne vardı en baştan kıskançlık etmesen, tuhaf davranmasan da aramız çok çok daha güzel olsa? "İyiyiz, hoşuz ama asla annem olamaz ve asla belli bir samimiyet çizgisini geçmem"

Şimdi torunu da var, hoppala zıppala sever, hatta oğlunun küçüklüğünün kopyasını doğurdum diye daha da bi delirdi, sevindi sevgiden ne yapacağını şaşıyor, kızım canım vs vs...

Karşınızdaki insan iyiyse, sorun yaşamazsınız; gelin olmak, kv olmak ile alakası yok bu durumun. İyi gönüllü biri olduktan sonra oğlunuzun tercihi, siz de tuhaf davranışlarla ilişkinizin içine etmezseniz, gül gibi yaşar gidersiniz. Oğlunuzu da iyi yetiştirdiyseniz, bireyse, dengeyi de kuruyorsa, üzerine de şahin gibi çökmüyor, yeni bir aile kurduğu bilincini taşıyorsanız sorun yaşamazsınız.
Buradan 5-6 konu okuyup yükselmeyin yani, o 5-6 konunun en az 100 katı kadar da manyak kv konusu var burada, gelinlerine neler neler eden.

Ben konu sahibini hakli buluyorum. Günümüzce gelinler adet adet diye tutturuyorlar. En pahali bohca, 124567 parcaliyor seksi pijama takimini isterler. Ev isterler, dösemesinide erkek tarafindan isterler, altin isterler,..

Kisacasi isterlerde isterler. Eh bu adetlerin kv'deye yarayan tarafi yokmu? Var, ama o zaman "hangi devirde yasiyoruz" oluyor. Eh kv'de sana oglu ile seks yaptigin gece icin pijama alirken iyide, sen kv'denin evini temizleme konusundami birden aklina geldi 2019'da yasadigini?

Ha bide her suc kv'deye atiliyor. Yahu sen cahil, kiro bir adam ile evlenirsen, kv'denin sucu ne? Adam daha halen göbekten bagli ise, doldurusa felan geliyorsa bu adamin sucu, kv'denin degil. Tabiki problem, gelinler bunu ilk zamanlarda görmek istemiyor. O kadar cok iyi gelin/nisanli/es oynama derdindeler ki, o kadar cok bir evlenme istegi var ki, herseyi sineye cekiyorlar. 2-3 cocuk yapip, eslerinde suc bulmazlar, bosanmazlarda.

Burdaki acilan konularin %80inde gelin ile kv'de icin, al birini, vur ötekini cinsinden. Tencereler kara mazallah.

durun ben size anlatayım :)

- evet yetiştirip büyütüyorsunuz ama oğlunuzun bir gün evleneceğini de unutmayarak maddi durumunuz el veriyorsa birikim yapın (eşim yıllarca çalışmış kenarda 5 kuruşu yoktu biz evlenirken)
- eğer ki kızlarınız da varsa, kızlarınızın görümcelik yapmasına müsaade etmeyin mesela, gelininiz evinize yemeğe geldiği zaman kızınız herkesin tabağına yemek koyarken gelininizin tabağına koymazsa en azından gelin gittikten sonra kızınıza yaptığının ayıp olduğunu söyleyin..
- kızlarınız sürekli bir şeyler yapıyorsa eğer gelininize dönüp ablanlar sana bir şey yapmadı sen yanlış anladın demeyin.
- çocuğun olursa kız annesi çeyiz yapar demeyin.
-gelinin yanında oğlunuzu koynunuza alacak gibi sarılmayın, yıllarca yanınızdaydı kaç defa sarıldınız? evlenince mi kıymete bindi?
-mesela benim kv gibi gelininize iftira atmayın. yapmadığı şeyleri yapmış gibi sağda solda anlatmayın.. görümcem üstüme yürüdüğünde kv gelinlerce kızımın üstüne yürüdü diye anlatmış, şaka gibi..
- evinize geldiği zaman hizmet beklemeyin, önceden nasıl yapıyorsanız yine yapın. zaten isterse gelin kendisi yapar.

Oooo mevzu derin, kayınvalide-gelin kavgası çıkmaz umarım, işin özü karşılıklı anlayış, hoşgörü, kayınvalide oğlunun eşine el kızı, gelin de kayınvalideye kaynana gözüyle bakmamalı, gelin kayınvalide değil anne-evlat olmayı bir nebze de olsa başarabilmek tüm çekişmelerin önünü keser, bir de tabii iş erkeklerde bitiyor, yani oğullarda ne annesini eşine, ne eşini annesine ezdirmemeli, aradaki dengeyi sağlamalı.

gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
[/
En son sey neydı sız esınızı annesınden kopardınız mı? Ya da kızınız damadınızı annesınden mı kopardı?
Evlılık bır kulturdur aıleden ne gorurse kız ya da erkek onu eker onu bıcer. Benım eşim aılesının kopyası artısıyla eksısıyle bende aılemın kopyasıyım herseyıyle. Sız ne ekersenız evlat olarak kayınvalıde kaynpeder olarak da onu bıcersınız. Herkes ahlaklı edeplı saygılı cocuk yetıstırmeye baksın bence. Alaha sukur sımdıye kadar eşimin akrabalarından hep takdır gordum kv kp arada anlasamam cunku kultur farkımız var memleketler ayrı ama onun dısında herkes esımı ve benı cok begenır. Ben evıme esıme cok guzel sahıp cıkıyorum becerım kaynanamdan daha ıyı kızlarıda dahıl ayrıca saygısızlık yapmıyorum yaptıgım seyıde onlar begensın dıye degıl Allah rızası ıcın yapıyorum. Allah bılsın deyıp ısın ıcınden cıkıyorum. Sen ıyılık edersen ıyılık bulursun kotuluk edersen muhakkak bulursun. Her sey ıyı ınsan olmaktan gecıyor. Art nıyetlı olmamak lazım ben bırının konusmasndan bıle anlıyorum ıyı nıyetlı mı kotu mu. Allah denk ınsanlarla karsılastırsın gelın veya damat secerken gercekten aıleler cok onemlı esımden once aılesını begenmıstım

karşılıklı insani ve anlayışlı duygular geliştirmek gerekıyor.özellikle her iki tarafta bencil olmayacak.
nedense hiç bir gelin anası damadım kızımı benden kopardı düşüncesınde değil.
peki neden kv boyle düşünuyor dile getiriyor.
kv oyle düşündüğünden,şu gelin oğlumu benden ayıramaz düşüncesine kapılmış olmasın ??!!

Destan yazıp cevap veren gelin ile pijamalı gelin hep sizin yüzünüzden başlandı bu korkular.... :KK64:
Sadece herkesin empati yapması gerek Allah korktuğuna uğratmasın kimseyi...:KK69:

Bence bu korkular eskiye dayanıyor, umarım yazacaklarım yanlış anlaşılmaz, genel bir eleştiri benimkisi, kız annesiyim, ileride damadım olacak, damatlar sevilir bilirsiniz, herhalde ben de severim bilmiyorum:)) erkek anneliği nasıl bir şeydir, kayınvalidelik nasıl yapılır bilmem ama ben burada biraz da kız annelerini eleştireceğim, zamanında çok afedersiniz sen kız oğlan kızsın seni isteyen aile terleyecek, para dökecek, şu kadar altın, bu kadar eşya, düğün olmazsa olmaz, bir kusurun mu var ki çersiz çöpsüz evleneceksin, isteyeceksin tabii, gül gibi kız veriyoruz biz düşünceleriyle büyütüldük, Ayşe nişanlandı ona takılan altınlar, yapılan bohçalarla bize yapılanları kıyaslayıp hııı kayınvaliden sana Ayşe kadar kıymet vermiyor demek ki diye ezildik, değerimizi harcanan paraya endeksledik, oysa biz alınıp verilen bir eşya değildik, haliyle erkek tarafı da altın taktığı, eşya yaptığı, düğün dernekle gelin ettiği kızı parayla aldığı eşya olarak gördü.

Günümüzde hala kızını onu aldır, bunu yaptır, harca paralarını, aaaa değersiz misin sen diye yetiştiren anneler var, birkaçı benim akrabam, erkek tarafı ne yapsa fazlasını istiyorlar, üstelik kayınvalide adayı kadıncağız 2 gelin alacak, bizim akraba kızı eltisine herşey yapılmasın diye tüm parayı ben harcayacağım, o da kim diyebiliyor açık açık, annesi de veriyor gazı.

Erkek ailelerinin hepsi ak kaşık mı? Hayır, oğullarının eşine el kızı, dış kapının dış mandalı muamelesi yapanlar var, çat kapı gelip burası oğlumun evi sen kim oluyorsun tavrı yapan çok, ne demek oğlumun evi, kızınla oğlunun evi olarak görmek zor değil, evlenirken yardım ettiyseniz eğer bunu evlatlarınız için yaptınız, alem görsün diye değil, aleme yıllarca anlatıp nasıl gelin aldım ama demek için değil, o zaman yalnızca oğlunuzu evlat olarak görmeyecek gelini de evlat gibi bağrınıza basacaksınız ki hem evli çift mutlu olsun, hem de siz.

2 çift lafta genç kızlara, özellikle evlenmeden önce flört ya da nişanlılık döneminde kayınvalide evinden çıkmayan kızlara, baştan canım cicim, anacığım deyip her işine önde koşuyor, evlenince mesafe koymak istiyorsunuz, mesafe baştan koyulur, herkes çizgisini baştan çizer, evlenene kadar canım cicim, evlendikten sonra canın çıksın olmaz, herşeyimi yapsın ama evime de gelmesin olmaz, beğenmediğiniz bir şey olduğunda bunu içinizde tutup kurulmak yerine açık sözlü olun söyleyin, illa kırıp dökmenize gerek yok, istemediğiniz şeyleri sakin bir tavırla da söyleyebilirsiniz pekala, en azından kayınvalide de daha flört/nişan döneminde bu kız böyle der kabullenir, eşinize senin annen şöyle senin annen bunu dedi deyip topu erkeklere atmaya gerek yok, kaldı ki iyi de olsa kötü de olsa onlar eşlerinizin annesi, ömür boyu bir şekilde yüz yüze bakmak zorundasınız, o zaman mesafeyi baştan belirleyin net olun, aynı şey eşleriniz için de geçerli.

Back
X