Kaynana = Para, Para , Paraaaaa...

SaviorAngel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
1.083
37
158
Arkadaşlar sorun şu nişamlım askerde annesi ile konusurken annesi demiş borcumu ödeyemedim oğlum 600 tl eksik kaldı 4 tane ablası var hepsinin işi iyi memurlar eşleride öyle ama gel gelelim kimse yardım etmiyor.nişanlım yurt dısında asker ordan gönderemiyor oda türkiyedeki arkadaşlarını aramış sen bizimkilere para gönder ben gelince sana veririm.. daha öncede gitmeden çalıstı kazandı 7 milyar verdi.. hep verdii hatta o zengin olan ablalarına bile para verdi... hep o hep o sankii bi benimkini doğurmuşşş.. annesini çok seviyor dayanamıyor..bizimm düğünümüz olacak ne altın ne ev ne mobilya elde hicbişey yok para yokkk birikim yookk

Karşı tarafın istemeleri bitmiyor değişmeyecekleri kesin bu adam nasıl değişir ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
o da ilginçmiş benim bildiğim askerdekine para yollanır, askerden para istenmez
ne bileyim normal bi anne olsa askerde oğlumu üzmeyim diye lafını bile etmez madem 4 kızı var
bilmiyorum, belkide 4 kıza karşı ailesi hep nişanlını kayırdı, erkek diye, o da kendini borçlu hissediyor belki

Yok be canımmm ne kayırmasıı hep bizimkinden onlara gecmiştirdee onlardann bize gecmemiştirrr.. hep annesine para verir ihtiyacın varmı diyede sormaz bile.. oda 8 tane torunu var onlara hediyeler alır kendine kıyafet ayakkabı canta alır kokoşşş

Onca para lafının geçtiği hatta başlığınızda bire 3 kere para yazdığınız konunun içinde ''ben işin parasında değilim'' demişsinizya kusurabakmayın kahkahalar attım.
Bu para ve kayınvalide kelimelerini bir arada görünce erkek evladım olmasın diye dua ederken buluyorum kendimi
Önce kendiniz empati yapmayı öğrenin sonra nişanlınıza sıra gelir.
Bundan fazla yardımcı olamayacağım saygılar

oyyy benim kv gibi oglunu sadece EURO olarak görüyor
ben kurtardim valla
isin zor
su an cok önemli degil bence daha nisanlisiniz ama evlenince devam ederse bu para istemeler
tabi bir yere kadar ama
benim kv gibi ogul olarak degil para olarak bakiyorsa Allah yardimcin olsun
zor is

kayınvaliden muhtaç değil yani, anlatımına bakılırsa, evlenince artık ayrı bi evi damı olduğunu kabullenip hareket etçekse sorun yok ama genelde huylu huyundan vazgeçmez, bence evlenmeden önce bu konuyu konuşup sonuca bağlayın
bu arada evlenirkende bişey bekleme, kendiniz yapın, sonra kayınpeder kayınvalide ödicek nasıl olsa diye düşünürseniz kendinizi borç içinde bulabilirsiniz, benzer konu çok açıldı burda böyle

öyle demeyin
cidden ogullarini yada kizlarini farketmez
sadece para olarak gören anne babalar var
zaten bilhassa onun icin dogurmuslar
ben esimle evlenene kadar böyle para davalari görmedim duymadim

Çünkü konu "para" başlığada başka yazacak birşey bulamadımm... evett parasında olsam o 7 milyarı vermeden önce bana sordu verme boşver derdimm ama bir değil iki değill kaç kere oldu ve artık benim sonradan haberim oluyor.. bastan tavrımı koymadımm çünkü bende bilmiyordumm böyle sonu gelmeyen para isteklerinin olacağını...

Şöyle diyeyim borcuna yetiyor ama kişisel ihtiyaclarını fazla kaçırınca eksik kalmışş...evlenince evi damı ayrımı olacak onuda bilmiyorum babası yok vefat etti... kaynana orda burda takılıyorr

Şöyle diyeyim borcuna yetiyor ama kişisel ihtiyaclarını fazla kaçırınca eksik kalmışş...evlenince evi damı ayrımı olacak onuda bilmiyorum babası yok vefat etti... kaynana orda burda takılıyorr

nasıl yani kaynananın evi yokmu

moralinizi bozmak istemem ama burayı sürekli takip ediyorsanız bilirsiniz;malesef değiştiremezsiniz.hatta evlenince sorun daha da büyüyebilir.iyi düşünün.ya şimdi acı çekeceksiniz ya da evlendikten sonra.inşaallah düzelir de mutlu olursunuz.en içten dileklerimle.

"Kaynana orda burda takılıyor" derken, sizinle beraber yaşama olasılığı olduğunu mu söylemek istiyorsunuz?

öyle demeyin
cidden ogullarini yada kizlarini farketmez
sadece para olarak gören anne babalar var
zaten bilhassa onun icin dogurmuslar
ben esimle evlenene kadar böyle para davalari görmedim duymadim

aynen öyle para olarak görüyor ama nedense sadece oğlunuu.. sen nasıl kurtardın eşini bana yardımcı olurmusun ? bende bu insanları tanıyana kadar böyle birşey görmedim kendi ailemde yada çevremde... annesi, ablası, veya yegeni telefonum bozuldu telefon al robotum bozuldu onu al arabayı ver bi kaç günlüğüne istemelerii hiç bitmiyorr ve bizimki hayır diyemiyorr

"Kaynana orda burda takılıyor" derken, sizinle beraber yaşama olasılığı olduğunu mu söylemek istiyorsunuz?

nasıl yani kaynananın evi yokmu

Evi var ama kızı oturuyor kendisi diğer kızında kalıyor torun bakıyor.. okula gidene kadar bakacakk ondan sonrada sırayla gezecekmiş duyduguma göre 10 gün onda 20 gün bunda herhalde..

Değiştiremezmiyimmm iyi düşünün derken ben ondan ayrılmayı düşünemem çook seviyorum oda beni çook seviyor..

Evi var ama kızı oturuyor kendisi diğer kızında kalıyor torun bakıyor.. okula gidene kadar bakacakk ondan sonrada sırayla gezecekmiş duyduguma göre 10 gün onda 20 gün bunda herhalde..

hıım anladım canım evinin olması güzel, anladığım kadarıyla sen para vermesinden ziyade kızları memur olduğu halde, hiç ellerini ceplerine atmamalarından şikayetçisin, eğer muhtaç bi durumu varsa 5 kardeş birden destek olmak zorunda, bunu nişanlına anlatmanın tek yoluda konuşmaktan geçiyor,
ya da evlenince ev borcuna falan gireceksiniz ki, 5 kardeşde eşit davranmak zorunda kalsın bu konuda, yani olması gerektiği kadar versin eşit

Son düzenleme:
Sen calisiyor musun?

Eger calisiyorsan lutfen asagida soylediklerimi dikkate alma.

Ama eger calismiyorsan:

Sonradan hayatina giren, kendisine hic bir emegi olmayan karisina bakinca normal de, kendisine yillarca emek veren annesine yardim edince mi problem?

Sence de biraz cifte standart degil mi? Ne hakla esinin kazandigi parada hak iddia edebiliyorsun. Sen de calisip kazaniyorsan tabi ki sana diyecegim yok ama diger turlu bence haksizsin.

Ayrica diger kardeslerinin annelerine yardim etmemeleri onlarin vefasizligidir. Hele ki esi de vefat etmis bir kadin var ortada.

Evet beni çok iyi anlamışsınızz ben kimsenin elini cebine atmamasından nişanlımı saf salak görüp kullanmalarına sinir oluyorum. herkesinn durumu çok çok iyi ki 200 milyarlık ev alabiliyorlar. 40 milyarlık araba alabiliyorlar. ama kızlar toplaşıp hep birlikte şu 600 tl ödeyip askerdeki çocuğa yansıtmayalım demiyorlarr.. bunun tek yolu konusmaktan geciyor demişsiniz ama bu konuda nişanlıma hiçç para verme diyemedimm.. desemde alacağım cevabı biliyorum. daha önce dedi ki onlar evlat olarak vermesse vermezler ben verdim benim içim rahat vicdanımm rahatt

Son düzenleme:

ahh canım ahhh benim eşim 6 yıl dağlarda gezdi, annesi babası oturdu bi güzel yedi..keşke ev araba alsaydılar kendilerine de en azından eşimin parasın ı kullanmışlar derdim..
biz evlencez ortada bir çöp alacak paraları yoktu
evlendik istemeye devam ettiler, 1 istediler 2 istediler ses etmedim, eşimi defalarca uyardım, tamam dedi vs.
en son eşimin cebinde banka dekontlarını buldum ve kayınvalidemi aradım, bir daha böyle birşey istemiyorum biz zor geçiniyoruz dedim, o günden sonra benim bildiğim kadarıyla kesildi
napsınlar işte anne babaları olunca kıyamıyorlar...ee anne babası da çocuklarının merhametini biliyor kullandıkça kullanıyor..
şuan nişanlısın sana pek laf düşürmeyecekler en iyisi nişanlını al karşına konuş, gerçi o da evlensin bir kaç yıl sonra kafasını taşlara vurur tıpkı benim eşimin şuanki durumu gibi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…