• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana parasıyla ev alınır mı?

Kaynana vefat Eden eşinin maaşıyla kredi çekip
Oğlunun evini alacak
Peki bu ev kimin üstüne olacak

Bir de başa kakar mı benim evi diye
Biz eşimin ailesinin eşim için aldığı evde oturuyoruz. Hiçbir katkımız olmadı. Bir kere habersiz gelmediler. 2.5 senelik evliyim anca 5 kere gelmişlerdir. Ve bir kere bile küçücük bir imada bile bulunmadılar.

Kaynananin uzerine olur cunku krediyi o cekecek

Benim oturdugum evi esimin ailesi aldi. Ben sectim begendim tek kurus bile vermedik onlar aldi. Kimin uzerine bilmiyorum bile.

Bir gun basima kakmaya calisirlarsa alir esimi ve oglumu da giderim babamin evine. Tamamen size bagli tutumlari. Benim kimseye eyvallahim olmadigini cok iyi bir sekilde biliyorlar. Bu sekilde basa kakmalarin falan bende istedikleri etkiyi yapmayacagini da...

Hic lafi olmadi bu yuzden.

Ama bu kadin krediyi odeyince eline ne kalacak? Gecinemiyorum diye size yerlesmesi cok olasi.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
Şöyle bir durum var beyefendi in maasi şuan 2.600tl
Ama kayınvalide vefat eden eşinin maaşıyla geçiniyor
Görümce de var ama evli..
Arabasını satacak beyefendi 40 bin lira eder diyor
Annesi kredi çekip her ay kocasının maaşıyla ödeyecek
Benim de birikimim var ben kendi paramı
Evlendigi!m zaman evime harcamayı isterim

100 bin lira kredi çekecek
40 bin lira da buunun arabasinda var

Ama ben dedim ki evin tapusunu senin adın resmin olacak
Senin adın yoksa ben yokum
Başladı sen beni mi tehdit ediyosun
Tehdit değil ben güvence arıyorum Beni kapıya koymayacagnı ne bileyim!
Yarın ola ki annesiyle kavga ettik
Ev benim ben olmasam alamazsınız der

Verde sonuc olaraktan

Beyefendi bana lory89 seninle anlasamayiz dedi
Ben de keyfin bilir dedim!!!

Burada çok yazı okudum sizlerin aıle sorunu ile
Kimse kötü olsun istemez ama
Yol yakınken döndüm....

Kaynananin uzerine olur cunku krediyi o cekecek

Benim oturdugum evi esimin ailesi aldi. Ben sectim begendim tek kurus bile vermedik onlar aldi. Kimin uzerine bilmiyorum bile.

Bir gun basima kakmaya calisirlarsa alir esimi ve oglumu da giderim babamin evine. Tamamen size bagli tutumlari. Benim kimseye eyvallahim olmadigini cok iyi bir sekilde biliyorlar. Bu sekilde basa kakmalarin falan bende istedikleri etkiyi yapmayacagini da...

Hic lafi olmadi bu yuzden.

Ama bu kadin krediyi odeyince eline ne kalacak? Gecinemiyorum diye size yerlesmesi cok olasi.

Kadın hem kocasından maaş alıyor hem de kendi emeklisi varmis

Verde sonuc olaraktan

Yol yakınken döndüm....

Bu mesajı yazana kadar haklı olabileceğinizi düşünüyordum ama kusura bakmayın eve hem bir kuruş faydanız olmayacak hem de yarın öbür gün şöyle olursa hesabı yapıyorsunuz. Bu durumda onların da ilerde olabilecek şeyleri düşünmesi gayet normal. Ev dediğiniz gibi beyefendinin üstüne olursa herhangi bir boşanma durumunda eve bir lira katkısı olmayan gelin malların yarısını alıp gidecek hiç adil değil.
Baştan yazdığınıza cevap olarak da ben olsam kaynana bizimle yaşamayacaksa hiç itiraz etmem oturur sefasını sürerim ev kimin üstüne olursa olsun.

Verde sonuc olaraktan

Yol yakınken döndüm....

Büyük payı anne veriyor ve evlenmeden önce alınıyor krediyi de anne çekiyor annenin üstüne olması makul

O zaman arabayı satmasın kirada oturun geçinin

Bu mesajı yazana kadar haklı olabileceğinizi düşünüyordum ama kusura bakmayın eve hem bir kuruş faydanız olmayacak hem de yarın öbür gün şöyle olursa hesabı yapıyorsunuz. Bu durumda onların da ilerde olabilecek şeyleri düşünmesi gayet normal. Ev dediğiniz gibi beyefendinin üstüne olursa herhangi bir boşanma durumunda eve bir lira katkısı olmayan gelin malların yarısını alıp gidecek hiç adil değil.
Baştan yazdığınıza cevap olarak da ben olsam kaynana bizimle yaşamayacaksa hiç itiraz etmem oturur sefasını sürerim ev kimin üstüne olursa olsun.

Ama benim 10 binlara var
Ve camasir bulasik makinasi buzdolabi
Firin utu yatak odasi hepsi benden
Neuim faydasi yok pardon da

Büyük payı anne veriyor ve evlenmeden önce alınıyor krediyi de anne çekiyor annenin üstüne olması makul

O zaman arabayı satmasın kirada oturun geçinin

Ben de 10 bin lira katip beyazesya aliyorum mutfak esyasi yatak odasi
Yemek takimi tencere seti vs kisacasi mutfak esyasi benden hepsi

Ev öyle kuruluyor zaten

Sen biraz o biraz

Klasik bir sistem

Çözüm basit

Kaynana ev alacaksa kendine alsın arabayı da vermesin oğlu

Siz kirada oturun

eee olması gereken değil mi,sen sadece mutfak eşyası alacaksan kalanı da eşin alacak demek ki.
burada iyi niyetli olmayan sensin gibi duruyor.

Ama benim 10 binlara var
Ve camasir bulasik makinasi buzdolabi
Firin utu yatak odasi hepsi benden
Neuim faydasi yok pardon da

Hata sizde ...
Farz edelim siz daha yoksunuz sizden önce annesi kredi çekmiş ev almış oğluna evlenince gecip otur demiş oda tamam demiş
Sonra siz ortaya çıkıyorsunuz ve tapu senin üstüne olsun diyorsunuz

Bu kötü niyetli davranmaktır.

Alacağınız eşya sizin zaten yok bulaşık makinası yok çamaşır makinası alicam diyorsunuz . Evlenirken bunları ben aldım zaten ? Zaten mutfak esyasi siz alicaksiniz tabak çatal çeyiz setini kim alır ? Tabiki siz alicaksiniz hayalinizde bir kuruş vermeden eşya ve mal mülk sahibi olmak mı vardı ?

Ne münasebet

Siz deve istiyorsunuz. Ben alicam diye bahsettikleriniz de bu devede kulak kaliyor.

Zaten kiz tarafi bu saydiklarinizi alir genelde. Erkek tarafi da kendine duseni alir. Ama ben suya sabuna dokunmayayim bedavadan ev sahibi olayim demek ayri bir sey.

Siz yol yakinken donmemissiniz bence. Adam yol yakinken kurtulmus. Kendi ailemi dusunuyorum. Ne munasebet annem kredi odeyecek ev abimin ustune olacak?
Bu sefer ben de isterim bir ev.

Bu konu uzerine esime sordum. Oturdugumuz ev esimin uzerineymis yeni ogrendim. Cunku tek kurus odemedik. Ama aradaki farktan bahsedeyim; esim tek cocuk.

Siz deve istiyorsunuz. Ben alicam diye bahsettikleriniz de bu devede kulak kaliyor.

Zaten kiz tarafi bu saydiklarinizi alir genelde. Erkek tarafi da kendine duseni alir. Ama ben suya sabuna dokunmayayim bedavadan ev sahibi olayim demek ayri bir sey.

Siz yol yakinken donmemissiniz bence. Adam yol yakinken kurtulmus. Kendi ailemi dusunuyorum. Ne munasebet annem kredi odeyecek ev abimin ustune olacak?
Bu sefer ben de isterim bir ev.

Bu konu uzerine esime sordum. Oturdugumuz ev esimin uzerineymis yeni ogrendim. Cunku tek kurus odemedik. Ama aradaki farktan bahsedeyim; esim tek cocuk.

Iste benim.sorunum esya degil

Ev kaynana ustune olmasi
Ev esimin ustune olsun istiyorum
Yarin oburgun kapiya koyduklarinda benim hakkim ne olacak

Ev kaynana ustune olmasi

Sizin odemediginiz evde sizin bir hakkiniz olmamasi cok tuhaf bir durum degil bence

Bir hakkiniz olmayacak

Neden hemen kapiya koyulacaginizi dusunuyorsunuz? Hayatta her sey insanlar icin. Ama daha kapiya koyulma riskini planlayip evlenmek de bana cok dogru gelmiyor. O zaman ekonomik ozgurlugunuzu edinip oyle evlenin. Kimsenin ev almasi almamasi umrunuzda olmaz.

Zaten ev evlenmeden once alinmayacak mi? Sevgilinin uzerine olsa da bir hakkiniz olmayacak ki.

Ev kaynana ustune olmasi
İyide parasını veren kaynana niye eşinin üstüne olsun

Eşinin üstüne olsa ne fark eder eşinin seni kapıya koymayacagi ne malum ayrıca ? Yine hak talep edemezsin ve Senin tam olarak sorunun eşya mal mülk

Anne kredi çekiyorsa evi teminat olarak gösterecek ve ev onun adına olacak ama öyle olmasa bile anne olarak neden geline veya oğluna güvensin hadi o da yarı yolda kalırsa ne olacak
Bence hisseli tapu yapılabilir ama evlenmeden bu konuları bu kadar sert konuşmak da size fayda sağlamaz. Zaten maddiyatçı imaj da çizilivermiş

İyide parasını veren kaynana niye eşinin üstüne olsun

Eşinin üstüne olsa ne fark eder eşinin seni kapıya koymayacagi ne malum ayrıca ? Yine hak talep edemezsin ve Senin tam olarak sorunun eşya mal mülk
Hayir esya degil ama.kaynana ile sorun olunca yuzumuze vurmasi ben olmasam.alamazdiniz falan diye laf soylemesi

Back
X