• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana parasıyla ev alınır mı?

Benimki olsa kakardi zira bes kurus faydasini gormedim :))) fakat evladina bir sey yapmasi ayip degil yanlis degil birakin yapsin ilk eviniz mi ?

Genelde böyle kvlerin yaşlılıklarında gidecek hazır bir ev ve bakıcı bulma(gelin) düşüncesi ile oğullarına ev aldıklarını düşünüyorum.. Çünkü emekli maaşını krediye bağlayacaksa hangi parayla geçinecek ? Ya sizden alacak ya da size taşınacak?! Yol yapıyor şimdiden..

Kadını en iyi siz tanıyosunuz ama genel anlamda bakacak olursak.. kendini bilmeyen bi kadınsa başına da kakar ezikler de.. eşin de annesini destekleyebilir..

Bunlar olmaya da bilir.

Ama kimin üstüne isterse ona yapar. Bunun ardına düşenlere kızıyorum.. sizin üstünüze olsa ne eşinizin üstüne olsa ne. Ayrılık durumunda ikinizin de müşterek hakkı olacak. Annesinin üstüne olursa da eğer kadın paranın tamamını ödüycekse hakkıdır yani..

benimde dedem almisti ama yari yariya .. sonra mirasta bize evimizi vermis oldu trilyoner dayilarima da 3ev tarla falan verdi ... bu evi ben aldim diyrodu arada halbuki yarisini biz verdik

Valla bizimki eşim senelerce çalışıp bekarken tabi hep annesine vermiş maaşını diğer kardeşlerde genelde hep kendileri yemiş üstüne onların borçları eşime ödetilmiş velhasıl eşim ev alırken sadece yirmi bin yardım etti annesi iki sene lafını etti durdu sayemde ev sahibi oldu diye üstelik tapuyada ortak olmuştu evi olduğu halde bizimle yaşamak gibi bi düşünceside vardı bu aralar geçti gibi ama bilemem içini ama kvnizi tanırsınız başa kakacak biriyse hiç bulaşmayın kendiniz yapın ne yapıyorsanız hatta eşim geçenlerde birikmişimiz var araba almak gibi düşüncemiz var annemden bin lira alsammı dedi genelde hep kardeşi böyle paralar alır üç beş ayda ama onun başına kakılmaz dedim sakın on lira bile isteme zorluk çekelim ama kimseye minnet etmeyelim

Ayrılık durumunda ikinizin de müşterek hakkı olacak. Annesinin üstüne olursa da eğer kadın paranın tamamını ödüycekse hakkıdır yani..

Peki örnek veriyorum kv kredi çekti bir kısmını da oğlu verdi belki eşiyle birlikte yaptıkları birikimle.. Krediyi kv çektiği için de ev onun olursa bir boşanma durumunda konu sahibesi katkısı olduğu halde hiçbir şey talep edemeyecek.. Üstelik Allah gecinden versin kv vefat ederse diğer kardeşler bu sefer mirasçı olacak..

Bence kendi birikimleri ile kredi çekip üstüne ev almak daha mantıklı, belki daha zor ama kimseye minnet etmemek gerek..

Neden alinmasin. Benim de oglum var daha kucucuk bebek ama ben hayatta oldugum surece hicbir zaman desteğimi birakmayacagim insallah evini de alirim arabasini da. Onun icin calisacagim elimden geldigince hayatini kolaylastiracagim. Biz cok zorluk cektik evladim cekmesin

Ev kayınvalidenin üstüne olur onun üstüne kredi çekilecekse eğer . Yeri geldi mi de kakar

Peki örnek veriyorum kv kredi çekti bir kısmını da oğlu verdi belki eşiyle birlikte yaptıkları birikimle.. Krediyi kv çektiği için de ev onun olursa bir boşanma durumunda konu sahibesi katkısı olduğu halde hiçbir şey talep edemeyecek.. Üstelik Allah gecinden versin kv vefat ederse diğer kardeşler bu sefer mirasçı olacak..

Bence kendi birikimleri ile kredi çekip üstüne ev almak daha mantıklı, belki daha zor ama kimseye minnet etmemek gerek..
Onu diyorum bende kv nin katkısıyla alınacaksa o ev yani o yardım kabul edilecekse bunları göze alacaklar veya azıcık aşım ağrısız başım.

Biz de ev alırken bi miktar açığımız kalmıştı kaynanam ödemek istedi ama ne eşim ne ben kabul etmedik. O yüzden kafamız rahat..

Back
X