Kaynana problemleri

Geçenlerde yine benzer bir konuda sorun eşinizde yazınca bir üye gelip kocaları eğitmek lazım ben şöyle eğittim böyle öğrettim dedi. Eğitmeye çalışacağım adama saygı duymam deyince de üstten bakan olduk yine…

Erkeklerin de bir kısmı kendilerini kadının eğitmesi gereken canlı olarak görüyor.
Bir arkadaşım anlattı yakın zamanda yaşıtı bir adamla tanışmış, adam arkadaşıma kadın erkek ilişkisi nasıl olur öğret demiş 50 yaşında evlilik tecrübesi de olan birisi hala hiçbir şey bilmiyorsa arkana bile bakma kaç ondan bir halt olmaz, sen öğretmen misin neyi öğretecekmişsin dedim, neyse ki ayrılmışlar.

Bu boş beleş kocanın neyini kızın için istiyorsun ? Kumarbazligini mi anasıyla uyumasını mi ?

İşte bizim kadınlar erkeksiz kalmaktan korkmayıp bu tiplere yüz vermese nesilleri tükenecek ya da en azından kendilerini geliştirmeye, bir üst sürüme çıkmaya çaba harcayacaklar. Ama böyle en leş adamlar bile pek çok kadını elde edebildikleri sürece bunun için enerji harcamak, değişmek, gelişmek istemeyecekler.

Geçtim 50 yaşı, 20 yaşında bile bir şey öğreteceğim, eğiteceğim adamla olmazdım. Birlikte gelişir, öğrenirsin o ayrı mesele. Ama birinin ebeveyni, öğretmeni gibi davranacaksam o eşim, eşitim olmaz. Öyle göremem, saygı duyamam.

Katılıyorum, evcilinizi eğitirsiniz çocuğunuzu eğitirsiniz de erkeği eğitmek saygı duymamanın yanısıra aşırı yorucu da bir ilişki olur, üstelik koyma akılla da nereye kadar? Ağır mı olacak bilmiyorum ama zaten beni eğit bana öğret diyen insanın kendisine has düşünceleri bir duruşu da yoktur bence.

İşte kadınların bir kısmı bunun farkında değil ya da evlenecek birini buldum elimden kaçırmamalıyım düşüncesiyle görmezden geliyorlar. Önce kadınları eğitmek lazım sanırım.

Kocası sahte pırlanta alınca laf yok. Ama kaynana taşı büyütmeyince olay. Kocasından çok kaynanasından beklentisi var. Perdeyi almayan kocası ama perdeden de yine kadına takıyor.
Bazıları eşle değil de eş ailesiyle evleniyor sanki. Tüm beklenti eş ailesinden

İşte kadınların bir kısmı bunun farkında değil ya da evlenecek birini buldum elimden kaçırmamalıyım düşüncesiyle görmezden geliyorlar. Önce kadınları eğitmek lazım sanırım.
Hadi ben eşimle 17 yaşında ilişkiye başladım 22 yaşında evlendim, o yaşlarda insan ne kadar tecrübeli olabilir ki ama o kadar toyluğa yine de mantıklı biriymişim, eşimle yaşıtız aramızda 1 yaş var o da toydu tecrübesizdi, birlikte büyüdük geliştik olgunlaştık bugünlere geldik lakin arkadaş ve akraba çevreme bakıyorum, 35-50 yaş arası insanlar çoğu, eğitimliler kendilerini her konuda geliştirmişler, her konuda gayet mantıklılar ama erkeklerle ilişkilerinde bir liseli kadar toylar, ben seni niye eğiteyim niye her şeyi öğreteyim demiyorlar, tüm samimiyetimle söylüyorum o hallerine çok şaşırıyorum

Hep söylüyorum. Eğitirim, düzeltirim diye erkeklerin peşine takılmak yerine, böylelerinin yüzüne bakan kadın olmasa bu sorunlar da bitecek belki. Ama bazı kadınlarımız özellikle böyle tiplere bayılıyor. Mağaradan çıkma, suç potansiyeli yüksek, işe yaramaz erkeklerin yörüngesinden ayrılmıyorlar.

Erkekler de bütün ayr
ılıklarına, pisliklerine, falsolarına rağmen kadınları elinde tutarken hiçbir gelişim gösterme zahmetinde bulunmuyor.
Bir tane kadın yüzlerine bakmasa, sevgili olacak, evlenecek kadın bulamasalar belki soyları giderek tükenecek ama nerdee.

İnsanız, her yaşta yanlış kararlar verebiliriz, yanlış davranabiliriz. Ama burada altında yatan sebep “erkeksiz kalma korkusu” olunca işler değişiyor. Aslında çok akıllı, mantıklı, zeki kadınlar bu korkuyla hareket edince ortaya tuhaf ilişkiler çıkıyor.

Yine sorunu onda bunda arayan biri iste . Senin sorunun evli oldugun sahis . Adam da bes kurus yok , karisini ona buna ezdiriyo , karisina alacagi yuzugu ailesine aldiriyo , tatile kaynana da geliyo ayni oda da uyuyolar esin buna sus pus ama suclu kaynanan. Ne komik di mi okuyunca ? Sana tavsiyem su yapis kocana aman seni bosar falan baska bir kadinin basi yanmasin sonra . Siz asla duzelmezsiniz. Esimin annesi bize gelir evde tek bi sorun icin agzini bile acamaz yaninda kavga ettik yukseldik kadin duymamazliktan gelidi ne oldu demedi dese esim der kendisine karimla benim aramda sen karisma diye. Kocan seni el üstünde tutmayacaksa bu hayatta niye kocan ki ? Insan once kendine deger verecek bu kadar basit iste

Sevgili hanımlar
Yorumlarınızı okuyorum. Çoğunuza hak veriyorum. Dışardan bakınca görünenleri böyle okumak gerçekleri anlamama yardımcı oluyor. Bence de asıl sorun koca ama kaynanama olan tiksintim beni çok etkiliyor.

Bazı insanlar vardır ki mahallenin delisi muamelesi görmeyi hak eder.Bir deli gelip yüzümüze küfür etse ciddiye alıp kavga etmeyiz yanından hızla uzaklaşırız değil mi?Kimse değişmez ama siz ona olan bakış açınızı değiştirebilirsiniz.O konuşup dursun.Siz cevap vermediğinizde eşiniz bir noktada annesine dur diyecektir.Bir de böyle deneyin isterseniz.

Kız benimki arkamdan esime dedi dün bende melek diyordum al sana melek dedi evren karinin evinde it baglasan durmaz, seni yiyor halbuki 4 aylik issizim kocamda issizdi, cok cirkin sen onu evden cikarma. Esimde annesini tuttu benim annem saf tam oyle demek istemedi dedi seninki ne yapti sen anlatinca merak ettim

Siz boşayın kocayı zaten ama sizin ödünüz kopuyor maşallah bu mükemmel koca sizi boşayacak diye

Tabi ki beni tutmadı anasını tuttu. Avukatla fln konuştu resmen beni boşayacaktı. Bak evliliğimde hiç bir sorun yoktu ta ki bu kadın bize misafirliğe gelene kadar. Artık evliliğim onarılmayacak darbe aldı

Abla evcil hayvani bile bir yere kadar egitebiliyorsun. Gelmiş +30 yaşına adam, anası eğitmemis bizim kızlar "emek verdim" adı altında sıkı sıkıya ne kadar boş beleş herif varsa yapışıyorlar. Sevgisizlik mi özdeger yoksunluğu mu nedir bilmiyorum ama akılsızlık olduğu kesin. Bu sefil ortama çocuk getirmeseler olmaz zaten. Ama emek verdim ama çok çabaladım ama yaşım geciyor ama çocuğum kardeş istedi... Bahaneleri hiç bitmez sonra gerçekleri yazınca bize egolu diyorlar beddua ediyorlar.

Ben artık böyle konulara yazmak istemiyorum. Evleneli bir iki yıl olmuş daha adamı tanımıyor bir sürü saçma huyu var pat çocuk. Neden diye soruyorsun çok iyiydi böyle değildi diyor. Bakıyorsun eski konularına ortalık ellialti olmuş. Gözlerini kapatıp kafayı kuma gomuyorlar yeter ki kocasız kalmasınlar.

`