• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunsalı

Eşim evde dinlenme taraftarı. Ona kalsa hersey bana kalmış ister gideriz ister gitmeyiz sen karar ver diyor. Yani illa anneme gidelim demedi hiç şuana kadar. haftada bir gün hem benım anneme hem onun annesine gidiyoruz ama ekstra bi gitme olayı çıkınca sen bilirsin diyor.
oh cok iyi.. o zaman cizgilerini belirle ve kimsenin ihlaline izin verme.. nasil alisirlarsa oyle gider..

Aynısından bende de var. Pazar günleri eşimin sevdiği yemekleri yapardı ve bizde çağırırdı. Ayrıca sabah 9 arar hadi gelin diye. Bütün günüm orda geçerdi. Ta ki ben pazar günü bizi çağırma anne pazarları gezme günü olarak ayarladık dedim. Ve şimdi aradığında işiniz var mı yokmu diye sorar. Ayrıca hafta da 1 gün gidersem surat yapar. En az 3_4 gitmeliymisim. Tek değilsin yani cnm. mesafe koymayı öğrenmelisiniz.

Biz nişanlıyken eşim askerdi ve malesef onun yanında oldum hep o yuzdende mesafe koyamadım. Ama şimdi koyma zamanım gelmiş. Eşim titizdir aman boşver temizlik yapma gel bize dio ama kendi her gün temızlık yapar sonra eşim ortalık dağınık diyecek o mutlu olacak heralde.

ay şu insanları anlamıorum. Zaten oğulları evliliğe hazır olsun die beklioruz bence birde kaynanalara bakmak lazım onlarda hazırmı die:-D vaşla güzelim birde çalışıormussun boaver bazı sebepler bul. Hafyada bir kafı bence. Ben çalışmıorum ona rağmen haftada bir gidioeU yada onlar gelior. Çok nadır özeş bişe olursa gideriz. Annemlere de aynı şwkilde. Daha çok gelin dediklerinde evliliğe alışmaya çalışıoruz sürekli sizlerle olursak olmazki diorum susuyorlar:-D

Beni alabilmek içinde bin takla attı bu kadın :) Nişanlıyken kızımda kızım. Çıkın gezin bizlerle durmayın derdi :D şimdi onlardan çıkmıcaz ona göre. Hatta birgün derin bi temizlik yapmam gerekti kaynanam arayıp geceden geleım ben kalayımda oyle yapalım dedı. Gelme dedim bi bozuldu hemen kapadı birdaha da o mevzuyu acmadı

Daha önce böyle bi konu açılmıştı bende yazmıştım dayanamadım ben sanardım ki bi tek benim ki böyle meğer çoğu aynı dertten yakınıyor 2 aylık evli bile değilim inan tükendim onların misafirlerinden.Kalın bizde kalın kalın defalarca rahat edemediğimi kendi yatağımı aradığımı sadece 1,5 gün iznim olduğunu ve hafta için çalışmaktan yol sorunlarından canım çıktığını söyledim ama yok yok yok kendileri de şahit oluyor mesela 12 de gece ütü yapıyorum oğluyla konuşuyor biliyor da aslında sabah 6 da evden çıktığımı anlamak istemiyor Ağırlık koy diyolar ya imkansız domuz gibiyimdir yok banamısın demiyor bu tiplere balayından döndük ilk oraya kalmaya gittik 1 haftalık gelin olarak insan da düşünce olcak.Normal de kalmazdım hadi eşimin gönlü olsun kırmayayım ama baktım yokkk daha fazlasını istiyor 2 haftadır gitmiyorum .Bİ LAF VARDIR İLLE DE GÖRGÜ İLLE DE GÖRGÜ...
Kesinliklee. Kal diyor bazen allahtan eşim ölüm kalım olmadığı sürece kendi evimizde kalacağız diyor bir daha öyle söylemeyi kesti artık. Eşim yük taşıyor bütün gün hadi beni geçtim eşim annesine gidince direk uyuya kalıyor o halini görüyorsun hala neye ısrar ediyorsun anlamıyorum. dizinin dibinde olsa ne uzakta olsa ne. Sonuçta benımde bir annem babam var halıyle ben onlarıda gormek ıstıyorum sadece onu gormek ıstemıyorum

Planı yapıyorum ama yine kafasına göre plan yapıyor. Aşûren cok guzel oluyor gel yap dedi bi gittim yapmış bitirmiş. Madem beklemeyecektin neden çağırdın dedim guluyor. Hafta sonu gel sarma saralım diyor. E zaten çalışıyorum ütü çamaşır bulaşık hafta sonu yapıyorum ama plan yaptıgı icin kalıyor bu sefer esim evden soğuyacak zaten titiz adam temizlik hastası
Ozaman gitme temizlik yap işin ucu kaçar daha zor olur ozaman temizleyemezsin esinde titizmiş kaynanam uzak ama benimde annem öyleydi hem bana yardım etmez hem 8 aylık hamileyken sürekli cahırırdı bi bahaneyle işimi yarıda bıraktırırdı hayırdan anlamaz defalarca arardı sonra doğuma yakın beni bıraktı gitti ben daha da ağırlaştım işimi yapamaz oldum kaynanam doğuma geldi laf etti beyaz eşyaları cekemedim diye niye yapmadın dedi hayır de gitme kimseden laf işitme

Merhaba hanımlar uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum sonunda üye olabildim.
Geleyim konuya
Ben 7 aylık evliyim. İlk başlarda kaynanam kızı gibi davranıyordu gerçi hala aksini idda edemem ama
eşimle çalışıyoruz haftada 1 kv 1 de kendi anneme gitme imkanım oluyor yoruluyorum.
ama bu sıralar sürekli hafta sonları kendisine gidebilelim diye iş çıkarmaya başladı. Tersleyemiyorumda.
Gelmeyeceğiz gezicem dediğimde de surat asmaya falan başladı. Bunun önünü nasıl kesebilirim bilemiyorum. yorgun argın oldugumuz için kendi evimizde dinlenmek istiyoruz 4 gun bizlere gelin 1 gün evde kalın diyip duruyor. Evde tesisat işlerini kayınpederım anlar onunla birlikte gelip başında duruyor günüm ölüp gidiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Öncelikle şunu sormak istiyorum.

Konunuz eğer “kayınvalide sorunu” olsaydı içerik değişecek miydi?

Tek bende yokmuş demek ki:))
1 seneye kadar mümkün değil bu olayların arkası kesilmez :) benim kayınpederim anlayışlı sevdiğim bir yemeği falan yaparsa arar gelebilir misiniz der ama kayınvalidem öyle değil hergün gitsek gıkı cıkmaz. ne yazık ki benim eşim de bana bırakıyor böyle şeyleri sinir oluyorum ben hayır diyemiyorum o yuzden de hep bana söylerler. ramazan da bir keresinde kayınpederime laf arasında iftar geç oluyor yemekti çaydı eve gec geliyoruz yoruluyoruz baba dedim ondan sonra kv biraz olsun çağırmalarını kesti rahat ettik :)

Biz nişanlıyken eşim askerdi ve malesef onun yanında oldum hep o yuzdende mesafe koyamadım. Ama şimdi koyma zamanım gelmiş. Eşim titizdir aman boşver temizlik yapma gel bize dio ama kendi her gün temızlık yapar sonra eşim ortalık dağınık diyecek o mutlu olacak heralde.

Bende ilk 1 sene ne derse yaptım ama baktım ki benden gidiyor koydum mesafeyi. Geç kalmış sayilmazsin. Kv ler aynı valla :) bilmediğim eltim mi var ne :)

Tek bende yokmuş demek ki:))
1 seneye kadar mümkün değil bu olayların arkası kesilmez :) benim kayınpederim anlayışlı sevdiğim bir yemeği falan yaparsa arar gelebilir misiniz der ama kayınvalidem öyle değil hergün gitsek gıkı cıkmaz. ne yazık ki benim eşim de bana bırakıyor böyle şeyleri sinir oluyorum ben hayır diyemiyorum o yuzden de hep bana söylerler. ramazan da bir keresinde kayınpederime laf arasında iftar geç oluyor yemekti çaydı eve gec geliyoruz yoruluyoruz baba dedim ondan sonra kv biraz olsun çağırmalarını kesti rahat ettik :)
Canım benim kide çağırıyor ama onlara gitmem 20:00 oluyor yani hergün gitsem gıkı çıkmaz ama işten gidiyorum yemek hazırlama bulaşık çay meyve hizmetçi gibi git gel yapıyorum ne yapayım öyle davet etmeyi!!!Yani bu kız işten geldi ona dokunmayım demez sanırım gelini hizmetçi olarak görüyor benim ki:KK47:

Merhaba hanımlar uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum sonunda üye olabildim.
Geleyim konuya
Ben 7 aylık evliyim. İlk başlarda kaynanam kızı gibi davranıyordu gerçi hala aksini idda edemem ama
eşimle çalışıyoruz haftada 1 kv 1 de kendi anneme gitme imkanım oluyor yoruluyorum.
ama bu sıralar sürekli hafta sonları kendisine gidebilelim diye iş çıkarmaya başladı. Tersleyemiyorumda.
Gelmeyeceğiz gezicem dediğimde de surat asmaya falan başladı. Bunun önünü nasıl kesebilirim bilemiyorum. yorgun argın oldugumuz için kendi evimizde dinlenmek istiyoruz 4 gun bizlere gelin 1 gün evde kalın diyip duruyor. Evde tesisat işlerini kayınpederım anlar onunla birlikte gelip başında duruyor günüm ölüp gidiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
daha çok yenisin meafeni koy haftada bir git bu duruma nasılsa alışacaktır.sakın taviz verme

Canım benim kide çağırıyor ama onlara gitmem 20:00 oluyor yani hergün gitsem gıkı çıkmaz ama işten gidiyorum yemek hazırlama bulaşık çay meyve hizmetçi gibi git gel yapıyorum ne yapayım öyle davet etmeyi!!!Yani bu kız işten geldi ona dokunmayım demez sanırım gelini hizmetçi olarak görüyor benim ki:KK47:
ya şöyle bişey var tabiki sende yardım edersin ama direkt sana yıkması da yanlış tabi.
bizimkilerde hiçbir aksam yanlış çay corba içmezler. akşam çayları rahat 10-12 kişi olur düşünsene okadar kişiye getir götür yapmayı işten geldikten sonra :)))
kv kaç yasında yani kendi işlerini rahatça yapabilecek durumda mı ?

ya şöyle bişey var tabiki sende yardım edersin ama direkt sana yıkması da yanlış tabi.
bizimkilerde hiçbir aksam yanlış çay corba içmezler. akşam çayları rahat 10-12 kişi olur düşünsene okadar kişiye getir götür yapmayı işten geldikten sonra :)))
kv kaç yasında yani kendi işlerini rahatça yapabilecek durumda mı ?
52 yaşında kayınvalidem benim annem 55 yaşında ve çalışıyor düşün artık ayrıca çok da dinç hayatında hiç çalışmamış bir kadın.Yemin edebilirim 2 hafta önce gittik eşim söylemedi apartmanda bi gördüm rahat 30 çift ayakkabı tüm sülale onlarda hepsi kalkıyodu ben girdiğim de yemiş içmiş bulaşıklar lavabo da onca insanın bardağı tabağı pis yemek atığı ben yıkadım eşim de bir erkek olarak yardım etti.Ama kendimi çok aşağılık hissettim evleri sobalı ertesi gün ağır bir grip geçirdim yani gelin gelsin yapsın bizimkiler ki .Hani derler ya bazen hayat seni ayakkabını dahi düzeltemeyecek insanlarla muhattap edebilir...Benim de öyle işte

Kesinliklee. Kal diyor bazen allahtan eşim ölüm kalım olmadığı sürece kendi evimizde kalacağız diyor bir daha öyle söylemeyi kesti artık. Eşim yük taşıyor bütün gün hadi beni geçtim eşim annesine gidince direk uyuya kalıyor o halini görüyorsun hala neye ısrar ediyorsun anlamıyorum. dizinin dibinde olsa ne uzakta olsa ne. Sonuçta benımde bir annem babam var halıyle ben onlarıda gormek ıstıyorum sadece onu gormek ıstemıyorum
Bizi bi anne doğurmadı sanki anlayan yok bir hafta ona bir hafta anneme yapıyordum baktım yok hep bana hep bana dedi her hafta annemi görüyorum ki annemin yaptığı bize fedakarlıklar çok emeği var düğün telaşımız da onlar ise ahhh ahhh

Bizi bi anne doğurmadı sanki anlayan yok bir hafta ona bir hafta anneme yapıyordum baktım yok hep bana hep bana dedi her hafta annemi görüyorum ki annemin yaptığı bize fedakarlıklar çok emeği var düğün telaşımız da onlar ise ahhh ahhh
Valla kafam karışık. İnanın kendime ayıracak zamanım yok ona gıt 11 de gel direk yat uyu. Utanıyorum ama vaji olayını ben yeni yendim ama hala üzerimdeler maşallah :(

Banada bi akil verin.biz kayinvalidelerle bir durduk kendi evimizin insaasi bitti oraya tasindik ama evlerimiz yan yana.benim bi.misafirim gelse hemen arkasindan kim geldi diye geliyo.ben bugun burda yemek istiyorm esimle diyormm tam o sirada şak diye geliyo.gece saat 10 dan sonra bunlarin ozel bi isi vardir falan demiyo 5 dkya bi kapiyi caliyo.istemedigimi tatli dille belirtiyorm bu sefer esim kiziyo.gelsinler onlar benim ailem diyo ben gelmesinler demiyorm amaher seyin bi karari var.bana esimin yaninda laf sokuyo ama esim bisey demiyo sonra niye beni savunmuyosun diyorm bi dunya kavga ediyorz eve geldigi zmaanda herseyime karisiyo.evde bizimde katkimiz var herseye karisiriz diye dusunuyolar.napicam bilmiyorm esimi cekemiyorm kendime nasil insanlara cattm bilmiyorm

Benim esin teyzeleri evime cok karisip kv mi doldirup ustumuze saliyordu habire ki hala da oyleler. Bem basta acemilikten esimle cok tqrtistim esim basta onlarin yaptiginin normal benim tqvrimin anormal olduunu dusunuyordu ben ona anlata anlata anlata o da bazi seyleri gire gore anladi cok sukur biz saygida kusur etmedik ben hic muhattap olmadim kv bile onca sey yaoti gikim cikmadi bunu gorenler de benim hakliligimi anladi ve kv me her firsatta sevda gibisini bulamazsiniz oda sizin gibi olsaydi hergun millete reklam olurdunuz cok sqygili soyle boyle diye diye kv dede cok az da olsa geri adim atti ama brn cektim ellerindemn.. ne kv ne kaayiin ne akrabalrini gram sevmiyoeum simdi.heosini allahq havale ettim heleki kv ve teyzeleri iki elim yakalarinda hakkimi helal etmem asla.. boyle iste ya.. kolay olmadi ben gorgulu bi aikeye dusmedim malesef ama esimden memnunum raziyim allahta razi olsun ondan. Onun hatrina katlaniyorum herseye.. iki seneye tayinimizde cikacak kafamiz tam rahat edecek insallah
Arada eşler olmasa zaten kimseye katlanılmaz ki :KK43: Allah yokluklarını göstermesin ama aile içinde mutluda etsın ayrıca[/QUOTE]
Bak tatlim dunden beri yaziyorum dimi sana.. bugun kv aniden geldi habersiz oturdu sonra gelinlerini yaninesimin dayisnn esini cagirdi geldiler kahvalti hazirladim gitti yenge.. kv iturdu bi saat sonra esimin teuzesi geldi.. sonrq yenge tekrar geldi cocuklariyla.. o gitti bukez diger teyzesi geldi esimin.. ben karnim burnumda bi aya dogurqcam allah hepsinin bin turlu belasini versin diyorum yemin ederim suanda oturdum saat on ikiden beri.. dahada cay koydum yani oturuyorlar gitmeleri onu bulur soyle napimm anlamayan anlqmqz iste boylesine dustum bende allah vicdan versin insallah.evimizde annemiz kiymazdi kahvalti hazirlatmaya el iste it gibi calistiriyor aslada kv de bi bqrdqgi tezgaha koymadi..buda benim sinavim iste...

Arada eşler olmasa zaten kimseye katlanılmaz ki :KK43: Allah yokluklarını göstermesin ama aile içinde mutluda etsın ayrıca
Bak tatlim dunden beri yaziyorum dimi sana.. bugun kv aniden geldi habersiz oturdu sonra gelinlerini yaninesimin dayisnn esini cagirdi geldiler kahvalti hazirladim gitti yenge.. kv iturdu bi saat sonra esimin teuzesi geldi.. sonrq yenge tekrar geldi cocuklariyla.. o gitti bukez diger teyzesi geldi esimin.. ben karnim burnumda bi aya dogurqcam allah hepsinin bin turlu belasini versin diyorum yemin ederim suanda oturdum saat on ikiden beri.. dahada cay koydum yani oturuyorlar gitmeleri onu bulur soyle napimm anlamayan anlqmqz iste boylesine dustum bende allah vicdan versin insallah.evimizde annemiz kiymazdi kahvalti hazirlatmaya el iste it gibi calistiriyor aslada kv de bi bqrdqgi tezgaha koymadi..buda benim sinavim iste...[/QUOTE]
Arada eşler olmasa zaten kimseye katlanılmaz ki :KK43: Allah yokluklarını göstermesin ama aile içinde mutluda etsın ayrıca
Bak tatlim dunden beri yaziyorum dimi sana.. bugun kv aniden geldi habersiz oturdu sonra gelinlerini yaninesimin dayisnn esini cagirdi geldiler kahvalti hazirladim gitti yenge.. kv iturdu bi saat sonra esimin teuzesi geldi.. sonrq yenge tekrar geldi cocuklariyla.. o gitti bukez diger teyzesi geldi esimin.. ben karnim burnumda bi aya dogurqcam allah hepsinin bin turlu belasini versin diyorum yemin ederim suanda oturdum saat on ikiden beri.. dahada cay koydum yani oturuyorlar gitmeleri onu bulur soyle napimm anlamayan anlqmqz iste boylesine dustum bende allah vicdan versin insallah.evimizde annemiz kiymazdi kahvalti hazirlatmaya el iste it gibi calistiriyor aslada kv de bi bqrdqgi tezgaha koymadi..buda benim sinavim iste...[/QUOTE]Q
Ben surekli yan yanayim ama esimi kendime cekemiyorm ben napmaliyim ;(

Bak tatlim dunden beri yaziyorum dimi sana.. bugun kv aniden geldi habersiz oturdu sonra gelinlerini yaninesimin dayisnn esini cagirdi geldiler kahvalti hazirladim gitti yenge.. kv iturdu bi saat sonra esimin teuzesi geldi.. sonrq yenge tekrar geldi cocuklariyla.. o gitti bukez diger teyzesi geldi esimin.. ben karnim burnumda bi aya dogurqcam allah hepsinin bin turlu belasini versin diyorum yemin ederim suanda oturdum saat on ikiden beri.. dahada cay koydum yani oturuyorlar gitmeleri onu bulur soyle napimm anlamayan anlqmqz iste boylesine dustum bende allah vicdan versin insallah.evimizde annemiz kiymazdi kahvalti hazirlatmaya el iste it gibi calistiriyor aslada kv de bi bqrdqgi tezgaha koymadi..buda benim sinavim iste...

Bak tatlim dunden beri yaziyorum dimi sana.. bugun kv aniden geldi habersiz oturdu sonra gelinlerini yaninesimin dayisnn esini cagirdi geldiler kahvalti hazirladim gitti yenge.. kv iturdu bi saat sonra esimin teuzesi geldi.. sonrq yenge tekrar geldi cocuklariyla.. o gitti bukez diger teyzesi geldi esimin.. ben karnim burnumda bi aya dogurqcam allah hepsinin bin turlu belasini versin diyorum yemin ederim suanda oturdum saat on ikiden beri.. dahada cay koydum yani oturuyorlar gitmeleri onu bulur soyle napimm anlamayan anlqmqz iste boylesine dustum bende allah vicdan versin insallah.evimizde annemiz kiymazdi kahvalti hazirlatmaya el iste it gibi calistiriyor aslada kv de bi bqrdqgi tezgaha koymadi..buda benim sinavim iste...[/QUOTE]Q
Ben surekli yan yanayim ama esimi kendime cekemiyorm ben napmaliyim ;([/QUOTE]
Inan bende saglikli duaunemiyorum a herkea bana sikayet etme kocana a dediler etmemeye basladim hi kocamda sagolsun yeri geldi catir catir kavga etti hepsiyle.. ama anladilar mi hayir.. en guzeli mesafe en en guzeli uzaklik ve sessiz kalmamak politik olmqk.. ne diyeyim ben beceremedim insallah sen beceririsin.. benim beddua edip allaha siginmaktan baska biseyim kalmadi

Back
X