Umarım bundan sonraki hamilelik sürecinizi iyi geçiririsiniz. Ama taviz vermeyin araya mesafe koyun. Aradığında görüşmeyin eşinizde bu duruma alışacaktır. Bende 5 aylık hamileydim kaynanama gittim. Bana çamaşırı sepete koyup asarmısın demişti bende hayır sepeti kaldıramam dedim. Tek hamile sen misin dedi bana. Evet dedim evimde de kaldırmıyorum dedim içeri geçtim eşimde yanımdaydı. Ben yaparım dedi hamilelikte Allah var hep iyi davrandı. Yemek konusunu eşinin söylemesi gerekiyordu annesine. Kaynananız arıza belli ama eşiniz de problemli. Ayrıca gerçekten oturun evinizde. Bende memurum yazın çalışıyoruz ve evimizde duruyoruz insanın evi gibisi var mı ? Bizimde burda kimseniz yok. Siz ikinizde evi benimsememişsiniz.
Eşim söylese de kaynanam bildiğini okuyan biri zaten akşam çay içmeye gidelim durmak istemiyorum bunaldım diyordum çay içerken konuyu açıyordum benim annem seninki gibi mutlu değil biz ondan yemek konusunda bir şey istemiyoruz dedi.
Ama ben hamileyim ihtiyacım var gerçekten bazen canım bir şeyi çok istiyor hemen onu yemek istiyorum bu tarz şeyler yaşamaya başladım 4. Ayda
Annesine mesela kısır yapayım biraz diyorum yemek var diyor annen çok ayıp ediyor yabancı biri bile olsa hamileyse yardımcı olunur annen beni çok kırdı diyorum annem gençken babamdan çok dayak yedi diye açıklama yapıyor eşimden de soğumaya başladım ne desem olmuyor hem hak veriyor gibi hem annesini savunuyor gibi dengesizlik yapıyor
Üstelik annesi mutfakta geçip yemek yapmamı istemiyor
Normal şartlarda da ben eve misafir gelince siz içeri geçin ben hallederim diye misafire bir şey yaptırmıyorum eşim bunu örnek gösteriyor sende öylesin diye ama ben hamileyim ve uzun süreli kalıyorum sizde diyorum yine bir şey buluyor
Bana hamile biri misafir olsa özellikle sormak isterim yediğin bir şey var mı yapmaya çalışırız alırız diye
Eşimin bazı arkadaşları geliyor aileleri ile onlar et ile besleniyormuş bunu duyduğum zaman onlara göre pişiriyorum insanlara yemediği şey yapmamaya çalışıyorum ince düşüyorum eşimin annesine ne bir incelik bir kibarlık hiçbir şey görmedim ve sadece dedikoducu birisi diye düşünüyordum
Bu kadar gaddar ve karşısındakini düşünemeyecek biri olduğunu ben nereden bilebilirim birkaç kere kısa kısa gördüm onu
Beni arayıp dedikodu yapmasını da yaşlı ve yalnız diye yorumluyordum dert anlatacak birini bulmaya çalışıyor diye çoğu zaman anlattığını dinlemeden telefonda geçiştirip ben yemek yapıcam sonra yine konuşalım diye kapatıyordum
Urfa’da hiçbir öğretmen kalmıyor tatil olduğu an herkes bir yere kaçıyor
Biz evlenmeden önce de aile evine kaçıyorduk
Ama evlendikten sonra eşimle konuştum evimi seviyorum annemde kalırken bile artık bir odam yok zor oluyor bekarken kolaydı diyorum anlamıyor eşim illaki arkadaş çevresi ile görüşmek istiyor Urfa’daki arkadaş çevremiz tayin isteyip hep gittiler biraz yalnız kaldı diye bunaldım Burda kafa dağıtıyorum diyor yani ne desem kabul ettiremiyorum artık o kadar stres oldum ki
Anneme geldim
Anneme gelirken bile kaynanam laf etti
İnsan kocasını bırakır gider mi dedi
Bende annemleri özledim gitmem lazım kardeşlerim de bekliyor ablam ne zamana gelecek diye soruyorlar dedim
Zaten sen demedin mi doğuma ailem gelecek dedin o zaman görürsün diyor
Bu kadınla baş edemiyorum ne desem sen böyle dedim annen böyle dedi ama gibi şeyler öne sürüyor
Bazen de yalan karıştırıyor ekleme yapıyor
Anneme soruyorum sen böyle demişsin diye annem şok oluyor kaynananı ben doğru dürüst görmedim bile beni aradığında da yüzeysel konuştum sohbete girmedim diyor