kaynana vakası........

safnur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
100
12
68
Günaydın hanımlar kısaca kendimde bahsedeyim 31 yaşındayım 11 aylık bi oğlum var 8 senedir özel bir şirketin muhasebe sorumlusuyum 5 senedir evliyim 3,5 sene önce evimizi aldık kredi ödüyoruz.
sorunuma gelince farklı fikirler almak değişik görüşlere ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum ondan konu açtım.
Oğlum doğdu 6 ay kendim baktım daha sonrasında oğlum doğmadan kaynanayla konuşmuştuk bakabilirmisin diye işe geri döneyimmi bu arada kaynanam eşinden ayrı evi yok 2 oğlu var biraz bende biraz orda kalıyordu.kaynanamda bakarım dedim işe başladım 4gün işe gidiyordum 3gün oğluma ben bakıyordum 3 günde kaynana diğer oğluna gidip gezip kafa dağıtıyordu.
5 ay oldu oğluma bakıyor ama her ay bir sorun istekleri bitmedi harçlığını koyduk cebine son model tlf istedi aldık yapıcaz tabi oğluma bakıyor sonuçta ama son olay 1 hafta önce Bursa ya düğüne gitti ondan da son gün haberim oldu ve orda kalıcam falan hiç bişey demedi Pazartesi eşimi arıyor ben biraz kalıcam ee oğlum ne olcak kayınvalidene bırak tamam annem bakarda emrivaki olması haber vermeden yapması beni üzdü ve ben apar topar anneme bıraktık annem yakın değil arabayla yarım saat falan 1 haftadır orda oğlum keşke hep annem baksa ama 3 kardeşim okula gidiyor bırakamıyor ben evimi bırakıp gidemiyorum.
5 ayda olanlarda üstüne eklendi ve dün patrona istifa etmem gerektiğini söyledim tekrar düşün dedi ama çerem kalmadı şuanda iyimi yaptım kötümü bilmiyorum kredi borcum var ama böyle devam edersede ben daha çok hastalancam şuan hipertiroid tedavim devam ediyor ve tansiyonum sürekli düşüyor bakalım daha neler çıkacak.
Sizlerden fikir almak istiyorum iyimi yaptım yada neler yapılabilirdi bilmiyorum Karışık olmuş olabilir kusura bakmayın..

Ne kadar düşüncesiz ve bencil bir kadınmış,tamam kimse bakmak zorunda değil zaten en güzeli annenin evladının yanında olması ama başta kabul etmiş. Ödemelerinizi herşeyinizi ona göre ayarlamışsınız. Valla sinirlerim zıpladı. Ücretsiz izin alamazmısınız? Yada annenize götürüp akşam alsanız yol masrafı olarak çok mu zorlar sizi?

borcunuz varsa biraz katlanın..tabi annenlede konuşman lazım..bakar mı diye...kayınvalidenle eşin açık konuşsun bakıcan mı bakmıcan mı diye..ona göre istifa edin..

Sanırım biraz gezen-tozan bi kaynana.
Emrivaki yaptığının farkında değildir o,anlık plan yapıverdim diyordur. Annenin bakabileceğini de biliyormuş çünkü.
Çok sıkıntılı bi durum yokmuş bence, istifa etmek yerine kayınvalidenin tüydüğü günlerde arayabileceğin bi günlük bakıcın falan olabilirmiş yedekte.

Ücretsiz izin kullamıyorum zaman belirsiz heray bugün ne olcak diye beklemekte istemiyorum.Annemde şu dönem kalması bile olmuyor üniversiteye hazırlanan kardeşim var çok önemli onun için ama oğlum orda olunca dersler askıya alınıyor maalesef arabamız yok taksiyle git gel 60 tl günlük yazar çok zor yani..

Yarım saatlik mesafe uzak değil annenize bırakabilirsiniz.
Yada çocuk bakan komşunuz varsa oda olabilir.

borcunuz varsa biraz katlanın..tabi annenlede konuşman lazım..bakar mı diye...kayınvalidenle eşin açık konuşsun bakıcan mı bakmıcan mı diye..ona göre istifa edin..

konuşsa bile bakıcam deyip sonra yine aynı olcak 5 ayda kaç kere oldu bu olay ama kopma noktam

Eve kamera koyup bakici bulma sansiniz yok mu. Bunu neden degerlendirmiyorsunuz. Bir maasiniz kamera sistemine gitse. 600 700 de bakici parasi deseniz . Yine maddi acidan kardasiniz. Manevi acidan gonlunuz rahat yasarsiniz

Hemen istifa edilir mi?
İki sene sonra istediğiniz pozisyonda iş bulabilme garantiniz yok ki..
Bir süre izin alın.
İyi bir kreş bulup kreşe verin.

Sanırım biraz gezen-tozan bi kaynana.
Emrivaki yaptığının farkında değildir o,anlık plan yapıverdim diyordur. Annenin bakabileceğini de biliyormuş çünkü.
Çok sıkıntılı bi durum yokmuş bence, istifa etmek yerine kayınvalidenin tüydüğü günlerde arayabileceğin bi günlük bakıcın falan olabilirmiş yedekte.

Gezeyim hep ister sorumluluk almaz temizlikçi kadın bile bulmak çok zor şu zamanda heleki çocuğumu bırakıcağım birini bulmak daha zor olur.

Bence istifa etmemeliydin.
Kayınvalideni karşına alıp eşinle birlikte konuşmalıydınız ondan sonra ne yapacağınıza karar vermeliydiniz..

Hemen istifa edilir mi?
İki sene sonra istediğiniz pozisyonda iş bulabilme garantiniz yok ki..
Bir süre izin alın.
İyi bir kreş bulup kreşe verin.

izin olayını düşündüm ama nezamana kadar süresi olsa bende istemem çok zor geldim buralara 3 yaşına gelince kreşi düşünüyorum.

Günaydın hanımlar kısaca kendimde bahsedeyim 31 yaşındayım 11 aylık bi oğlum var 8 senedir özel bir şirketin muhasebe sorumlusuyum 5 senedir evliyim 3,5 sene önce evimizi aldık kredi ödüyoruz.
sorunuma gelince farklı fikirler almak değişik görüşlere ihtiyacım var işin içinden çıkamıyorum ondan konu açtım.
Oğlum doğdu 6 ay kendim baktım daha sonrasında oğlum doğmadan kaynanayla konuşmuştuk bakabilirmisin diye işe geri döneyimmi bu arada kaynanam eşinden ayrı evi yok 2 oğlu var biraz bende biraz orda kalıyordu.kaynanamda bakarım dedim işe başladım 4gün işe gidiyordum 3gün oğluma ben bakıyordum 3 günde kaynana diğer oğluna gidip gezip kafa dağıtıyordu.
5 ay oldu oğluma bakıyor ama her ay bir sorun istekleri bitmedi harçlığını koyduk cebine son model tlf istedi aldık yapıcaz tabi oğluma bakıyor sonuçta ama son olay 1 hafta önce Bursa ya düğüne gitti ondan da son gün haberim oldu ve orda kalıcam falan hiç bişey demedi Pazartesi eşimi arıyor ben biraz kalıcam ee oğlum ne olcak kayınvalidene bırak tamam annem bakarda emrivaki olması haber vermeden yapması beni üzdü ve ben apar topar anneme bıraktık annem yakın değil arabayla yarım saat falan 1 haftadır orda oğlum keşke hep annem baksa ama 3 kardeşim okula gidiyor bırakamıyor ben evimi bırakıp gidemiyorum.
5 ayda olanlarda üstüne eklendi ve dün patrona istifa etmem gerektiğini söyledim tekrar düşün dedi ama çerem kalmadı şuanda iyimi yaptım kötümü bilmiyorum kredi borcum var ama böyle devam edersede ben daha çok hastalancam şuan hipertiroid tedavim devam ediyor ve tansiyonum sürekli düşüyor bakalım daha neler çıkacak.
Sizlerden fikir almak istiyorum iyimi yaptım yada neler yapılabilirdi bilmiyorum Karışık olmuş olabilir kusura bakmayın..
bu durumda kendinin bakması daha iyi olur hem senin için hem çocuğun için. ama maddi olarak zorlanacak gibiyseniz evden yapabileceğin işler bulabilir misin kendine? bu şekilde az da olsa eline para da geçer çocuğunun da yanında olursun

Bence istifa etmemeliydin.
Kayınvalideni karşına alıp eşinle birlikte konuşmalıydınız ondan sonra ne yapacağınıza karar vermeliydiniz..

onuda düşündüm konuştuktan daha öncede tamam diyor sonra aynı şeyler çıkış yollarım kapandı acaba kaynanadamı kendince haklımıydı diye düşünüyorum.

bide utanmadan son model telefon istiyrorr :)

eşin ve sen konuşun detaylıca tamam bakmak zorunda değilsin ama bakmıcaksan açıkça söyle ona göre yol çizelim diyin bakacaksada ona bi can emanet edildiğinin sizinde çalışan insanlar olduğunuzun farkına varsın

Back
X