Kaynana ve diğerleri part2

Eşimin evlenecek olan kardeşi de adliyede bizimle çalşyr. Eşim soktu işe vaktindereferans oldu mülakatta. Herneyse.bu çocukta eşime bi kez tşk edip abi sağol demedi. Yabancı gibi durdu hep bize.ailelerinde sorun var hepsi aynı düşmanlar sanki. Bebek doğunca bi çeyrek taktı bize. Bende eşime sende aynı çeyreği düğünde takacaksın bi sürü borç var.kira bile ödeyemediğimiz için annemin bize aldığı evde oturuyoruz. 100bin borçla evlendik. Akabinde kp için 15 bin barsak ameliyatı için kredi çektik. Bedelli askerlik kredisi çektik.o da tamam dedi.
Kaynımda adliyede bizle çalıştığı için her gelen selam verecek mecbur karşılayacam. Gitmesem de bu kez laf olacak kulağıma gelecek. Annem git laf getirtme bize diyor. İçimden gidip stres olmak gelmiyr

Misafirler geldigi zaman ben 3 kisi gelecek diye biliyordum ona göre hazirlik yapmistim anne ameliyatliyim bana yardim et bebegimle ilgileneyim bende diyebilirdiniz.
Dügüne esin gidiyorsa yaninda git oturdugun yerden kalkma gitmedigin takdirde bunu firsat bilip dedikodu cikarabilir.
Yeni geline simdilik öyle davraniyor onun da cikar yakinda kokusu.
Size neden böyle davraniyor var miydi bir husumet?

Aslında haklısınız da. Ben çalışıyorum memurum. İznim bitti ne yazıkki. Ücretsiz alacak kadar durumumuz ii değil. Eşim d memur. Hatta aynı yerdeyiz farklı birimlerde. Adliye çok yorucu zaten. Bir kez arayıp kime bıraktınız bebeği bile demedi. Düşmüş düğün derdine. Halbuki biz evlenirken komşu gibi durdu herşeye

Benim kv evlerine gittiğimizde hem benim yanımdayken 2 yaşındaki oğlumu bana karşı doldurmaya çalışıyor. Aynı şekilde telefonda hoparlör açıkken konuşuyoruz oğlum benim yanımda, yine benimle ilgili şeyler söylüyor duyduğumu bile bile.

2-3 saatlik mesafede oturduğumuz halde senede 2 sefer gidiyoruz artık. O da olmayacak bu gidişle...

Misafirler geldigi zaman ben 3 kisi gelecek diye biliyordum ona göre hazirlik yapmistim anne ameliyatliyim bana yardim et bebegimle ilgileneyim bende diyebilirdiniz.
Dügüne esin gidiyorsa yaninda git oturdugun yerden kalkma gitmedigin takdirde bunu firsat bilip dedikodu cikarabilir.
Yeni geline simdilik öyle davraniyor onun da cikar yakinda kokusu.
Size neden böyle davraniyor var miydi bir husumet?
Sözde beni çok seviyordu. Düğünde yoktu taşınmada yoktu ev sermede yoktu hamile iken yatmak zorunda kaldığımda yoktu erken doğumda yoktu hiçbişiyde yoktu. Benim şansım galiba. Bu geline kurban oluyor hepsi nerdeyse

Yerinde olsam görüşmem gitmem de.ne şanslisn kocan arkanda. Benim kimse arkamda değil kocamin yanında oldu hersey utanmasa annem haklı diyecek ben ona rağmen görüşmuyorum ve cok rahatım canım.

Bence gidin. Düğünde bulunun, hiç samimi olmayın. Konuşmayın, eşiniz yanınızdan ayrılmasın hiç. Beraber oturur, altınınızı takar, kalkar gelirsiniz.

Düğünde cenazede küslük olmaz diye düşünüyorum. Diğer zamanlardaki meseleler silinebilir ama bu zamanlardaki unutulmaz. mesafe daimi kalır. En güzeli Budur.

Bizim de bir tanıdığın geliniyle arası hoş değilmiş. Gelin görümcenin düğününde yoktu. Erkek tarafı bile soruyordu gelin Yok mu diye. Kimi geline atar, kimi kayınvalideye. Hiç lüzum yok bence milletin ağzına laf vermeye.

kızım çaylara bak diyen kadına utanmıyor musun sen bu halimle bana iş buyurmaya misafiri getirdiğin gibi ağırla diyemiyorsan çok çene yapmayacaksın.

Bence gidin. Düğünde bulunun, hiç samimi olmayın. Konuşmayın, eşiniz yanınızdan ayrılmasın hiç. Beraber oturur, altınınızı takar, kalkar gelirsiniz.

Düğünde cenazede küslük olmaz diye düşünüyorum. Diğer zamanlardaki meseleler silinebilir ama bu zamanlardaki unutulmaz. mesafe daimi kalır. En güzeli Budur.

Bizim de bir tanıdığın geliniyle arası hoş değilmiş. Gelin görümcenin düğününde yoktu. Erkek tarafı bile soruyordu gelin Yok mu diye. Kimi geline atar, kimi kayınvalideye. Hiç lüzum yok bence milletin ağzına laf vermeye.
Dünya yansa kadın önemsemez beni.benden olan bebeğimi bile silmiş. Allah çıkarsın hakkımı ne diyim.gidersem kalkıp elalemin yanında gövde gösterisi yapacak bak hepsi emrimde diye. Ayrıca selam vermek zorunda kalacam. Şuan şeytan gelse cin gelse baş üstüne o gelmesin yeter. O denlinefret ediyorum

kızım çaylara bak diyen kadına utanmıyor musun sen bu halimle bana iş buyurmaya misafiri getirdiğin gibi ağırla diyemiyorsan çok çene yapmayacaksın.
Ben köklü bir aileden geliyorum.ilimizde herkes ailemi tanıyor. Bu harejeti yapsam bana yakışmazdı. Sonrasında hallettim olayı ama elalemin yanında öyle yapsam ailemin terbiyesi ile ters düşerdim.

Ben köklü bir aileden geliyorum.ilimizde herkes ailemi tanıyor. Bu harejeti yapsam bana yakışmazdı. Sonrasında hallettim olayı ama elalemin yanında öyle yapsam ailemin terbiyesi ile ters düşerdim.
sen öyle yapınca kayınvalidenin yanında getirdiği kişiler bak bana yardım etti diyorsun bence onlar anlardı gayet.bazen ailemizi düşünerek hal ve hareketlerimizi düzenliyoruz ama olan yine bize oluyor ..bak bu devirde ısıran seviliyor,insanlık bozuldu napacaksın yapacak bir şey yok bu sebeple sopanı göstereceksin ki diğer deli çomağını saklasın.

valla ben normal doğum yaptım 1 hafta falan geçmişti
kv kızkardeşleri falan vardı bişey yaptırmazlardı annem de vardı
kv sadece dediki bi kahve yapta içelim teyzesi hemen o mu yapıcak saçmalama
yok yani güzel yapıyo ya ondan dedim diye kıvırdı yaptırmadılar senin yapman
hata olmuş söyleyince mecbur yapılıyor hazır şeyler vericen yanına da çay tamam
kalkarken falanda oflayarak vs yapıcan anlasın gelenlerde daha sonrada söyleseydin
bu hiç hoş olmadı sen beni ciddiye almıyosun galiba bu halimle hizmet ettirdin ya falan gib
başlıycaktın düğüne de davet gelirse gitmeniz lazım ama sen mecbur değilsin eşin mecbur kardeşi
ama gitsen de onlarla muhatap olmasın tebrik edip az durup çıkarsınız.

Eşiniz gitmek istiyor mu düğüne? Bence gitmek istiyorsa onu kırmayın. Ne güzel arkanızda duruyor, burada ne çok konu okudum, kayınaileden sıkıntı çeken kadınlar ama kocaları hiç bir şekilde arkalarında durmayan hatta onları suçlayan şiddet bile gören kadınlar. Bu yüzden eşiniz takdiri hak ediyor ve onun hatrına gidebilirsiniz.
Çok durmayın, takın takınızı evinize dönün. Güzel giyinin süslenin püslenin, kimseyi takmıyormuş gibi davranın. Kayınvalideniz istediği şeyi söylesin, emin olun insanlar onu az çok biliyordur, siz takdir edilirsiniz şu durumda.
Bu arada merak etmeyin yeni gelin kayinvalidenizin hakkından gelir, hep öyle olur. Belki bir gün ağlayarak kapınıza bile gelebilir :) içinizi ferah tutun, hiç bir kötülük karşılıksız kalmıyor. Ve artık takmayın şu aileyi madem görüşmüyorsunuz da, yuvanızda mutlu olmaya bakın.

Kızım çaylara bak. Şunu şunu da hazırla derse elalemin içinde napmalıyım ki. Kalk kendinmi yap diyeyim. Artık getirdiği akrabaları yardım etti o denli.
Direkt öyle demeden ağrım var deyip yatabilir bebeğinizi emzirme bahanesiyle odanızdan çıkmayabilirdiniz. En sonunda da gerekirse bu halimle misafire hizmet edemem diyebilirdiniz.

Merhaba önceki konumda kayınvalidemin bitmeyen umursamazlığı ve eşimin diğer aile fertlerinin hal hareketini yazmıştım.
En sonki gelişmeleri yazmadan size ufak özet geçeyim. İlk evlendiğimizddn bu yana kv kp görümce ve kayınlar asla destek olmadılar manevi be maddi.zaten maddi açıdan bir beklentimiz olmadı kimseden.
5 sene boyunca eşim ve benim ayrı rhaatsızlıklarımız yüzünden çocuğumuz olmadı ve tedavi ile de olmuyordu. Allahın güzel hikmeti bu ya oluverdi.
Hamileliğimin 19.haftasında rahim ağzına dikiş atıldı 34.haftada da plasenta ayrılması nedeni ile erken doğum oldu. Kv ve bekar görümce ile kp ve kayınlar yine yoktu ortada. Kv en son tüm sülalesini gösteriş için habersiz eve topladı o prematüre bebekle ameliyatlı halimle hizmet ettirdi bana. Totalde 13 kişi bi anda getirdi bi günde hepsi de çocuklu. Diğer konuda veeip veriştiler bana kv napmış mecbur değil vb. Ben de görüşmek istemediğimi söyledim keza öyle de oldu ama Şimdi olana bitene geliyorum.
Kaynım 28 nisanda evlenecek. Elti adayıma d.günü yapan kaynana hala görüştüğümüz zmnlarda bana bi tlf açmadı. Bende bu durumu da diğerleri ile eşime zikredince eşim annesini aradı
Anne karıma neden böle davranıyorsunuz. Neden değer verilmiyor. Size bir hatasımı oldu demiş. O da üste çıkıpbişi yapmamışız vs demiş. Eşimde tüm bu saydıklarımı anlatmış. Ardından söz hakkı vermeden görüşmeyin birbirinizle. Karım çok üzülüyor sütü kesildi. Yeter artık yuvam dağılacak demiş. Annesi de ben ona mı soracağım kime ne yapacağımı demiş. Eşim de görüşmeyin demiş.
Sorun şurda başlıyor canıma minnet 2 aydır yüzlerini görmüyorum. Problem annesi ile ama eşimi ne babası ne kardeşleri aramıyor. Kendisi de aramıyor. Ama özlüyormuş. Git madem dedim. Al bebeği de hava da güzel gidin bi sabah dedim. Ama ona da olmaz dedi. Şimdi birde düğün var. Ben hiç gitmek istemiyorum. Yüzlerini göresim yok. Sizce napmalıyım?
Aman ne gideceksin ya bebeği niye götürecek eşin zorla mı sevdireceksiniz bebeği. Eşim çok özlediyse gitsin görüşsün bebeği özleyen gelsin görsün. İsteyen yolunu bulur istemeyen bahanesini bulur derler o yüzden boşveeerr hiçbirşeye gitme.

Yeni doğum yapmış ameliyatlısınız da eşiniz madem sizi bu kadar düşünüyor annesine telefon açıp laf söylüyor o zamanlar neden eşim yeni doğum yaptı hizmet edemez demedi, siz neden kalkıp hizmet ettiniz ve nasıl ettiniz sizin anneniz falan yok muydu başınızda? ayrıca eltine doğumgünü yapılmış falan filan neden bunu öne sürerek değerinizi belirliyorsunuz ki organizasyonu kaynınız yapmış olabilir bu sebeble aratmanız olmamış onla kendini kıyaslamış kıskanmış gibi olmuşsun. Düğüne gitmemek olmaz eşinin kardeşi sonuçta yani.

Merhaba önceki konumda kayınvalidemin bitmeyen umursamazlığı ve eşimin diğer aile fertlerinin hal hareketini yazmıştım.
En sonki gelişmeleri yazmadan size ufak özet geçeyim. İlk evlendiğimizddn bu yana kv kp görümce ve kayınlar asla destek olmadılar manevi be maddi.zaten maddi açıdan bir beklentimiz olmadı kimseden.
5 sene boyunca eşim ve benim ayrı rhaatsızlıklarımız yüzünden çocuğumuz olmadı ve tedavi ile de olmuyordu. Allahın güzel hikmeti bu ya oluverdi.
Hamileliğimin 19.haftasında rahim ağzına dikiş atıldı 34.haftada da plasenta ayrılması nedeni ile erken doğum oldu. Kv ve bekar görümce ile kp ve kayınlar yine yoktu ortada. Kv en son tüm sülalesini gösteriş için habersiz eve topladı o prematüre bebekle ameliyatlı halimle hizmet ettirdi bana. Totalde 13 kişi bi anda getirdi bi günde hepsi de çocuklu. Diğer konuda veeip veriştiler bana kv napmış mecbur değil vb. Ben de görüşmek istemediğimi söyledim keza öyle de oldu ama Şimdi olana bitene geliyorum.
Kaynım 28 nisanda evlenecek. Elti adayıma d.günü yapan kaynana hala görüştüğümüz zmnlarda bana bi tlf açmadı. Bende bu durumu da diğerleri ile eşime zikredince eşim annesini aradı
Anne karıma neden böle davranıyorsunuz. Neden değer verilmiyor. Size bir hatasımı oldu demiş. O da üste çıkıpbişi yapmamışız vs demiş. Eşimde tüm bu saydıklarımı anlatmış. Ardından söz hakkı vermeden görüşmeyin birbirinizle. Karım çok üzülüyor sütü kesildi. Yeter artık yuvam dağılacak demiş. Annesi de ben ona mı soracağım kime ne yapacağımı demiş. Eşim de görüşmeyin demiş.
Sorun şurda başlıyor canıma minnet 2 aydır yüzlerini görmüyorum. Problem annesi ile ama eşimi ne babası ne kardeşleri aramıyor. Kendisi de aramıyor. Ama özlüyormuş. Git madem dedim. Al bebeği de hava da güzel gidin bi sabah dedim. Ama ona da olmaz dedi. Şimdi birde düğün var. Ben hiç gitmek istemiyorum. Yüzlerini göresim yok. Sizce napmalıyım?
Bence eşinin tepkisi aşırı
Baba ve kardesleri haklı
Düğüne de gitmeniz lazım

Habersiz 13 kisiyi eve cagirmak ve logusa kadina is yaptirmak... esiniz gereken cevabi vermis sizlik bir sey yok kendisi dugune gitmek isterse beraber gidersiniz istemezse gitmezsiniz karismayin bence.

Eşimin evlenecek olan kardeşi de adliyede bizimle çalşyr. Eşim soktu işe vaktindereferans oldu mülakatta. Herneyse.bu çocukta eşime bi kez tşk edip abi sağol demedi. Yabancı gibi durdu hep bize.ailelerinde sorun var hepsi aynı düşmanlar sanki. Bebek doğunca bi çeyrek taktı bize. Bende eşime sende aynı çeyreği düğünde takacaksın bi sürü borç var.kira bile ödeyemediğimiz için annemin bize aldığı evde oturuyoruz. 100bin borçla evlendik. Akabinde kp için 15 bin barsak ameliyatı için kredi çektik. Bedelli askerlik kredisi çektik.o da tamam dedi.
Kaynımda adliyede bizle çalıştığı için her gelen selam verecek mecbur karşılayacam. Gitmesem de bu kez laf olacak kulağıma gelecek. Annem git laf getirtme bize diyor. İçimden gidip stres olmak gelmiyr
Evet el alem için yaşayan bir adet anne daha.
Sizin mutluluğunuz huzurunuzu daha mühim elalemin lafı mı?
Siz de annenizi kv yı eşinizi herkesi tersleyip bildiğinizi okumuyorsunuz vallahi pes.
Kıskandı derler şunu derler laf gelir kulağıma bilmem ne eee desinler nolmus!
Ya 2018 yılında hala böyle muhabbetler ne tuhaf.
Gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz bu kadar basit.
Ayrıca küçücük bebeği de eşinizle ayaklarına yollamanız tuhaf.
Torununu çok seven görmek isteyen gelir görür zaten pek umurlarında değil.

Back
X