kaynana ve gorumce iftar daveti:(

aay canim harikasin ya hunkar begnsi falan hic yapmadim onu ana yemek degilde ara sicak gibi şik bir tabaga ortaya koysam yada ali nazigi. olurmu sence
ali nazik ve hünkar begendi ağır yemekler olup asla ara sıcak tercih edilmemeli..

söyle yap beşamel sos hazır da dursun zaten üstünde et kavurma koyacaksın..

çorbadan sonra büyük servis tabagına kase içinde pilavı ters çevir yanına kaşıkla beşamel sostan bi yatak yap üstüne etleri koy biraz boş yer bırak ki ortadaki ara sıcak vs den alsınlar tabaklarına..

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 121
ali nazik ve hünkar begendi ağır yemekler olup asla ara sıcak tercih edilmemeli..

söyle yap beşamel sos hazır da dursun zaten üstünde et kavurma koyacaksın..

çorbadan sonra büyük servis tabagına kase içinde pilavı ters çevir yanına kaşıkla beşamel sostan bi yatak yap üstüne etleri koy biraz boş yer bırak ki ortadaki ara sıcak vs den alsınlar tabaklarına..
canim ali nazigi ortaya şik bi sunum.olsun diye koymak istiyodum ama bilmiyorum hem zengin gorunuyo hek lezzetli ama ana yemek olarak karniyarik tabuk baget polav dusunuyorum

Hem et hem karnıyarık pilav ağır olur..
Birini seçin ve 1 2 çeşit zeytinyağlı yemek tercih edin.
Ara sıcak olarak börek daha iyi olur..
2 çeşit salata olabilir.
Mantı hiç eklemeyin hangisini yıyecekler:)

Havuçlu patatesli soğanlı süzme mercimek çobası,
fırında izmir köfte(servisi de kolay),
pilav,
çoban salata.

Ortaya zeytinyağlı barbunya ya da zeytinyağlı yaprak sarma,
patlıcan-biber kızartması(üstüne sarımsaklı yoğurt),
paçanga böreği.

Hem et hem karnıyarık ağır bence,bu şekilde hem et olur hem yanında ortaya koyduklarınızdan isteyen istediği kadar tabağına alır. İzmir köftenin sunumu da çok kolay,ısıtma derdi yok.Isıtılmış yemek ilk tadını vermiyo. Fırını kapadıktan sonra içinde sıcak sıcak bekler.

Hurma zeytin gibi iftariyelikleri de masanın iki ucuna koyarsınız.
İçeçek olarak ayran kola vs.

Tatlı yemekten sonra çayla olur bence masada abes olur onca yemeğin içinde,hafif bir şeyler olabilir.
İsterseniz seçenek olması için kurabiye de yaparsınız.
Çaydan sonra da türk kahvesi yaparsınız.

Yaz iftarı çok ağır yemek yenmez, benim ilk iftar için planladığım menü şöyle ;
Soğuk ayran çorbası
Izfara köfte ve tavuk , fasulyeli pilav (dibleye benzer)
Zeytinyağlı olarak imam bayıldı ve barbunya (ortaya çeşit olarak konulacak) bir de zeytinyağlı biber dolması
Peynirli ve ıspanaklı börek
Yoğurtlu patlıcan salatası , közlenmiş kırmızı biber, havuç tarator
Mevsim salatası - cacık isteyen tercihine göre yer
Tatlı olarak vişneli irmik tatlısı ve güllaç (irmik çok hafif oluyor tam ramazana göre bence)
İftardan sonra çayın yanına üzümlü kek ve milföy çubukları

erkeklerde var canim pilav sart o yuzden evet yogurtlu biseyde dusunuyorum manti olabilir ama pilavda var agir glir yogurtlu olarak daha baska şik lezzetli ne olabilir ali nazik kebabi falan olurmu yafa koz biber yogurtlasam sacma mi olur
Kırmızı biberi kızart sonra içine kızarmış Patlıcan kabak vs doldur üzerine yoğurtla servis et. Illa yoğurtlu istiyorsan Seçenek çok. Büyük marketlerde soğuk mezelerin her türlüsü satılıyor. Dün sarma aldım ilk defa ve çok lezzetliydi. Ben şık servislerle masaya koyuyorum herşeyi. Sadece çorbayı ezana yakın koyuyorum sıcak sıcak. Onun dışında herşey masada olur ve genelde kimse Çukur tabakta ayrıca bişey yemiyor. Herşeyden az az alıp büyük tabakta yiyorlar bende öyle yapıyorum sıcak hava zaten suyla doyuyoruz. Bide yemek sonrası Sütlaç ikram ediyorum, çayın yanına Şerbetli tatlı, kuruyemiş vs

Yaz iftarı çok ağır yemek yenmez, benim ilk iftar için planladığım menü şöyle ;
Soğuk ayran çorbası
Izfara köfte ve tavuk , fasulyeli pilav (dibleye benzer)
Zeytinyağlı olarak imam bayıldı ve barbunya (ortaya çeşit olarak konulacak) bir de zeytinyağlı biber dolması
Peynirli ve ıspanaklı börek
Yoğurtlu patlıcan salatası , közlenmiş kırmızı biber, havuç tarator
Mevsim salatası - cacık isteyen tercihine göre yer
Tatlı olarak vişneli irmik tatlısı ve güllaç (irmik çok hafif oluyor tam ramazana göre bence)
İftardan sonra çayın yanına üzümlü kek ve milföy çubukları
canim agir yemek yenmez diyon da senin menu de baya varmis☺ izgaralar imam bayildilar cayin yanina milfoy falan☺ ama guzel mennu cok tesekkurler

Karnıyarık yerine kürdan kebabı yapabilirsiniz malzemeler aynı ama sunumu farklı ve güzel olur ;)
Mercimek yada ekşili yuvalama çorbası(çok severim bu çorbayı:) güzel olur
Tavuklu pilav
Cacık ve vişne çilek komposto
Kıvırcık Salata
Kırmızı köz biber salatası
Tatlı olarak güllaç yada profiterol güzel olurdu hem sütlü hem hafif
Akabinde çay ile kurabiye servis edebilirsin
En sonda da bi türk kahvesiyle kapanışı yaparsın..
Baktın halen kalkmadılar bi de meyve servisi yaparsın :KK70:

Evveeettt tam olarak kaderimiz aynı canimcim pazartesi günü gorumcemler kaynim kaynanam geliyolar eşleriyle beraber ve bende kayniyarik pilav çorba cacık falan dusunuyodum ama şimdi hangi birine yetistirebilirim ki onu bu yüzden kuru fasulye pilav havuç salatasi sarma yapıcam bence yeterli basit bi pasta tarifi var birde onu yapıcam bunu çayla indiricem en sonda kahve yapıcam ve gece bitecek insallajhhh

Bu sıcakta kuru fasulye iyi fikir değil bence:KK43:

canim agir yemek yenmez diyon da senin menu de baya varmis☺ izgaralar imam bayildilar cayin yanina milfoy falan☺ ama guzel mennu cok tesekkurler

Benim ki zeytinyağlı abartması =))
Izgara bence yaz için ideal hafif ve sağlıklı , her porsiyona üç köfte ve iki parça orta boy tavuk =))
Ağır yemekten kastım kaideli et yemekleri, kızartma falan
Milföy çubuklarını dene derim, çok havalı oluyorlar =))
Çeşit olan sofrayı seviyorum ben, kalmayacak şekilde az az yapıyorum, misafir sayıma göre, bir de ilk iftar bizde çok özeldir Ramazan'ı karşılama anlamında o yüzden abartmışım sanırım biraz =)))

herkezin aliskanliklari farkli galiba ben barbunyayo soguk koysam.onlerine sogumus der kaynan kayinoeder rezik olurum:olamaz:

Tabi cnm herkes farklı seviyor. Biz göçmeniz. Mesela bizde diyelim pazardan ayşekadın aldın. Hemen şey sorulur. Zeytinyağlı mı yapacaksın, etli mi? Zeytinyağlı bir aperatif olarak çeşit olarak soğuk mu koyacaksın demek. Etli de normal sıcak yemek mi yapacaksın demek. Değişiyor yani kültüre göre :olamaz:

Hanımlar ben de misafir ağırlayacağım, toplam 8 kişi olacağız. Ve ben misafirlerin geleceği gün (cumartesi) öğleden sonraya kadar çalışıyor olacağım. Bu durumda islim kebabı çok zorlar mı başka birşey mi yapsam? Zaten diğer seytinyağlıları, hoşafı vb bikaç gün önceden hazırlayacağım.

Cumartesi de çalışan biri olarak (aslında çalışmıyorum ama mesai çıktı bu hafta) aşağıdaki menüyü düşünüyordum. Ne dersiniz zor mu olur?

- Yayla çorba
- İslim kebabı
- Pirinç pilavı

- Zeytinyağlı enginar (bir gün önceden yapacağım)
- Fellak köftesi (önceden yapıp buzluğa atacağım)

- Yoğurtlu semizotu
- Yeşillik salatası
- Çilek hoşafı

- Tatlı olarak da yalancı tavukgöğsü ve kaymaklı kaysı tatlısı düşünüyordum.

iftarda tıkanıyor insan canım
önce çorbayla başlayabilirsin
sonra sebze yada karnıyarık ve pilavla ikram edebilirsin
hünkar beğendi yapabilirsin veya tavuk beğendi (ben hünkar beğendi tercihim)
gavurdağ salatası ve deniz börülcesi favorimdir.
tatlı magnolia tatlısı birde

mesela karnıyarık yanına pilav yaptın diyelim bunu servis yabağına koycaksın geniş olana yemek tabaklarına yani çukur tabaklarına da yaptığın sulu yemeği koycaksın o tabakları kişi başına bi tane koymana gerek yok mesela 6 kişilik masa hazırlıyosan 3 tane diyelim taze fasulye tabağı koyabilirsin

Hanımlar ben de misafir ağırlayacağım, toplam 8 kişi olacağız. Ve ben misafirlerin geleceği gün (cumartesi) öğleden sonraya kadar çalışıyor olacağım. Bu durumda islim kebabı çok zorlar mı başka birşey mi yapsam? Zaten diğer seytinyağlıları, hoşafı vb bikaç gün önceden hazırlayacağım.

Cumartesi de çalışan biri olarak (aslında çalışmıyorum ama mesai çıktı bu hafta) aşağıdaki menüyü düşünüyordum. Ne dersiniz zor mu olur?

- Yayla çorba
- İslim kebabı
- Pirinç pilavı

- Zeytinyağlı enginar (bir gün önceden yapacağım)
- Fellak köftesi (önceden yapıp buzluğa atacağım)

- Yoğurtlu semizotu
- Yeşillik salatası
- Çilek hoşafı

- Tatlı olarak da yalancı tavukgöğsü ve kaymaklı kaysı tatlısı düşünüyordum.

Ben beğendim menüyü.
Hem göze hem mideye hitap ediyo
Iftar geç vakit olduğu için öğleden sonra başlasanda yetistirirsin canım.

Yalnız ben ana yemek tabağı biraz boş gibi olur diye sanırım yanına kolay bişey daha yapardım.
Julyen doğranmış sebze sotesi veya fırında Kaşarlı mantar gibi bişey.

Back
X