kaynana ve gorumce iftar daveti:(

Evet güzel oluyor aslında ama ne bileyim benim ailemde öyle bir alışkanlık var. Zeytinyağlı soğuk olacak illa :)

Bir de misafire soğuk pratik oluyor. 1 gün önceden yapıp, ısıtmadan direk sofraya :KK70:
Oyle de cok lezzetli oluyor ya Allah cesit cesit yaratmis:KK200: bi de dinlenince iyice cikiyor lezzeti ortaya..

Evet güzel oluyor aslında ama ne bileyim benim ailemde öyle bir alışkanlık var. Zeytinyağlı soğuk olacak illa :)

Bir de misafire soğuk pratik oluyor. 1 gün önceden yapıp, ısıtmadan direk sofraya :KK70:
herkezin aliskanliklari farkli galiba ben barbunyayo soguk koysam.onlerine sogumus der kaynan kayinoeder rezik olurum:olamaz:

Evveeettt tam olarak kaderimiz aynı canimcim pazartesi günü gorumcemler kaynim kaynanam geliyolar eşleriyle beraber ve bende kayniyarik pilav çorba cacık falan dusunuyodum ama şimdi hangi birine yetistirebilirim ki onu bu yüzden kuru fasulye pilav havuç salatasi sarma yapıcam bence yeterli basit bi pasta tarifi var birde onu yapıcam bunu çayla indiricem en sonda kahve yapıcam ve gece bitecek insallajhhh

Mercimek veya tarhana çorbası

Ana yemek bezelyeli havuçlu pilav, karnıyarık veya türlü

Ek olarak; rus salatası, cacık, mevsim salata, humus (seviliyorsa), çiğköfte

Zeytin, hurma da koyun iftarı bunlarla açmak isteyebilirler

Tatlı olarak kadayıf (dondurma ile servis) bunuda yemekten sonra çay ile ikram edin

En son da türk kahvesi yaparsınız hazmı kolaylaştırır

*Yemeklerden servis tabaklarıyla ayrıca ortaya da koyun isteyen ordan alır tabağına
Siz bu işi biliyosunuz =) valla harika bi menu aklımda tutayim ben bunu

Ya canım hiç karnıyarık işine girme bence hem zor hem mutfağı batırıp kokutuyo hemde sayılı yemek yani ya ikinciyi isterlerse.. bak ben tavuğu nasıl yapıyorum tavuk göğüs baget zevke göre güzelce yıka kaba koy üstüne patates dilimle koy 1 kaşık Salça 1 başa yakın sarımsak tuz karabiber kekik sıvı yağ iyice harmanla borcama koy tam 1 saatte pişiyor onuda gündüzden hazırla iftardan yaklaşık 1buçuk saat önce fırınıa koy oh mis.. sarma istiyosan akşamdan sar onuda bir pişirme kalır son dk sadece pilavı bırak böylece sofrayı süslemeye fırsatın olur

Bu arada salatayı cevizle ve doğranmış beyaz peynirle süsle.. onuda hazırla sosunu iftardan önce üstüne dökersin. Meze olarak sarma ve havuç tarator iyi fikir.

Buarada güveç tenceren varsa
sogan arpa olursa super
Salca
tavuk kusbasi
Kup kup patates
Renk olsun diye yesil kirmizi biber halka halka
Biraz su baharat tuz kapat tamamdir
Demlene demlene pisince super olur tadı yanına sade pilav:kk77:
Not:
Karniyarik yaptim ben de ama doymayan olursa sıkıntı oluyor.
Ben kv agirlarken bunu porsiyon güveçte yaptim anane geldi supriz :) biz eşimle bolustuk.
Diger mezeleri yazmadım hanımlar yazmış yeterinceEn Büyük KK

kzlar peki diyelim firinda tavuk paget yapicam onlar gelene kadar sogursa nolucak isitulinca kurumazmo

Ya canım hiç karnıyarık işine girme bence hem zor hem mutfağı batırıp kokutuyo hemde sayılı yemek yani ya ikinciyi isterlerse.. bak ben tavuğu nasıl yapıyorum tavuk göğüs baget zevke göre güzelce yıka kaba koy üstüne patates dilimle koy 1 kaşık Salça 1 başa yakın sarımsak tuz karabiber kekik sıvı yağ iyice harmanla borcama koy tam 1 saatte pişiyor onuda gündüzden hazırla iftardan yaklaşık 1buçuk saat önce fırınıa koy oh mis.. sarma istiyosan akşamdan sar onuda bir pişirme kalır son dk sadece pilavı bırak böylece sofrayı süslemeye fırsatın olur
ya pismesse baget canim yada daha erken piserse isitinca kotu olmazmi

Annemin çabucak yaptığı ama lezzetinden de insan öldüren güzel bir yemeğini hemen paylaşmak istedim sizinle belki işinize yarar.O yemeğin bi adı var amma velakin ben şuan hatırlamıyorum. Tarifim üzerinden yemeğin adının ne olduğunu bilen varsa söylesin madem. Neyse çabucak olma kısmıyla birlikte yüzeysel olarak yemek şöyle; kasaptan hazır köfte alınır, o köfteler elde yuvarlanıp sonrada tepesinden biraz oymak suretiyle iç şekli verilir.Yani yuvarlak köftenin üzerine baş parmağınızla bastırıp oyuk yapıcaksınız bu kadar, sonra annem onu fırına atıyor fırında köfteler pişerken patates püresi hazırlıyor.Pişen köfteleri fırından çıkarıp patates püresini köftelerin o oyuk yerlerine yerleştiriyor sonra da üzerine kaşar rendeleri döküyor bide salçalı sos gezdiriyor tekrar fırına atıp kaşarlar üzerinde eriyene kadar fırında bekletip çıkarıyor. Mis gibi yemek. Köfteyi annem uğraşmamak için çabucak olsun diye hazır aldığından bizim için çabucak olan püre ve kaşar rendelemek dışında başka bişeyle uğraştırmayan çok lezzetli güzel görüntülü bir yemek oluyor.Köftenin hazırlığı tercih meselesi tabi isterseniz köftenizi kendiniz yapın.Bu arada bu kadar yazdıktan sonra yemeğin ismi aklıma geldi Hasanpaşa köftesi. :)))))) O kadar yazdım silmiyim bari. Yanında pilav yanında ayrıca bi sulu yemek salata mercimek çorbası.Mis. :))) İçinde haşlanmış mısır taneleri olan yeşillik salatası yapabilirsiniz. Bu mevsimde oluyor mu pek sevmediğim için bilmiyorum ama salatanın en son üzerine birazda nar taneleri serpiştirebilirsiniz. Gibi gibi. Ayrıca atıyorum mercimek çorbası yapıcaksanız evdeki bayat ekmekleri parça parça koparıp üzerine biraz yağ ve kırmızı biber + nane döküp onları karıştırıp fırında kızartınız, çorbanın üzerine o kızarmış baharatlı ekmeklerden koyabilirsiniz.Kıtır kıtır çok güzel oluyor. Biraz detay ama özenli ve hoş ayrıntılar bence.

Back
X