- 4 Mart 2015
- 401
- 439
- 33
Bişey sormak istiyorum siz hiç misafir ağırlamadınız mı?aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bişey sormak istiyorum siz hiç misafir ağırlamadınız mı?aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben
Bence bu konularda çok ilgili ve bilgili değil gibi.Bişey sormak istiyorum siz hiç misafir ağırlamadınız mı?
Bişey sormak istiyorum siz hiç misafir ağırlamadınız mıaaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben
yok aslında eleştirmek için söylemedim. Daha önceki davetlerini nasıl yapıyorsa o şekilde yapsın, yani karnıyarığın yanına ne konur önden ne verilir arkadan ne gelir bilinebilir bişe olması lazım sanki ama kırmak istemem tabiBence bu konularda çok ilgili ve bilgili değil gibi.
kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
karnıyarık başlı başına yeter bence önce çorba ardından karnı yarık pilav cacık salata araya börek ve 1-2 çeşit zeytin yağlı. mesela z.yağlı barbunya ve dolma yeterli bence ardından da bir tatlı tamam işte
oylemi canim sicak sicak seviyo bunlar ya kp falan malum eski kafa soguk ve susuz yemezler ekmek banacaklar illaBen de tam bunu yazacaktım..
Zeytin yaglilari guzelce sunum hazirlarsaniz şık olur..
Kolay gelsin..
Bir de son güne bırakmayın bence z.yagli birngun once dinlenince daha güzel oluyor![]()
canim bencede ya kafamda baya biseyler olustu ve bunun rahatligi icindeyim sanirin karniyarik pilav manttali tavuk sote ana yemegim.olucak yesil fasulye dolma bide yogurtlu bise salata yeterkarnıyarık başlı başına yeter bence önce çorba ardından karnı yarık pilav cacık salata araya börek ve 1-2 çeşit zeytin yağlı. mesela z.yağlı barbunya ve dolma yeterli bence ardından da bir tatlı tamam işte
tabikide agirladim onden ne verilir arkadan ne verilir bunu biliyorum elbette sadece sulu ymek kismina takiliyorum bazi gittigim yerlerde corbadan sonra nohut yada kuru fasulye veriyorlar yyada yesil fasulye..o bitince tabaga pilav ve yanina karniyarik sulu kofte faan veriyolar..bunu ben yapmak istemedigim icin soruyorum arkadaslara sacma geliyo banaBişey sormak istiyorum siz hiç misafir ağırlamadınız mı?
firin bageti masanin ortasina koymak fikri cok hosuma gitti canim tesekkurler zaten benimmderdm zengin masa:d bagetleri şık bir sunum tabagina yerlestirip ortaya koyabilirim dimi ama sogumazmi ya..karnıyarık yapmayın.
ana yemek pilav ve etli bir yemek olsun .fırın yemeği.
bir de fırında baget yapabilirsiniz.
herkes habağına istediği kadar alır.
sulu yemeğe niye taktınız bu akdar:))
ikramı koaly ve şık bişeyler düşünün.
illa sulu yemek isteyen zeytinyağlı fasülyeden alır.
yine zeytinyağlı bezelyeli enginar yapabilirsin .
sebzeli orman kebabı islim kebabı filan olabilir.
ortaya zeytinyağlı taze fasülye sarma sigara böreği .çoban salata filan koyarsınız.
yine iftarlıklarınız olur.
karpuz kavun oalbilir.
tatlıyı çay ile ikram edin.şerbetli bir tatlı olur.
dondurmalı irmik helvası olur.
ayy canim yani ya daha ne olsun nakafar buyuttum gozumde karniyarik devam☺Ahhh ben olsam istiridye soslu dana bonfile ce kontrefile yapar, soğan yatağında servis eder, çilekli yesilsalata ile
Off seninle bu is zor. Hepsini ev yemekleri yapan yerden satın al. Evde isitip ver.
Ben yaptım dersin
Pilavin yanına en kolay fırına tavuktur.
Sen gene karniyariga devam ey eğer yemek bilmiyorsanız en kolayı en çok bilduginizdir
canim aklimda olusan ana yemegi yazmissjn ara sicaklarrinda cok iyi cok saol fikir icinGüzel bir çorba tercihen mercimek
Sulu yemek yerine biber dolması yap yada yeşil fasulye.
Sonra illa karnıyarık yapacağım dersen karnı yarık pilav istersen yanına firin posetinde baget atabilirsin kendinden baharatlı oluyor.
Yanınada yoğurtlu koz biber yapabilirsin çok ferah ve hafif olur.
Havuc salatası yapabilirsin yada yogurtlu havuc yapabilirsin
Ortaya da bir yeşil salata oh mis.
Tatlıyıda bi zahmet getirsinler
Ben iftar yemeği verdiğimde gecen sene
Sulu yemek yerine ortaya çiğ kofte sigara böreği salata yogurtlu havuc falan yapmiştim.
Hem göz doyuyor masa zengin oluyor.
Hemde herkes sıkılmiş oluyor sulu yemekten.
Ayrıca guvecın varsa malzemelerini koyup bir pideciye gonderbilirsin hem farklı bir yemek olur hemde fırın tadı guveç tadı yemeğe geçmiş olur.sonra onları kucuk guveçlerde sunabilirsin
dimi ya en iyisi en doyurucusu☺Ay ablacim cevap yazım sana öğrenci öğrenci :) girişte makarna ana yemek makarna ikramlik makarna böreği :) bence güzel bir menü ama sen bilirsin ablacim :)
vayy semizotu salatasini hic dusunmemeistim cok iyi olurkarnıyarık mı ne uğraşcam onlabence ilk mercimek çorba sonra patateslı soğanlı biberli fırında tavuk but ... pirinç pilavı salata içecek yanına semızotu salatası yogurtlu ??? ya da havuç salatası etimek tatlısı dondurmayla bırlıkte....
islim kebabini dusundumde cok ugrastirici diyenler oldu gzumde buyuudu ya daa oce yaotim esimle bana az bise baya oyslamisti ki ogun vakit cok onemli hem temizlik isi de var offönce çorba
sonra ortaya birer küçük tabakarlda sarma mantı börek yoğutlu salatalar yeşil salata çiğ köfte patlıcan salata hangisini uygun görürsein bunlardan birkaçı.zeytin hurma tabi olmazsa olmaz.
islim kebabı pirinç pilavı ana yemek
baklava +dondurma tatlı
Allah bereket versin daha ne olsun.
sulu yemegi kucuk bir borcamda yinede yapicam galiba canim sigara biregoide iyi fikirYoo illa sulu yemek diye şartlamayın kendinizi. Sulu yemek misafire çıkartılmaz bizde mesela. Önden çorba. Ana yemek, pirinç pilavı. Aparetif olarak da yaprak sarma, barbunya pilaki, patates püresi, sigara böreği seçeneklerinden birkaçı veya hepsi (size kalmış birşey)
İçecek ayran, meyve suyu, kola (birkaç çeşit iyi oluyor)
Ana yemek kremalı tavuk da şık oluyor ama servisi mutfakta yapmanız açısından kolay olmayabilir. Veya büyük boy borcamda yapabilirsiniz.
Mesela kaselere hoşaf yapabilirsiniz. Ortaya salata. Yoğurt, hurma, zeytin koyun.
Tatlıyı ben masaya getirmiyorum çünkü ısınıyor sütlü tatlıysa. Ama şerbetli tatlıysa masaya koy, güzel durur.
Ben soruyorum tatlıyı çayla mı alırsınız diye duruma göre hareket ediyorum. Çayın yanına da kek veya kurabiye yaparım mutlaka.
Arkadan kahve, sonra meyve. Uzar da uzar... Ağır misafir işi zor valla![]()
dalyan kofte nasil canimKarniyarik yada dalyan kofte guzel bi ana yemek bence.. Yanina patates puresi yapabilirsin.. Pirinci de dolma biber olarak pişirip ortaya koyabilirsin.. Isteyen alsin tabagina.. Koz biber yogurtla istersen, ali nazik olabilir veya.. Çoban salata olur zaten.. Zeytinyağlı barbunya da hos olabilir.. Bunlar hem bildik hem de genelde milletin sevdigi seyler.. Oyle zahmetli de sayilmaz..
Iftarda insan oyle asiri yiyemiyor ki zaten, mide rahatsiz oluyor..
Yemekten sonra da çay yaninda pasta olabilir, dondurmali bi tatli olabilir.. Yaza uygun yani..
Kusur arayan bulamasa da yapistirir bisey.. O yuzden sen Allah rızası icin yap hazirligini, oyle agirlamaya calis.. Misafir agirlamak sevaptir biliyorsun ki.. Gerisi de kendi vicdanlarına kalmis.. Ister begenirler insan burun kivirirlar..
InsaAllah faydali olmustur, ne demek..dalyan kofte nasil canim
fikrlerin cok guzel cok saol canim