kaynana ve gorumce iftar daveti:(

Masayı zeytinyağlılarla zenginleştir. ZZeytinyağlı barbunya ki çok sulu olmaz herkes kendi tabağına alabilir. Kırmızı biber ve patlıcan kozleyip Yoğurtlu salatasini yapabilirsin ve zeytinyağlı dolma birde karışık salata tamam işte . Karniyarik ana yemek olarak kalır yanına da pilav mis .
şimdiden afiyet olsun ☺

Şimdi et sote yapacağım dersen karnıyarık yapma derim yani ikisinden biri büyük servis tabakları varya pilavı küçük kaseye koyup ters çevir yanına ya karnıyarık ya da et sote diğer kenara da Bi but iki patates güzel olur
canim anladim peki tavuk put yerine mantarli tavuk sote olurmu ayni tabaga

Bu kadar kasmasanız? Samimi sofraların çok da bi şartı yoktur, tamam illa ki güzel ağırlamak isteriz misafirlerimizi, ama siz dört başı mamur bir davet de hazırlasanız, laf edecek olan her şekilde eder. Bu kadar basit şeylere panikleme bence.

Bunun haricinde, içinizden gelir, yapın dilediğinizce tabi ki o ayrı.

Domates çorbası çok şık bir başlangıç olur bence (Yanında rendelenmiş kaşar peyniri ile sunarsınız)
Zeytinyağlıları soğuk ikram için ortaya koyarsınız, herkes dilediği gibi alır. (Taze fasulye yemeği olabilir - zeytinyağlı mantar sote vb)
Yoğurtlu-soslu bir kızartma (Biber-patates vb.) ya da cacık yaparsınız yine ortaya.
Bir mevsim salatası, bol yeşillik
Ana yemekte Hünkar beğendi + nohutlu pilav.

Ardından bir Türk kahvesi.

Çay zamanı bir şerbetli tatlı + kavrulmuş fıstık.

Daha oturuluyorsa meyve ikramı.
canim ilk defa gelcekleri icin ya samimi degiliz ondan..cok guzel ya fikirlerin

canim anladim peki tavuk put yerine mantarli tavuk sote olurmu ayni tabaga
Tatlım hani yemek takımında en büyük tabak varya ondan bahsediyorum pek anlatamadım sanırım oda olur tabi ama but dediğim küçük but kanatta olabilir tabi büyük olanlardan değil yani tavuk patates fırında soslandığı Zaman hoş oluyo onun için dedim

Benim misafir menüm genelde şöyle olur
çorba mercimek ya da ezogelin
Ardından kuru fasulye - nohut - yeşil fasulye yada farklı bir sulu yemek
Sonra garnitürlü yada nohutlu belki mısırlı pilav eşliğinde et sote - köri soslu tavuk - fırında tavuk - güveçte püreli et gibi daha kuru bir yemek... Yanlarını patates püresi ya da yakışan başka bir şeyle süslerim.
Ortaya mevsim salata - mutlaka köz biber patlıcan salatası - cacık - komposto koyarım. Kuru biber dolmasıda favorimdir sofrada güzel görünüyor bence.

bencefe yeterli sulu ymege gerek yok ama onlar hep oyle yapiyo corbadan sonra veriyolar bi tabak sulu yemek sonra pilavla ana yemek veriyolar bence cok sacma ama yapmassamda eksik gorurlermiki
Bence yapma herkesin adeti farkli baska zamanda öyle yemiyorsan simdide yapma. Ben yapmazdim yani.

Mesela internetten değişik çorba tariflerine bakın. Mezeler hazırlayın. Mesela Kıymalı börek Yanına çorba var fırında tavuk salata yoğurt vs.

kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
1 karniyarik özel bir yemek değildir
2 çok çok abartılı bir menü hazırlamak için çok düşünmenin iyi planlama yapman ve az oz yemek yapman lazım. Eğer karma karışık bir menü saçma zahmetli ve kim neyi neyle yiyeceğini şaşırır.
Başlangıç : çorba ,ara soğuk ve sıcak, salata, ana yemek, final ve tatlı.
Corbayi mercimek yaparsan tüm yemeklerle gider.
Balık severlerse kişi başı doyumluk abartılı boyda olmayan 1 çipra veya levrek alıp üzerini çizip balığın içine tuz imon sarımsak ve maydonizdan sos yapın içine doldurun. Fırın ızgarada alt rafa şu dolu bir başka tepsi koyup ıslak kuramamış bir balık yemeği yapabilirsiniz.
Tavuklu etli olacaksa : tavuk tercih edin. Daha kolay. Iç pilav (tavuk ciğeri iç pilav olacak) eşliğinde fırında pişmiş bütün tavuk (torbada değil ama direkt çığ fırına atılan)
Ara sıcak ve soğuklar: sigara böreği (peynirli ve kasarli karışık) barbunya pilaki, kaşarlı mantar güveci (mantrlarin saplrini çay kaşığı ile çıkar içine kaşar kendisi koy üzerlerine her mantara biraz tereyağlı koy fırında pişirilmiş) , cevizli kereviz salatası (süt ile az incelmiş süzme yoğurt,tuz, rendelenmiş kereviz, ceviz, biraz mayonez karistir üzerinde zeytinyağı gezdirip bir iki maydanoz serp (kereviz rendelerken karrir yanina limon al ve kereviz habire limonla ov ve rendelenmislerin üzerine sık. Çok da abartma yoğurt çok limonlu olmamalı.)
Salata çeşitli yeşillik ve kırmızı biber ve kırmızı övulmus soğan.
Sofraya da yapay gül cicek yapraklarından serp.yada boncuk serp (süs).
Tatlı: hazır baklava kolay olur ama güllaç yaparsan iyi olur.
Gullacin içine ceviz koyma karratir. Cevizini ince çekip üzerine verev olarak serp,nar tanesi, antepfistigi toz gibi çekilmiş olanlarından serpreceksin.3 çizgi gibi duracak.en son servis esnasında bunu yaparsan Gullacin bembeyaz kalır.
Tatlıyi çaydan önce sofrada ver. Çay kahve ikramini da yemek faslı bittiğinde.
Çay vereceksen yanına minik milfoy karecikleri kesip kimine kaşar peynir zeytin koyup fırınla,kimini de reçel,marmelat veya elmalı tarihli cevizli iç hazırlayıp koy pişir.tatlılara servis anında pudra şekeri serp.
Kahve vereceksen lokum, taş çikolata ve su.
Balıklı menüye pilav vb. Yapman gerek yoktur.ara sıcak ve soguklarina bir tane daha ek yaparsın olur.
Balikliya tatlı da baklava olur. Ardından kahve.
Sofraya iftarlik zeytin, hurma,yaz helvası (küçük kayık tabaklar da tadımlık olarak koyulacak.)
Tüm bu yazdiklarimi sülale doyurur gibi yapma gereken kadar yap.

Karnıyarığa niye bu kadar taktınız çözemedim ama karnıyarık patlıcan ağırlıklı olduğu için bütün gün açlığın istüne hazmı Zorlaştırabilir onda kullanacağınız kıymayı börekte kullanın zeytinyağlı taze fasulye ve salata hurma masanın ortasına koyabilirsiniz önden çorba ve yemek pilav yanında tavuklu mantar sote yanındada içeçekler tatlıda ramazan vazgeçilmezi güllaç ve damla sakızlı türk kahvesi muhteşem olur

aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben
Karniyarik yanına et tavuk yapılmaz.Karniyarik servis edilirken suyu suzdurulur tabağa konur, yanına da pilav konur.
Ama Karniyarik özel bir yemek değil.

Evimdeki ilk iftar davetimde yayla çorbası, zeytinyağlı ve kuru biber dolma, zeytinyağlı fasulye, havuç tarator, sebzeli soğuk tavuk salatası, sigara böreği, kıymalı tepsi böreği, roka satalatası, kuzu tandır yanına patates brokoli garnitür ve pilav servis etmiştim.
Tabi iftariyelik, peynir, pastırma ve kuruyemiş tabağı da hazırladım.
Tatlı olarak da revani yapmıştım, herkes çok memnun kalmıştı.
Sulu yemeğe gerek yok, zeytinyağlı olarak en az iki tane hazırlayacağınız soğuk yemek yeterli bence.
Aynı şekilde iki meze, bir arasıcak hamur işi ve ana yemek-pilav hazırlayabilirsiniz.

arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler umarım işine yarar.ben olsam çok çeşit yapmaktansa ortak beğendikleri şeyleri yapardım.(çorba-salata-zeytinyağlı sarma olabilir-ana yemek-börek-tatlı-en önemlisi de güleryüz) bu konuda eşin sana yardımcı olabilir.kv ne de sorabilirsin.et olarak hangi eti sevdiklerini.böreği Kıymalı peynirli vs.vs .(bence bu şekilde fikir almak kv lerin çok ta hoşuna gider).madem buzları eritmek istiyorsun.al sana fırsat.

yeni gelinken yaklaşık 10 kişilik bir aile grubuna şöyle bir menü hazırlamıştım:
mercimek çorbası (aile başka çorba sevmiyor:KK70:)
sebzeli biftek (domates biber sarımsak ve antrikotla yapılıyor)
pirinç pilavı
zeytinyağlı yaprak sarması
cacık
tatlı (hazır)

çok memnun kalmışlardı ve yorucu olmadı benim için.
sıcaklarda fazla birşey yenmiyor zaten

Evimdeki ilk iftar davetimde yayla çorbası, zeytinyağlı ve kuru biber dolma, zeytinyağlı fasulye, havuç tarator, sebzeli soğuk tavuk salatası, sigara böreği, kıymalı tepsi böreği, roka satalatası, kuzu tandır yanına patates brokoli garnitür ve pilav servis etmiştim.
Tabi iftariyelik, peynir, pastırma ve kuruyemiş tabağı da hazırladım.
Tatlı olarak da revani yapmıştım, herkes çok memnun kalmıştı.
Sulu yemeğe gerek yok, zeytinyağlı olarak en az iki tane hazırlayacağınız soğuk yemek yeterli bence.
Aynı şekilde iki meze, bir arasıcak hamur işi ve ana yemek-pilav hazırlayabilirsiniz.
vayy harika
peki ana yemegi nasil servis ettin pilavin yaninda ne vardi tabakta

Canım sen karnıyarıka takmışsın onu geç kedin diyorsun samimi değiliz diye ve öyle davet sofralarında karnıyarık gibi sulu yemekler olmaz. Ben olsam mercimek çorbası yapardım yemek takımındaki büyük çorba tencereleri olurya ona doldururdum ezan okunmasına az kala corba servisimi sofrada yapardım ana yemek olarak güzel bi pilav yanına et kavurması yada sebzeli et sote yapardım bunlar masada büyük servis tabaklarında durur herkes çorba bittikten sonra tabağına yiyeceği kadar alır sonuçta herkes aynı anda çorbayı bitirmez çorbasını bitiren kasesini tabağının yanına bırakır ara sıcak ve soğuklarda yine masada servis tabaklarında olur herkes kendi tabağına alır kıymalı tepsi böreği yap peynirli su böreğide olsun zeytin yağlı sarma mantar sote közlenmiş kırmızı biber patlıcan mezesi havucu rendele hafif pişir yoğurtla karıştır cacık iki çeşit mevsim salatası tabi bu saydıklarımı azar azar yap maksat çeşit fazla olsun yemek faslında sonra tatlı olarak kadayıf veya baklava yanında dondurma ikram et çayla çerez beraber ver en sonda güzel bi kahveyle kapat ha unutmadan iftariyelikleri unutma peynir tabağı kuru kayısı incir hurma ceviz badem olsun tabakta bi tabağa kaşar peynirini diz kaysı incir hurma badem cevizle o peynir tabağını süsle hepsi bukadar telaş yapma kısaca yemekler azar azar çeşit fazla ve servis tabaklarında masada dursun herkes kendi tabağına yiyebilecek kadar almış olur :.)

Karniyarik yanına et tavuk yapılmaz.Karniyarik servis edilirken suyu suzdurulur tabağa konur, yanına da pilav konur.
Ama Karniyarik özel bir yemek değil.
ozel degil evet ama dusunuyorum iste daha ozel ne olabilir .aman galiba karar verdim.pilav yanina karniyarik canim baska ne olur bilmiyorum

Back
X