kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
1 karniyarik özel bir yemek değildir
2 çok çok abartılı bir menü hazırlamak için çok düşünmenin iyi planlama yapman ve az oz yemek yapman lazım. Eğer karma karışık bir menü saçma zahmetli ve kim neyi neyle yiyeceğini şaşırır.
Başlangıç : çorba ,ara soğuk ve sıcak, salata, ana yemek, final ve tatlı.
Corbayi mercimek yaparsan tüm yemeklerle gider.
Balık severlerse kişi başı doyumluk abartılı boyda olmayan 1 çipra veya levrek alıp üzerini çizip balığın içine tuz imon sarımsak ve maydonizdan sos yapın içine doldurun. Fırın ızgarada alt rafa şu dolu bir başka tepsi koyup ıslak kuramamış bir balık yemeği yapabilirsiniz.
Tavuklu etli olacaksa : tavuk tercih edin. Daha kolay. Iç pilav (tavuk ciğeri iç pilav olacak) eşliğinde fırında pişmiş bütün tavuk (torbada değil ama direkt çığ fırına atılan)
Ara sıcak ve soğuklar: sigara böreği (peynirli ve kasarli karışık) barbunya pilaki, kaşarlı mantar güveci (mantrlarin saplrini çay kaşığı ile çıkar içine kaşar kendisi koy üzerlerine her mantara biraz tereyağlı koy fırında pişirilmiş) , cevizli kereviz salatası (süt ile az incelmiş süzme yoğurt,tuz, rendelenmiş kereviz, ceviz, biraz mayonez karistir üzerinde zeytinyağı gezdirip bir iki maydanoz serp (kereviz rendelerken karrir yanina limon al ve kereviz habire limonla ov ve rendelenmislerin üzerine sık. Çok da abartma yoğurt çok limonlu olmamalı.)
Salata çeşitli yeşillik ve kırmızı biber ve kırmızı övulmus soğan.
Sofraya da yapay gül cicek yapraklarından serp.yada boncuk serp (süs).
Tatlı: hazır baklava kolay olur ama güllaç yaparsan iyi olur.
Gullacin içine ceviz koyma karratir. Cevizini ince çekip üzerine verev olarak serp,nar tanesi, antepfistigi toz gibi çekilmiş olanlarından serpreceksin.3 çizgi gibi duracak.en son servis esnasında bunu yaparsan Gullacin bembeyaz kalır.
Tatlıyi çaydan önce sofrada ver. Çay kahve ikramini da yemek faslı bittiğinde.
Çay vereceksen yanına minik milfoy karecikleri kesip kimine kaşar peynir zeytin koyup fırınla,kimini de reçel,marmelat veya elmalı tarihli cevizli iç hazırlayıp koy pişir.tatlılara servis anında pudra şekeri serp.
Kahve vereceksen lokum, taş çikolata ve su.
Balıklı menüye pilav vb. Yapman gerek yoktur.ara sıcak ve soguklarina bir tane daha ek yaparsın olur.
Balikliya tatlı da baklava olur. Ardından kahve.
Sofraya iftarlik zeytin, hurma,yaz helvası (küçük kayık tabaklar da tadımlık olarak koyulacak.)
Tüm bu yazdiklarimi sülale doyurur gibi yapma gereken kadar yap.