Kaynana ve görümce sorunu (lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın

hayal444

olduğu kadar olmadı kader...
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
21
9
86
Ben kaynanama ve görümceme nasıl davranacam anlamiyorum.11 yıllık gelinleriyim ama bir türlü çözemedim onları yani ne yapsam yaranamıyorum iyi olursam iyiler ama en ufak bir şeyde dirseğimi gösterirsem benden kötüsü yok.Kısaca bu son olaydan sonra nasıl bir tavır takınmalıyim bilmiyorum.Benim kaynanam ve görumcem hic bir şey yapmayalım yiyelim icelim gezelim gelin bizim kışlıgımıza kadar yapsın diyenlerden ama ben kendimi onlara bu kadar ezdirmek istemiyorum yok diyincede kırılıyorlar olay bu daha öncedende küstüm olmadı barış tim yine olmuyo bana bir yol gösterin lütfen.

Sizden başka gelin var mı peki yani son olay dediğiniz nedir eğer fikir vermemizi ve yardımcı olmamızı istiyorsanız daha açık yazarsanız arkadaşlar da daha rahat görüş bildirir

Sizden başka gelin var mı peki yani son olay dediğiniz nedir eğer fikir vermemizi ve yardımcı olmamızı istiyorsanız daha açık yazarsanız arkadaşlar da daha rahat görüş bildirir
Tek gelinim.son olay beni kullanmaya calisiyorlar dedigim gibi onlarin kışlıklarini yapmak az uz da degil ben insanlik yaptim yaprak koyalim buzluga dediler yaptim 15 kilo yaprak ayni gun 10 kilo bezelye ayitladik ama istekleri bitmiyor.dogru dürüst yardimda etmiyorlar.

Günaydın. Sizde onlar gibi bi yol izleseniz. Hani gezip tozsaniz, kışlık gibi seyleri de marketlerden alırım yoruldum ugrasmak istmeiyorum artik filan deseniz.
Evet tam şu anda bu yolu izliyorum bana yüz ceviriyorlar.

Anladım mesafenizi koruyun küserseler de küssünler. Eşiniz bu durumda hangi tarafta oda çok önemli dolduruşa gelecekse eğer bu da tehlikeli olabilir

Yapmayın niye yapıyorsunuz ki?

Bu sebeple küsüyorlarsa da küssünler, neyden çekiniyorsunuz?

Anladım mesafenizi koruyun küserseler de küssünler. Eşiniz bu durumda hangi tarafta oda çok önemli dolduruşa gelecekse eğer bu da tehlikeli olabilir
Eşim çok iyi gecenlerde( benim aileme bu kadar benim icin onlara katlanmana gerek yok) dedi beni kullandiklarini oda biliyor tabi

Ne yolu gösterecez ki hiç bişey yapmayin bu kadar basit çözüm.
Küsmek yerine

Çekinme degil ne yapacagimi şaşırdım
Yeni evli olsanız bu tereddüttünüzü anlayabilirim ama 11 yıllık evli bir kadın olarak ne yapacağınızı artık şaşırmamanız lazım.

Sizi kullandıklarını düşünüyorsaniz, istemediğiniz hiçbirseyi yapmayın. Küsüyorlarsa küssünler, kendileri bilir.

Eşiniz ne yapıyor, bu olaylarin neresinde? Küstüklerinde barismaniz icin sizi zorlamiyordur insallah.

Yardim etmekse basimin ustume, ama kayinvalide gorumce gezerken ben kisliklarini hazirlasam ilk kiyamet esimden kopar.

Mesafe koyun diyecegim ama 11 yilda olmayan simdi olmaz.

Ne güzel kendiliğinden küsüyorlar. Küstüklerinde mesafenizi koruyun yeter. Küsmelerinden niye rahatsız oluyorsunuz? Hiçbir şey yapmayın kimse için. Yaparsınız yıllar boyu, sonra bir kere yapamasanız bile kötü olursunuz. En baştan yapmadan kötü olmak en güzeli.

Ne alaka kışlıklarını yapmak filan? Bizde gelinler kendi işlerini yapıyorsa ne aladır! Köylerde filan o tür işler bir araya gelerek yapılıyor. Onda da görümce, gelin, kaynana, teyze, yenge filan hepsi aynı şekilde çalışıyor ve ürün paylaşılıyor

Böyle bir ortamda iseniz ve beraber başlayıp işi size yıkıyorlarsa siz de bir bahaneyle bırakın, savsaklayın filan. Bırakın kalsın ortada, bir şey söyleyene de beraber yapılır bunlar ben tek başıma payıma düşeni yaptım, devamını siz toparlayıverin dersiniz

Yok kentsel bir yaşamda iseniz ve bunca yıldır bu tür kışlık işlerini filan yapıyorsanız zaten tüm hata sizde. Alıştırmışsanız elbette görev halinde bir beklentileri olur Gelin dediğin hizmet için aileye alınmış bir hizmetli değildir. Çıkın artık bu psikolojiden. Ya da 11 yıldır yapıp da bugün neden hep benden bekliyorlar moduna girmeyin. Alıştırdığınız için sizden bekliyorlar. Sevmemelerini, tavırlarını önemsemeyecekseniz açıkça söyleyin "artık beni bu işlere çağırmayın, ben de artık kendi evime anca yetişiyorum kusura bakmayın" deyin

Eşiniz ne yapıyor, bu olaylarin neresinde?

Yardim etmekse basimin ustume, ama kayinvalide gorumce gezerken ben kisliklarini hazirlasam ilk kiyamet esimden kopar.

Mesafe koyun diyecegim ama 11 yilda olmayan simdi olmaz.
Eşim başindan beri beni tutuyor savunuyor.benim icin onlara bu kadar taviz verme diyor.ama ben mesafe koyuncada görumcemler bozuluyor ben kimse ile kötü de olmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…