• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ve kayınpederi sildim bütün ilişkimi kestim

Kızlar daha önce paylaşmıştım. Yalancı, iftiracı kaynana ve kayınpederi. Sürekli eşimi arıyorlar evime gelmek için fırsat kolluyorlar. Kızım doğalı daha görmediler neredeyse 2 aylık oldu. Göstermeyeceğim yeminim var. Onları tamamen sildim. Yok nede olsa eşinin ailesi kızının babaannesi dedesi demeyin. Ben bu zihniyeti anlamıyorum. Eşimin ailesi diye hertürlü pisliklerini, fitneliklerine katşanamayacağım. Eşime de söyledim benim bundan sonrası onlar la alakam kalmadı. Yaptıklarını yok sayamam soğuk bile olsa bir ilişki kuramam. İğrendiğim insanlarla yapmacık bir araya gelemem. Bu kendime haksızlık. Bebeğim benim karnındayken neler ettiler. Bunları unutup buyrun bu torununuz diyemem. Asla affedemiyorum. Zaten karşımda öyle bir talepte yok. Utanmasalar özür dilememi bekliyorlar.
ayn ibenim terbiyesiz ler
Kızlar daha önce paylaşmıştım. Yalancı, iftiracı kaynana ve kayınpederi. Sürekli eşimi arıyorlar evime gelmek için fırsat kolluyorlar. Kızım doğalı daha görmediler neredeyse 2 aylık oldu. Göstermeyeceğim yeminim var. Onları tamamen sildim. Yok nede olsa eşinin ailesi kızının babaannesi dedesi demeyin. Ben bu zihniyeti anlamıyorum. Eşimin ailesi diye hertürlü pisliklerini, fitneliklerine katşanamayacağım. Eşime de söyledim benim bundan sonrası onlar la alakam kalmadı. Yaptıklarını yok sayamam soğuk bile olsa bir ilişki kuramam. İğrendiğim insanlarla yapmacık bir araya gelemem. Bu kendime haksızlık. Bebeğim benim karnındayken neler ettiler. Bunları unutup buyrun bu torununuz diyemem. Asla affedemiyorum. Zaten karşımda öyle bir talepte yok. Utanmasalar özür dilememi bekliyorlar.

gi
Kızlar daha önce paylaşmıştım. Yalancı, iftiracı kaynana ve kayınpederi. Sürekli eşimi arıyorlar evime gelmek için fırsat kolluyorlar. Kızım doğalı daha görmediler neredeyse 2 aylık oldu. Göstermeyeceğim yeminim var. Onları tamamen sildim. Yok nede olsa eşinin ailesi kızının babaannesi dedesi demeyin. Ben bu zihniyeti anlamıyorum. Eşimin ailesi diye hertürlü pisliklerini, fitneliklerine katşanamayacağım. Eşime de söyledim benim bundan sonrası onlar la alakam kalmadı. Yaptıklarını yok sayamam soğuk bile olsa bir ilişki kuramam. İğrendiğim insanlarla yapmacık bir araya gelemem. Bu kendime haksızlık. Bebeğim benim karnındayken neler ettiler. Bunları unutup buyrun bu torununuz diyemem. Asla affedemiyorum. Zaten karşımda öyle bir talepte yok. Utanmasalar özür dilememi bekliyorlar.[/QUOTE
ayni benim
valla bacım az bıle yapıyosun !! basına ne geldı bılmıyorum ama torunlarını onlara gostermeyecek seylerse haklısın. kımsede kusura bakmasın bende daha henı düşman kesıldım eşimin aılesıne. hamıle halımle kabullenemeyecegım seylerı yasattılar resmen stresten dolayı hastanelık oldum nerdeyse ya bebeklerıme bırsey olsaydı? ya kaybetseydım ? eee sımdı cocukları dogurucam alın size torunmu diycem. babayı alırlar :sinirli: o cocuk dogunca torun olmuyor karnımdaykende torunlarıydı. esım gıtsın ıstedegı kadar gorussun anası babası benı baglamaz. ama bana ve karnımdakı sabiye daha dogmadan bu streslerı yasatanlar dedelık nenelık haklarınıda kaybederler.. kocamaaan yaalllaahh
cok haklisin aynen katiliyorum insanlar burda ahkam kesiyo bunu anlamak icin yaşamak lazim

Çok doğru ama insan ister istemez şunu düşünüyor. Maden kv torunu insan niye annesini babasını birbirine düşürmeye çalışır? Kimse kimseyi beğenmek davrAnışlarını onaylamak zorunda değil. Beğenmiyorsan uygun dille uyarırsın baktın olmuyor mesafe koyarsın. Yaptığın söylediğin şeyleri inkar edip karşısındakini yalancılıkla suçlamak iftira atmakta nedir? Üstelik hamilesin hormonlar seni alt üst etmiş aşırı duygusal kırılgansın. Bir kadın bir kadına bunu nasıl yapar? Karşısındaki insanı bu noktaya getirene kadar iftira ve yalanlar bitmedi. Eşim çok ama çok iyi bir insan. Yapılanları yaşananları oda biliyor ve beni haklı buluyor. Bir gün olsun benim ailemle görüşeceksin diye zorlamadı beni. Daha önce de tartışmalarınız oldu demedi ki bir gün illede görüş. Ben kendim affettim içimden dedim ki olur aile arasında belki benim de hatalarım oldu. Şudur Burdur kafamı rahatlattım. Ben kendime bu salaklığı yaparken o plan yapıyormuş. Yüzüme gülüyormuş. Ben Deb içten içe nefret ederken. Yok eşin sana aynısını ailen için yapsa diyorsun, eşim benim ailem tarafından hiç kırılmadı. Değer verildi ve bu hep hissettirildi. Niye böyle bir şey yapsın ki?
Oncelikle bebisinizi sağlıkla kucaginiza alin
Muhtemelen esiniz size çok iyi davranıyor 1 dediğinizi 2 etmiyor (olmasi gerektiği gibi), değer veriyor e haliyle kv cekemiyor.
Istisnasiz 10 kayinvalideden 8 i böyle.
Istiyor ki esiniz size iyi davranmasın , bozsun , asagilasin vs vs...
Ama işler onun istediği gibi gitmeyince fittiriyor.
Allah ıslah etsin boylelerini savunulacak bi taraflari yok ancak benim demek istediğim torunu nereye kadar kacirabilirsiniz ?
Çocuklarının çocukları. ...

canim telefonum bozuk bir turlu yazmadim cok haklisin bencede kararinin arkasinda dur bunu yaşamaya n insanlar ahkam kesiyo burda.bende gorusmuyorum benim bebis de 4 aylik ama bebeği yarim saat icin gönderiyorum o da daha iki kere gitti zaten durmuyo hoppp evde.sen gondersen bile o durmaz zaten :)

Siz size yapılan herşeyi hoşgörebilirsiniz hanımefendi. Yazılanları tam okumadınız sanırım. En başından beri maddi manevi desteklerini görmememe rağmen, her türlü şeye burun sokup nasihat ettiler. Yine tamam dedim. Tartışmlarımız oldu eşim bana karışmadı kararı bana bıraktı. Ben aile arasında olur dedim kırgınlığımı öfkemi gömdüm ilişkime devam ettim. Ama işin içinde YALAN var. Söylediklerini ben söylemedim dedi. Sen yalan söylüyorsun dedi. Anladınız mı?
Size Iyi aksamlar bildiginiz yoldan gidiniz.
Başarılar.

Siz size yapılan herşeyi hoşgörebilirsiniz hanımefendi. Yazılanları tam okumadınız sanırım. En başından beri maddi manevi desteklerini görmememe rağmen, her türlü şeye burun sokup nasihat ettiler. Yine tamam dedim. Tartışmlarımız oldu eşim bana karışmadı kararı bana bıraktı. Ben aile arasında olur dedim kırgınlığımı öfkemi gömdüm ilişkime devam ettim. Ama işin içinde YALAN var. Söylediklerini ben söylemedim dedi. Sen yalan söylüyorsun dedi. Anladınız mı?
ben seni öyle iyi anlıyorum ki...yaşamayan anca uzaktan konuşsun...kardeşimin başında da böyle illet bi aile var,inanabiliyor musun kardeşim bayramda babamlara geldi diye arkasından;gelinimiz başka bi erkeğe göz koymuş ondan gidiyor babasının evine dediler...daha neler neler dediler...allaha havale ettik,kardeşimin bi bebeği var ki çok şükür onunla avunuyo,yoksa o geri kafalı aileye başka türlü katlanmanın imkanı yok...allah yardımcınız olsun,kardeşim eşiyle araları bozulmasın diye oğlunu alıp bazen onlara gidiyo ama misafir gibi,pek konuşmaz ama konusu açılınca da lafını esirgemez,onlar o bebeği istemiyorlardı en baştan,oğluna hep boşa karını dediler,adamda başta fena kandı ailesine ama şimdi birazcık daha iyi gibi...

Kocanız alsın götürsün bebeği görsünler.buna engel olmaya hakkınız yok.meryem ana olmadığınıza göre bebeği tek başınıza dünyaya getirmediniz.
Bu tip insanlar için aile huzurunuzu kaçırmaya değecekse buyurun kaçırın.hiçbir adam ailesi ne kadar kötü olursa olsun "evet onlar fitneci,iftiracı" demez ve görüştürmeme konusunda size hak vermez.
İyi de eşimin beni haklı bulduğunu söylemiştim. Bir arkadaşın dediği gibi torunsa o çocuk karnımdayken de torundu. Ben ne kadarüzüldümse o da benim içimde hissetti tüm yaşadıklarımı. Karşımda bana sinsilik iki yüzlülük yapmış insanlardan söz ediyorum. Rahatsızlıklarını birebir benimle konuşsa anlardım. Baktık anlaşamıyoruz çözülmüyor mesafe koyarık. Yine torunlarını görebilirlerdi. Onda problem yok. Daha önce söylediğim gibi kimse kimseyi beğenip her yaptığını onaylamak zorunda değil. Evlilikte farklı kültürde insanlar bir araya gelip akraba oluyor. Farklılıkların problemlerin olması çok normal. Bunlar konuşulup çözülür çözülemiyorsa rafa kaldırılır soğukta olsa ilişki devam eder. Problem karşısındakinin yüzüne sinsi sinsi gülüp alttan alta nefret etmek. Nefretini kusmak için plan yapmak zaman kollamak. Yaptığın şeyi inkar edip yalan söylemek. Oğlu ile zamanında kuramadığı sağlıklı ilişkinin sorumlusunu sen yapmak. Düşüncesiz bencil olmak. Maddi yada ki en önemlisi manevi destek olmamak habire bol keseden nasihat etmek. Anlat anlat bitmez

Bende hamileyim ben de eşimin ailesiyle görüşmüyorum ve o aileden hiç kimseyi ne doğumuma ne de başka bişeyime asla sokmam!

Neden sokmam ben kayınpederimi hiç sevmedim yalan söyleyemem çünkü çok değişik ahlaksız bir adam ama kaynanam gözümde kanatsız melekti kocamla onun için kavga ederdim annenin şusu eksik görmüyomusun illa söylemek mi lazım hadi annene gidelim oraya gider gitme uyuma bu kadın seni özlüyo beni değiş daha neler neler... Sonra ne mi oldu ben ailelerini hiç benimsememişim kaynanam oğlumun paralarını yiyo bana oğlumun parasıyla hava atıyo zaten altınlarıda vermedi bize diye kızlarıyla beraber arkamdan demediğini bırakmamış sonra başka bir evde kaynanamla nikahlı olduğu halde başka kadınla yaşayab ve ondan 3 çocuk yapan kayınpederim beni arayıp bana ağza alınmayacak küfürler edip (aileme kadar!) ölümüş babamın soyunu sopunu sorup suratıma telefon kapattıyo.. Annem kızım böyle küslük olmaz bi konuşalım orta yol bulalım diye evlerine gidiyo anneme dünyanın lafını sayıp kadını hastanelik ediyolar.. Bunlar sadece bir kısmı!
Ve ben doğum yapıcam kocamın ailesidir görmeye hakları var dicem çocuk göndericem onlara!! Böyle bi dünya yok arkadaşlar o kaynana kayınpeder bu günleri düşünerek açacak o kenef kokan ağızlarını! Kocamla bu yüZden aram bozulacaksa da bozulsun zerre umrum olmaz.. Veririm mahkemeye o da anasıyla babasıyla mahkemenin belirlediği gün ve saatte görür çocuğunu!
Kolay geliyo dışardan ama herkes yaşadığını bilir kimse kusura bakmasın biZimde var gelinimiz gözünün içine bakıyoruz kardeşimle mutlu olsunlar diye..

Niye vicdan azabı olanlar mı buraya yazıyor? Vicdan azabı değilde öfke var. Ama haklısınız vicdan da var. En başından almam gereken tavrı en sonunda aldığım için, kendime yaptığım bu kötlükten dolayı vicdan azabım var evet.
sen görüsme ama cocugu görmek hakları

Ayrıca yarın öbür gün eşinde senin ailenle görüşmek çocuğu göstermek istemezse.. Diyenler için yazıyorum.. Eğer benim ailemden birileri eşime aybı saygısızlıkları terbiyesizlikleri yaparsa eşimin de hakkıdır asla neden diye sormam bile onu en iyi ben anlarım.. Ama durup dururken sırf ben ailesine tepkiliyim diye böyle bişeyi söyleyemez!

Valla
Oncelikle bebisinizi sağlıkla kucaginiza alin
Muhtemelen esiniz size çok iyi davranıyor 1 dediğinizi 2 etmiyor (olmasi gerektiği gibi), değer veriyor e haliyle kv cekemiyor.
Istisnasiz 10 kayinvalideden 8 i böyle.
Istiyor ki esiniz size iyi davranmasın , bozsun , asagilasin vs vs...
Ama işler onun istediği gibi gitmeyince fittiriyor.
Allah ıslah etsin boylelerini savunulacak bi taraflari yok ancak benim demek istediğim torunu nereye kadar kacirabilirsiniz ?
Çocuklarının çocukları. ...
çekip çekemediğinizden ya da ne amaçla yaptığını bilemiyorum. Kendince haklı sebepleri var ki bu yollara girmiş. Benim kendisi hakkındaki görüşüm mutsuz bir insan olması. Eşi çok baskıcı kv bambaşka kafada bir kadın. Yaşamak istediği gibi yaşayamayan engellenmiş kocası tarafından ezilmiş saygı görmemiş tercihlerine izin verilmemiş mutsuz bir kadın. Kendince bir dünyası var ikisinin de. Şimdi bu kadın kv olunca birden saygı görmek istedi. Hakkıdır elbetteki isteyecek. Ama herkes karşısındakinden değer kabullenme ve onay bekler. Kendini çok deneyimli her konuda bilgi sahibi gibi bir kişi olarak gösterme derdine düştü. Olur olmaz konularda uzaktan uzağa ahkam kesti. Rahatsız olduğumu hissettirdim olmadı açık açık söyledim olmadı. Mesafe koydum olmadı. Zaten kadında da eşindede çocuklarım ne yapar nasıl yaşar derdi hiç olmamış. Hep kendilerini düşünmüşler. Bunlar zamanla eleştirilince bana düşman olmuşlar. Konu bu

Ayrıca yarın öbür gün eşinde senin ailenle görüşmek çocuğu göstermek istemezse.. Diyenler için yazıyorum.. Eğer benim ailemden birileri eşime aybı saygısızlıkları terbiyesizlikleri yaparsa eşimin de hakkıdır asla neden diye sormam bile onu en iyi ben anlarım.. Ama durup dururken sırf ben ailesine tepkiliyim diye böyle bişeyi söyleyemez!
tabiki de sebepsiz öyle bişey demeye hakkı yok ama, biraz önceki mesajımda da belirttiğim gibi dolduruşa gelip söyleyen erkekleri de gördüm...yine dediğini, istediğini yap ama eşine söyleme...demek istedim...

Katılıyorum. Benim ömrümü geçirmek için seçtiğim insana, benim eşime çocuğumun babasına benim ailem bunları yapsa, yaşatsa kendi aileme de tepkim büyük olur eğer çözemezsem. Ben seçip ben beğenmişim eşim olsun istemişim. Buna değer görmüşüm. Ailem bunu sırf kendi egosu tatmin olmadı diye yok sayarsa. Eşimin sınırlarına saygı duymaz koşulsuz itaat beklerse, zor zamanlarda destek olmak yerine kendi keyfinin derdine düşerse ben ailemle olan ilişkimi bir gözden geçiririm. Elbetteki koparmam zira kimse anasını babasını seçemiyor. Ben eşimden kendi ilişkisini koparmasını istemedim. Onlar görüşüyor. Ben benim ve çocuğumun ilişkisini kestim. Ne zaman evladım 18 ine gelir kendi kararını kendi verir. Görüşmek isterse kendi bilir.

Gerçekçilik ne zamandır polyannacılık oldu?! bu durumu uzun süre sürdüremeyecek konu sahibi.baba bebeği alıp götürse, anne polisi arayıp "kocam bebeğimi kaynanama kaçırdı" mı diyecek?! komik olmayın.birkaç ay gösterir göstermez ama eninde sonunda görecekler..ee bu protestonun kime ne faydası var ev huzurunu kaçırmaktan başka??
Kendisi görüşmek istemiyorsa görüşmez ama kocasının anne-babasına gösteremezsin demeye hakkı yok.bunu erkek yapsa ortalığı yıkıp boşan diyenler, kadın yapınca hak verir oluveriyorlar.
Kimse yazılanı okumuyor anlaşılan. Bu eşimle ortak kararımız. Mutlaka üzülmüştür anası babası. Ama onları tanıyor. Dolayısıyla bana hak veriyor. Kimse alıp zorla bebeğimi bir yere götürmüyor. Eşimin anası babasıdır istediği gibi görüşebilir. Evlenmemize bile ağız burun eğen insanlara elimden geldiğince saygı gösterdim. El üstünde tuttum. Hafta iki üç kez arar hatırlarını sorar özel günlerini hiç unutmazdım. Herşey çok güzeldi. Ne zaman hamile kaldım maddi manevi sıkıntılar yaşadık gerçek yüzlerini gördüm. Onları arayıp pohpohlayacaksın. Yaşadığın sıkıntılara rağmen destek beklemeyip nasihat bekler ve onaylarsan evliliğine özeline müdehale ye izin verirsen yine problem yok gül gibi geçinip giderdik. Eleştirmeyeceksin arkadaşım sıkıntı burda

Bir kadının canı bu kadar yakilmasa böyle davranmaz. Bence kendinize dikkat edin çünkü cidden sizi cok yipratmislar. Allah yardimciniz olsun mutluluklar

sen görüsme ama cocugu görmek hakları
Mantıken evet. Ama benim yaşadıklarım? Hamileyken bana yaptıkları? Yalanlar? Ben nasıl acı çektim ne hissettimse bebeğim karnımdayken yaşadım bunları. O kadar torun kıymeti bilseler bunları yapabilir miydi? Kendi hırslarını ayaklarına dolayıp çirkefleşebilirler miydi? Hadi beni geçtim beni zaten sevmediğini başından istemediğini bana kustu. Peki ya oğulları? Onun evini karıştırmaya, eşiyle birbirine düşürme derdine girmeyi nasıl açıklardınız? Siz yuvanız da mutlu olun yeterki diyemezmiydiler? Hayır diyemezlerdiler çünkü onların derdi evlatlarının mutluluğu torunlarının sağlığı ya da torun sevgisi falan değil. Onların derdi sadece kendileri. İyi gün dostu. Onlarla hoşbeş sohbet ediceksin, magazin konuşacaksınız. Kendi sorunlarından bahsedenseniz rahatsız olurlar çünkü kendi sorumsuzluklarını hissettirirsiniz onlara. Problem yaşayacaksınız ama hissettirmeyeceksiniz.hissettiriseniz pişman ederler. Neyine yetmiyor derler. İnsan gibi yaşamak için istediğin şeyleri onlar lüks görürler. Evlenirken bize mi güvendin diye açık açıksöylemekten çekinmezler. Sen kırılırsın susarsın. Mesafe koyarsın ki kırgınlığım anlaşıldın diye ama o bile batar onlara. Sen insan evladı değilsin çünkü evlendinse katlanacaksın. Habire nasihat ederler nasihat en kolayıdır çünkü. Zamanla sorunun çözümü değil sorunun ya kendisi olurlar. Sen onca zaman sustuğunla kalırsın.

Anlatmayin anlamiyorlar malesef....
Siz çok değişik bir kafadasınız o yüzden sizin anlamıyor dediğiniz şeyi siz anlayamıyorsunuz. Muhtemelen geleneksel bir kadınsınız. Kv ilişkinizi size ne yaparsa yapsın sürdürmek sizin en doğal hakkınız. Ben sizi bu konuda yargılayamam haddim de değil. Her evlilik her eş her kv ve kp birbirinden farklıdır. Ne yaşadığımı birebir ben bilirim. Benim de bir annem babam var onlarında gelini var. Onlar sorun yaşamadılar mı elbette yaşadılar. Ama hep yapıcı oldular. Karşımda bana nefret kusan sorumsuz ve bencil insanlardan bahsediyorum. Her yapılanı sineye çekip olmayan aile saadetine devam mi edeyim. Eşimin zaten eskiden beri ailesiyle ilişkisi mesafeli. Şu ana kadar hep yanımdaydı yanımda olacağını da düşünüyorum. Bu insanlar dan bu kadar tiksinirken yaptıklarını unutamamışken problem yok buyrunuz torun sevgisi yaşayın diyemem. Bu kadar basit

Ne kadar eşinin ailesiyle görüşmeyen gördüysem hepsi yıllar sonra da olsa boşandı...Haklısın dese bile görüşmemesini anlayışla karşılasa bile bu erkeklerin içinde kin oluyor...İyi düşünün
O zaman siz kv ve kp size ne yaparsa yapsın mutlaka görüşün çocuğunuzu görüştürün. Sizi kin kussunlar, nefret kussunlar, yalan söyleyip seni yalancılıkla suçlasınlar hiç önemli değil kişilik, haysiyet onur bunlar önemli değil! Yeterki sizin ağzınızın tadı bozulmasın! Aman maazallah kocanızla bunları sineye çekmediğiniz için boşanırsınız falan! Aman!

Back
X