kaynana yanında yaşayan evli hanımlar

tepkinin olcuyosa hastalansa tabiki gitcez gelcek ama normal bizamanda neden olsun dersin gonlunu alirsin .ben ayni dairede yasiyorum hergun degil ama iki gunde bir gidiyorum hicbi ozelin yok herseyini biliolar ve herseye karismaya calisiyolar gittigin geldigin yerlere ne aldigina

Çok zor öyleside ya inşallah beni aynı evin içine tıkmaz

tepkinin olcuyosa hastalansa tabiki gitcez gelcek ama normal bizamanda neden olsun dersin gonlunu alirsin .ben ayni dairede yasiyorum hergun degil ama iki gunde bir gidiyorum hicbi ozelin yok herseyini biliolar ve herseye karismaya calisiyolar gittigin geldigin yerlere ne aldigina

Tıpkı bizde böyleydik, evlendik ilk sene gittiğimiz tatilllere kadar karıştılar. Geldik, bir ton surat yaptılar, her yaptığım hata idi her yaptığım yanlış. Sürekli eleştirilmekten, beğenilmemekten özgüvenimi kaybetmek üzereydim ki bu dönemde kocam beni asla anlamadı. Tüm gün dışarda olduğu için evde beni laflarıyla ne kadar ezdiğini farkedemedi, farketse de inanmak istemedi. Çünkü o biricik annesiydi, ona göre melekti. Kızlar tüm erkekler böyle zaten. O yüzden annesi konusunda asla inatlaşmamanız sizin yararınıza. Hep sustum, sabrettim. Ama en son baktım ki giden benden gidiyor, hergün ağlamalar, krizler.. Sonra dedim ki bu hayata bu insanlar için mi geldim, bunun için mi ailem okutup büyütüp bu yaşa getirdi beni ! Topladım bavulumu çıktım gittim, bugün halen oturuyor olsaydım, şartlarım aynı ezik silik bir kadın olucaktım belki de. Çocuklarının yanında kaynanası tarafından aşağılanan bir kadın... Ne acı bir kadın için.
Şimdi tüm hayatım değişti, buna biraz da vesileler lazım. Cesur olun, hayatınızın yönetimini kimsenin eline veya insiyatifine bırakmayın ;)

Merhaba arkadaşlar direkt konuya girmek istiyorum aranızda kaynanasının yanında yaşayan bayanlar var mı. Yada ilerde yasamayı düşüneniz. Sevgilinizin annesi yanınızda yaşamak istese ayrılırmısınız yoksa devam mı edersiniz (3 yıllık ilişkiyi çöpe atarmıydınız.annesi istiyor) Kaynana yanında neden yaşanır neden yaşanmaz olumlu olumsuz herkesin fikrini almak istiyorum

ben annemle bile 1 ay yaşayamadım -öz annem- başka bir şey dememe gerek var mı?

Merhaba arkadaşlar direkt konuya girmek istiyorum aranızda kaynanasının yanında yaşayan bayanlar var mı. Yada ilerde yasamayı düşüneniz. Sevgilinizin annesi yanınızda yaşamak istese ayrılırmısınız yoksa devam mı edersiniz (3 yıllık ilişkiyi çöpe atarmıydınız.annesi istiyor) Kaynana yanında neden yaşanır neden yaşanmaz olumlu olumsuz herkesin fikrini almak istiyorum

ben annemle bile 1 ay yaşayamadım -öz annem- başka bir şey dememe gerek var mı?

Tıpkı bizde böyleydik, evlendik ilk sene gittiğimiz tatilllere kadar karıştılar. Geldik, bir ton surat yaptılar, her yaptığım hata idi her yaptığım yanlış. Sürekli eleştirilmekten, beğenilmemekten özgüvenimi kaybetmek üzereydim ki bu dönemde kocam beni asla anlamadı. Tüm gün dışarda olduğu için evde beni laflarıyla ne kadar ezdiğini farkedemedi, farketse de inanmak istemedi. Çünkü o biricik annesiydi, ona göre melekti. Kızlar tüm erkekler böyle zaten. O yüzden annesi konusunda asla inatlaşmamanız sizin yararınıza. Hep sustum, sabrettim. Ama en son baktım ki giden benden gidiyor, hergün ağlamalar, krizler.. Sonra dedim ki bu hayata bu insanlar için mi geldim, bunun için mi ailem okutup büyütüp bu yaşa getirdi beni ! Topladım bavulumu çıktım gittim, bugün halen oturuyor olsaydım, şartlarım aynı ezik silik bir kadın olucaktım belki de. Çocuklarının yanında kaynanası tarafından aşağılanan bir kadın... Ne acı bir kadın için.
Şimdi tüm hayatım değişti, buna biraz da vesileler lazım. Cesur olun, hayatınızın yönetimini kimsenin eline veya insiyatifine bırakmayın :KK66:
nasil ciktin ayri bi eve mi aynen bende oyle yasiyorum esim beni anlio ama bisey diemiyo annesi oz degil uvey yine bisey diemiyo.burdan tasinmamizda imkansiz gibi bisey onlarin evi sonucta esimin rvi yok oyuzden cikmaz

nasil ciktin ayri bi eve mi aynen bende oyle yasiyorum esim beni anlio ama bisey diemiyo annesi oz degil uvey yine bisey diemiyo.burdan tasinmamizda imkansiz gibi bisey onlarin evi sonucta esimin rvi yok oyuzden cikmaz

Hiç kolay olmadı emin ol, bizimde evimiz yoktu. Kayınvalidemin 5 daireli bir apartmanı var ama bizim 1 tane bile evimiz yok. Yeter ki huzurum olsun diyerek hepsini elimin tersi ile ittim. Çalışır kazanırım dedim, bir işe girdim, evimiz kira ama çok mutluyuz çok şükür. Esarete krşı gelmekten başka şansın yok. Yada bu hayatı onların istediği gibi yaşayabilirsin.

Şimdi tüm hayatım değişti, buna biraz da vesileler lazım. Cesur olun, hayatınızın yönetimini kimsenin eline veya insiyatifine bırakmayın :KK66:
Eşin pişman oldu mu sen gidince. Bu arada iyi yapmışsın.

Eşin pişman oldu mu sen gidince. Bu arada iyi yapmışsın.

Bilmem, olduysa da asla belli etmez. Burnu düşse almaz, kibirinden gururundan, nemrut dikdatör ama pek beceikli bi kadındır benim kaynanam. Koskoca evi içindeki insanları çekip çevirir yönetir akıllı kadın ;) Arkamdan beni beğenmedi gitti demiştir muhtemelen :) O kadar umrumda değil ki, bana laf getirebilecek insanlarla bile görüşmüyorum onun tarafından.

Böyle hayat olur mu demeyin insan mecbur kalınca yaşamam diyebileceği herşeyi yaşıyor, bende istemezdim eşimin 1 tane abisi var çok kardeşi de yok böyle olmasını. Hep birarada ağız tadıyla oturalım isterdik ama benim gitmek için birsürü haklı sebebim vardı. Şimdi burda anlatamayacağım kadar uzun. Ya gidicektik birlikte, ya ayrılacaktık. Eşim güç de olsa, kendi ailesi olduğunu kabul edip, tüm şartlarını ayarlayıp yanıma geldi (bakın beni tercih etti demiyorum) Hiçbir zaman ya annen ya ben gibi bir cümle kurmadım kurmam ! Allahtan korkarım çok şükür. Rabbim yardımcınız olsun, kendinize güvenin.

Bilmem, olduysa da asla belli etmez. Burnu düşse almaz, kibirinden gururundan, nemrut dikdatör ama pek beceikli bi kadındır benim kaynanam. Koskoca evi içindeki insanları çekip çevirir yönetir akıllı kadın :KK66: Arkamdan beni beğenmedi gitti demiştir muhtemelen :) O kadar umrumda değil ki, bana laf getirebilecek insanlarla bile görüşmüyorum onun tarafından.

Böyle hayat olur mu demeyin insan mecbur kalınca yaşamam diyebileceği herşeyi yaşıyor, bende istemezdim eşimin 1 tane abisi var çok kardeşi de yok böyle olmasını. Hep birarada ağız tadıyla oturalım isterdik ama benim gitmek için birsürü haklı sebebim vardı. Şimdi burda anlatamayacağım kadar uzun. Ya gidicektik birlikte, ya ayrılacaktık. Eşim güç de olsa, kendi ailesi olduğunu kabul edip, tüm şartlarını ayarlayıp yanıma geldi (bakın beni tercih etti demiyorum) Hiçbir zaman ya annen ya ben gibi bir cümle kurmadım kurmam ! Allahtan korkarım çok şükür. Rabbim yardımcınız olsun, kendinize güvenin.
Ben şanslılardanım. Eşim tek çocuk. Kayın elti görümce gibi dertlerim yok. Kv demle 16 saatlik mesafem var. Ve ne eşim ne de kv dem birlikte oturma söz konusu yapmadı şükür. Ama burda ki çoğu bayana üzülüyorum. Hep kv den ve kocadan çok çekiyorlar. Yazık ki ne yaxık.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Neden diye sorarsan 1- herşeye ister istemez müdahale eder esinle tartışmana giyimine çıkmana 2- özel hayatın olmaz 3- Eşinde sende sorumluluk alamazsınız yemek hazır kıyafetler yıkanmış hazır kira elektrik su derdi yok. Bi an önce kendinize karşı sorumluluğunuzu almanız lazım sonra zor toparlarsınız. Ev üstüne ev KESİNLİKLE olmaz.

kaynanalar istiyoki kocan evden gidince hep onlara git temizlik yemek hizmet islerini yap hwrseyine kos.ogullarindan daha yakin ol ogullarina kizmazlar nie gelmedin die ama gelin gelmiyince laf ederler

Benimki doğulu. Kaynanamlarda kalıyordum 6 aylık evliyim şu an ayrılma noktasındayız

Evet dün tartıştık bu yüzden kabul etmediğimi söyledim ne olucak hiç bilmiyorum. Doğu erkeklerinin mantığında anneye bakmak var. Ben kabul etmiyorum deyince ben annemi yok sayamam dedi. Bi yandan da ayrılmak istemiyor arada kaldı kısaca. Bene severse bırakmaz ayrı evii kabul eder mantığındayım. Sizde birebir yaşamıssınız aynı durumu canlı örneğini gördüm sayenizde. Neden ayrılma noktasına geldiniz özel değilse öğrenebilir miyim. Bu arada nereli Eşiniz

Evet dün tartıştık bu yüzden kabul etmediğimi söyledim ne olucak hiç bilmiyorum. Doğu erkeklerinin mantığında anneye bakmak var. Ben kabul etmiyorum deyince ben annemi yok sayamam dedi. Bi yandan da ayrılmak istemiyor arada kaldı kısaca. Bene severse bırakmaz ayrı evii kabul eder mantığındayım. Sizde birebir yaşamıssınız aynı durumu canlı örneğini gördüm sayenizde. Neden ayrılma noktasına geldiniz özel değilse öğrenebilir miyim. Bu arada nereli Eşiniz
Canım giyimine kuşamına, yemene içmene, dışarıya çıkmana aklına ne geliyorsa karışır. Eşimle diyaloğuma bile karışırdı. Gizli saklınız olmaz. Tartışmada hep beni haksız çıkarır vs. Mesaj at detaylı anlatırım sana

Ben eğer çok çok ekstra bir durum olmadığı sürece mantıklı bulmuyorum. Tabi kayınvalideye de bağlı şirret arabozan bir kayınvalide ile ekstra bir durum olsa da oturulmaz.
Öncelikle bu ilk önce seninle ilgili bir durum, mesela ben rahatıma çok düşkünümdür eşimde öyle yeri gelir ev pis kalır biz miskin miskin yatarız, film açıp içkimizi içeriz, müzik açarız, özellikle ben çılgın çılgın hareketler, evde sürekli şort elbise gecelikle dururum böyle olunca aynı ev fikri çok uzak kalıyor bir mahreminiz olmayacak hadi duştan çıkıyımda bornozla film izleyeyim diyemeyeceksiniz mesela birde yeni evli olma durumu eklenince daha da felaket bence.
Benim annem (kayınvalidem) çok kafa kadın gezmeyi, tozmayı sever enerjiktir espirilir, bize önem ben çalısıyorum bize gelip kaldığında çok mutlu oluyorum bir geliyorum yemek pişmiş evimde insan var muhabbet sohpet gitmesin istiyorum o zaman sorunuza istinaden eşimin iki tane kardeşi olmamış olsa evde kayınvalidemle dubleks alıp üst katında otururdum çocuğum olursa ona da bakardı ihtiyaçlarını da karşılardım ama bize neden içtiniz demezdi kadın biz cilveleşince bile mutlu oluyor(tabi bu dediğim 35'imden sonrası için geçerli şuan için eşimle yanlız kalmayı tercih ederim ). Dediğim gibi mecburiyetin ne olduğu önemli hiç birşey yokken beraber yaşanmak istiyorsa olmaz bence iyi düşünün

Canım giyimine kuşamına, yemene içmene, dışarıya çıkmana aklına ne geliyorsa karışır. Eşimle diyaloğuma bile karışırdı. Gizli saklınız olmaz. Tartışmada hep beni haksız çıkarır vs. Mesaj at detaylı anlatırım sana
Tanan cnm

Bence de bu genellemeler herkes için geçerli değil. Herkesin büyüdüğü aile, yetişme tarzı, kafa yapısı, görgüsü farklılık gösterir. Biriyle oturulmaz, diğeri ile oturulur. Ortak bir yargıya varmak yanlış olur bence. Bunu anlamak istiyorsanız, sözlü ve nişanlı iken kayınvalidenize, görümcenize,eltinize çok dikkat edin. Aslında uyanık olun genel manada, aşk gözünüzü kör etmesin. Sonra bu forum sitelerine yazmak zorunda kalırsınız :-) Eğer ki anlaşamıyorsanız, aynı şeylerden zevk alıp, ortak değerleriniz yoksa veya zevkleriniz bile çok farklı ise aynı ev fikri çok sevdiğiniz eşinizle bile onu bu kadar çok severken zorsa, eşinizin hatrı için sevdiğiniz biri ile nasıl olur bir düşünün :KK35:

Bence de bu genellemeler herkes için geçerli değil. Herkesin büyüdüğü aile, yetişme tarzı, kafa yapısı, görgüsü farklılık gösterir. Biriyle oturulmaz, diğeri ile oturulur. Ortak bir yargıya varmak yanlış olur bence. Bunu anlamak istiyorsanız, sözlü ve nişanlı iken kayınvalidenize, görümcenize,eltinize çok dikkat edin. Aslında uyanık olun genel manada, aşk gözünüzü kör etmesin. Sonra bu forum sitelerine yazmak zorunda kalırsınız :-) Eğer ki anlaşamıyorsanız, aynı şeylerden zevk alıp, ortak değerleriniz yoksa veya zevkleriniz bile çok farklı ise aynı ev fikri çok sevdiğiniz eşinizle bile onu bu kadar çok severken zorsa, eşinizin hatrı için sevdiğiniz biri ile nasıl olur bir düşünün :KK35:

Ben erkek arkadaşımla tek başına yaşasam sorun olcağını düşünmüyorum. Ama ailesinin tuhaf olduğunu düşünüyorum.
Ben zaten annesini reddetain demiyorum sadece benimde kendime göre belli çizgim var. Hastalık olur Allah korusun o zaman geçici süre kalabilir. Arada canı sıkılır kalabilir. Ama ben aynı eve yerleşmesini sağlıklı bulmuyorum. Gelenek görenek konuşma tarzı yemek kültürü eminim bizden çok farklıdır. Bide ben sinirliyim ters bişey söyleyip kadının kalbini kırmak istemiyorum. Zaten yuzgöz de olunur.

Yüz göz olununca da emin ol toparlaması çok zor oluyor. Bir şey nasıl başlıyorsa öyle gidiyor, bu konuda kararsızsan büyüklerini dinle derim ben. Onlar bizim en başında göremediğimiz bir çok şeyi tecrübeleri sayesinde farkediyorlar. Ben eşimi sırf annesi yüzünden terkedemem,yazıktır günahtır düşüncesi ile nişanlı iken bırakmamıştım. Aslında kayınvalidemin ne denli despot ve kendi borusunu öttürdüğünü görmeme rağmen.. Hep iyi olur alttan aldıkça diye düşünmüştüm. Ama düşünsene hep alttan alan sen niye olasın ki ? Bu şekilde hayat geçer mi ? Çok sevdiğin eşinden de soğuyacaksın bi süre sonra yaşayacaklarından sonra. Bu konuda en başında ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalı, kol kesilir yen içinde kalır. Bu durumda içinde kalan nişanlın, eşin,veya sözlün de olsa içinde kalması gerekiyorsa bırak kalsın. HErşey nasip kısmet. Ama kısmete de hizmet lazım unutma:super:

Back
X