Kaynana

Arkadaşlar konuya denk geldim yaziyim dedim,3 yillik evliligim bitiyor. farkli ulkelerdeydik(son 1 yildir) kaynanamla ama oraya bile elleri uzandi inanin.Eşim anne bağimlisi,annesi ne derse kanun hukmundedir.2 de ablasi var ve beni 1 kere dahi aramisliklari yok hastaligimda gecmis olsun diyen insanlar degil ve ben esim tarafindan her yilbasinda kalbimi kira kira beni birakir onlarla yemege gider.kalbimi kira kira gideriz ablalarina kaliriz onlarda (1 ay yerine gore 15 gun vs) .yani aslinda konum coook uzun da kisa tutabildigim kadar yaziyorum.2 ay annesini davet etmis esim buna yilbasi da dahil.esimle 2 ay ayriydik(esim isi dolayisiyla),evime yeni tasinmistim ve ilk yeni yilimizi kutlayacaktik bir de baktim kaynana 2 ay bizde buna yilbasi da dahil.3 yillik birikimle dedim ki esime bu konuyu guzelce cozelim,konusalim nolur artik emrivakilerinize dayanamiyorum , evimi bilemedim dedim.dediki konusamayiz anneme hicbisey konusamam dedi.nolur diyorum yalvariyorum bak iyi degilim(iki düşük yasadim psikolojim de iyi degil daha bir suru ikili sorun) ablalar planlamis bu konuyu ve hayir diyememis.hayir diyemedigi konular dağ bu arada.ablalarinda yatili kalmaktan bunaldim 3 senede.neyse ben evde basladim konusmaya dedimki bu evin hanimi kim?niye bana sormadan konusuluyo hersey ,planlar yapiliyo ben kimim dedim?esim dedi ki çik bu evden hem de iki defa.kaynana da yanimda.kizlar bastim ciktim.ulkeden pasaportsuz ciktim anne evine geldim ve bosanma karari aldim.

Arkadaşlar konuya denk geldim yaziyim dedim,3 yillik evliligim bitiyor. farkli ulkelerdeydik(son 1 yildir) kaynanamla ama oraya bile elleri uzandi inanin.Eşim anne bağimlisi,annesi ne derse kanun hukmundedir.2 de ablasi var ve beni 1 kere dahi aramisliklari yok hastaligimda gecmis olsun diyen insanlar degil ve ben esim tarafindan her yilbasinda kalbimi kira kira beni birakir onlarla yemege gider.kalbimi kira kira gideriz ablalarina kaliriz onlarda (1 ay yerine gore 15 gun vs) .yani aslinda konum coook uzun da kisa tutabildigim kadar yaziyorum.2 ay annesini davet etmis esim buna yilbasi da dahil.esimle 2 ay ayriydik(esim isi dolayisiyla),evime yeni tasinmistim ve ilk yeni yilimizi kutlayacaktik bir de baktim kaynana 2 ay bizde buna yilbasi da dahil.3 yillik birikimle dedim ki esime bu konuyu guzelce cozelim,konusalim nolur artik emrivakilerinize dayanamiyorum , evimi bilemedim dedim.dediki konusamayiz anneme hicbisey konusamam dedi.nolur diyorum yalvariyorum bak iyi degilim(iki düşük yasadim psikolojim de iyi degil daha bir suru ikili sorun) ablalar planlamis bu konuyu ve hayir diyememis.hayir diyemedigi konular dağ bu arada.ablalarinda yatili kalmaktan bunaldim 3 senede.neyse ben evde basladim konusmaya dedimki bu evin hanimi kim?niye bana sormadan konusuluyo hersey ,planlar yapiliyo ben kimim dedim?esim dedi ki çik bu evden hem de iki defa.kaynana da yanimda.kizlar bastim ciktim.ulkeden pasaportsuz ciktim anne evine geldim ve bosanma karari aldim.

Cok uzuldum Allah yardimcin olsun bence en dogru karari vermissin, ama malesef oluyor boyle seyler, ve bu cogunlukla erkekten dolayi kaynaklanan bir durum, uzak olduguna ragmen bile huzur bozan var.
benim esim icin annesinin lafi hukum degil okadar degil ama yinede kadin iki yuzluluguyle ogluna kendini melek gostermis ve oglu inanmiyor annesinin kotu niyetli olduguna
benim gorumcelerimde yok, esimin iki tane kardesi var onlari kardesim gibi seviyorum, hic annelerine babalarina cekmemisler o yonden cok iyim ama uzakta olsa dedigim gibi laflari hareketleri telefonun obur ucundan bile yetiyor
oyleki ilk evlendigim hafta Allahin hergunu ararlardi saatlerce konusurlardi
ve ben konusmazdim musait degilim derdim
esim bozulurdu, anlamak istemezdi neden konusmadigimi, zamanla oda anladi ve bana hak verdi
dedigim gibi erkek cok onemli evlilikte
aslinda bu kadar ileri gitmeleri erkekten kaynaklaniyor.
Hakk edene mucadele edilir, hak etmeyene yol verilir.

merhaba kızlar bi kaynanazede de benim yazık ban açok acıyorum kendi kendime

merhaba kızlar bi kaynanazede de benim yazık ban açok acıyorum kendi kendime

Valla ben anlam veremiyorum boyle kadinlara.
Benimde iki tane oglum var, buyuduklerinde evlendiklerinde nerede mutlu olurlarsa neyi yapmak isterlerse karismam. Evlendiklerinden itibaren eslerinden sorumlu olan onlardir, ve tam tersi esleri icinde gecerli. boyle dusunuyorum. Benim kv, yatak odama bile girip ic camasirlarini bile hazirlamistir oglunun oyle bir insan :) Sabrimin tukendigini siz anlayin artik. bitmiyor bunlar.

Benimde erkek kardesim var yakinda dugunu var, annemde kaynanasindan cekmis biri olarak cektiklerini goz onunde bulundurarak geliniyle okadar iyi geciniyorki asla kalbini kirmiyor.
malesef her insan bir degil.

Bu kaynanalarin hepsini toplayip terkedilmis bir adaya gondermek lazim.

Evet arkadaslar
daha onceleri sadece yorum yapmaktan yanaydim bu bolumde fakat gelin gorunki herkes gibi benimde bitmek bilmeyen kaynana derdim var :d
dert sayilirmi onu da bilmem ama kafama taktigim icin bana gore dert
Kaynanayla ayni ulkede yasamiyoruz.

kaynana lafini bilmeyen, patavatsiz, merakli ve (artik eminim) cok fesat bir insan.
1cisi agzindan cikan lafi asla bilmez dusunmeden konusur
2cisi ikiyuzluluk konusunda oscarlik aday
3cusu oglunun önünde melek gibi arkasindan farkli

ben ise kesinlikle kimsenin lafini yemeyen biriyim
haksizliga asla gelemem
hele ki iki yuzluluk yapildigi zaman ve karsi taraf seytan olduguna ragmen kendini melek gibi gosteriyorsa baya cildirma noktasina gelebilirim.
defalarca uyardim, bagirdim cagirdim en agir sozler ettim ama bu insan yola gelmiyor.
sorun esimin annesinin gercekten nasil oldugunu gormemesi yada annesiyle benim aramda kalmamak icin bana bilerek bilmiyormus gibi davranmasi
esim cok uyumlu bir insan bazen cok naif olabiliyor kendisi, yani aslinda ailesi olmasa mukemmel bir insandir bir babadir
cocuklarina duskun, benide sevdiginden cok eminim bende onu cok seviyorum, ama ben tamamen farkli bir karakterdeyim, bazi konularda canimi cok sikar bazen, ve insan belirli bi yasa
gelince sevginin yetmedigini anliyor

misal; kendisi babasina karsi pek sesini cikaramazdi, (bazi konularda hala cekingen)
beni öne sürer babasi biraz diktator bir adam gibi. ben en basta tepkimi koydugum icin bana laf etmeye cesaret edemiyor.

yada annesiyle benim aramda ilk evlendigimiz zaman bi olay olmustu bende esime sitem ettim annenle konus duzgun davransin diye
bana soyledigi sey; ben karismam seninle onun arasinda kendin hallet
o gunden snra kendim hallettim
ve ben gercekten neysem oyum yani acik acik herseyi soylerim birinin yuzune
esim daha sonra ozur diledi, o anki bunaltidan stresten oyle soyledim dedi
zamanla gordum annesine oda tepkisini koydugu zamanlar oluyordu
ama cekiniyormu korkuyormu yada gercekten körmü bilmiyorum.

ama annesi hala ortamlarda oturup benim ve ailemin hakkinda laf eder ve onca uyarilara ragmen hatta tehdit bile ettim
HALA DEVAM EDIYOR
ve ben bilerek esimin yaninda soyleyecem yuzune ki ne mal oldugunu anlasin
bazen bosanmayi bile dusunuyorum artik bunalti geliyor
tahammul kalmiyor
annem derki bazi insanlar asla degismez, degisteremezsin,
o degismiyor sen esini degistreceksin dedi
ama bende milletin derdini cekmek icin bu dunyaya getirilmedim :KK70:

siz olsaniz bu durumu nasil ele alirdiniz? ben diyorumki ya ben onu degistirecem yola getirecem, yada sonumuz yok bu evlilikte iki cocuga ragmen.
nasıl tehdit ettiniz bilmiyorum ama cesurca bir hareket. bence hiç görüşmeyin onun yüzündenevliliği bitirmektense görüşmeyin esşini zaten naifmiş onu da ikna edin çözün sorunu, bence tabi

nasıl tehdit ettiniz bilmiyorum ama cesurca bir hareket. bence hiç görüşmeyin onun yüzündenevliliği bitirmektense görüşmeyin esşini zaten naifmiş onu da ikna edin çözün sorunu, bence tabi

Valla sabir tukenince tehdit de edersiniz

Valla ben anlam veremiyorum boyle kadinlara.
Benimde iki tane oglum var, buyuduklerinde evlendiklerinde nerede mutlu olurlarsa neyi yapmak isterlerse karismam. Evlendiklerinden itibaren eslerinden sorumlu olan onlardir, ve tam tersi esleri icinde gecerli. boyle dusunuyorum. Benim kv, yatak odama bile girip ic camasirlarini bile hazirlamistir oglunun oyle bir insan :) Sabrimin tukendigini siz anlayin artik. bitmiyor bunlar.

Benimde erkek kardesim var yakinda dugunu var, annemde kaynanasindan cekmis biri olarak cektiklerini goz onunde bulundurarak geliniyle okadar iyi geciniyorki asla kalbini kirmiyor.
malesef her insan bir degil.

Bu kaynanalarin hepsini toplayip terkedilmis bir adaya gondermek lazim.

valla slında şöyle baktığınızda evet beni çok seviyo zararı yok ama çenesi durmuyo eski zamanlardaki gelinler gibi olalım istiyo tam bi karadeniz kadını rizeli motomot bi kadın yapma dediğim etme dediğim herşeyi yapıyo buda beni çok yoruyo

Merhabalar. Bu tarz insanlar, insan canı yakmaktan sinirleriyle oynamaktan haz alırlar. Sürekli bir kaos ortamı olsun isterler. Aynı ülkede yaşamıyor olmanız ise en büyük avantajınız. Biraz zor bir yöntem ama başarırsanız inanın çok mutlu olursunuz. Her ne yaparsa yapsın görmezden gelin. Laf mı soktu hiç anlamamazlıktan gelin. Duvara çarpmış gibi hisseder kendini. Karşılık alamamak emin olun almaktan daha çok zoruna gider insanın. Diliniz durmayacak karşılık vermek isteyeceksiniz ama kendinizi dizginleyip vermezseniz bir süre sonra bıkacak ve yapmayacaktır test edilip onaylandı. Unutmayın en büyük silah yok saymaktır.

Back
X