• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanaamm imdattt

ben cocugumu takintilari olan birinin buyutmesini istemiyorum cok evhamli psikolojik sorunlari var ilac kullaniyo nasil ona birakirda giderim sabrediyorum simdilik
Kendin söylüyorsun ilaç kullanıyor diye. Üzüldüm valla kadına. Ona yardımcı ol. Kaynanan değil annen gibi bak, sanki o lafları annen söylüyor diye düşün. İnşallah atlatır psikolojik problemlerini. Çocuğunuza da bişey yapmaz merak etmeyin. Gül gibi de bakar. Babaannesi o. Gelinini bile bu derece düşünen bi kadın torununa daha güzel bakar. Hele biraz sabret. Çocuğun olduğunda ne demek istediğimi anlarsın. Benim kimsem yok yanımda. Ne kendi tarafım ne de eşimin tarafı. Ne kadar zorlandığımı anlatamam.

Titiz mi kayınvalideniz normalde?
Domatesi atması enteresan geldi,lavaboya gelene kadar markette, halde yada toplanırken kimler elliyor o domatesi ohoo. Ne yapıyor normalde ne kullanıyor yıkamak için sebzeleri merak ettim doğrusu.
Suya basma konusu da bir garip, büyü nerden gelmiş aklına, kırk yıl düşünsem aklıma gelmez yani yerdeki su birikintisi ile büyüyü bağdaştırmak.
Ne diyim Allah yardımcınız olsun.
titiz degil hemde hic degil eski yasadigi evi gormeniz lazim firinin arkasindan kirilip kurumus yumurtalr topladim buzdolabinda bulgur makarna sakladigina sahit oldum . takintilri var kadinin

Arkadaşım müdahale etmesine izin verme.
Mutfakta bişey mi yapıyosun geldi mi annecim sen ayakta durma geç içeri otur ben olunca çağırırım de.
Hem sana karışamaz hem iyi olursun.

O demeden domatesi çöpe atsaydın buseferde müsrif derdi. Demek isteyen der önemli olan atik davranmak.

Tatlım kaynanan haklı, evyeye düşen şey yenir mi ya? Ne kadar temizlersen temizle. Banyodaki lavaboyu da yıkıyoruz çamaşır suyuyla ora da mı temiz yani. Yapma böyle.
mutfakla banyo birmi ama canım mutfakta sadece bulaşık ve yiyecek yıkarız herdüşeni atarsak yiyecek bir şey kalmaz evde :KK12::KK12:banyodaki lavobayla kıyaslaman yanlış olmuş bence

mutfakla banyo birmi ama canım mutfakta sadece bulaşık ve yiyecek yıkarız herdüşeni atarsak yiyecek bir şey kalmaz evde :KK12::KK12:banyodaki lavobayla kıyaslaman yanlış olmuş bence
Hayır şundan dolayı diyor ya çamaşır suyuyla yıkıyorum hergün. E banyoyu da yıkıyoruz o mantıkla bakarsak oranın da temiz olması lazım. Ben hayatta yemem evyeye düşen bişeyi. İstersem o dakikada temizlemiş olayım. Tiksiniyorum öyle şeylerden. Kimi insanlar böyledir. Bunu kafaya takmaya gerek yok. Annem olsa yıkar yer mesela ama ben yapamam. Her insan farklı.

Abartmış kayınvalideniz. Yaşlanınca çeneye vururmuş.
Eşinizle aranızı bozma gibi eylemleri yoksa.. Bırakın konuşsun. Bugün var yarın yokuz.

Hayır şundan dolayı diyor ya çamaşır suyuyla yıkıyorum hergün. E banyoyu da yıkıyoruz o mantıkla bakarsak oranın da temiz olması lazım. Ben hayatta yemem evyeye düşen bişeyi. İstersem o dakikada temizlemiş olayım. Tiksiniyorum öyle şeylerden. Kimi insanlar böyledir. Bunu kafaya takmaya gerek yok. Annem olsa yıkar yer mesela ama ben yapamam. Her insan farklı.

cok farkli gercekten. yargilamak degil yanlis analmayin ama herkonuda boylesiniz ozamn. cok cok ust bi titizlik ister bu durum oda hastalik boyutudur bence. madem ole siz hic hastaneye gtmeyin hic kuafore gtmeyin hatta hoc birsey yemeyin temizliginden emin olamzsiniz cunku.. cok tuhaf gercekten

Kişisel algılamayın ama dışarda yemek yiyor musunuz? Yoksa göz görmeyince gönül katlanır mı diyorsunuz?

cok farkli gercekten. yargilamak degil yanlis analmayin ama herkonuda boylesiniz ozamn. cok cok ust bi titizlik ister bu durum oda hastalik boyutudur bence. madem ole siz hic hastaneye gtmeyin hic kuafore gtmeyin hatta hoc birsey yemeyin temizliginden emin olamzsiniz cunku.. cok tuhaf gercekten
Evet takıntılıyımdır ben de kaynananız gibi. Ama şimdi şimdi azaltmaya çalışıyorum. Bir kere su içtiğim bardaktan bir daha içmezdim; ama artık birkaç kere içiyorum. Yalnız kendi ağzımın değmiş olması kaidesiyle tabii.

Kişisel algılamayın ama dışarda yemek yiyor musunuz? Yoksa göz görmeyince gönül katlanır mı diyorsunuz?
Dışarda yemek yiyorum. Bu farklı bişey. Temizlik hastası denilemez ama bazı konularda takıntılıyım. Mesela eşim kirayı verir bana parayı sayarken önce bi düzene sokarım. 200 lükler bi yere 100 lükler bi yere. Atatürkler aynı yöne bakmalı falan.

Dışarda yemek yiyorum. Bu farklı bişey. Temizlik hastası denilemez ama bazı konularda takıntılıyım. Mesela eşim kirayı verir bana parayı sayarken önce bi düzene sokarım. 200 lükler bi yere 100 lükler bi yere. Atatürkler aynı yöne bakmalı falan.
hi simdi anlasildi kayinvalidemi bukadar anliyo olmanizin sebebi yalniz benimp kaynanam 7ay akil sagligi merkezinde yatti. demekki bi hastalik

Kaynananız biraz abartmış ama ortada kötü niyet yok. Koruma içgüdüyle yapılmış. Çocuğa başka bakacak biri varsa, bunu güzel bir dille halledebilirsiniz. Sizi yormak istemeyiz falan gibi bir şeyler diyerek başkasına verebilirsiniz ama bakacak biri var mı?

Ayrıca lavaboya düşen meyve, sebze neden yenmesin pekala da yenir. Bu tür takıntıları titizlik olarak yorumlayan insanların en başta ekmek yememesi gerektiğini savunuyorum her zaman. Fırınların hali ortadayken sen ekmek poğaça yiyorsan kendine titizim deme sadece takıntılım de.

takıntılı k.validen... haklısın. bu devirde takıntısız insan var mı ki? kendine bak yok mu hiç takıntın. az yada çok.... k.validen üstelik bunun bilincinde ve ilaç kullanıyormuş... hani ilaç kullanmazsa anlarım... onun yerine koy kendini... psikolojik sorunları olan kendine daha çok zararı oluyor...

aynı evde yaşamak daha da zor.. seni anlıyorum. istersen sende bir git konuş k.validenin doktoruyla. nasıl davranman gerektiğini öğren...

Back
X