- 27 Nisan 2012
- 15.827
- 19.088
- 498
- Konu Sahibi okyanusunkalbiben
-
aileniz yakınızda mı?aslında kötülemiyorum olaylar doğaçlama gelişiyor mesela evime birilerini davet ediyor benim hiç haberim yok oğluna ara gelsinler diyor o anda haberim oluyor kim aranacak ki diyorum falanca kişi gelsinler diyor eşim de hele ararız diyor geçiştiriyor ama arattırıyor nasıl oluyorsa sonra ben kötü oluyorum misafir ben istemiyorum gibi oluyor böyle bi sürü olay
aileniz yakınızda mı?
eğer öyleyse baktınız misafir çağırıyorlar aaaa anneme söz vermiştim diyin çıkın evden kendileri ağırlasınlar misafirlerini
tabi yapabiliyorsanız
ben herhalde böyle yapardım çünkü gelen insana soğuk davranamam surat asamam
Kelin ilaci olsa kardesbeni kotu gelin biliyorlar, kendileri melek, o sekilde gunah kecisi halinde yasayip gidiyoruz. Kayinpederime de dedim bulmuslar bir gunah kecisi oh ne rahat ben de yaranmaya calismiyorum, fazla gorusmuyorum. Tek korkum insallah ilerde ben gelinime veya damadima boyle davranmam, kendimden sogutmam, keyifli, saygili, modern bir iliskimiz olur insallah. Bir de rahmetli annemin yerine gecmeye calisiyor, sen kim annem kim. Boyle soyleyip sonra bana elalemsin sen diyor. Oof of yani herhalde hep aynilar
Bizimki de öyle oğluna paşa paşa peşinde gezer acayip bi kadın anlam veremiyorum bazen sınsi bizimki de anne anne der durur biraz daha beklemde kalıyorum bakalım ne olacak
anladım sizi işte bende ondan diyorum yaaslında ağırlamak değil sorun beni hiç yerine koyması onun evi değil kendi kazancımla kurdum o evi beni hiçe sayması yokmuşum gibi davranması benimle istişare yapsa zaten olur anne gelsinler derim ...
anladım sizi işte bende ondan diyorum ya
başka türlü anlamaz çünkü.. böyle dişinizi göstermezseniz bu hiçe saymalar artarak devam eder..
Ohaa ya o nasıl bir taktik ben şokSonuçta eşinizi büyüten kişi o yani eşinizde annesinin nasıl bir insan olduğunu bilir ama direk hanım köylü denmesin hem de her insan gibi annesine laf edilsin istemez. Size yaptıklarını görür ama siz gözüne sokar laf ederseniz sürekli annesini savunur burda taktik şu savunulması gereken insan konumuna gelmelisin. Yani annesi sana bir laf etti gördü duydu vs. sen gidip annen böyle böyle dedi dersen annesine değil sana kızar ama ben aileni çok seviyorum ama neden böyle oluyo elimden geleni yapıyorum diye üzülürsen savunulması gereken kişi sen olursun. Böylece samimiyetine inanmışsa uyarı anneye gider.
Evet %99,999 böyle maalesef :)
Kendisine bişey almak isteriz aldırtmaz. Başkalarına gider bana birşey almıyorlar diye ağlar.
Kocası ölür oğlundan koca sevgisi düşüncesi inceliği bekler.
Hayatta en çok o çile çekmiştir, en büyük dert ondanır, sizinki de dert midir,en çok o yorulmuştur, en çok o çalışmıştır (ama bir dikili ağacı yoktur), en iyi o çocuk doğurmuştur, en iyi o gezmiştir, en iyisini o yemiştir, en en en en en en çok o'dur
Sinirleriniz ve sinirlerim kaldırırsa daha da örneklendirebilirim
Ohaa ya o nasıl bir taktik ben şok
Nasihat verir gibi gözüküp laf sokanı mı dersin kendi mağdur oluyormuş gibi trip yapanı mı dersin konuşurken iki de bir benim evlatlarım şöle iyi böyle iyi diyeni mi dersin iş yapmayıp yan gelip yatıp kendi evim değil ki diyeni mi dersin torununa her lafı söyleyip bu çocuk beni niye sevmiyor diyeni mi dersin her şeyinize karışıp oğlunu etkileyip sonra neden yapmadılar bilmiyorum diyeni mi dersin de dersin yani bitmez bunlar akıllı kadınlara hayranım ben bu konuda akıllı olamadım eşlerini nasıl kendi yanlarında tutuyorlar. Nasihat verirmisiniz....
Sonuçta eşinizi büyüten kişi o yani eşinizde annesinin nasıl bir insan olduğunu bilir ama direk hanım köylü denmesin hem de her insan gibi annesine laf edilsin istemez. Size yaptıklarını görür ama siz gözüne sokar laf ederseniz sürekli annesini savunur burda taktik şu savunulması gereken insan konumuna gelmelisin. Yani annesi sana bir laf etti gördü duydu vs. sen gidip annen böyle böyle dedi dersen annesine değil sana kızar ama ben aileni çok seviyorum ama neden böyle oluyo elimden geleni yapıyorum diye üzülürsen savunulması gereken kişi sen olursun. Böylece samimiyetine inanmışsa uyarı anneye gider.
kvde böyle bir ışık görünüyorsa olabildiğinde uzak oturmak, bayramda seyranda girmek. Çocuk hasta, hamileyim başım dişim ağırıyor diyip arayı soğutmak, sonra zaten muhabbette kesiliyor, lafda sokamıyorlar :)
Herkes annesinin ne mal oldugunu cok iyi bilir ve erkekler de genelde ilerleyen yillarda anneci olurlar. En onemlisi de cocuklugundan beri kendilerine empoze edilmis seylerden asla kurtulamazlar ve kabul etmeseler de annelerinin etkisi altinda kalirlar
Yas ilerledikce kendi ailelerine daha bagli oluyorlar diye dusunuyorum ben. Kendileri de ebeveyn oluyorlar cunku, annelerinin durumunu anlayabiliyorlar. Malum erkekler cok gec olgunlasir. Annelerinin durumunu algilayabilmeleri icin 30lara gelmeleri gerekiyor bence. 40tan 50den sonra zaten cekilmez boyuta ulasiyor bu annecilik. Tabii herkeste oyle degildirneden anneci oluyorlar orasını anlayamıyorum bekarken üniyi dışarda okurlar askere gider bir ömür anılarını anlatırlar ama evlenince bir anda anneci oluyorlar ne gıcık bi durum
orası öylede eşiniz aksilik yapıyorsa ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?