Kaynanalar nasıl sevilir?

hatice_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
2.256
0
66
Ankara
Merhaba kızlar anladığım kadarıyla forumda herkes kayınvaldeden dertli ben de böyle bir konu açayım dedim Evet hepsi cadı pis kaka biliyorum Çok sevdik aşık olduk evlendik ama eşlerimiz yanlarında bu hediyeyi de getirdiler. Boşansak boşanamıyoruz hem yeniden evlensek ee onun da bir annesi var annesi hayatta olmayanından bulursanız mesele yok. Ama ben bir erkek çocuk annesi olarak bir gün kayınvalde olacağım. Gelin de beni istemeyecek sanırım dünyanın düzeni böyle. Şimdi bu mübarek berat kandilinde pozitif düşüncenin gücüyle gelin kayınvaldelerimizi sevelim. çok sevelim buna kendimizi inandırırsak sevebiliriz belki. Sevmeliyiz seveceğiz herşey beyinde bitiyor sonuçta. Annemiz gibi görsek onları çok sevsek belki değişirler ne derseniz??????

sevmiyorum

ya ben görücü usülüyle evlendim..sevmesem olur mu....

tamam biz pozitif düşünelim de karşı taraf ne olacak??annemiz gibi gördük diyelim onlar bizi evlatları gibi görebiliyor mu sanki.bi anne evladına böyle yapar mı bu kadar üzermi hiç.sevmiyorum işte.sorun bende değil karşı tarafta ben kendimi ne kadar değiştirirsem değiştireyim.karşı taraf insan olmadıktan sonra vicdanı merhameti olmadıktan sonra ne işe yarayacak...

Annemiz gibi görmek?
Yok ben almıyım,alana da mani olmuyayım!
Kayınvalideyi sevmenin tek yolu var,duymayacaksınız,görmeyeceksiniz,konuşmayacaksınız!
Kayınvalide de laf sokmasa,incitici davranışlar göstermese belki orta yol bulunur.

Peygamberimiz, “Kadınların en hayırlısı, kendisine baktığı zaman kocasını sevindiren, bir şey yapmasını istediğinde itaat eden, nefsi ve malı hususunda kocasının hoşlanmadığı tutum ve davranışlardan kaçınan kadındır.” (Müsned, 2:251) buyuruyor.

Sanırım hiçbir erkek eşinin annesine kötü davranmasından hoşlanmaz. Zaten hayırlı bir kadın da eşini üzmemek için eşinin annesine saygılı davranır. Onu memnun eder.

Bazen gelinler “Biz ne kadar iyi davransak da kayınvalidemiz kötü, bizi sevmiyor.” diyorlar. İyilik yapana iyilik yapmak kolaydır. Fazilet, kötülüğe iyilikle karşılık vermektedir. Peygamberimiz:

“Akrabalarına iyilik eden kişi, sadece onların iyiliklerine karşılık veren değildir. Akrabalarına asıl iyilik eden kişi, akrabaları kendisiyle ilişkilerini kopardıklarında, onlara iyilik yapmaya devam edendir.” (Buhari, Edeb: 15) buyuruyor.

Bilmem bu sözün üzerine başka söze gerek var mı

diyorlar..ben kaynanamla pek durmadım bilmiyorum ama bu yazı hoşuma gitti ..

ben zaten seviyorum kaynanamı...kocişimi doğurmuş olması bile onu sevmem için bir neden..

Hayır!
Kural sevmek değil!
Kural saygı duymaktır!
Tabii ki karşılıklı saygı,küçüğüz diye saygı haketmediğimizi düşünenlere ithaf olunur!

peki saygı duyarak mutlu olabilirsin canım çok haklısın düşüncelerine katılmıyorum ama saygı duyuyorum desem kayınvaldeciğim anlar mı beni acaba

sevmek istiyorsan öyle
Lale'ninde dediği gibi görmeyecek duymayacak fazla konuşmayacaksın..
iş sen ben iktidar kavgalarına dönüşürse işte o zaman ipler kopuyor..

bu görmemek duymamk konusmamk ayrı evde olanlar için gerceli.
aynı evdekıler napsın kı:?

peki saygı duyarak mutlu olabilirsin canım çok haklısın düşüncelerine katılmıyorum ama saygı duyuyorum desem kayınvaldeciğim anlar mı beni acaba

İşte anlamadıkları için sorun çıkıyor ya!
Ben annemle atıştığım zaman bile anlaşılamamaktan yakınıyorum hele ki kayınvalidem olunca vah halimize!
Keşke hiç kimse birbirine bulaşmasa,normal bir hayat yaşasa,dün düşündüm bunları.. Çok mu zor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…