Kaynanalar ve Çocuklarımız

hahahaha
slm kızlar misafir kabul ediyomusunuz ?
hepsini okuyamadım ama süper seyler yazıyo burda.
bazen bende düşünüyorum Yüce Allahım bana kaynanamı şaka olsun die yoladı die:D

hoşgeldin canım
buraya herkes misafir olarak geliyor yatıya kalıyor kaynanadan kurtulmak için :60::60:
sendeki de arıza anlaşılan :41:

bizde dün akşam oradaydık yemekte ben gitmek istedim gönülleri olsn diee benim kızım 2 ay emdi sonra benim sinirden sitüm kesildi neden diye sorarasanızz allahın bana verdiği lanet kaynanadan diyorum benim kızım şu an mama içiyorr benimde göğüsümün ucuda yoktuu ondanda emmedi şu an emiyorr yani emmeye çalışıyorr kaynanam bugün nederse beğenirsinizz hadi emdir yağmuru dedi ben hiç görmedim dedi sinirim bozulduu sanki ona inandırıcı gelmiyoor daha yeni alıtığı için sakin zamanlarda veriyorummm hadi emdirr dedimm diyorr eşimde vardı bende dedimki babamın yanında emzircek halim yok herhallde anne dedim ben onu emzireceğim saati bilirim dedim kimsede tık yok alıp yerden yere çarpasım geliyorr karıyııı kızlar insanlar yani evliler 1. düğünde 2.lohusalıkta eşinden boşanmazlarsa bir daha ömürlerinin sonuna kadar boşanmazlarmışş:69:

canım senin kaynanoş duruldu benimki azdı bu aralar :60::60::60:
laf sokmak için çağırmıştır çok bile durdu :20:
hayretler içerisindeyim akşam bana çok iyi davrandı ama ben gene mesafeli durdum bişey sorarsa cvp verdim.tv ye baktım hep .tabi torun gelecek ya yamuk yaparsa benimde neler yapacağımı biliyo cesaret edemiyo artık.
bizde dün akşam oradaydık yemekte ben gitmek istedim gönülleri olsn diee benim kızım 2 ay emdi sonra benim sinirden sitüm kesildi neden diye sorarasanızz allahın bana verdiği lanet kaynanadan diyorum benim kızım şu an mama içiyorr benimde göğüsümün ucuda yoktuu ondanda emmedi şu an emiyorr yani emmeye çalışıyorr kaynanam bugün nederse beğenirsinizz hadi emdir yağmuru dedi ben hiç görmedim dedi sinirim bozulduu sanki ona inandırıcı gelmiyoor daha yeni alıtığı için sakin zamanlarda veriyorummm hadi emdirr dedimm diyorr eşimde vardı bende dedimki babamın yanında emzircek halim yok herhallde anne dedim ben onu emzireceğim saati bilirim dedim kimsede tık yok alıp yerden yere çarpasım geliyorr karıyııı kızlar insanlar yani evliler 1. düğünde 2.lohusalıkta eşinden boşanmazlarsa bir daha ömürlerinin sonuna kadar boşanmazlarmışş:69:

neyini görecekler şu emzirirken sinir oldum .iyi cevap vermişsin canım zavallı çocuklarda iştahmı kalır bunların suratlarını görünce:37::37:boşver sen bildiğini yap karıştırma bişeyine bi kere yüz verince hep yapıyolar.

ay kızlar konuyu görünce atladım hemen bende aynı dertten o kadar dertliyimki.benim kaynanam daha önce fena değildi iyi anlaşırdık.ama ben doğurduğum günden beri bi tuhaf oldu kadın.resmen kaynanalık yapıyor.doğurduğum gün başladı kadın senin sütün yetmiyor mama verelim diye daha doğuralı kaç saat olmuş ben vermek istemiyorum dedikçe inat etmede mama verli diye tutturdu.herşeyimize benim annem koşturdu hem hastanede hem evde 3 günde bir çocuk görmeye geldi her gelişindede laf soktu sinirlerimi bozdu gitti.yok çocuğun göbeğine bişey koyucakmışta göbeği çıkmıycakmış,yok bilmem ne otu içiricekmiş,yok eskiden ıhlamur içirilirmiş karnının ağrısını kesermiş ama şimdiki gençlere bişey söylenmiyormuş.ooo saymakla bitmiycek şimdi bebeğim 2 aylık oldu ama o kadar soğudumki kaynanamdan onu görmek bile sinirlerimi bozuyor geçen gün ordaydık sürekli her lafı imalı yada laf sokmalı:(

Valla canım benim öyle bir niyetim yok o da öyle yapar ise 40 gün mü burnumdan getirdi e bunun 40 yılı da var bende kötü olmak istemiyorum ama ille de zorlar ise bende yapacağımı biliyorum..Kendimi ezdirdim daha önce ilk zamanlar ama annem için bir defa böyle bişey yapmam..Kadın 1 aylığına gelecek hasta hali ile bana bakmaya ben istiyorum die yemek temizlik yapacak kimse kusura bakmasın alırım elime maşamı :66::66::66::66::66::66::66:

yapıyolar cnm yapıyolar sfra kurulurken ortadan kayboluverıyolar ıs yapmıyolar annenden bklıyolar allah bıldıklerı gbı yapsın
madem oğlumun evı dıye gecınıyosun ıslerınıde yapsalar yaa...:41:[/QUOTE]
aynen öyle canım benimki misafir geldiğnde geldi onların yanında süzülüp süzülüp gitti bide üstüne annem onunda önüne çay pasta koydu onada hizmet etti ki benim annem de taaa nerden geldi.üstelik benim annem hem ondan büyük hemde belinden rahatsızdı.ama çocuk onların oğullarından ya onlarda ana kraliçe oluyor

yapıyolar cnm yapıyolar sfra kurulurken ortadan kayboluverıyolar ıs yapmıyolar annenden bklıyolar allah bıldıklerı gbı yapsın
madem oğlumun evı dıye gecınıyosun ıslerınıde yapsalar yaa...:41:
aynen öyle canım benimki misafir geldiğnde geldi onların yanında süzülüp süzülüp gitti bide üstüne annem onunda önüne çay pasta koydu onada hizmet etti ki benim annem de taaa nerden geldi.üstelik benim annem hem ondan büyük hemde belinden rahatsızdı.ama çocuk onların oğullarından ya onlarda ana kraliçe oluyor[/QUOTE]

valla kaynanalar öyle sanırım benim kaynana da bi derdin olursa ilgilenmez bile ama kendinin karnı agrısa oğlunu cağırır:19:bende gebeliğimin ilk nhaftalarını yasıyorum ve bir de tüp bebek dikkat edilmesi gerekiyor yatmam filan gerekiyor.gecen annemler kayınvalidemler oturuyooruz hastaneden geldik kayınvalidem ne dese begenirsiniz anneme benim çocuklar var evde ayak bağı ben pek gelemem senin evde kimsen yok artık sen sık sık gelirsindiyo anneme sizin oldum.annem hem yaşca daha buyuk hemde rahatsız biraz.hele bi görümcem var benim evime gelip iki bardak çay koyması gerekiyo rahatsız olduğum için artık ugramıyo bile neden gelmiyosun dedim davet etmiyonuz ki demesin:63::63::63:valla her ihtiyacları olduğunda bitiyolar yanımızda arıyolar soruyolar ama bizim bi ihtiyacımız oldugunda yan çizmek iiçin bahaneler yaratıyolar...

aayyy bazılarına çokk güldüm yaaa.
kızlar bazılarınızda abatmış bence,yok bebeğimi şu kelimeyle seviyoda bilmem ne
sevsin ne olucak ya bu kadar abartıpta dertsiz başınızı ağrıtmayın

aynen öyle canım benimki misafir geldiğnde geldi onların yanında süzülüp süzülüp gitti bide üstüne annem onunda önüne çay pasta koydu onada hizmet etti ki benim annem de taaa nerden geldi.üstelik benim annem hem ondan büyük hemde belinden rahatsızdı.ama çocuk onların oğullarından ya onlarda ana kraliçe oluyor[/QUOTE]

evet benmkıde aynen ole yaptı ısten cıkınca gelırdı ama bı hoşbulduk bıle yarmağzla solerdı annemı bıle kıskandı.hatta esıme ben ısı bırakayımda ceydaya bkayım ona doğru duzgun yemek yapayım demış bnde ''nıye benm bakamıyomu bana gayette gusel bakıyo hergun annenlerın onune kaç çesıt yemek koyuyodedim.ustelık kaynanam yemek yapmayı bıle bılmez fazla neye dayanara ole bışe anlamadım.
çocuk onların oğullarndan olabılır ama benım bedenımden cıktı ıcımde buyuttum ben onu 9 ay bn tasıdım hergun korkuktum ona bışey olmasın dıye ben sakındım gözümden ben cektım herseyını ben bakıyorum ona annesı benım..kımse benden cok benımsemesın çok sınır oluyorum..:41:

3 gelini olan kaynana ölünce gelinler millet laf etmesin diye ağlıyorlarmış 1. gelin uzağa gömünnnnn uzağaaa
2. gelin derine gömün derineeeeeeeee
3.gelinde yine de gelir yinede gelirrrrrrrrrrr diye ağlıyormuş....:21:

Ay buna çok güldümm!!!! :60:

vay arkadaş bu nedir böle yaaa....
Bu erkek anneleri neden böle bir tabiata sahip enteresan. Allah kolaylık versin kızlar.
Ben rahatım valla :))

HERKESE çok slm sizlerle derdimi paylaşmak istedim ben 3 yıllık evliyim eşimle ilk başlarda ilk aylarda çok kavgalar ettik hep benim yüzümden.... ama ailesine bi saygısızlığım olmamıştı biz aynı evde yaşıyoruz bu arada... yeni ayrıldık kendi evimize geçtik şuan...

neyse eşimin ailesi bana tavır almaya başladır bende feneyım o zamanlar birazda yaşımın küçüklüğünden diye düşünüyorum olgun olmadığımdan 19 yaşındaydım o zmanlar bende onlara karşılık veriyodum bizim tartışmalarımızdan bıkmışlar eşimin babası sahura kalkmışlardı eşime diyoki oğlum bırak bu şeytanı her gece biz dua ediyoruz bu şeytandan ayrıl diye ki ben şeytan olsam allah için başımı secdeye koyup namaz kılarmıyımmm öyle zoruma gitti anneside onaylıyo tabi duyuyorum ben
eşimde dedi bırakmak kolay önemli olan onu düzeltmek dedi ve yanımda oldu ertesi gün konuşmadım ailesiyle sonra hakkımda konuştuklarını duydum yine girdim içeri dedimki

siz benden ne istiyosunuz 60 yaşında insanlarsınız ben sizin çocuklarınızdan bile küçücüğüm fln ddim onlarda bana iftiralarda bulundu ben tartışıyorum diye beni bi hocaya götürdüler yıldıznağmeme baktı hoca bana dediki sen çok safsın eşinden öncede kötü şeyler yaşamışsın fln dediler hoca böyle dedi diye bunlarda beni araştırmış sözde ben kötü biriymişim fln bunları yüzüme vurdular bende saf gibi bunlarla hocaya gidiyorum bilmiyorumki hiç duymadım böle bişiy neyse ben 1 ay konuşmadım ailesiyle...

sonra eşim üzüldüğünü küslük istemediğini söyledi bende dedim tamam barışırım dedim... kayınvalidem ertesi gün komşusuyla yiene beni çekiştiriyodu yinede indim salona dedimki anne konuşabilirmiyiz bu dedi senle konuşcak bişiyim yok bende dedim derdin ne senin fln dedim bana bir sürü hakaret ettii inanaın or...pu bile dedi evli erkeklerle gezmişin dedi kaçın kurrasısın dedi defol git evden dedi seni midem kaldırmıyo dedi

ve size yemin ederimki bi erkek gurubu görsem evlenmeden önce laf atarlar fln diye yolumu değiştiririm...

annesi bana bunca şeyi söyledi çok sinirlendiğim halde bişiy demedim odama çıktım hazırlandım eşimi aramış oda eve geldi bende aşağı iniyodum görünce dedim gel gidiyoruz bu evde kalamam dedim bunları söledi bana dedim eşimde yukarı çık dedi...

bende sende gel dedim gelmedi çıktım yukarı hala annesiyle konuşuyo gelmedi bende tekrar indim salona gel yoksa giderim dedim eşimde olmaz bu evden çıkarsan bidaha olmaz biter dedi bende evden bavulumla çıktım çok ağladım annemlere gidemem babam çok baskıcı bi insan boşanırsan dedi bi gün bana bu tartışmalar olduğunda seni eve zincirlerim dedi hiç bi yere çıkamazsın dedi bu arda ben o gün hamile olduğumu öğrenmiştim... bunu ne yazıkki eşime söyleyemedim...

bende tekrar geri döndüm bir saat sonra eşim ağlamış ben gittiğimde aama anahtarım verdı açtım kapıyı babası diyo üzülme oğlum ben seni yeniden evlendiririm yemek yiyolardı girdim içeri kayınpederim beni kolumdan tutup dışarı atmaya çalıştı eşimde girdi babasına yapma fln dedi ama babsı nın yüzünden yerlere fln düştüm anneside ayırıyodu döndü karısına yani kayınvalideme bi tekme attı bende çıktım komşuya gittim yan sitedeki...

o komşusuda ben ağlıyorum bana diyoki çık git bitti artık fln eşim tabi yanıma gelmedi konuşamadık ben evden çıkmak istemedim ama eşim deseydi bittii git istemiyorum seni giderdim ama eşim dediki abbasına böyle olmaz babası alsın gitsin dedi bırak dedi fin bunların akrabaları geldi benim ailem hariç hiç sahip çıkmadılar bana zaten ailem...

sonra eşimin dayısı geldi sarıldı ağladı bana benim o halime giti konuştu eşim demiş son bi şans daha verelim babasını zor ikna etmişler geldi beni dayısı eve götürdü onların elini öptüm çaresilikten

yine anne dedim baba dedim onlara peşlerinde dolandım eşimin hatrı için ben yanına otursa m kayınvalidem gidip karşıya otururdu bemi isterken nasılda iyilerdi ama aynı evde yaşamadan bilemeyiz ki insanların gerçek yüzünü benimde çok hatalarım oldu malesef ama attıkları itiralar doğru değildi nasıl verecekler bunun hesan-bını ben allaha havale ettim sonra hamile olduğumu söledim eşime tabiki sevinemedi aileside sevinmedi kıızm doğdu şuan 1 yaşında allaha şükür ama 2 aylıkken babsı tarafından gece 2 de evden kovulduk tartıştık çocuk yüzünden oda diyo eşime al bunları götür babsının evine at diye sonra minicik bebekle gece nin 2 sinde evden çıktık annemlere gittik tabiki annem gil pek memnun olmadı ne zamn gidicez diye gözümüzün içine balıyolardı ev tuttu eşim eşyalrımızı aldık yinede ben gittim barıştım eşim zorlamadı beni sadece allah rızası için barıştım

ama ne zamn onlara gitsem o kapıdan o evden beni dışarı atmaya çalışan kayınpederim gelir aklıma bemi kovmaları gelir aklıma sürekli düşünmüyorum ama aklıma geliyo unutamıyorum kızlar çok yaptılar bu arada kayınvalidem geldi af diledi benden hamileyken ben gözümle görmeden sana onları yakıştırdım affat dedi ağladı bende ben unuttum sende unut dedim ama acısı hala içimde aklıma geldimmi içim acır onlarla böle bi anım var işte ve geçmiyo görmekte zorundayım çok iyi davranıtrım gittimmi yemeklerini yaparım evlerini temizlerim ama bi yanımda istemiyo onları ne yapıyım kızlar nasıl davranıyım ailesine ben hep hayal kurardım eşimin ailesi kendi ailem gibi olsun diye ama olmadı...
banada fikir verin kızlar
...

bence kaynanız haklı halınızı kendiniz yıkayın arta kalan zamanlarda onun evini temizleyin hatta evlere işe gidin doğumu da artık sokakta bir ağaç kovuğunda yapın tek başın a niye demeyin gelin siniz ya ondan:1: böylece kaynananız biraz tatmin olurbelki:9::9::9: geberesice dicem ayıp olmaz umarım :57:

yumy bi alemsin canım negüzel yazmışsın bunla bunu bekliyo canım aynen öle:13:

İMPARATOGRLY o kadar lafı sözü çekip, en kötü davranışlara mazur kalıp sanki suçlu senmişsin gibi sen özür dilemişsin.. Bi de kayınpederin demiş ya son bi şans verelim die!!! Ne sanıyolarsa kendilerini.. Benim merak ettiğim bu kadar olaya olurken kıyametler koparken kayınvaliden ve kayınpederin seni yerden yere vurularken eşin napıyodu? Onlara nie karşı gelmiyodu? Bu insanlarda hiç Allah korkusu yok mu??? İnsan oğlunun yuvasını bozmaya bu kadar canla başla çalışır mı ya!!
Yine de sen büyüklüğünü göstermişsin, her işlerinde yardımlarına koşmuşsun...
Allah böyle insanları imtihan die çıkarıyo heralde karşına..

kayınpeder benimkni prensesler gibi yaşatıyo 100 yaşına kadar ölmez bizim kocalarımız azıcık bizle ilgilense hemen şımartmayın karıları tepenize çıkar diye dolduruyolar oğlanları.

Aklı olan dolmaz canım onlar nasıl eski zaman insanı oldugu halde dolmamışsa şimdiki gençligin daha bilinçli olgun olması lazım herşey eşlerde bitiyor aklı olan dolmaz:31::19:

İMPARATOGRLY o kadar lafı sözü çekip, en kötü davranışlara mazur kalıp sanki suçlu senmişsin gibi sen özür dilemişsin.. Bi de kayınpederin demiş ya son bi şans verelim die!!! Ne sanıyolarsa kendilerini.. Benim merak ettiğim bu kadar olaya olurken kıyametler koparken kayınvaliden ve kayınpederin seni yerden yere vurularken eşin napıyodu? Onlara nie karşı gelmiyodu? Bu insanlarda hiç Allah korkusu yok mu??? İnsan oğlunun yuvasını bozmaya bu kadar canla başla çalışır mı ya!!
Yine de sen büyüklüğünü göstermişsin, her işlerinde yardımlarına koşmuşsun...
Allah böyle insanları imtihan die çıkarıyo heralde karşına..

canım inan allah rızası için yapıyorum bende bilirim gitmemeyi hiçe saymayı şu üç günlük dünyamı mahfetmek istemiyorum ben 21 yaşında bunları düşünürken onlar 60 yaşında bunları düşünemediler napim canım işim yok hamileyim geri dönmekten başka çarem yoktu ortada kalsam ailemde sahip çıkmıyo .. bu arada eşim ayırmaya çalıştı ama adamı kimse tutamadıki karısına bile tekme attııı ayırmak isteyince ... birde 5 vakit namaz kılıyolar herşeyi biliiyolar ama yuva yıkılmanın günah olduğunu anlayamıyolar işte..:59:

Sizinkilerin yanında ufak kalıyo tabi ama
benimde kaynana gözüme batmaya basladı:57:
5-6 aydır sözlüyüm flört dönemimdede devamlı görüsürdük anasıyla ozamanlar eve gelip gitmeler olmadığı icin tek derdim kaynanamın cok konusuyo olmasıydı( yani kadında bi cene var düsman basına o derece)
sözlendikten sonra ailecek yemeğe fln gidip geliyoduk
son yemeğe geldiklernde yemeği annemle 2si yapmıstı bende börek makarna salatası tatlı gibi ufak tefek seyler hazırlamıstım
anaaaa kadın benm yaptklarımın hicbirini yemedi oturdu kendi yaptığı ymkleri yedi bnm tatlım fln gelince ay ben cok sistim dedi kızına yedirdi insan bi tadınadamı bakmaz
sonra oturuyoduk iste yeğenlerini övmeye basladı sözlüme dyoki benm yanmda
ay tuğcede nası büyümüs güzellesmis sen bayadır görmüyon incecik uzun boylu fln dye nasıl övüyo(ben kısa boylu ve hafif balık etliyim) nası zoruma gitti
tabi söylemedm kmseyede böyle icimde kaldı iste
belki ben abartıyorum böyle düsünmemeye calısim diyorum iste ama napim kaynana psikolojisi heralde.s

İMPARATORGLY yaşadıkların çok zor üzücü şeyler.sen zaten yapacagını yapmışsın canım hala ne fedakarlıgı yapıcaksınki en büyük fedakarlıkları yapmışsın zaten ben bunlara insan diyemicem kusura bakma insan olan Allahından korkan bunları yapmaz bunlar resmen sana eziyet etmek için almışlar galiba seni Allah kimseyi huzursuz etmesin çok zor olaylar.kendi derdin yetmiyo gibi bide eşlerin ailesiyle ugraşılıyor.Allahlarından bulsunlar sana bunları yaşattıkları için:47:neden sürekli sen boyun egdin yaşının verdigi cahillikte olsa gerek ama kendini bukadar ezdirmemeliydin eşin neden senin yanında olamdı seni atarlarken evden şiddete kalkışmışlar nasıl insanlık bu böyle:47:keşke eviniz başından ayrı olsaydı.bi laf vardır cahil hep cahildir uzak dur diye cahil olmasalrdı hocanın yolunu tutmazlardı seninle beraber çok büyük günaha girmişler senin hakkını yiyerek ve ahını alarak hayatın çile çekmeyle geçmiş bunlar başının belası olmuş.bundan sonra nemi yapıcaksın kimsenin derdini çekmek mecburuyetinde degilsin ayaklarınbın üzerinde durmalısın kendini ezdirme yoksa daha çok üzerine gelirler.haklısın geçmişi hatırlarsın aklından çıkmaz tabiki insanlar evladının mutlulugunu düşünse bu bilinçte olsa bunları yapmaz hiçkimse.sen Allaha sıgın duanı et.Allaha havale et .ama kendi ailenede kızdım gözünün içine bakıyolarmış git diye işte karşı taraf ailenin fazla sahip çıkmadını hisettiginde daha fazlasını yapabiliyor.bundan sonra çocugun için güçlü ol onlrın kahrını çekmek zorunda degilsin Allah yardımcın olsun:70:Allah böylelerinide bildigi gibi yapsın:47:

Sizinkilerin yanında ufak kalıyo tabi ama
benimde kaynana gözüme batmaya basladı:57:
5-6 aydır sözlüyüm flört dönemimdede devamlı görüsürdük anasıyla ozamanlar eve gelip gitmeler olmadığı icin tek derdim kaynanamın cok konusuyo olmasıydı( yani kadında bi cene var düsman basına o derece)
sözlendikten sonra ailecek yemeğe fln gidip geliyoduk
son yemeğe geldiklernde yemeği annemle 2si yapmıstı bende börek makarna salatası tatlı gibi ufak tefek seyler hazırlamıstım
anaaaa kadın benm yaptklarımın hicbirini yemedi oturdu kendi yaptığı ymkleri yedi bnm tatlım fln gelince ay ben cok sistim dedi kızına yedirdi insan bi tadınadamı bakmaz
sonra oturuyoduk iste yeğenlerini övmeye basladı sözlüme dyoki benm yanmda
ay tuğcede nası büyümüs güzellesmis sen bayadır görmüyon incecik uzun boylu fln dye nasıl övüyo(ben kısa boylu ve hafif balık etliyim) nası zoruma gitti
tabi söylemedm kmseyede böyle icimde kaldı iste
belki ben abartıyorum böyle düsünmemeye calısim diyorum iste ama napim kaynana psikolojisi heralde.s

kaynana heryerde kaynana kısknaçlıgından yememiştir sende kendini şimdiden saydır ezdirme yarınlar için tedbir almak lazım canım:1: mutluluklar:69:

Back
X