Kaynanalarr

Sen bilirsin ama tepkini bir şekil belli et içinde tutma ben alındığım ne varsa söylerim oh ben takacağıma o taksn
Evet bazen sirf karsimdaki yanks anlamasn diye cok icime attigm zamanlar oldu bu bende huy oldu artik yapim geregi bu huyumdan nasil kurtulurum bilemiyorum ins bigun biyerden bende baslayabilirim

Aynn onuda soylediler daha fazlasi.. tembellikleye gayretke hicbir ilgisi yok bu konunun sadece cahil ve dusuncesiz anlayissz olduklarindan adim kadar eminim boyle insanlar hayat enerjimizide mahvediyo malesef:KK43:(
Görmezden duymazdan geleyim diyorum ama olmuyo hemen öfkeleniyorum kayınvalide almış yanına bi akrabasını kadın bana diyoki sonra olmaz bian önce yapın dedim bana akıl vermeyin biz çocuk değiliz ki evlendik lütfen bana bidaha konuyu açmayın dedim dahada duymadım kaynanadan akrabalara da düşünmüyoruz diyorum üsteleyen olursa da benden çok siz meraklısınız falan filan devam😊

Benim yıllarca çocuğum olmadı cok zor bir psikoloji gercekten ben tedaviler iğneler rahim filmleri ilaçlar uğraşırken bi taraftan da kv ile uğraşıyordum sagolsun her fırsatta her misafirlikte benim kısır olmam dan bahsetmeden edemiyordu bende her defasında ağlıyordum sadece hicbisey diyemiyordum belki de haklıydı kısır bi gelindim belki de..ta ki ilk hamileligimi yaşayana kadar o düşük oldu sonra tekrar hamile kaldım bu arada o kadar ignelere tedavilere rağmen ben ne zaman tedaviyi bırakıp olmuyo dediğimde hamile kaldım ikinci hamileligim den kızım dogdu şükür kızım 3 aylıkken tekrar hamile kaldım bu seferde oğlum oldu şükür verene...kv mi de Allaha havale ettim sende öyle yap takmamaya çalış

Bir daha birsey söylediğinde “Verecek olan Allah ve bilirsin ki Allah işine karışanları pek sevmez sabırla bekliyoruz en doğrusunu o bilir “ de öyle öyle hayırlısı olsun der kapatır konuyu daha da açmaz o boş ağzını kolay kolay.

Bu tarz insanlara her şeyinizi anlatmayın. Kayınvalidenizle o kadar içli dışlı olmaya gerek yok. Söylediği sözden rahatsız olduğunuzu ve doktorun psikolojik olarak rahat olmanız gerektiğini söyleyin eşinize. O yüzden bir süre bebek işini rafa kaldırdık sonra tekrar deneyeceğiz diye ailesine söyleyin. Yani artık sizin çocuk için uğraşmadığınızı düşünsünler ki rahat bıraksınlar. O şekilde inanın daha rahat hamile kalırsınız belki. Psikoloji çok önemli. Hiç bir fiziksel problemi olmadığı halde bu tarz baskılardan dolayı hamile kalamayan bir sürü kişi var.

Ağzınızda biz daha düşünmüyoruz lafı olsa neyse.. tedaviye gittiğinizi bildiği halde bu lafı bir insan neden eder? Komsu çocuğunuz olmadığını düşünmesin diye. Siz istemiyorsunuz havası vermiş komşu yanında. İki yıldır ben de bebek aradığım için millet leb demeden anlıyorum niyetlerini artık. Üç arkadaşımla görüşmeyi kestim sırf arkamdan konuştuklarını duyduğumda.

Boyle daha niceleri var iste bu belkide son damlaydi niyetni bilemiyorum ama hastane sureclerimiz oldugu icinde pek hos gelmedi kardesimle beni kiyaslamasi gayrete bagku degil sonucta kaderimiz allahin elinde kendiside ilk evkendgi zamanlar 3 sene olmamis beni daha iyi anlamasini beklerken bu tarz davranislar dusuncesizlikte baska bisey degil ve onunda kaynanasi ayni sekilde baya yiprattilar beni
Annecim size çekmişim ,tembellikte sizde üç sene yapamamissiniz . benim 2 Senem ver ondan rahatım diyiver. şakayla karışık kullan 3 seneyi bak bir daha diyormu 😊

9aydir gebelik olmuyo kaynanamda hastane gidip muayene oldugumu biliyo suanlik bu surecte bi sknti yok ama gecenlerde bi baska komsunn yannda benim kiz kardesimden bahsetti hamile oldugunu soyledi bizimkinden gayretli cikti dedi ogun biraz yuzumu astim ama pek uzatmadim sonrasinda sabah aradi ben oyle dedim acaba alindinmi diye bunda bisey yokkki vs diyip daha cok sinir etti olur zamanla allah hayirlisini versin vs dedi ondan baska boyle baski yapan yok bana madem alincak bisey yoktu neden aradi yada benmi fazla kuruntu yaptm kafamda bilemiuorum
Kaynanayla bu tip ozelinizi paylaşmayın

40yasinda pekte eski kafali oldugunu sanmiyorum akil yasta degil basta nede olsa ben bile 22 yasinda neyin yanls neyin dogru oldugunu anlayabiliyoke onun anlamakta israrci olmasi seviyesine dusmemem icin en dogru karar bence

Aslında bence kv size sen neden bebek yapmıyorsun denmesin diye konuyu kapatmaya çalışmış

Yani istiyoruz ama olmuyor konumuna gelmesin diye ama senin bozulduğunu fark edip sonra aramış

İnsanlar bazen kendilerince yanlarındaki kişinin incineceklermiş düşündüğü sözleri üçüncü kişiler söylemesin diye hamle yapar yani oradaki diğer kişiye laf vermemek için kendi konuşmuş gibi geldi bana

22 yaşında aceleye gerek yok ki

Bari virüs bitinceye kadar erteleyin kafanız boşalsın

Olmazsa olmaz erken demek ki diye düşünüp odağınızı değiştirin

9aydir gebelik olmuyo kaynanamda hastane gidip muayene oldugumu biliyo suanlik bu surecte bi sknti yok ama gecenlerde bi baska komsunn yannda benim kiz kardesimden bahsetti hamile oldugunu soyledi bizimkinden gayretli cikti dedi ogun biraz yuzumu astim ama pek uzatmadim sonrasinda sabah aradi ben oyle dedim acaba alindinmi diye bunda bisey yokkki vs diyip daha cok sinir etti olur zamanla allah hayirlisini versin vs dedi ondan baska boyle baski yapan yok bana madem alincak bisey yoktu neden aradi yada benmi fazla kuruntu yaptm kafamda bilemiuorum
Özel bir durumunuzla ilgili bu kadar detayı en başından söylemezseniz böyle yüzgöz olmazsınız. Henüz sadece muayene olmaya gitmişsiniz ve kayınvalide biliyor. Yarın öbür gün tedavi gerekse yine söyleyecek misiniz?

Ben kaynanam dahil bütün soranlara erken daha doğurmayacam demistim kimse o gündür bugündür ağzını açmadı aylardır tedaviye gidiyorum kendi ailemin bile haberi yok kimseye söylemedik eşimde bende gerek yok özelimi bilmelerine artık hiç bir şekilde kaynana deme daha da bisi derse oğlunda da tık yok dersin ayrıca de ki ben muayne mı oldum hiç bir sıkıntı yok daha nasibi var diye bana hic konusunu açamıyor kaynanam ters tepki vereceğimi biliyor

Cahil insanla başetmek zor.
Herkese her şeyi anlatmayın.
Kadınla bir şey paylaşmamanız gerektiğini öğrenmişsiniz.
Saygı çerçevesinde lafınızı esirgemeyin.
Böyleleri saygı hak etmiyor ama evliliğine ve eşine olan saygından belli çizginin dışına çıkmadan davranmakta fayda var.

Cahil insanla başetmek zor.
Herkese her şeyi anlatmayın.
Kadınla bir şey paylaşmamanız gerektiğini öğrenmişsiniz.
Saygı çerçevesinde lafınızı esirgemeyin.
Böyleleri saygı hak etmiyor ama evliliğine ve eşine olan saygından belli çizginin dışına çıkmadan davranmakta fayda var.
Evet haklisnz

Ben kaynanam dahil bütün soranlara erken daha doğurmayacam demistim kimse o gündür bugündür ağzını açmadı aylardır tedaviye gidiyorum kendi ailemin bile haberi yok kimseye söylemedik eşimde bende gerek yok özelimi bilmelerine artık hiç bir şekilde kaynana deme daha da bisi derse oğlunda da tık yok dersin ayrıca de ki ben muayne mı oldum hiç bir sıkıntı yok daha nasibi var diye bana hic konusunu açamıyor kaynanam ters tepki vereceğimi biliyor
Bu saatten sonra bende artik oyle yapicam herkesjn herseyi bilmesine gerek yokmus onu ogrendm

Özel bir durumunuzla ilgili bu kadar detayı en başından söylemezseniz böyle yüzgöz olmazsınız. Henüz sadece muayene olmaya gitmişsiniz ve kayınvalide biliyor. Yarın öbür gün tedavi gerekse yine söyleyecek misiniz?
Tabikidr artik hayir bu sondu bunu soylerken ben soylemek istemedim zaten esim bianda soyledi sonradan onada kizdim

Annecim size çekmişim ,tembellikte sizde üç sene yapamamissiniz . benim 2 Senem ver ondan rahatım diyiver. şakayla karışık kullan 3 seneyi bak bir daha diyormu 😊
Keske doyebilsem ben hlkendimden cok herkesi dusunuyorum diyemiyorum bi turlu yuz hoz olmak istemiyorum . Ins zamanla bende bazi seyleri dike getirebilirim

Back
X