Kaynanam ahhhuh

ben cok sansliyim
kv ile hic görüsmüyoruz
esim zaten annesi ile görüsmüyor
kv 3 oglu var
3 ogluda mecbur kalmadikca görüsmüyor
ve bütün gelinleri ile kavgali kimse evine almiyor
ben böyle olmak istemezdim ama benimki malesef insan üstü birsey
keske iyi bir kadin olsaydi yanimiza gelip gitseydi
ama ne yapalim
en azindan kafamiz rahat
sizlere kolay gelsin diyorum ne diyeyim
ama sunu söyleyebilirim
kocamin annesi falan dye saygi ok ama kendinizi ezdirmeyin

ayy ne çok yazacak şey var ama o insanlar buraya yazmaya bile değmezler

Kayınvalideniz ile en çok hangikonuda çatışıyorsunuz ? ne yapası szi sinirlendiriyor okuyan herkeze soruyorum
Bana en son eşimin daha önce önemsiz birlikde olduğu bir kızdan bahsetmiştı, 1,2 hafta çıkmışlar, düşünün artık...
daha öncekilerinde hatırlamak bile istemiyorum, ama en sevmediğim davranışı yapmacilikdi:))

çatışmamızda biricik oğlu'ydu işte

Bende öyle derdim!! Birde saftirik gibi aynı evde yaşayalım derdim

sorunun cevabı: görüşmemek!

canım öyle diyorsun ama görüşmemenin zararları daha çok
en önemlisi akraba bağlarını koparmanın vebali çok büyükmüş, ayet ve hadislerde sık sık söyleniyor
diğeri de kötü olmak daha kötü derdi bir arkadaşım
kötü olunca eşinle de aran bozuluyor, kimse eşi için ailesini atmaz

ben aynı şehir aynı mah. arka binada otuyokv
yeni evliyken hergün beraberdik bende çok yumuşak huyluyumdur
hiç mutfagımda yemek pişirmedim hergün onlarlaydık
evimde 1.gün dahi vakit geçirmedim taaaa ki kızım dogana kadar 3 yıl sonra
sonra biz yavaş yavaş geri çekilmeye başladık sık sık deyil haftada 3-4 gün gittik
sonra haftada 1 sonra on beş günde bir sonra ayda derken azaldı
ama anamız agladı araya resmiyeti koyana kadar ama çok pişmanım neden
çünkü en başta koyacaktım resmiyeti
benim eltim öle yaptı
evlendigi gün kalkıp gelmedi kv ye
1 hafta sonra geldi
hergün gitmedi aman anne işim var aman anne dersim var aman anne eşim kızıyo
sende öle yap bence başta koy mesafeni
tabi saygısızlık yap demiyorm ama kırmadan incitmeden
baş nasıl alışırlarsa öle gidiyo
sen de diyebilirsin canın istemedimi işim var eşim kızıyo
canın istedimi ben geldim

Ama bilerek ve isteyerek yaptı, bunun riskini bile bile:)
ayrica oğlu görüşüyor, akraba ilede zaten tüm aile bir birinden kopuk, aile bağlarını şimdi anlatmaya kalkışsam İnan anlamazsın, çünkü ben bile anlamadım, ne amcası ile bir bağları, ne halası, ne teyzesi ile bağları var.

diyer son cümlende eşimin vişdanina bırakdımkorkmuyor değilim ama bende bunu kabul ederek evlendik..
ayrıca bu durumda nasıl olurda vebali benim için büyük olur?

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ben senin konunu bilmiyorum zaten
arkadaşa yazmışsın ya çözüm görüşmemek diye, o sebeple söyledim hoşgörünü bekleyerek :)
ya işte bazıları insanı çıldırtıyor, yüzünü görmek istemiyorsun ama maalesef az da olsa ilişkiler devam etmeli, kopmamalı
mesela seni mutsuz edenle mesafeli olursun
ama görüşmeyi tamamen kesmeyin diye emredilmiş, yapacak bir şey yok
karşıdaki görevini yapmıyor diye biz de aynısını yapamayız
eğer biz de onlar gibi karşılık verirsek her iki tarafta görevini yapmamış olur

Anladım daha sonra:) eşim yanımda olduğu için dikkatimi veremiyorum.
bu arada sanırım ikinci bölümde kaldı ama, orda kabul etiğimi, eşleriniz için katlanmak sorunda oldugunuzu yazmıştım. Benimkisi bıranlik sınır, sanki tüm kv'ler benimkisi gibi:) bu yüzden duzeltim.

Bir zamanlar o pencereden bakıyordum. Ama insanlar yaşamadan ön yargılı ve ya iyi niyetli yaklaşıyor. Tam olarak çıplak gözle bakamiyordum. Ama İnan böyle olmazsi her iki taraf icinde en hayırlısı. Herkez şimdilik memnun. Benim kv bilerek yaptı, onu affede bileceğimi düşündü. Bu yüzden diyorum ya, bir insan bilerek ve isteyerek yapıyorsa, uzak durulmalı. Ben Allahdan korkarım, ya ölüme bu kadar yakın olanlar?
Neyse hikayemi zaten yazmak istemiyorum, takı bir gün icimde bir deprem olana dek. Ama Allah razi olsun kv sayesinde bir travmam var, neyse ama ben bu başlıkları gördüğümde fitiriyorum, ilk yorumum yanliş bulduğum içinde zaten düzeltmiştim

Yahu herkesin mi kayınvalidesi ile sorunu var anlamıyorum :44:
İnşallah benimkiler iyi çıkar şimdilik iyiler ama

Kayınvalideden kayınvalideye gelinden geline değişen bir durumdur bu.
Kayınvalide oğluşunu körükleyip gelinin üstüne salmazsa...gelini kızından ayırmazsa..habire laf sokup durmazsa..
gelini eve alınan hizmetli gibi görmezse...gelinin işine karışmaz onu küçümsemezse...o kayınvalide başa taç yapılır.
Alnından şak diye öpülesi kadındır böyle kadın.

Ama oğluşunu dolmuşuna bindirip bindirip geline doğru fişeklerse...eve misafir geldiğinde gelmediğinde geline hizmetçi muamelesi yaparsa..geline güleryüz göstermez bazen gösterip arkadan vurursa..sağda solda gelini çekiştirirse...milletin gelini şöyle böyle bizimkine bak muhabbeti yaparsa..oğluşunu eteğinden ayırmak istemezse..
gelinin her yaptığına bir kulp bulursa..Böyle kayınvalideye basacaksın mesafeyi
Uzak duracaksın.Fazla haşır neşir davranmayacaksın ki üzülen sen olmayasın.

Nice kayınvalideler gördüm gelini başa taç yapan...nice kaynanalar gördüm ki gelini ayağına paspas eden...

İnsanın anasından emdiği sütü burnundan getiriyorlar resmen!....bende uğradım o cadı kaynanın gazabına!...Ama şimdi çok ama çok mesafeliyim şimdi kuzu gibi ama biraz yüz bulsun hemen eski haline dönüyor kabus gibi yaaaa( kocam beni şakadanda olsa onun yanında azarlasa kadının yüzünde güller açıyor keyfi yerine geliyor eskiden çok sinirlenir kocamın başının etini yerdim ama şimdi kocamla beraber gülüyoruz onun yaptıklarına resmen kıskanıyor işte Araya mesafe koy kocana olanları anlatırken suçlayarak anlatma hemen üstüne alınıyor erkekler doğal olarakta koruyorlar anaları neticede bizim gibi gırr gırr mazemesi yap kaynanaın yaptıklarını gülll ve geçç

aynısı bende var..
görüşmeyecek konuma geldim yapmadıgını koymadı hakaret beddua hepsini durduk yere etti.
ama gelgelelim çocuklarına zırzır zırlıyo duygu sömürüsü yapıp geri çekiyo kendine..
okutup üfletmiş sanki hiçbiride haddini bildirmiyo yaa napıcm bennn...
daha az önce yine bizi birbirimize düşürüp gittii

Kayınvalideniz ile en çok hangikonuda çatışıyorsunuz ? ne yapası szi sinirlendiriyor okuyan herkeze soruyorum

hayatımıza attıgımız her adıma karışması , kendisinin tapulu malıymışız gibi davranması , oğlunu eş değilde kendine kuma olarak görüp kıskanması ve dahası .... işte bu konularda bi yere kadar dayanabiliyosun sesini çıkarıncada çattışıyosun

Ben artık o ziiiiirrr sesin ayarını verdim!
oglu evlenecek, resmen sanki evden cenaze çıkıyormuş gibi davranıyordu yada kız anası o gibi! Herşeye zirlardi, ya ben bile kendime değil ona açtırdım. Şimdi yemin ettim kendime!! Asla! Yemeyeceğim o numaraları:)

yahu ben mahsuzdan üzülme nr'si bile yapamıyorum, bunlar nasıl ağlaya biliyor hala çözmüş değilimdeğilim
birde kul hakı yemekden ve yalan söylemekten coook çekinirim! Bunlari nasıl becere biliyorlar anlamıyorum!
Yemin billah okadar şey gördüm bu okul'dan, tekrar yaşasam, başa dönsem yine o sınavdan kalırım.

tek kazancım yinede eşim, ama keşke iyi insanlar olsaydılarda , kocaman neşeli mutlu bir aile ola bilseydik

sen gençsin gezersin tozarsın eplenirsin eğlendirirsin bırak koca bir aile olmadık diye o üzülsün

Benim gicik oldugum herkes bunu melek sanio o kadar ustalikla yapioki yapcagini kimse demezki bu kadin neler yapmis. Bi duygu somurusu bi cok dusunceli havalari sonra bi duyuyorum neler karistirmis yada kinse yokken bi laf sokar desen inanmaz baskasi olsa. Allah bizlere ve kocalarimiza saglik evlerimize huzur versin yeter.

cnm bnmde tek kazancım eşim ama onun önünde oluyo ve herkes ammaann boşver yapsın görme duyma diyolar..
kimse başa çıkamıyo kendi çocukları bile..ama ben görmezden gelemiyorum yapım değil çok sinirleniyorum çokkk ve eşimle tartışma yaşıyoruz onun yüzünden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…