• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam başımın etini yedi yedi sonunda dün gece ipler koptu...

istemediğin içinden gelmeyin şeyleri neden yaptın ki canım.
davete güne gitmek istemiyorsan gitme
her işlerine koşmak istemiyorsan koşma yapma
zaten buna mecburda değilsin ki:1closedeyes:
bilmiyorum eşin mi seni zorladı eğer o zorlamadıysa bence herkesten çok sen hatalısın
en başta mesafeni tavrını koyacaktın kaynananı da alıştırmayacaktın:umursamaz:
sen içinde biriktirmişsin dolmuşsun taşmışsın şimdi de ipleri tam kopartıyorsun
keşke böyle yapacağına en baştan mesafeni korusaydın bu raddeye gelmeseydi olaylar
şimdi de küskünlük yapma ama artık hayır demeyi öğren
geç sayılmaz bundan sonra içinden gelmiyorsa kimse için hiçbir şey yapma:1no2:

bence siz bir sidik yarışı içindesiniz ,sizene görümcenin gelininden ,siz kendi hayatınıza bakın ,üstelik görümcenin geliniymiş , sizin kayınvalidenizin gelini bile değil kıskanasınız ..eşiniz 6 ay askerlik yaptığına göre o da üniversite mezunu ,yani köylü diyorsunuz da o da okumuş ,madem emsaliniz değildi evlenmeyecektiniz ,herşeyi bilerek yaptınız şimdi suçlu arıyorsunuz ,madem öyle durumları vardı sizde herşeyin pahalısını isteseydiniz ,ortada hata ,yalnış varsa oda sizindir emin olun ..
ayrıca bende büyükşehirden küçük bir kasabaya gelin geldim ,bende üniv.mezunuyum ama eşimi sevdim geldim ,tüm hayatımı 12 yıllık mesleğimi bıraktım ,bir of demedim ,kimseyle kıyaslamadım kendimi.bence biraz kendinize çeki düzen verin ve bu hırsı bırakın..

ben evli deilim ama yinede yazmadan geçemiycem.köylülük vs..bunlar aşalıyıcı sözler.bence siz çok sinirlendiğiniz için bu tabiri kullanmıssınız.ayrıca keşke baştan bu şekilde davranmasaydınız.maddi durumu ii olan birine ne diye ucuz şeyler aldırdığınızı anlamadım.herkes bütçesine göre alışveriş yapmalıydı.biraz siz iyi olucam diye kendinizi yıpratmışsınız.onlarda bunu görünce demekki böyle diyip kullanmak istemiş olabilirler.güne falan gitmek zorunda deilsiniz.baştan ben hoşlanmıyorum günlerden deyip gitmeseydiniz keşke.buda sizin üstünüze görev olarak kalmazdı.en önemliside kendinizi başkalarıyla kıyaslamaya devam ederseniz hiç bir zaman mutlu olamazsınız.hayatınıza bakın.görümcelerinizin gelinleri falan dış kapının mandalı ne alaka yani.

bence kendi kendinizi dolduruyorsunuz baska bisey degil
iyilik yapmak sizin icin bu kadar zorsa yapmayin
kotu olun kaynanizla kocanizla oturun evinizde.

öncelikle teşekkür ederim.ayrıca kusura bakma canım bu haldeyken yazım kurallarına dikket ederek yazamadığım için beni bağışla... bu sene 2. üni ye başlıyorum. diplomamı gömderiim mi... :D

Sinirle yazım kuralların ne alakası var anlamadım ama.
Kayınvalidenize de kendinizi bu şekilde ifade edecekseniz etmeseniz iyi olur.
Benim takıldığım nokta, ben üniversite mezunuyum, onlar köylü diyerek
bir fark yaratmışsınız, ben bu farkı karşı tarafa dur diyebilmenizde,
tavrınızda, duruşunuzda ve evet kendi ifade edişinizde (forumda da) görmek isterdim.
Ben sizin üniversite mezunluğunuzda bir fark göremedim.
Aranızda belirli farklılıklar olabilir, bunlar sıkıntı yaratabiliyor olabilir, haklısınızdır.
Ama bunun adına ve bu farklılığa, küçümseyici şekilde köylülük dememelisiniz.
Madem bu kadar farklılıklar var, yapmak istemediğiniz şeyler var,
kayınvalidenizle devamlı gezmek istemediniz,
o zaman kendini ifade edebilecek kadar eğitim almış, köylü olmayan siz,
keşke karşı tarafa kendinizi ifade edip, sizin tabirinizle ezdirmeseydiniz kendinizi.
Kendinizi etmişsiniz, kendiniz dur diyememişsiniz.
Ve arkadaşlarında dediği gibi, önemli olan insan olmaktır, eğitim filan bunlar bazı kişilere hiç birşey katmıyor çoğu kez.
Ben birşeyler istemedim değerim bilinmedi diyorsunuz, bırakın o zaman başkaları istesin,
sizin yaptığınız hatayı yapmasın, sizi ilgilendirmiyor ki.
Siz size yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız,
üniversite mezunu biri olarak, kendinizi karşı tarafa saygı çerçevesinde ifade edin,
derdinizi anlatın o zaman, bir farkınız olsun demi.
Madem bir fark yaratmışsınız, o farkı gösterin.

Üniversiteliyim diyerek kendinizi yüceltmişsiniz ama yazılarınız ve anlattıklarınız sizi basit konuma koymus....
Kimseyide köylü diyerek aşagılayamassınız...
Üniversiteli olmak çok mu yüce bir mertebe!...
İnsanlık önemli olan...
Gerisi boş...:kahve:

Sinirle yazım kuralların ne alakası var anlamadım ama.
Kayınvalidenize de kendinizi bu şekilde ifade edecekseniz etmeseniz iyi olur.
Benim takıldığım nokta, ben üniversite mezunuyum, onlar köylü diyerek
bir fark yaratmışsınız, ben bu farkı karşı tarafa dur diyebilmenizde,
tavrınızda, duruşunuzda ve evet kendi ifade edişinizde (forumda da) görmek isterdim.
Ben sizin üniversite mezunluğunuzda bir fark göremedim.
Aranızda belirli farklılıklar olabilir, bunlar sıkıntı yaratabiliyor olabilir, haklısınızdır.
Ama bunun adına ve bu farklılığa, küçümseyici şekilde köylülük dememelisiniz.
Madem bu kadar farklılıklar var, yapmak istemediğiniz şeyler var,
kayınvalidenizle devamlı gezmek istemediniz,
o zaman kendini ifade edebilecek kadar eğitim almış, köylü olmayan siz,
keşke karşı tarafa kendinizi ifade edip, sizin tabirinizle ezdirmeseydiniz kendinizi.
Kendinizi etmişsiniz, kendiniz dur diyememişsiniz.
Ve arkadaşlarında dediği gibi, önemli olan insan olmaktır, eğitim filan bunlar bazı kişilere hiç birşey katmıyor çoğu kez.
Ben birşeyler istemedim değerim bilinmedi diyorsunuz, bırakın o zaman başkaları istesin,
sizin yaptığınız hatayı yapmasın, sizi ilgilendirmiyor ki.
Siz size yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız,
üniversite mezunu biri olarak, kendinizi karşı tarafa saygı çerçevesinde ifade edin,
derdinizi anlatın o zaman, bir farkınız olsun demi.
Madem bir fark yaratmışsınız, o farkı gösterin.

Katılıyorum...vereliniortak

siz eşinizle oturup meselenizi halledin en doğrusu bu ya da kendi tepkilerinizi ortaaya koyun gitmek istemiyorsanız gitmeyin canım zorla mı ya da hem gidip hem söylenmeyin neden başkalrını hayatını ölçü alıyorsunuz kendi yaşantınıza evliliğinize yatırım yapın böyle düşünürseniz sağlıklı kararlar alamazsınız.

Üslubunuz hiç hoş değil..
Zamanında istemediğiniz şeyleri yapmayıp alıştırmasaydınız.
Eşinizin dediği doğru niye sürekli kıyas yapıyorsunuz?
Üstelik elti de değil kıyas yapılan kişi;
onlar farklı bir aile, eşinizin ailesi farklı bir aile..

ben hepsini bir kenara bıraktım.bizim cenazemiz varken düğün dernek iptal edilir.orda cenazeniz varken düşmüşsünüz eğlence derdine.bence kayınvalideniz haklı,evde dua okunuyor tabiikide size gitmeyin diyecek(hoş kadıncağaz 15 dakka demiş gönlünüz olsun diye)

eşim üni mezunu kendisi mardinli oda 5 ay yaptı ben kendi ailemde kaldım karışmadılar bana bile..
ama bu aralar görümcemi tanıyamıyorum nefret ettim artık yaa...
yemek yedinmi yemedinmi mdie sormadım die kıyametler koptu lanet olsun...
allaha şükürler olsun eşim yanımda hamileyim kızım olcak onla avunuyorum
valla burda yapılcak bi yorum yok aallah kolaylık vgersin yardımcın olsun başka hiç bişi denmez

Uykunuzdan kalkıp yaptığınız bir böreği bile,
büyük fedakarlık olarak görüyorsunuz.
Bunu yapınca aptal gelin, fedakar gelin mi olunuyor.
Siz yaptığınız en ufak şeyleri bile gözünüzde büyütmüşsünüz.
Hele kendinizi iyice büyütmüşsünüz, ben şöyle güzelim , kıymeti mi bilmiyorlar filan.
Cenaze varken, düğün derdine düşmeniz bana da tuhaf geldi.
Kayınvalideniz gayet normal bir tepki vermiş.
Yanınıza gelmişler hala ,b.k mu vardı diyorsunuz, ayıp gerçekten.
Size ne yapsalar yaranamazlar heralde.
Siz iyice takmışsınız eşinizin ailesini, biraz kafanızdan atsanız iyi olur.

Uykunuzdan kalkıp yaptığınız bir böreği bile,
büyük fedakarlık olarak görüyorsunuz.
Bunu yapınca aptal gelin, fedakar gelin mi olunuyor.
Siz yaptığınız en ufak şeyleri bile gözünüzde büyütmüşsünüz.
Hele kendinizi iyice büyütmüşsünüz, ben şöyle güzelim , kıymeti mi bilmiyorlar filan.
Cenaze varken, düğün derdine düşmeniz bana da tuhaf geldi.
Kayınvalideniz gayet normal bir tepki vermiş.
Yanınıza gelmişler hala ,b.k mu vardı diyorsunuz, ayıp gerçekten.
Size ne yapsalar yaranamazlar heralde.
Siz iyice takmışsınız eşinizin ailesini, biraz kafanızdan atsanız iyi olur.

aynen arkadaşıma katılıyorum :lepi:

bence siz bir sidik yarışı içindesiniz ,sizene görümcenin gelininden ,siz kendi hayatınıza bakın ,üstelik görümcenin geliniymiş , sizin kayınvalidenizin gelini bile değil kıskanasınız ..eşiniz 6 ay askerlik yaptığına göre o da üniversite mezunu ,yani köylü diyorsunuz da o da okumuş ,madem emsaliniz değildi evlenmeyecektiniz ,herşeyi bilerek yaptınız şimdi suçlu arıyorsunuz ,madem öyle durumları vardı sizde herşeyin pahalısını isteseydiniz ,ortada hata ,yalnış varsa oda sizindir emin olun ..
ayrıca bende büyükşehirden küçük bir kasabaya gelin geldim ,bende üniv.mezunuyum ama eşimi sevdim geldim ,tüm hayatımı 12 yıllık mesleğimi bıraktım ,bir of demedim ,kimseyle kıyaslamadım kendimi.bence biraz kendinize çeki düzen verin ve bu hırsı bırakın..

ben kendimi kimseyle kıyaslamıyorum...ama onlar bizi sürekli yarıştırıyorlar... dediğin doğru aynen sidik yarışı.... seninki şöyle benimki böyle... ben yapmıyorum bunu... bana yapa yapa işlediler beynime...

ben hepsini bir kenara bıraktım.bizim cenazemiz varken düğün dernek iptal edilir.orda cenazeniz varken düşmüşsünüz eğlence derdine.bence kayınvalideniz haklı,evde dua okunuyor tabiikide size gitmeyin diyecek(hoş kadıncağaz 15 dakka demiş gönlünüz olsun diye)

benim derdim düğün dernek diil canım ben öz dedem gibi ağladım da okudum da .... asıl acının en büyük gününde bir gün önce yani daha tazeyken onların gitmeleri sorun diil iki gün sonra benim gitmem sorun. konu bu canım....

ben evli deilim ama yinede yazmadan geçemiycem.köylülük vs..bunlar aşalıyıcı sözler.bence siz çok sinirlendiğiniz için bu tabiri kullanmıssınız.ayrıca keşke baştan bu şekilde davranmasaydınız.maddi durumu ii olan birine ne diye ucuz şeyler aldırdığınızı anlamadım.herkes bütçesine göre alışveriş yapmalıydı.biraz siz iyi olucam diye kendinizi yıpratmışsınız.onlarda bunu görünce demekki böyle diyip kullanmak istemiş olabilirler.güne falan gitmek zorunda deilsiniz.baştan ben hoşlanmıyorum günlerden deyip gitmeseydiniz keşke.buda sizin üstünüze görev olarak kalmazdı.en önemliside kendinizi başkalarıyla kıyaslamaya devam ederseniz hiç bir zaman mutlu olamazsınız.hayatınıza bakın.görümcelerinizin gelinleri falan dış kapının mandalı ne alaka yani.

tşk. ediyorum. mantıklı tavsiye...

ya kızlar arkadaş kaynanadan muzdarip konu ünv .mezunu köylü olayı degil hepimiz köylüyüz ona bakılırsa şahsen ben 6 yıldır köyde yaşıyordum daha 3-5 ay oldu taşınalı ..
kız diyor kaynanam benim iyi niyetimi sömürdü başkaları gibi yapmadıgım için benimki göze görünmedi..peşinden nere giderse sürükledi beni diyor ..takılmışşınıs bi ünv.mezunu köylü olayına.
zaten kk da adettendir ilk mesaj ne türlü yazılırsa geriside öyle gelir..
kayınvalidem yok ama sizi iyi anlıyorum .allah kolaylık versin..

Back
X